Mám Canon EOS 550d, prvá zrkadlovka. Predtým pár rokov fotenia s kompaktom. Naštudovaného o fotení niečo málo mám, nafotených pár rokov amatérsky. Chcem to posunúť na vyšší level zase. Setový objektív 18-55mm je fpohode ale nie je taký úžasný zase. Slabšie rozostrenie pozadia tak žiadané pri portrétoch a zoom tiež nič moc.
Chcem fotiť hlavne ľudí - portréty, modelky (kamarátky apod), iba občas nejaké makro a krajinku.
Ktorý objektív by sta mi doporučili a prečo? Cena je to čo teraz rozhoduje takže žiadne pálky poprosím.
Thx. Nad tým základným tamronom a macro canonom uvažujem najskôr. neskôr niečo dlhšie. V čom je lepší tento tamron 17-50 f2.8 oproti seťáku čo mám teraz hlavne?
Čiže dokopy to isté len s inými ohniskami, čo? Keď nastavím väčšie ohnisko tak dosiahnem väčšie rozostrenie pozadia pri portrétoch, nie? A zároveň bude podstatne väčší zoom. Či blbo hovorím?
Čiže dokopy to isté len s inými ohniskami, čo? Keď nastavím väčšie ohnisko tak dosiahnem väčšie rozostrenie pozadia pri portrétoch, nie? A zároveň bude podstatne väčší zoom. Či blbo hovorím?
Mudro ... uz si stredne pokroceny
Ale zazraky necakaj ... na 2.8 sa nechyta ... fyzika je svina
Chyba! Pesnicku za Teba vybera nas hudobny redaktor
Svetlejsia je fotena kompaktom Olympus XZ-1. Tmavsia Nikon D5000+18-55VR.
Este stale ta trapi technicke vybavenie alebo sa zacnes zaujimat o fotenie?
Pointa? Najskôr napíšeš, že jedna z tých fotiek bola tamronom a druhá seťákom a potom napíšeš toto. Si takto v poriadku btw? Pýtam sa ako normal slušný človek na rady skúsenejších a ty si tu robíš prdel...
Pointa? Najskôr napíšeš, že jedna z tých fotiek bola tamronom a druhá seťákom a potom napíšeš toto. Si takto v poriadku btw? Pýtam sa ako normal slušný človek na rady skúsenejších a ty si tu robíš prdel...
Pointa? Stale sa tu riesi technika a pritom nedokazeme rozoznat fotku spachanu DSLR a kompaktom.
Pointa? Stale sa tu riesi technika a pritom nedokazeme rozoznat fotku spachanu DSLR a kompaktom.
Nie som v poriadku. Hovorim pravdu.
Otázka znela, že ktorá fotka je seťákom a ktorá tamronom fotená. Nie ktorá je kompaktom a ktorá dslr. Ak ty nevidíš podstatný rozdiel v logike tých 2 otázok tak by si mal už ísť spať lebo ti nedostatok spánku nerobí dobre. Za tie rady ohľadom objektívov ďakujem. Za tie ostatné príspevky - aspoń si ma pobavil keď už nič iné.
Otázka znela, že ktorá fotka je seťákom a ktorá tamronom fotená. Nie ktorá je kompaktom a ktorá dslr. Ak ty nevidíš podstatný rozdiel v logike tých 2 otázok tak by si mal už ísť spať lebo ti nedostatok spánku nerobí dobre. Za tie rady ohľadom objektívov ďakujem. Za tie ostatné príspevky - aspoń si ma pobavil keď už nič iné.
Ja som sa pobavil tiez .... slovicko "chtytak" ste v skole mali?
S Marcelom sa musis naucit komunikovat. Potom je to v pohode. Niekomu to trva par rokov niekomu cely zivot
Miliónta téma - Ktorý objektív vybrať?
Chcem fotiť hlavne ľudí - portréty, modelky (kamarátky apod), iba občas nejaké makro a krajinku.
Ktorý objektív by sta mi doporučili a prečo?
Cena je to čo teraz rozhoduje takže žiadne pálky poprosím.
ps : definuj "velky"
ps : definuj "velky"
Najskôr napíšeš, že jedna z tých fotiek bola tamronom a druhá seťákom a potom napíšeš toto.
Si takto v poriadku btw?
Pýtam sa ako normal slušný človek na rady skúsenejších a ty si tu robíš prdel...
Najskôr napíšeš, že jedna z tých fotiek bola tamronom a druhá seťákom a potom napíšeš toto.
Si takto v poriadku btw?
Pýtam sa ako normal slušný človek na rady skúsenejších a ty si tu robíš prdel...
Za tie rady ohľadom objektívov ďakujem. Za tie ostatné príspevky - aspoń si ma pobavil keď už nič iné.
Za tie rady ohľadom objektívov ďakujem. Za tie ostatné príspevky - aspoń si ma pobavil keď už nič iné.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa