Ahojte, trosku priblbly nazov temy, ale rovnaky vol som bol vcera z toho ja. Fotil som akciu a pocas nej mi odisli 4 sady (16 ks) nabijacich bateriek AA, ktore som pouzival do blesku. S tymto poctom bateriek som nafotil 500 zaberov, co sa mi zda velmi malo, kedze baterie boli doteraz len 3 ci 4 krat nabite a predtym som cca 1100 fotiek nacvakal na dve sady tychto bateriek bez problemov. O 22 30 som musel letiet do Tesca LAmac kupit Duracel AA a jedna sada vydrzala na dalsich 400 fotiek pri rovnakom nastaveni fotaku a este stale su funkcne v blesku. Chcem sa spytat, ci mi niekto viete povedat, co sa mohlo stat, aby sa mi podobna situacia uz nezopakovala?? Este k technike: fotil som bleskami SB 900 (jeden zalozny), telo D 90, akumulatory 8 ks biele ENELOOP(kapacita 2100 myslim) a 8 ks cierne ENELOOP (kapacita 2500). Nabijacku pouzivam Ansmann Energy 16 - to jest 12 ks naraz AA sa da nabit Nastavenie fotaku bolo Cas 1/125, clona 3.5 a ISO 250.... blesk na TTL keby mal niekto podobnu skusenost, tak by mi pomoc velmi bodla. Dakujem
s eneloopkami ktore uz niesu najnovsie nafotim niekedy celu svadbu, sem tam preistotu menim dalsiu sadu. myslis ze ich mas dobre nabite? ako dlho ich nabijas ? mne nove eneloopky cierne nabija sanyo nabijacka viac ako 24 hodin.
s eneloopkami ktore uz niesu najnovsie nafotim niekedy celu svadbu, sem tam preistotu menim dalsiu sadu. myslis ze ich mas dobre nabite? ako dlho ich nabijas ? mne nove eneloopky cierne nabija sanyo nabijacka viac ako 24 hodin.
no mna nabijacka baterky nabije asi za 4 hodky... ale nechal som ich tam po nabiti takmer celu noc.. ta nabijacka by mala mat ochranu proti prebitu... kolko nacvakas zaberov na svadbe?
goodnight neviem mam ist pocitat? ked som fotil diskoteky a party prakticky nonstop s bleskom menil som na 1 baterku do fotaku 2 sady bateriek cize asi 1000 zaberov?
goodnight neviem mam ist pocitat? ked som fotil diskoteky a party prakticky nonstop s bleskom menil som na 1 baterku do fotaku 2 sady bateriek cize asi 1000 zaberov?
Sanyo Ni-Mh Battery charger dobijacia stava 250 mA
druha je starsy typ Varta 57 039 Nickel hydride or nickel cadmium battery charger dobijacia stava 150 mA. po case planujem kupit profi dobijackui no zatial to ma cas
kapacitu mohlo znížiť aj chladné prostredie... zima škodí každému akumulátoru, proste tam stuhnú tie chemikálie a reagujú podstatne pomalšie ako pri ideálnych 25°C
Tiez by som to odhadoval na chlad. Aky bol casovy odstup od nabitia baterii a samotnym fotenim? Ja pouzivam do SB-600 Energizer 2650mAh, tie nabijam tak den pred akciou. Do zalohy nosim sadu Sony CycleEnergy 2100mAh tie su vo vaku nabite aj mesiac dva, maju nizke samovybijanie.
Tiez by som to odhadoval na chlad. Aky bol casovy odstup od nabitia baterii a samotnym fotenim? Ja pouzivam do SB-600 Energizer 2650mAh, tie nabijam tak den pred akciou. Do zalohy nosim sadu Sony CycleEnergy 2100mAh tie su vo vaku nabite aj mesiac dva, maju nizke samovybijanie.
fotene to bolo v interieri, kde bola teplota tak na koselu takze zima by to byt nemala... casovy odstup ... nabijal som ich v piatok a v sobotu som fotil
fotene to bolo v interieri, kde bola teplota tak na koselu takze zima by to byt nemala... casovy odstup ... nabijal som ich v piatok a v sobotu som fotil
Tak to je viac nez zahadne. Este ma napada vypadok prudu pocas nabijania
Ja sa bez baterii nepohnem ani na krok. Tiez pouzivam eneloopy akumulatory, este tie biele, ale ako zalohu mam vzdy baterky Kodak, aspon tri sady. Pri tej cene za baterku a naproti tomu cene za nabijacie baterky + Ansmannky nabijacky za 130 EUR sa mi nezda cesta akumulatorov pre obcasne pouziteie (raz za mesiac) ako ekonomicke a uplne spolahlive. Povedal by som tak na hrane ...
ak to nebol chlad a všetkých 16 malo nízku kapacitu a dobíjal si ich deň pred akciou, tak chybu by som hľadal v nabíjačke všeobecne rýchlonabíjanie (4hod) nie je dobré pre akumulátory, ideálny nabíjací prúd je 1/10 kapacity a nabíjací cyklus je cca 14 hod., ideálne ak to nabíjačka ukončuje automaticky dôležité je nabíjať prázdne akumulátory ak to nabíjačka nespraví za Teba, teda vybije akum. pred nab. cyklom doporučujem Ti formátovať tie akum. teda 3x za sebou vybíjací a nabíjací cyklus a potom preveriť ich kapacitu ja mám v práci profesionálnu nabíjačku, ktorá sa dá na toto naprogramovať a zmeria aj kap. čo do nej natlačí a aj čo z nich vytiahne - toto je len jednoduchšie, ale dá sa to spraviť aj doma, len je s tým práca....
Nie som odborník na batérie, ale hovorím z vlastnej skúsenosti. Veľa záleží nie len od samotných batérií, ale aj od nabíjačky. Tá by mala dokázať nabíjať každú batériu samostatne alebo aspoň v skupinách po dvoch. Neviem ako to robíš ty, ale dôležité je aj nemiešať jednotlivé sady. Povedzme, že jedny batérie vymeníš skôr, ako druhé, potom ich pomiešaš s tretími a nakoniec dáš štvrtú sadu, do ktorej sa nedopatrením zamiešala batéria z prvej nie úplne vybitej sady. Potom ak nabíjaš všetkých 12 batérii súčasne, je otázne či nabíjačky odstaví všetky batérie naraz alebo po pároch, alebo každú samostatne. Ak ich odstaví naraz, môže sa kľudne stať, že niektoré nenabije úplne. A hoci ich necháš v nabíjačke aj celú noc, udržiavací prúd je 10-20 násobne nižší ako nabíjací a tie menej nabité sa aj tak nedobijú úplne. Ja som používal iba jednu sadu nabíjateľných Varta, ktoré som nabíjal všetky naraz v originálnej nabíjačke, ktorá nabíjala po v dvojiciach. Batérie dva roky používala mamina vo svetle na bicykel, ale potom som jej ich skonfiškoval a vložil do blesku. Tam však vydržali iba 50-100 (max. 150 cvakov). Kúpil som teda nabíjačku Volcraft a plne nabité Varty som otestoval, na moje prekvapenie jedna batéria bola nabitá iba na cca. 50%. Od toho času nemám problém s nimi vyfotiť 250-300 cvakov, takže tak.
To sa dá rozseknúť len tak, že zmeriaš kapacitu tých aku či sú v poriadku a správne nabité. Najjednoduchšie je mať inteligentnú nabíjačku, ktorá to vie ako napr. IPC alebo Maha. Nestoja ani polovicu toho, čo tá Ansmann. S takým počtom Eneloopov, keď sú OK a nabité, musíš dať tak 2500 blysnutí...
Ja sa bez baterii nepohnem ani na krok. Tiez pouzivam eneloopy akumulatory, este tie biele, ale ako zalohu mam vzdy baterky Kodak, aspon tri sady. Pri tej cene za baterku a naproti tomu cene za nabijacie baterky + Ansmannky nabijacky za 130 EUR sa mi nezda cesta akumulatorov pre obcasne pouziteie (raz za mesiac) ako ekonomicke a uplne spolahlive. Povedal by som tak na hrane ...
ak to nebol chlad a všetkých 16 malo nízku kapacitu a dobíjal si ich deň pred akciou, tak chybu by som hľadal v nabíjačke všeobecne rýchlonabíjanie (4hod) nie je dobré pre akumulátory, ideálny nabíjací prúd je 1/10 kapacity a nabíjací cyklus je cca 14 hod., ideálne ak to nabíjačka ukončuje automaticky dôležité je nabíjať prázdne akumulátory ak to nabíjačka nespraví za Teba, teda vybije akum. pred nab. cyklom doporučujem Ti formátovať tie akum. teda 3x za sebou vybíjací a nabíjací cyklus a potom preveriť ich kapacitu ja mám v práci profesionálnu nabíjačku, ktorá sa dá na toto naprogramovať a zmeria aj kap. čo do nej natlačí a aj čo z nich vytiahne - toto je len jednoduchšie, ale dá sa to spraviť aj doma, len je s tým práca....
vies poradit pls nejaku profi nabijacku? nieco co mas odskusane napr v praci?
Nie som odborník na batérie, ale hovorím z vlastnej skúsenosti. Veľa záleží nie len od samotných batérií, ale aj od nabíjačky. Tá by mala dokázať nabíjať každú batériu samostatne alebo aspoň v skupinách po dvoch. Neviem ako to robíš ty, ale dôležité je aj nemiešať jednotlivé sady. Povedzme, že jedny batérie vymeníš skôr, ako druhé, potom ich pomiešaš s tretími a nakoniec dáš štvrtú sadu, do ktorej sa nedopatrením zamiešala batéria z prvej nie úplne vybitej sady. Potom ak nabíjaš všetkých 12 batérii súčasne, je otázne či nabíjačky odstaví všetky batérie naraz alebo po pároch, alebo každú samostatne. Ak ich odstaví naraz, môže sa kľudne stať, že niektoré nenabije úplne. A hoci ich necháš v nabíjačke aj celú noc, udržiavací prúd je 10-20 násobne nižší ako nabíjací a tie menej nabité sa aj tak nedobijú úplne. Ja som používal iba jednu sadu nabíjateľných Varta, ktoré som nabíjal všetky naraz v originálnej nabíjačke, ktorá nabíjala po v dvojiciach. Batérie dva roky používala mamina vo svetle na bicykel, ale potom som jej ich skonfiškoval a vložil do blesku. Tam však vydržali iba 50-100 (max. 150 cvakov). Kúpil som teda nabíjačku Volcraft a plne nabité Varty som otestoval, na moje prekvapenie jedna batéria bola nabitá iba na cca. 50%. Od toho času nemám problém s nimi vyfotiť 250-300 cvakov, takže tak.
ako som pisal, nabijacka je ansmann na 12 ks baterii a kazdy ks nabija samostatne, aj signalizuje, ktore baterie nabila a ktore este nabija...sady som nemiesal, vytiahol som ich z bleskov, tak ako boli , naskladal podla poradia a zase dal do blesku ako boli predtym asi preto je to pre mna taka zahada
ono to automatické ukončenie nabíjania je postavené na primitívnom princípe, nabíjačka si kontroluje, aký prúd si batéria sama ťahá. ak klesne niekde k 10mA resp. podobnej hodnote, znamená to že je baterka nabitá a výstupné napätie nabíjačky a napätie na baterke sä rovnaké, t.j. prúd v ideálnom prípade netečie, resp. tečie iba zanedbateľný prúd. napr. kúpil som si lacnú sadu za 6USD z ebayu, 2 x 18650 a k tomu dal číňan aj nabíjačku. nabíjačka vie nabíjať obe naraz, a rozdiel v nabití bateriek po vložení rieši spôsobom, že najprv nabíjačka spolu s viac nabitou baterkou nabíjajú iba tú viac vybitú. keď sa obe baterky dostanú na rovnakú úroveň, nabíjajú sa už obe.
vies poradit pls nejaku profi nabijacku? nieco co mas odskusane napr v praci?
viem Ti ju pozrieť v pondelok, je to už starší kus, kupoval som ju tak cca pre 8-imi rokmi od vtedy sú už určite lepšie a lacnejšie, spýtam sa kolegu, ktorý je modelár aj túto mi vtedy on poradil, modelári sú v obraze stále o akumulátoroch a nabíjačkách, vedia o nich veľa, však ak im kvôli tomu padne lietadlo....modelár akum. vo vzduchu nevymení
Akumulatory - co sa mohlo stat??
trosku priblbly nazov temy, ale rovnaky vol som bol vcera z toho ja. Fotil som akciu a pocas nej mi odisli 4 sady (16 ks) nabijacich bateriek AA, ktore som pouzival do blesku. S tymto poctom bateriek som nafotil 500 zaberov, co sa mi zda velmi malo, kedze baterie boli doteraz len 3 ci 4 krat nabite a predtym som cca 1100 fotiek nacvakal na dve sady tychto bateriek bez problemov. O 22 30 som musel letiet do Tesca LAmac kupit Duracel AA a jedna sada vydrzala na dalsich 400 fotiek pri rovnakom nastaveni fotaku a este stale su funkcne v blesku. Chcem sa spytat, ci mi niekto viete povedat, co sa mohlo stat, aby sa mi podobna situacia uz nezopakovala??
Este k technike: fotil som bleskami SB 900 (jeden zalozny), telo D 90, akumulatory 8 ks biele ENELOOP(kapacita 2100 myslim) a 8 ks cierne ENELOOP (kapacita 2500).
Nabijacku pouzivam Ansmann Energy 16 - to jest 12 ks naraz AA sa da nabit
Nastavenie fotaku bolo Cas 1/125, clona 3.5 a ISO 250.... blesk na TTL
keby mal niekto podobnu skusenost, tak by mi pomoc velmi bodla.
Dakujem
druha je starsy typ Varta 57 039 Nickel hydride or nickel cadmium battery charger dobijacia stava 150 mA. po case planujem kupit profi dobijackui no zatial to ma cas
zima škodí každému akumulátoru, proste tam stuhnú tie chemikálie a reagujú podstatne pomalšie ako pri ideálnych 25°C
všeobecne rýchlonabíjanie (4hod) nie je dobré pre akumulátory, ideálny nabíjací prúd je 1/10 kapacity a nabíjací cyklus je cca 14 hod., ideálne ak to nabíjačka ukončuje automaticky
dôležité je nabíjať prázdne akumulátory ak to nabíjačka nespraví za Teba, teda vybije akum. pred nab. cyklom
doporučujem Ti formátovať tie akum. teda 3x za sebou vybíjací a nabíjací cyklus a potom preveriť ich kapacitu
ja mám v práci profesionálnu nabíjačku, ktorá sa dá na toto naprogramovať a zmeria aj kap. čo do nej natlačí a aj čo z nich vytiahne - toto je len jednoduchšie, ale dá sa to spraviť aj doma, len je s tým práca....
všeobecne rýchlonabíjanie (4hod) nie je dobré pre akumulátory, ideálny nabíjací prúd je 1/10 kapacity a nabíjací cyklus je cca 14 hod., ideálne ak to nabíjačka ukončuje automaticky
dôležité je nabíjať prázdne akumulátory ak to nabíjačka nespraví za Teba, teda vybije akum. pred nab. cyklom
doporučujem Ti formátovať tie akum. teda 3x za sebou vybíjací a nabíjací cyklus a potom preveriť ich kapacitu
ja mám v práci profesionálnu nabíjačku, ktorá sa dá na toto naprogramovať a zmeria aj kap. čo do nej natlačí a aj čo z nich vytiahne - toto je len jednoduchšie, ale dá sa to spraviť aj doma, len je s tým práca....
asi preto je to pre mna taka zahada
napr. kúpil som si lacnú sadu za 6USD z ebayu, 2 x 18650 a k tomu dal číňan aj nabíjačku.
nabíjačka vie nabíjať obe naraz, a rozdiel v nabití bateriek po vložení rieši spôsobom, že najprv nabíjačka spolu s viac nabitou baterkou nabíjajú iba tú viac vybitú. keď sa obe baterky dostanú na rovnakú úroveň, nabíjajú sa už obe.
od vtedy sú už určite lepšie a lacnejšie, spýtam sa kolegu, ktorý je modelár aj túto mi vtedy on poradil, modelári sú v obraze stále o akumulátoroch a nabíjačkách, vedia o nich veľa, však ak im kvôli tomu padne lietadlo....modelár akum. vo vzduchu nevymení
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa