Mám Canon EOS 550d, prvá zrkadlovka. Predtým pár rokov fotenia s kompaktom. Naštudovaného o fotení niečo málo mám, nafotených pár rokov amatérsky. Chcem to posunúť na vyšší level zase. Setový objektív 18-55mm je fpohode ale nie je taký úžasný zase. Slabšie rozostrenie pozadia tak žiadané pri portrétoch a zoom tiež nič moc.
Chcem fotiť hlavne ľudí - portréty, modelky (kamarátky apod), iba občas nejaké makro a krajinku.
Ktorý objektív by sta mi doporučili a prečo? Cena je to čo teraz rozhoduje takže žiadne pálky poprosím.
nie nie že foťák Canon 3D. ako sú 1D, 5D, 7D len toto by bolo 3D. Chcem len naznačiť že z tých rumorov sa nikdy nič nepotvrdilo, aspon nie tak, vtedy a v takej forme ako to oni predikovali....
ja som len zartovat, chapal som co si chcel naznacit, len ma zaujima ci to bude nad 1D alebo pod 1D....ta 3D
trošku blbo som to napísal ale aj tak si stojím za svojím. dať 350eur za najkazovejší Canon objektív vôbec, ktorý má očakávaný upgrade onedlho je hlúposť. určite sa oplatí počkať buď na tú novú verziu alebo za 100e kúpiť 1.8 ktorá v mojom prípade nefotí vôbec mimo
este je jedna moznost kupit f1,8 prvu verziu kovovu a to by bolo asi najlepsie riesenie
slusny zakladak...tamron 17-50 f/2,8...na portret a makro canon 100 f/2,8...nieco dlhsie..70-200 f/4...ked na to nemas...kupuj postupne a setri alebi si zober uver
Na macro pouzivam canon 100/2.8 - ostry ako britva. Na portret je ale vhodnejsi canon 85 / 1.8
na zoomoch si zvacsa ludia vystacia s 16-35 a 70-200 (pri aps-c snimacoch). ten range medzi sa da celkom v pohode dohnat nohami (mozno par ludi dokaze aj naozaj efektivne vyuzit este sirsie skla od 10 mm) Tieto skla ta budu sice stat nikolkonasobne viac ako fotak, ale je to investicia naozaj dlhodoba, skla nestracaju na hodnote jak ina elektronika.
co sa 50-ky tyka, tak mam ju uz nejakych 9 rokov a za ten cas som s nou toho moc pouzitelneho nenafotil (tiez mam aps-c - 550D). Ono ak by ta 50ka nestala 100 EUR, ale niekde medzi 300-400, tak by tu tolko nadsencov tohto objektivu urcite nebolo.
Ahojte, nechcem zakladať ďalšiu temu k objektívom, tak som sa ´´votrela´´ sem,dúfam,že neva
Chcem veľmi pekne poprosiť o radu. Konečne som sa rozhodla pre N D7000 - po dllllhom ´´googlení´´ - bude to prvá zrkadlovka, potrebujem poradiť objektív. V pláne mám fotiť z každého trošku ,hlavne moje deti,vonku i inter.,zvieratka,či prirodu...Nerada by som hned obj.menila,nechcem kupovať ten základný, no neviem,poradte prosím.
Ahojte, nechcem zakladať ďalšiu temu k objektívom, tak som sa ´´votrela´´ sem,dúfam,že neva
Chcem veľmi pekne poprosiť o radu. Konečne som sa rozhodla pre N D7000 - po dllllhom ´´googlení´´ - bude to prvá zrkadlovka, potrebujem poradiť objektív. V pláne mám fotiť z každého trošku ,hlavne moje deti,vonku i inter.,zvieratka,či prirodu...Nerada by som hned obj.menila,nechcem kupovať ten základný, no neviem,poradte prosím.
k veci : hlavny rozdiel je v tom ze clona 2,8 ti zabezpeci krasne rozostrenie pozadia, je o nom napisane miliony riadkov, skus dat hladat. Ak mas viac penazi za cca 600 eur sa da kupit bazarovka 17-55 2.8 od canonu a to je sklicko s velkym S na APS-C.
Pouzi HLADAJ
nikto mudry z neba nespadol, ale vo vseobecnosti plati ze pevne skla ( to su tie u teba bez zoomu) su obrazovo kvalitnejsie vyrovnanejsie a ich clony su daleko vacsie ako u zoomovych. U zrkadlovky si hlavne uvedom ze konkretne ty mas APS-C snimac cize kazda ohniskova vziadelost sa ti prepocitava na eq.35mm policka.
Neviem ci mas studio, softboxy, blesk, difuzory a tak, na portret to treba cest
Miliónta téma - Ktorý objektív vybrať?
Chcem fotiť hlavne ľudí - portréty, modelky (kamarátky apod), iba občas nejaké makro a krajinku.
Ktorý objektív by sta mi doporučili a prečo?
Cena je to čo teraz rozhoduje takže žiadne pálky poprosím.
Tieto skla ta budu sice stat nikolkonasobne viac ako fotak, ale je to investicia naozaj dlhodoba, skla nestracaju na hodnote jak ina elektronika.
co sa 50-ky tyka, tak mam ju uz nejakych 9 rokov a za ten cas som s nou toho moc pouzitelneho nenafotil (tiez mam aps-c - 550D). Ono ak by ta 50ka nestala 100 EUR, ale niekde medzi 300-400, tak by tu tolko nadsencov tohto objektivu urcite nebolo.
Ďakujem moooc
Ďakujem moooc
Ďakujem moooc
Pouzi HLADAJ
nikto mudry z neba nespadol, ale vo vseobecnosti plati ze pevne skla ( to su tie u teba bez zoomu) su obrazovo kvalitnejsie vyrovnanejsie a ich clony su daleko vacsie ako u zoomovych. U zrkadlovky si hlavne uvedom ze konkretne ty mas APS-C snimac cize kazda ohniskova vziadelost sa ti prepocitava na eq.35mm policka.
Neviem ci mas studio, softboxy, blesk, difuzory a tak, na portret to treba
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa