Hore

Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD

Svetelný telezoom od Tamronu konkuruje dvakrát drahšiemu originálu. Je treba začať brať meno Tamron vážne.

Ešte stále je v predaji predchodca tohto objektívu. Inak po optickej stránke veľmi dobrý objektív má pomalé zaostrovanie a nemá stabilizátor. Cena je však priaznivá. Nový model je drahší. Ale to, čo si priplatíte stojí za to. Nová modernejšia konštrukcia, rýchle a tiché zaostrovanie, účinný stabilizátor, pretesnenie.

Prvý dojem

Ani náročný fotograf nebude ohŕňať nos, keď tento objektív vybalí z krabice. Poctivé materiály, kvalitné dielenské spracovanie, pekná povrchová úprava. Po nasadení na fotoaparát je všetko v poriadku. Po namačknutí spúšte objektív rýchlo a ticho zaostrí, svoju prácu odvedie aj stabilizátor. Drží a nevydá ani hlások. Testovanie začína s pozitívnym dojmom.


Konštrukcia, ergonómia, dizajn

Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD je transfokátor s pevnou svetelnosťou F2,8 v celom rozsahu. Vybavený je vnútorným zaostrovaním pomocou vstavaného ultrazvukového motorčeka USD (Ultrasonic Silent Drive) a optickým stabilizátorom obrazu VC (Vibration Compensation). Určený je pre Full Frame aj APS-C zrkadlovky. V ponuke je s bajonetom Nikon F, Canon EF a Sony (Minolta) A. V prípade prevedenia s bajonetom Sony A, nie je v objektíve stabilizátor. Sony používa stabilizáciu obrazu pohybom snímača.


Schéma optickej konštrukcie.


Schéma stabilizátora obrazu VC.

Optickú sústavu tvorí 23 prvkov v 17 skupinách, 4 členy sú typu LD (Low Dispersion) a jeden typu XLD (Extra Low Dispersion). Clona je tvorená 7 lamelami tvoriacimi kruhový otvor pre krajší bokeh. Zaostrovací mechanizmus umožňuje manuálne doostrenie, aj keď nie je objektív v režime manuálneho zaostrovania.

Objektív pri zoomovaní nemení svoju dĺžku. Pri zaostrovaní sa predný člen neotáča, čo uľahčuje použitie filtrov. Priemer filtra je 77 mm. Plusom je pretesnenie proti vnikaniu vlhkosti a prachu.

K objektívu je dodávaná účinná slnečná clona a odnímateľná statívova pätka.

  • Rozsah: 70-200 mm
  • Uhol záberu: 34°21′-12°21' (Full Frame), 22°33′-7°59' (APS-C)
  • Konštrukcia: 23 prvkov v 17 skupinách
  • Najkratšia zaostrovacia vzdialenosť: 1,3 m
  • Mierka zväčšenia: 1:8
  • Priemer filtra: 77 mm
  • Dĺžka: 188,3 mm
  • Priemer: 85,8 mm
  • Hmotnosť: 1470 g
  • Počet lamiel clony: 9, s kruhový otvorom

Skratky

Di - Digitally Integrated Design, objektívy pre digitálne zrkadlovky.

SP - super performance - séria objektívov pre náročné použitie.

VC - vibration compensation, optická stabilizácia obrazu.

USD - ultrasonic silent drive, ultrazvukový zaostrovací motorček.

LD - low dispersion, sklo eleiminujúce vznik chromatickej aberácie.

XLD - wxtra low dispersion, šošovka vyrobená z vysokokvalitného skla s menšou disperziou ako u LD skla. Výsledkom je vyššia ostrosť a kontrast.

RD - rounded diaphhragm, clona s kruhovým otvorom pre pekné rozostrenie.

FTM - full time manual focus, konštrukcia zaostrovania umožňujúca manuálne zaostrovať aj v AF režime.

MR - moisture resistant, pretesnenie objektívu proti vnikaniu vlhkosti.

http://www.tamron-usa.com/lenses/prod/70200_vc_a009.asp#ad-image-0

http://www.tamron-usa.com/A009special/lineup/a009/index.html



Dizajn, ergonómia


Dizajn objektívu je čistý, jednoduchý a praktický. Povrchová úprava je kvalitná. Čiernu povrchovú úpravu narušuje len decentný zlatý pásik v prednej časti. Objektív je o niečo kratší ako súčasna generácia porovnateľných objektívov Nikon a Canon. Priemer je podobný. V brašni ušetríte len pár centimetrov na výšku. Zoomovací prstenec je široký, umiestnený v prednej časti, kúsok za ním je dostatočne široký prstenec manuálneho zaostrovania. K objektívu je dodávaná odnímateľná statívová pätica, v ktorej sa môže objektív otáčať. To uľahčuje fotografovanie zo statívu a monopodu. Ťažisko zostáva blízko osi stredového stĺpika, či fotografujete na šírku alebo na výšku. Bajonet objektívu je vybavený gumeným tesnením.

Na boku objektívu nájdete dva prepínače. Prvým je prepínač AF/MF, druhým prepínač stabilizátora. Osadený je aj stupnicou zaostrenej vzdialenosti.



Objektív v praxi

Objektív som testoval na Nikone D800E, ktorý je na objektívy veľmi náročný. Pocitovo sa práca s Tamronom nelíši od Nikon objektívu s rovnakými parametrami. Nikon je možno o chlp rýchlejší. Porovnateňá je aj účinnosť stabilizátora. Otestoval som ho na ohnisku 200 mm. Začal som s kratšími časmi a skončil som u 1/25 s. Myslel som si, že ďalej ani nemá zmysel testovať. Lenže zábery boli ostré. Pokračoval som preto až do 1/2 s. Ak som si dal pozor, sústredil sa, tak som mal veľmi slušne ostré fotografie aj pri 1/10 s. Na rozdiel od Nikonu nemá stabilizátor funkciu Normal/Active, ktorá sa používa pri fotení z dopravného prostriedku.

S Nikonom má Tamron podobný aj obrazový výstup. Objektív má viditeľne teplejšie podanie farieb ako originál od Nikonu, ktorý je farebne vernejší. To si všimnete len pri priamom porovnaní rovnakých záberov.


V niektorých meraných parametroch predčí aj originál od Nikonu.

Na 70 mm je sférické skreslenie nepatrne súdkovité. Mierne výraznejšie je poduškovité sférické skreslenie na 200 mm. Vinetácia je pri otvorenej clone pomerne výrazná, to je ale aj na Nikone. Výraznejší pokles je od F5,6. Chromatickú chybu musíte hľadať lupou, a aj tak nájdete len jej náznaky. Tieto chyby sú ľahko skorigovateľné v RAW konvertore. Je som použil Adobe Lightroom 5, ktorý má už v databáze aj testovaný Tamron. V galérii nájdete fotografie bez korekcie chýb objektívu.


Vinetácia je viditeľná v celom rozsahu, pre jej účinné potlačenie musíte pricloniť aspoň na F5,6.

Ostrosť objektívu je veľmi dobrá aj pri plnom odclonení. Úbytok ostrosti do rohov je malý a žiadne “vazelínové” rohy sa nekonajú. Kresba v rohoch je dokonca lepšia ako u Nikonu, blíži sa Nikonu AF-S 70-200/4G VR, ktorý osobne považujem za najlepší telezoom na Nikon.


Strechy dobre preveria ostrosť objektívu. Tamron sa nezapotil ani na náročnom Nikone D800E.


Ani u obtiažnejšieho nočného záberu nechýbajú jemné detaily. Potešia hviezdičky okolo bodových zdrojov svetiel, aj keď nie sú tak výrazné ako u superširokouhlých objektívov.

Smelo môžete fotografovať portréty s maximálne rozostreným pozadím. Najmä na najdlhšom ohnisku má objektív veľmi pekný bokeh a to aj pomerne z veľkej vzdialenosti. Oproti svojmu predchodcovi je podstatne slabší vo fotení detailov. Starší Tamron SP 70-200/2,8 dokázal snímať s mierkou zväčšenia 1:2. Nový to už nedokáže, má podpriemerné zväčšenie 1:8. To isté som si všimol na viacerých nových telobjektívoch (Nikon AF 80-400VR vz. Nikon AF-S 80-400VR, Nikon AF 80-200/2,8D vz. Nikon AF-S 70-200/2,8G VR II), každý nový má horšie zväčšenie ako jeho predchodca.


Mierka zväčšenia je 1:8, starší model poskytoval až 1:2.


Svetelný telezoom využijete aj ako výborný portrétny objektív s krásne rozostreným pozadím.


Teleobjektívy s obľubou využívam pri fotení krajinárskych detailov.

Záver

V krátkom čase je Tamron SP 70-200/2,8 VC už druhým vynikajúcim objektívom od Tamronu, ktorý sme testovali. Vlastním Nikon AF-S 70-200/2,8G VR II, ktorý je pre mňa najužitočnejším objektívom. Tamron dokáže 99,9% toho, čo Nikon, za polovičnú cenu. Z Nikonu mám o trošku viac profesionálnejší dojem, ale to môžu byť len predsudky k dizajnu dané celkovou povesťou obidvoch značiek. Tamron je o pár centimetrov kratší ako Nikon, čo môže byť výhodou pri prenášaní v brašni. Škoda len, že nedosahuje lepší výsledok vo fotení detailov, ako jeho predchodca.

Tamron SP 70-200/2,8 VC je výbornou alternatívou k originálnym profesionálnym svetelným telezoomom. Je rýchly, tichý, kvalitný, s účinným stabilizátorom. Tak ako sa k amatérskym fotografom dostávajú Full Frame zrkadlovky, rastie dopyt po cenovo dostupných objektívoch profesionálnych parametrov a kvality. Tamron SP 70-200/2,8 VC k ním patrí. Profesionáli asi nebudú hľadieť na peniaze a kúpia si overený originál. Nemám jediný argument, prečo by i náročný amatér/poloprofesionál nemal kúpiť radšej Tamron. Vo svojej cenovej kategórii nemá konkurenciu. Sigma zatiaľ nepredstavila dôstojného súpera.

Svetelné telezoomy majú univerzálne využitie. Perfektne sa hodia nielen na reportáž, šport, módnu a svadobnú fotografiu, či portrét, ale aj na fotografovanie architektúry, krajiny, prírody a zátišia.

Príjemným bonusom je 5 ročná záruka a 3 dňová lehota na záručnú opravu.

Stiahnite si zdarma SILKYPIX Developer Studio 4.0 pre Tamron.

Tento produkt si môžete zakúpiť aj v ephotoshop.sk a podporiť tak svoj obľúbený portál ePhoto.sk. Neprehliadnite akciové ponuky!

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Marián Kuric
2014-04-14 06:51:04
Super recenzia, diky, do buducnosti som ho zvazoval, a vidim ze pravom.
 
Bernard
2014-04-14 07:25:39
v texte je, ze clona ma 7 lamiel a v zhrnuti parametrov je, ze clona ma 9 lamiel.. len pre info
 
seifi
2014-04-14 07:28:02
ako je to s tou 5-ročnou zárukou ? v debate padli reči, že je neprenosná, hoci si to v praxi neviem predstaviť, to by museli chcieť vedieť v ProLaike pri kúpe objektívu moje meno a to by museli zapísať do záručáku; máte niekto skúsenosti s riešením reklamácii cez Tamron (Praha ?)
 
rumpeak
2014-04-14 07:32:32
Ještě před 2 týdny jsem byl rozhodnutý prodat nestabilizovanou sigmu 70-200 HSM Macro 2 a jít do tohoto objektivu. Stabilizátor je super věc, ale ještě nějaký čas to bez něj vydržím - jsou větší priority
 
Michal Lukáč
2014-04-14 07:32:48
Po prečítaní viacerých recenzií a lavírovaní medzi Nikonom a Tamronom, asi pôjdem teda do Tamronu a rozdiel v cene odložím na fullframe Vďaka za recenziu, Karol.
 
om1ci
2014-04-14 07:37:17
Mám nový Tamron 24-70/f:2,8 na Canon....takisto porovnateľný s originálom Canon MK II.
Tak naozaj Tamronu sa darí, asi ako Sigme s pevnými ohniskami , napr. 35mm/f:1,4.
A to je iba dobre pre nás chudobnejších.
 
Duvaliere
2014-04-14 07:52:33
Ja mám ten starší s označením Macro. Z mojej strany samozrejme spokojnosť. Ale citeľne chýba stabilizátor. Zaostrovanie je pomalé, ale momentálne riešim nikon d7100vku, tak si sľubujem od toho určitý progres.
 
streak5
2014-04-14 08:16:58
A teraz buď múdry...
Zdroj CAMERA LABS:
Tamron 70-200mm SP f2.8 VC verdict
Testing the Tamron SP 70-200/2.8 VC left me with mixed feelings. It looks like a respectable design delivering very good to excellent performance in many cases, but my first sample suffered from some glitches. Thus I got a second copy of this lens to find out whether these problems were a one-off and could be written off to coincidence. Unfortunately both copies showed the same mis-behavior:

- Both lenses showed clear signs of decentering.

- Both copies showed disappointing haloing in the center at 200mm at f2.8.

- Both copies required several seconds for the image stabilization to warm-up which almost certainly will ruin some of your shots.

Now one bad apple might be a coincidence but two lenses with the same problems hint at either a design problem or at least an issue with this particular manufacturing batch. So honestly I cannot recommend this lens to you. If it were only for the decentering the lens could have earned a Recommended. The decentering was not too strong and could be alleviated with some stopping down. If it were only for the haloing at 200mm f2.8 I could still give a recommendation, because stopping down to f4 completely heals the problem. But the image stabilization is another problem altogether: the danger of potentially ruining your shots by using VC would be too great for me to keep this lens. This coupled with the decentering and haloing issues on two copies means no recommendation this time. Feel free though to try this lens out at a dealer though to see whether you can get a better copy.
 
Michal Lukáč
2014-04-14 08:35:04
príspevok od: Duvaliere
Ja mám ten starší s označením Macro. Z mojej strany samozrejme spokojnosť. Ale citeľne chýba stabilizátor. Zaostrovanie je pomalé, ale momentálne riešim nikon d7100vku, tak si sľubujem od toho určitý progres.
Snáď jej bude stačiť ten starší objektív. Ja som si na moju nasadil staršie objektívy pre srandu, nech vidím rozdiel a je to teda rozdiel Staré sklá nestačia na 24mpx senzor.
 
Duvaliere
2014-04-14 08:43:11
príspevok od: Michal Lukáč
Snáď jej bude stačiť ten starší objektív. Ja som si na moju nasadil staršie objektívy pre srandu, nech vidím rozdiel a je to teda rozdiel Staré sklá nestačia na 24mpx senzor.
och nestraš ... až také staré sklá nemám a ako myslíš že "Staré sklá nestačia na 24mpx senzor", v čom by mohol byť problém?
 
psykora2
2014-04-14 08:51:34
príspevok od: seifi
ako je to s tou 5-ročnou zárukou ? v debate padli reči, že je neprenosná, hoci si to v praxi neviem predstaviť, to by museli chcieť vedieť v ProLaike pri kúpe objektívu moje meno a to by museli zapísať do záručáku; máte niekto skúsenosti s riešením reklamácii cez Tamron (Praha ?)
zaruku si registrujes cez net formular Tamronu CZ do 2 mes. od kupy, kde musis zadat svoje meno a dokonca aj telo na akom ho pouzivas, nasledne ti poslu zarucne pdf-ka, ktore prilozis k fakture a smelo mozes cakat na to ked sa ti poklazi
 
fomist
2014-04-14 09:11:55
zoomovací prstenec vpredu a zaostrovací vzadu, no snad si zvyknem a nebudem sa mýliť
 
psykora2
2014-04-14 09:16:48
príspevok od: Duvaliere
Ja mám ten starší s označením Macro. Z mojej strany samozrejme spokojnosť. Ale citeľne chýba stabilizátor. Zaostrovanie je pomalé, ale momentálne riešim nikon d7100vku, tak si sľubujem od toho určitý progres.
riesit pomalost zaostrovania kupou ineho tela je podla mna plytvanie penazi, tato nova verzia tamronu ma novo vyvinuty typ usd ostrenia, na ktory sa zdaleka nechyta starsi typ tamronu a ostrenie je omnoho rychlejsie ako napr. lacna verzia popularneho Tamronu SP 70-300 VR, ktoru som mal predtym, co sa tyka stabilizatora ja som este stativ na tento tamron nepouzil, fotil som panoramu na vysku 22 zaberov z ruky(prikladam na ukazku), vsetky zabery ostre ako britva na clone 10, neostry zaber je skor umenie urobit, zatial najlepsi objektiv aky som kedy mal, trochu na skodu je ze na rozdiel od nikkoru nepodporuje AF ostrenie cez telekonvertory (skusal som TC kenko 1,4x a TC sigmu 2x-na sigme aspon funguje stabilizacia, na kenku nie), ale na manual su celkom slusne vysledky aj na 400mm
 
marcus_labeo
2014-04-14 09:22:18
Dobrý a až nečakane pozitívny test. Práve nedávno som uvažoval o niečom dlhšom a vo výbere bol aj Tamron 70-200 v staršej verzii (bez VC a USD). Aj inde ho pomerne chvália, nakoniec ma ale odradila hmotnosť a rozmery (predsalen je to FF objektív, čo pre mňa na APSC znamená nevyužiteľný potenciál) a nakoniec som kúpil Pentax 100mm/2,8 Macro WR. Škoda, že Pentax či niekto iný nerobí 70-200mm/2,8 výhradne pre APSC, tipujem, že by ho dokázali spraviť tak o pol kila menší, ako FF Tamron.
 
Duvaliere
2014-04-14 09:25:55
príspevok od: psykora2
riesit pomalost zaostrovania kupou ineho tela je podla mna plytvanie penazi, tato nova verzia tamronu ma novo vyvinuty typ usd ostrenia, na ktory sa zdaleka nechyta starsi typ tamronu a ostrenie je omnoho rychlejsie ako napr. lacna verzia popularneho Tamronu SP 70-300 VR, ktoru som mal predtym, co sa tyka stabilizatora ja som este stativ na tento tamron nepouzil, fotil som panoramu na vysku 22 zaberov z ruky(prikladam na ukazku), vsetky zabery ostre ako britva na clone 10, neostry zaber je skor umenie urobit, zatial najlepsi objektiv aky som kedy mal, trochu na skodu je ze na rozdiel od nikkoru nepodporuje AF ostrenie cez telekonvertory (skusal som TC kenko 1,4x a TC sigmu 2x-na sigme aspon funguje stabilizacia, na kenku nie), ale na manual su celkom slusne vysledky aj na 400mm
Nie nie, nové telo nekupujem kvôli zrýchleniu ostrenia, ja nefotím šport ani nič rýchlo sa "mihajúce" sa pred objektívom, som najčastejšie v prírode a makám na reportážach v interiéry. Moje sklíčko bolo o polovicu lacnejšie ako tento mladší brat, tak že som len chcel naznačiť, že od nového tela očakávam pri tom istom objektíve lepšie výsledky vzhľadom k technickému pozadiu 7100vky
 
tomis.ales
2014-04-14 09:29:35
Diky za recenziu. Tento objektiv mam v plane.
 
PeCh
2014-04-14 10:02:59
Ešte tak predstaviť 70-200/4 verziu. Predsa len 1,5-kg objektív je oštara, a nie vždy je f/2.8 potrebné.
 
atlantel
2014-04-14 10:14:34
Ocakaval by som vyssi kontrast, snimky mi pripadaju ploche.
 
exnito
2014-04-14 10:31:30
príspevok od: marcus_labeo
Dobrý a až nečakane pozitívny test. Práve nedávno som uvažoval o niečom dlhšom a vo výbere bol aj Tamron 70-200 v staršej verzii (bez VC a USD). Aj inde ho pomerne chvália, nakoniec ma ale odradila hmotnosť a rozmery (predsalen je to FF objektív, čo pre mňa na APSC znamená nevyužiteľný potenciál) a nakoniec som kúpil Pentax 100mm/2,8 Macro WR. Škoda, že Pentax či niekto iný nerobí 70-200mm/2,8 výhradne pre APSC, tipujem, že by ho dokázali spraviť tak o pol kila menší, ako FF Tamron.
Vyskusaj Pentax smc DA* 50-135mm f/2,8 ED AL (IF) SDM podla mna to bohate staci ,, budes nadseny
 
seifi
2014-04-14 11:33:29
príspevok od: psykora2
zaruku si registrujes cez net formular Tamronu CZ do 2 mes. od kupy, kde musis zadat svoje meno a dokonca aj telo na akom ho pouzivas, nasledne ti poslu zarucne pdf-ka, ktore prilozis k fakture a smelo mozes cakat na to ked sa ti poklazi
takže neprenosná; to je horšie, ako mať štandard 2-ročnú záruku;
na Canon Canon objektív na Nikon Nikon objektív
 
psykora2
2014-04-14 11:46:07
príspevok od: seifi
takže neprenosná; to je horšie, ako mať štandard 2-ročnú záruku;
na Canon Canon objektív na Nikon Nikon objektív
nie zle si to pochopil, standardna zaruka je 2 roky u autorizovanych predajcov, 5 rocna je ako bonus rozsirenie zaruky na prveho uzivatela a kupcu taktiez ale treba dat pozor aby si to kupil u autorizovaneho predajcu, ktory dostal licenciu od vyhradneho distributora, ktorym je Penta s.r.o, zoznam autorizovanych predajcov najdes na nete, neoplati sa to kupovat lacnejsie u neautorizovanych predajcov, lebo tam ti tu rozsirenu zaruku ani zarucny servis do 3 dni nepriznaju
 
rumpeak
2014-04-14 12:32:07
príspevok od: marcus_labeo
Dobrý a až nečakane pozitívny test. Práve nedávno som uvažoval o niečom dlhšom a vo výbere bol aj Tamron 70-200 v staršej verzii (bez VC a USD). Aj inde ho pomerne chvália, nakoniec ma ale odradila hmotnosť a rozmery (predsalen je to FF objektív, čo pre mňa na APSC znamená nevyužiteľný potenciál) a nakoniec som kúpil Pentax 100mm/2,8 Macro WR. Škoda, že Pentax či niekto iný nerobí 70-200mm/2,8 výhradne pre APSC, tipujem, že by ho dokázali spraviť tak o pol kila menší, ako FF Tamron.
Pokud chceš střední tele-zoom na DX, tak nejlepší volbou je Sigma 50-150/2,8
 
marcus_labeo
2014-04-14 12:37:24
príspevok od: exnito
Vyskusaj Pentax smc DA* 50-135mm f/2,8 ED AL (IF) SDM podla mna to bohate staci ,, budes nadseny
To nepochybujem, ide o dobre hodnotené sklo, akurát že 2x drahšie, ako sklá, medzi ktorými som vyberal.
Mimochodom Pentax v najnovšej mape avizuje niečo ako 70-200 mm: http://photorumors.com/wp-content/uploads/2014/02/Pentax-K-mount-lens-roadmap-2014.png ale keby človek stále len čakal, tak by nič nevyfotil.
 
Lubo54
2014-04-14 12:41:26
Z recenzie mám veľmi dobrý pocit...čo nebýva zďaleka pravidlom pri iných "podozrivo nadšených" hodnotení mnohých recenzentov. Ďakujem
 
marcus_labeo
2014-04-14 12:57:54
príspevok od: rumpeak
Pokud chceš střední tele-zoom na DX, tak nejlepší volbou je Sigma 50-150/2,8
Dík za tip, ale nerobí sa s Pentax bajonetom.
 
exnito
2014-04-14 13:30:50
príspevok od: marcus_labeo
To nepochybujem, ide o dobre hodnotené sklo, akurát že 2x drahšie, ako sklá, medzi ktorými som vyberal.
Mimochodom Pentax v najnovšej mape avizuje niečo ako 70-200 mm: http://photorumors.com/wp-content/uploads/2014/02/Pentax-K-mount-lens-roadmap-2014.png ale keby človek stále len čakal, tak by nič nevyfotil.
Nove su urcite drahe, ale tak mozno pouzite za rozumnu cenu sa da zohnat

S tou mapou to az tak nevidim az tak zle,, odkedy sa zlucili s Ricoh tak sa nejak polepsili a vydavaju kazdy mesiac nejaku novinku
 
Rasty Gibel
2014-04-14 15:19:51
Vlastnim toto sklo uz asi pol roka a suhlasim s Karolom, je to skvely objektiv a za tie peniaze clovek nic lepsie nekupi. Jedinu malickost by sa mu dala vytknut, a to je mäkka kresba na f2,8 pri 200mm. Priclonenim na f4 az 5,6 uz kresli vynikajuco. Tym nechcem povedat, ze na f2,8 su fotky nepouzitelne!!! Tam troska Tamron usetril a vidim v tom slabe miestecko tohto skla.Kazdopadne kto rozmysla nad kupou 70-200ky f2,8 tak vrelo odporucam ....
 
seifi
2014-04-14 16:06:09
príspevok od: om1ci
Mám nový Tamron 24-70/f:2,8 na Canon....takisto porovnateľný s originálom Canon MK II.
Tak naozaj Tamronu sa darí, asi ako Sigme s pevnými ohniskami , napr. 35mm/f:1,4.
A to je iba dobre pre nás chudobnejších.
všetko sa dá medzi sebou porovnávať, súhlasím s tebou
 
Wlady
2014-04-14 16:08:27
príspevok od: Rasty Gibel
Vlastnim toto sklo uz asi pol roka a suhlasim s Karolom, je to skvely objektiv a za tie peniaze clovek nic lepsie nekupi. Jedinu malickost by sa mu dala vytknut, a to je mäkka kresba na f2,8 pri 200mm. Priclonenim na f4 az 5,6 uz kresli vynikajuco. Tym nechcem povedat, ze na f2,8 su fotky nepouzitelne!!! Tam troska Tamron usetril a vidim v tom slabe miestecko tohto skla.Kazdopadne kto rozmysla nad kupou 70-200ky f2,8 tak vrelo odporucam ....
Ale tymto trpi aj Nikkor, nie?
 
M.S.
2014-04-14 16:31:55
príspevok od: seifi
ako je to s tou 5-ročnou zárukou ? v debate padli reči, že je neprenosná, hoci si to v praxi neviem predstaviť, to by museli chcieť vedieť v ProLaike pri kúpe objektívu moje meno a to by museli zapísať do záručáku; máte niekto skúsenosti s riešením reklamácii cez Tamron (Praha ?)

5-ročná záruka sa registruje samostatne cez webové rozhranie, takže je priradená konkrétnemu človeku, ktorý si tento objektív kupoval, tomu dojde i certifikát.
 
Alesh
2014-04-14 16:59:40
Škoda, že jako u všech recenzí s ním nikdo nezkoušel fotit sport abych věděl, jak na tom je.
 
Rasty Gibel
2014-04-14 17:48:13
príspevok od: Wlady
Ale tymto trpi aj Nikkor, nie?
Nikon velmi nepoznam, no canon je na tom o lepsie. No mne osobne to za dalsich 1000 eur nestalo.
 
Snake_241
2014-04-14 17:49:29
Fuu...tak na tuto recenziu som cakal....a uz aj je rozhodnute(bolo uz aj davnejsie )...len nech ho uz mam doma
 
psykora2
2014-04-14 18:39:11
príspevok od: Alesh
Škoda, že jako u všech recenzí s ním nikdo nezkoušel fotit sport abych věděl, jak na tom je.
prestuduj toto forum, mas tam dostatok fotiek na posudenie kvality objektivu aj pre sport, jeden chlapik po testovani tohto skla zistil ze mu je napr. 135L f2 zbytocna, link http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1250686&page=42, pre portretistov odporucam si pozriet hlavne tvorbu uzivatela Joruiz, ktory foti skoro vetko na clone 2,8 a nazdaju sa mi fotky malo ostre photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1250686&page=42
 
dajopajo
2014-04-14 19:44:39
príspevok od: exnito
Vyskusaj Pentax smc DA* 50-135mm f/2,8 ED AL (IF) SDM podla mna to bohate staci ,, budes nadseny
Mam na K5 staru sigmu 70-200 EX apo a je uplne skvela, rychlost, prevedenie, ostrost! Jednina vada je vaha, ale tak to byva a ceny su priazniove a pentax ma stabilizovany senzor... SDM je pomaly a hlavne drahsi
 
duves
2014-04-14 20:32:11
príspevok od: dajopajo
Mam na K5 staru sigmu 70-200 EX apo a je uplne skvela, rychlost, prevedenie, ostrost! Jednina vada je vaha, ale tak to byva a ceny su priazniove a pentax ma stabilizovany senzor... SDM je pomaly a hlavne drahsi
Ano, vyskušal som si ho. Je to obor.
 
Duny
2014-04-14 20:55:05
Mam ho pol roka. Ked som kupoval rozhodoval som sa medzi nim a Nikon 70-200 f4, tak som si na predajni testoval oba, vysiel som von a fotil. V odkaze je porovnanie na 200mm f4, vyrez 100%, bez doostrenia fotene Nikonom D7000. https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/556520_603439059707014_89309353_n.jpg
 
seifi
2014-04-14 21:49:03
trocha humoru do toho - to ani KDH nemá takú jednotu názorov, všetci za
 
Wlady
2014-04-14 21:56:08
príspevok od: Duny
Mam ho pol roka. Ked som kupoval rozhodoval som sa medzi nim a Nikon 70-200 f4, tak som si na predajni testoval oba, vysiel som von a fotil. V odkaze je porovnanie na 200mm f4, vyrez 100%, bez doostrenia fotene Nikonom D7000. https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/556520_603439059707014_89309353_n.jpg
tamron je na tom zretelne lepsie.....
 
DanielDaniel
2014-04-14 22:11:07
Sigma a Tamron začínajú vytvárať celkom slušnú konkurenciu uvidíme kam sa to ešte celé časom posunie.
 
Rasty Gibel
2014-04-14 22:21:49
príspevok od: DanielDaniel
Sigma a Tamron začínajú vytvárať celkom slušnú konkurenciu uvidíme kam sa to ešte celé časom posunie.
Bolo uz na case ....
 
seifi
2014-04-14 22:31:12
príspevok od: Rasty Gibel
Bolo uz na case ....
nechválil by som deň pred večerom
 
Rasty Gibel
2014-04-14 23:06:44
príspevok od: seifi
nechválil by som deň pred večerom
Nemyslim si ze Tamron alebo Sigma sa znova rozhodnu predavat lacne plastove sklicka. Este stale sice ich v ponuke maju, no zaroven robia aj skla pre narocnejsich. Ponukaju dobru kvalitu za prijatelne ceny, oproti origo sklam.
 
vladoch
2014-07-23 09:36:54
Ahojte,
máte niekto už skúsenosti s týmto objektívom v praxi,testy sú pekné,ale ako sa vraví papier znesie,bol by som rád aj za nejaké postrehy z praxe,najmä Canon FF, rozhodujem sa či kúpiť tento tamron alebo canon 4 IS ... mam doma 200/2,8 a ta clona 2,8 je super,preto zvažujem ten tamron,nakoľko canon je cenovo niekde mimo mojich možnosti
Vďaka
 
smartin
2014-07-23 11:36:30
Mna by tiez zaujimali nejake skusenosti. Najma o kolko je pomalsi ako Nikkor 70-200 VRII. Ci sa oplati ho kupit, aelbo dosporit do Nikkora. Podla DXomarku by mal byt trochu ostrejsi na D610 ako Nikkor. Len ci nieje az velmi pomaly - obcas fotim aj sporty.
 
Papricka
2014-08-12 13:44:30
Zaujima ma či je kompatibilný s nikon d90
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-08-12 13:53:22
príspevok od: Papricka
Zaujima ma či je kompatibilný s nikon d90
Co brani tomu, aby nebol?
 
kovacmj
2014-08-12 14:00:00
príspevok od: Karol Srnec
Co brani tomu, aby nebol?
Jedine to, že by jebol (na zem).
 
Papricka
2014-08-12 15:28:07
Smiem sa spytat ci ja nejaky rozdiel medzi

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di NAFD

a

Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD

?? Ďakujem
 
Snake_241
2014-08-12 19:07:05
príspevok od: smartin
Mna by tiez zaujimali nejake skusenosti. Najma o kolko je pomalsi ako Nikkor 70-200 VRII. Ci sa oplati ho kupit, aelbo dosporit do Nikkora. Podla DXomarku by mal byt trochu ostrejsi na D610 ako Nikkor. Len ci nieje az velmi pomaly - obcas fotim aj sporty.
Cawko....Obcas fotim futbal....bol odskusany aj na slovakiaringu....na rychlost sa nestazujem....Mam nikon D7000....pozri linky(sorry za watermark):

https://www.flickr.com/photos/snake241/14811302252/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14811667425/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14625028728/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14625120757/
 
smartin
2014-08-13 09:18:56
príspevok od: Snake_241
Cawko....Obcas fotim futbal....bol odskusany aj na slovakiaringu....na rychlost sa nestazujem....Mam nikon D7000....pozri linky(sorry za watermark):

https://www.flickr.com/photos/snake241/14811302252/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14811667425/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14625028728/
https://www.flickr.com/photos/snake241/14625120757/
Dik za vzorky. Medzi tym ma uz od Tamronu 70-200 odhovarali aj v kamennom obchode a nemali skladom ani kus na vyskusanie, takze neviem.
Chcelo by to este nejake portrety a ine zanre pofotene tym Tamronom. Karol Srnec ho sice pekne zrecenzoval, len mi ta recenzia pripadala skor ako PR clanok, ale mozno nebola, preto potrebujem odozvy od viacerych co to sklo skusali.
 
vladoch
2014-08-14 12:50:45
príspevok od: smartin
Dik za vzorky. Medzi tym ma uz od Tamronu 70-200 odhovarali aj v kamennom obchode a nemali skladom ani kus na vyskusanie, takze neviem.
Chcelo by to este nejake portrety a ine zanre pofotene tym Tamronom. Karol Srnec ho sice pekne zrecenzoval, len mi ta recenzia pripadala skor ako PR clanok, ale mozno nebola, preto potrebujem odozvy od viacerych co to sklo skusali.
tiež by ma zaujímalo viacero praktických postrehov,zatiaľ je to všetko v rovine testov a recenzií a tie sú síce fajn,ale už som mal možnosť zistiť,že napísať sa dá všeličo, veľmi by ma zaujímalo použitie toho Tamrona na FF od canonu,lebo neviem už kde som čítal,že na FF trpí silnou vinetáciou,že či je to také strašné alebo je ta ľahko odstrániteľné v pp. Som veľmi spokojným majiteľom Canon 200/2,8 L II,ale občas človek potrebuje zoom,preto sa rozhodujem medzi týmto Tamronom alebo druhá varianta je Canon 70-200/4 IS, síce teraz nemám v brašni iný objektív,len samí Canon,ale nebránim sa doplneniu no po tom ako som mal problém zbaviť sa "legendárneho" tamronu 17-55/2,8 som dosť skeptický voči inej značke ako Canon,no clona 2,8 + VC stojí za zváženie no mám pocit,že tento objektív ešte u nás poriadne nepreskúšalo veľa fotografov
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-08-14 13:27:21
príspevok od: vladoch
tiež by ma zaujímalo viacero praktických postrehov,zatiaľ je to všetko v rovine testov a recenzií a tie sú síce fajn,ale už som mal možnosť zistiť,že napísať sa dá všeličo, veľmi by ma zaujímalo použitie toho Tamrona na FF od canonu,lebo neviem už kde som čítal,že na FF trpí silnou vinetáciou,že či je to také strašné alebo je ta ľahko odstrániteľné v pp. Som veľmi spokojným majiteľom Canon 200/2,8 L II,ale občas človek potrebuje zoom,preto sa rozhodujem medzi týmto Tamronom alebo druhá varianta je Canon 70-200/4 IS, síce teraz nemám v brašni iný objektív,len samí Canon,ale nebránim sa doplneniu no po tom ako som mal problém zbaviť sa "legendárneho" tamronu 17-55/2,8 som dosť skeptický voči inej značke ako Canon,no clona 2,8 + VC stojí za zváženie no mám pocit,že tento objektív ešte u nás poriadne nepreskúšalo veľa fotografov
Fotky v galerii su fotene FF fotoaparatom, bez oprav akychkolvek optickych chyb v RAW konvertore. Vzdy sa snazim nafotit take zabery, aby sa dali na nich posudit opticke kvality pri otvorenej clone a aj po pricloneni. Su tam zabery, na ktorych mozes posudit bokeh, chromaticku chybu, reflexy, vinetaciu, sfericke skreslenie. Snazim sa o to, aby to bolo zanrovo pestre, pokial mi to cas, ktory mam objektiv k dispozici, dovoli. Vinetaciu lahko posudis napr. na tejto fotke: http://img.ephoto.sk/images/content/galeria/2331784b6dd35fbb8c1bfc78c27aacc3.jpg

Tie fotky su tu, aby si si urobil vlastny nazor. Kazdy ma ine naroky. Co je pre jedneho pohoda, pre ineho je to katastrofa.
 
vladoch
2014-08-15 09:51:05
príspevok od: Karol Srnec
Fotky v galerii su fotene FF fotoaparatom, bez oprav akychkolvek optickych chyb v RAW konvertore. Vzdy sa snazim nafotit take zabery, aby sa dali na nich posudit opticke kvality pri otvorenej clone a aj po pricloneni. Su tam zabery, na ktorych mozes posudit bokeh, chromaticku chybu, reflexy, vinetaciu, sfericke skreslenie. Snazim sa o to, aby to bolo zanrovo pestre, pokial mi to cas, ktory mam objektiv k dispozici, dovoli. Vinetaciu lahko posudis napr. na tejto fotke: http://img.ephoto.sk/images/content/galeria/2331784b6dd35fbb8c1bfc78c27aacc3.jpg

Tie fotky su tu, aby si si urobil vlastny nazor. Kazdy ma ine naroky. Co je pre jedneho pohoda, pre ineho je to katastrofa.
jasné,ja to chápem,nedá sa vyskúšať objektív pre úplne všetky žánre,len ma zarazila napr. aj diskusia na megapixel.cz pod týmto objektívom pre Nikon,kde "experti" s megapixelu v jednom príspevku objektív chvália,aký je dobrý a pár príspevkov ďalej je už napísané,že lepšiu obrazovú kvalitu dosiahne 70-200/4 od Nikonu...preto by ma zaujímalo čo najviac postrehov s praktického používania a aj na Canone,lebo väčšionou píšu nikonisti všade ja som limitovaný cenou 1200€,preto mám na výber v tejto cenovej hladine 3 objektívy,ktoré by ma mohli osloviť a to sú C 70-200/2,8, C 70-200/4 IS a tento nový tamron, ten prvý Canon 2,8 bez IS som zamietol ako prvý,nakoľko je bez IS a poproavde na ten objektív som veľa chváli nepočul, Canon 70-200/4 IS je už iné cafe,do toho by som sa neváhal ísť nebyť práve tohto článku o tamrone lebo tá clona 2,8 a VC v cene 1200€ je super kombinácia,ide mi len o to či dosiahnem rovnaké výsledky ako s tým C 4 IS,či ostrí rovnako rýchlo a najmä presne,lebo pri jednej akcii som mal požičanú sigmu 70-200/2,8 a to bola hrôza,dovolím si tvrdiť,že ostrých bolo max 30% fotiek,ostrenie lietalo úplne mimo a naviac bolo pomalé, keď som nasadil svoj C 200/2,8 tak to bola radikálna zmena,len ma boleli občas nohy zo "zoomovania" a nechcem zažiť rovnaké sklamanie s tým tamronom,chcem už jednoducho objektív,ktorý keď nasadím na foťak tak bude slúžiť a vykonávať svoju prácu ako sa patrí a predtým ako vysolím 1200€ si chcem zistiť čo najviac info preto som vďačný za každý koment
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-08-15 10:18:49
príspevok od: vladoch
jasné,ja to chápem,nedá sa vyskúšať objektív pre úplne všetky žánre,len ma zarazila napr. aj diskusia na megapixel.cz pod týmto objektívom pre Nikon,kde "experti" s megapixelu v jednom príspevku objektív chvália,aký je dobrý a pár príspevkov ďalej je už napísané,že lepšiu obrazovú kvalitu dosiahne 70-200/4 od Nikonu...preto by ma zaujímalo čo najviac postrehov s praktického používania a aj na Canone,lebo väčšionou píšu nikonisti všade ja som limitovaný cenou 1200€,preto mám na výber v tejto cenovej hladine 3 objektívy,ktoré by ma mohli osloviť a to sú C 70-200/2,8, C 70-200/4 IS a tento nový tamron, ten prvý Canon 2,8 bez IS som zamietol ako prvý,nakoľko je bez IS a poproavde na ten objektív som veľa chváli nepočul, Canon 70-200/4 IS je už iné cafe,do toho by som sa neváhal ísť nebyť práve tohto článku o tamrone lebo tá clona 2,8 a VC v cene 1200€ je super kombinácia,ide mi len o to či dosiahnem rovnaké výsledky ako s tým C 4 IS,či ostrí rovnako rýchlo a najmä presne,lebo pri jednej akcii som mal požičanú sigmu 70-200/2,8 a to bola hrôza,dovolím si tvrdiť,že ostrých bolo max 30% fotiek,ostrenie lietalo úplne mimo a naviac bolo pomalé, keď som nasadil svoj C 200/2,8 tak to bola radikálna zmena,len ma boleli občas nohy zo "zoomovania" a nechcem zažiť rovnaké sklamanie s tým tamronom,chcem už jednoducho objektív,ktorý keď nasadím na foťak tak bude slúžiť a vykonávať svoju prácu ako sa patrí a predtým ako vysolím 1200€ si chcem zistiť čo najviac info preto som vďačný za každý koment
70-200/4 je najostrejsi telezoom na NIkon, je lepsia aj ako Nikon 70-200/2,8VR II. To je fakt. Ide o to, ze sa bavime o troch vynikajucich objektivoch. Svetelnost ale nenahradis.

Prestante konecne citat recenzie a vytvorte si vlastny nazor z realnych fotografii.
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2014-08-15 10:21:37
príspevok od: vladoch
jasné,ja to chápem,nedá sa vyskúšať objektív pre úplne všetky žánre,len ma zarazila napr. aj diskusia na megapixel.cz pod týmto objektívom pre Nikon,kde "experti" s megapixelu v jednom príspevku objektív chvália,aký je dobrý a pár príspevkov ďalej je už napísané,že lepšiu obrazovú kvalitu dosiahne 70-200/4 od Nikonu...preto by ma zaujímalo čo najviac postrehov s praktického používania a aj na Canone,lebo väčšionou píšu nikonisti všade ja som limitovaný cenou 1200€,preto mám na výber v tejto cenovej hladine 3 objektívy,ktoré by ma mohli osloviť a to sú C 70-200/2,8, C 70-200/4 IS a tento nový tamron, ten prvý Canon 2,8 bez IS som zamietol ako prvý,nakoľko je bez IS a poproavde na ten objektív som veľa chváli nepočul, Canon 70-200/4 IS je už iné cafe,do toho by som sa neváhal ísť nebyť práve tohto článku o tamrone lebo tá clona 2,8 a VC v cene 1200€ je super kombinácia,ide mi len o to či dosiahnem rovnaké výsledky ako s tým C 4 IS,či ostrí rovnako rýchlo a najmä presne,lebo pri jednej akcii som mal požičanú sigmu 70-200/2,8 a to bola hrôza,dovolím si tvrdiť,že ostrých bolo max 30% fotiek,ostrenie lietalo úplne mimo a naviac bolo pomalé, keď som nasadil svoj C 200/2,8 tak to bola radikálna zmena,len ma boleli občas nohy zo "zoomovania" a nechcem zažiť rovnaké sklamanie s tým tamronom,chcem už jednoducho objektív,ktorý keď nasadím na foťak tak bude slúžiť a vykonávať svoju prácu ako sa patrí a predtým ako vysolím 1200€ si chcem zistiť čo najviac info preto som vďačný za každý koment
No a urcite veci sa v recenziach nikdy nedozcies. Bohuzial. Musis si to odskusat sam. To ale vacsinou stoji peniaze.
 
om1ci
2014-08-15 10:25:07
Nemôžeš porovnávať pevný objektív 200/2,8 zo starou Sigmou 70-200.
Neviem, ale vraj už tento nový Tamron je fakt dobrý aj čo sa týka ostrenia, presnosť a rýchlosť.
Sám uvažujem o jeho kúpe. Obrazovú kvalitu si môžem pozrieť aj tu a spraviť si názor, ale tiež by som si predtým rád overil ako sa bude správať pre moje potreby... šport v hale.
Takže stále váham, ja sa nikam neponáhľam.
Kúpil som Tamron 24-70, tiež s novej série..ako je aj tento 70-200 a s tým 24-70 som spokojný, aj obrazovou kvalitou a aj ostrením. Tak asi predsa zoberiem aj toho jeho dlhšieho brata.
Vyzerá to tak že naozaj nové modely Tamrony, ako aj napr. ART seria od Sigmy sú už na úrovni.
 
vladoch
2014-08-15 10:59:19
ja som už na 90% naklonený pre ten Tamron a trošku sa utešujem tým,že mám 14 dní na odskúšanie a ak nebudem spokojný tak ho môžem vrátiť bez udania dôvodu a za tých 14 dní sa teda dá otestovať už chcem ho hlavne kvôli tej svetelnosti,ale tá mi je zbytočná ak mám pricloniť na 4-5,6 aby bola fotka OK ešte skúsim pohľadať nejaké info,aj keď neviem prečo na tento tamron sú všade len pozitívne ohlasy čo sa týka foto,je jedno zahr. fórum,kde diskutujú o tomto objektíve,super fotky majú s ním,len mi chýba trošku exif k daným fotkám,aby som si mohol urobiť lepší názor...už tu link na to fórum bol,ale pridám ešte raz
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1250686&page=42
 
om1ci
2014-08-15 11:31:44
príspevok od: vladoch
ja som už na 90% naklonený pre ten Tamron a trošku sa utešujem tým,že mám 14 dní na odskúšanie a ak nebudem spokojný tak ho môžem vrátiť bez udania dôvodu a za tých 14 dní sa teda dá otestovať už chcem ho hlavne kvôli tej svetelnosti,ale tá mi je zbytočná ak mám pricloniť na 4-5,6 aby bola fotka OK ešte skúsim pohľadať nejaké info,aj keď neviem prečo na tento tamron sú všade len pozitívne ohlasy čo sa týka foto,je jedno zahr. fórum,kde diskutujú o tomto objektíve,super fotky majú s ním,len mi chýba trošku exif k daným fotkám,aby som si mohol urobiť lepší názor...už tu link na to fórum bol,ale pridám ešte raz
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=1250686&page=42
http://www.4foto.cz/tamron-70-200-vc-review/
 
combat113
2014-08-15 18:20:47
Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD máme pod strechou, je super, stabilizácia neskutočná na takú rúru, ale tá váha, tá váha, kúpila si ho manželka takže čakám že nakoniec bude môj, jedine že by začala posilovať
 
vladoch
2014-08-17 14:59:08
príspevok od: om1ci
http://www.4foto.cz/tamron-70-200-vc-review/
tá videorecenzia je fajn,podľa nej ide o dobrý objektív za fakt dobrý peniaz,ale pozrel som si viac videí od tých pánov a trošku ma zarazila poznámka vo videu k foteniu na Islande,kde pri fotení "papuchalkov"(v rýchlosti si nespomeniem na slovenský názov) s použitím objektívu tamron 70-200 neboli schopný získať jediný ostrý záber a všetko sa zmenilo nasadením objektívov C alebo N, tak teraz si môže človek fakt vybrať, v recenzii ho chvália,ale v ďalšom príspevku to už tak super nie je...veľmi ma zaujíma tá rýchlosť ostrenia,nakoľko fotím aj zvieratá a tie nie sú stále na jednom mieste a keď mám potom pri prezeraní foto na PC zistiť,že nemám ostrú ani jednu foto tak som veľa nezískal...asi prestanem sledovať podobné články a príspevky,lebo potom fakt neviem
 
om1ci
2014-08-17 21:06:58
príspevok od: vladoch
tá videorecenzia je fajn,podľa nej ide o dobrý objektív za fakt dobrý peniaz,ale pozrel som si viac videí od tých pánov a trošku ma zarazila poznámka vo videu k foteniu na Islande,kde pri fotení "papuchalkov"(v rýchlosti si nespomeniem na slovenský názov) s použitím objektívu tamron 70-200 neboli schopný získať jediný ostrý záber a všetko sa zmenilo nasadením objektívov C alebo N, tak teraz si môže človek fakt vybrať, v recenzii ho chvália,ale v ďalšom príspevku to už tak super nie je...veľmi ma zaujíma tá rýchlosť ostrenia,nakoľko fotím aj zvieratá a tie nie sú stále na jednom mieste a keď mám potom pri prezeraní foto na PC zistiť,že nemám ostrú ani jednu foto tak som veľa nezískal...asi prestanem sledovať podobné články a príspevky,lebo potom fakt neviem
No to sa ťažko radí. Ja mam v profile fotky čajok čo som fotil zo starým Tokina obj. 80-400mm, o ktorom sa hovorí že to je pomalý a neostrí. Ja som mal z toho fotenia, ale aj inokedy s tou Tokinou tak 70-80percent ostrých záberov.
Tak neváhaj kupuj toho nového Tamrona...a potom napíš ako to ostrí.. a potom kupim aj ja. , (možno)
 
vladoch
2014-08-17 21:20:50
príspevok od: om1ci
No to sa ťažko radí. Ja mam v profile fotky čajok čo som fotil zo starým Tokina obj. 80-400mm, o ktorom sa hovorí že to je pomalý a neostrí. Ja som mal z toho fotenia, ale aj inokedy s tou Tokinou tak 70-80percent ostrých záberov.
Tak neváhaj kupuj toho nového Tamrona...a potom napíš ako to ostrí.. a potom kupim aj ja. , (možno)
keď najhoršie je,že čím dlhšie rozmýšľam tým je to horšie Canon 70-200/4 IS je aktuálne dostupný za 1030€ a ten nový tamron sa dá kúpiť za cca 1190€...treba konať rýchlo kým nepôjdu ceny na pôvodnú výšku...
 
vladoch
2014-08-19 11:33:05
dilema vyriešená Tamron objednaný,dúfam,že stihne prísť do piatku,hlásia pekný víkend tak by som ho hneď prevetral
 
om1ci
2014-08-19 12:13:49
No a je to,
ani to nebolelo.
som zvedavy na skusenosti.
Potom daj fotku pekneho kona a rychlej zeny...ci naopak.
 
vladoch
2014-08-19 12:21:54
príspevok od: om1ci
No a je to,
ani to nebolelo.
som zvedavy na skusenosti.
Potom daj fotku pekneho kona a rychlej zeny...ci naopak.
alebo peknej zeny na rýchlom koni
ale ak sa vydari počasie asi skúsim aj nejaký wildlife po roku cvaknúť a testnúť použitie s TC len už nech je doma
 
vladoch
2014-08-22 10:26:39
A objektív je doma, dnes ráno sotva čo sa mi podarilo zaspať po nočnej zvonil telefón od kuriéra
Prvé pocity po vybalení z krabice sú pozitívne,jediné negatívum čo by som asi Tamronu vytkol je,že na takýto objektív nedávajú nejaké púzdro na prepravu,ale za to objektív nemôže čo sa váhy týka tak na prvý pohľad až tak robustne nevyzerá,no v plnej zbroji s clonou a stat.objímkou váži 1571g a zostava s mojou Canon 6D ma slušných 2371g,takže už viem,že ma čaká na 99% nákup monopodu zatiaľ som s ním urobil pár cvakov doma a prvé dojmy sú veľmi dobré,ostrosť na 2,8 a ohnisku 200mm super(modelku mi robila dcéra pri raňajkách ) a potom len narýchlo pohľad s okna so zapnutým servo ostrením,išlo práve okolo policajné auto,mal som len niekoľkometrový úsek na ktorom sa dalo fotiť,ale bez problémov som stihol zaostriť a odfotiť,takže zatiaľ som pozitívne naladený a teším sa na odskúšanie aj v náročnejších podmienkach
 
om1ci
2014-08-22 14:39:47
príspevok od: vladoch
A objektív je doma, dnes ráno sotva čo sa mi podarilo zaspať po nočnej zvonil telefón od kuriéra
Prvé pocity po vybalení z krabice sú pozitívne,jediné negatívum čo by som asi Tamronu vytkol je,že na takýto objektív nedávajú nejaké púzdro na prepravu,ale za to objektív nemôže čo sa váhy týka tak na prvý pohľad až tak robustne nevyzerá,no v plnej zbroji s clonou a stat.objímkou váži 1571g a zostava s mojou Canon 6D ma slušných 2371g,takže už viem,že ma čaká na 99% nákup monopodu zatiaľ som s ním urobil pár cvakov doma a prvé dojmy sú veľmi dobré,ostrosť na 2,8 a ohnisku 200mm super(modelku mi robila dcéra pri raňajkách ) a potom len narýchlo pohľad s okna so zapnutým servo ostrením,išlo práve okolo policajné auto,mal som len niekoľkometrový úsek na ktorom sa dalo fotiť,ale bez problémov som stihol zaostriť a odfotiť,takže zatiaľ som pozitívne naladený a teším sa na odskúšanie aj v náročnejších podmienkach
za 1190 ?

parada, pohraj sa, otestuj a potom este niekedy napis ako to ostri, vdaka.
 
vladoch
2014-08-22 17:11:37
príspevok od: om1ci
za 1190 ?

parada, pohraj sa, otestuj a potom este niekedy napis ako to ostri, vdaka.
stal ma nakoniec trosku viac,rozhodol som sa kúpiť ho u nás na Slovensku a podporiť náš obchod radšej ako CZ zajtra ho vyskúšam v ateliéry a ak vydrží počasie celý víkend tak aj vonku v nedeľu,ale myslím,že bude ok, ako som písal fotil som s ním len tak doma s ním zatiaľ,ale autofocus reagoval okamžite po stlačení spúšte a hneď zaostril,stabilizátor som ani nevedel,že je zapnutý,som sa musel presvedčiť pohľadom na vypínač,je tichší ako IS na 24-105/4 IS a na prvý pohľad sa mi zdal aj autofocus o chlp rýchlejší ako na tej 24-105,ale to sa nedá takto po pár cvakoch napísať na 100%,zajtra budem určite vedieť viac povedať
 
ferio
2014-08-22 18:27:57
príspevok od: vladoch
alebo peknej zeny na rýchlom koni
ale ak sa vydari počasie asi skúsim aj nejaký wildlife po roku cvaknúť a testnúť použitie s TC len už nech je doma
Neviem odkiaľ mám to v hlave zafixované, ale niekde som čítal že ten tamron vraj nevie pracovať s TC. Každopádne ma to dosť zaujíma , keďže ma tiež asi čaká dilema tohto tamrona oproti nikonu 70-200 f4 a použitie s TC je dosť veľké plus pre mňa...
 
om1ci
2014-08-22 20:49:16
príspevok od: vladoch
stal ma nakoniec trosku viac,rozhodol som sa kúpiť ho u nás na Slovensku a podporiť náš obchod radšej ako CZ zajtra ho vyskúšam v ateliéry a ak vydrží počasie celý víkend tak aj vonku v nedeľu,ale myslím,že bude ok, ako som písal fotil som s ním len tak doma s ním zatiaľ,ale autofocus reagoval okamžite po stlačení spúšte a hneď zaostril,stabilizátor som ani nevedel,že je zapnutý,som sa musel presvedčiť pohľadom na vypínač,je tichší ako IS na 24-105/4 IS a na prvý pohľad sa mi zdal aj autofocus o chlp rýchlejší ako na tej 24-105,ale to sa nedá takto po pár cvakoch napísať na 100%,zajtra budem určite vedieť viac povedať
OK, ak by sa dalo, poprosil by som Ta...mna hlavne zaujima ako bude ostrit v kontinualnom rezime, a najlepsie niekde vo vnutri pri slabom svetle, ale to uz asi budem musiet otestovat sam.

Ja mam ten novy Tamron 24-70 a tam je tiez stabilizator takmer nepocutelny.
 
nevo111
2014-10-07 11:44:58
Ahojte,ako funguje ostrenie na tomto tamrone v zivom nanahlade? Mam nikon d7100 a tam to vobec nefunguje
 
mys_iak
2014-12-06 13:10:55
príspevok od: ferio
Neviem odkiaľ mám to v hlave zafixované, ale niekde som čítal že ten tamron vraj nevie pracovať s TC. Každopádne ma to dosť zaujíma , keďže ma tiež asi čaká dilema tohto tamrona oproti nikonu 70-200 f4 a použitie s TC je dosť veľké plus pre mňa...
na tamrone 70-200/2,8 funguje AF aj stabilizacia, skusal som to este niekedy v maji v obchode s tamron TC 1,4, zda sa mi ze som skusal aj 2ku tam tiez AF fungovalo ale chytalo sa len velkych "hran" a dost casto preostrovalo...
 
rumpeak
2014-12-07 08:16:41
príspevok od: rumpeak
Ještě před 2 týdny jsem byl rozhodnutý prodat nestabilizovanou sigmu 70-200 HSM Macro 2 a jít do tohoto objektivu. Stabilizátor je super věc, ale ještě nějaký čas to bez něj vydržím - jsou větší priority
Tak jsme tady narazil na svůj komentář - časy se mění a nový Tamron už je objednaný. Využiji současné cash back akce (i když není tak výrazná jako u Nikonu). Pokud by měl někdo zájem o Sigmu 70-200 HSM Macro 2 Nikon bajonet (která je podle DXoMark lópticky lepší než aktuální verze se stabilizátorem) je k mání za 12 700 Kč. Zájemci pište do zpráv.
 
ferio
2015-02-02 20:56:23
Vie mi niekto na betón povedať, či ten tamron 70-200 2.8 VC rozchodí nikonácke teleconvertory? Za odpoveď budem veľmi vďačný...
 
Wlady
2015-04-17 08:15:45
Ahojte, cena tohto objektivu je podobna, ako cena bazarovch Nikkorov VR1. Ak je tento tamron porovnatelny s VR2, bude teda lepsi od VR1?
 
b46664
2015-05-06 16:13:58
príspevok od: Duny
Mam ho pol roka. Ked som kupoval rozhodoval som sa medzi nim a Nikon 70-200 f4, tak som si na predajni testoval oba, vysiel som von a fotil. V odkaze je porovnanie na 200mm f4, vyrez 100%, bez doostrenia fotene Nikonom D7000. https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/556520_603439059707014_89309353_n.jpg
Stále neľutuješ, že si sa rozhodol pre Tamron? Ja riešim teraz túto dilemu, či Nikon 70-200 f4 alebo tento Tamron (-:
 
landov
2015-05-06 19:17:07
príspevok od: b46664
Stále neľutuješ, že si sa rozhodol pre Tamron? Ja riešim teraz túto dilemu, či Nikon 70-200 f4 alebo tento Tamron (-:
Tak ja som vcera objednal N 70-200/4 k mojej D7200. Zajtra by som ho mal mat. BTW mam Sigmu 50-150/2,8 OS HSM ale bohuzial mi nefunguje na D7200 stabilizacia (pricom na D90 a D7100 ano) a zatial update SW v Ruzomberku nezabral. Dalsia vec a velmi dolezita je hmotnost - 50-150/2,8 vazi necelých 1400g co je sakra citit. Asi a hlavne preto (samozrejme okrem kladnych recenzii na ostrost...) som siahol po 70-200/4. Psychologicka brzda bola svetelnost 2,8 vs 4, ale polovicna hmotnost vyhrala. So zostavou D7200+850g sklo vpohode "poskacem" po horach a vezmem aj na dovolenku...
 
Martin8101
2015-05-07 09:49:29
príspevok od: landov
Tak ja som vcera objednal N 70-200/4 k mojej D7200. Zajtra by som ho mal mat. BTW mam Sigmu 50-150/2,8 OS HSM ale bohuzial mi nefunguje na D7200 stabilizacia (pricom na D90 a D7100 ano) a zatial update SW v Ruzomberku nezabral. Dalsia vec a velmi dolezita je hmotnost - 50-150/2,8 vazi necelých 1400g co je sakra citit. Asi a hlavne preto (samozrejme okrem kladnych recenzii na ostrost...) som siahol po 70-200/4. Psychologicka brzda bola svetelnost 2,8 vs 4, ale polovicna hmotnost vyhrala. So zostavou D7200+850g sklo vpohode "poskacem" po horach a vezmem aj na dovolenku...
No mna strasi ta brzda - vsetko co si uviedol ako keby si cital moje myslienky. Len jedna otazka. Svetlenost F2,8 vs. 4 ta brzdila kvoli foteniu za horsich svetelnych podmienok, alebo kvoli bokehu, ktory je samozrejme pri F2,8 zase o nieco "kremovejsi"?
 
landov
2015-05-07 10:44:44
príspevok od: Martin8101
No mna strasi ta brzda - vsetko co si uviedol ako keby si cital moje myslienky. Len jedna otazka. Svetlenost F2,8 vs. 4 ta brzdila kvoli foteniu za horsich svetelnych podmienok, alebo kvoli bokehu, ktory je samozrejme pri F2,8 zase o nieco "kremovejsi"?
Co sa tyka bokehu, tak ten ma naozaj netrapil. Skor to, ze svetelnost 2,8 sa moze zist (ale portrety velmi nefotim, takze to bol dalsi bod pre f4). Ovsem ked som teraz nasadil 70-200/4 na D7200, tak je to naozaj kompaktna zostava oproti 50-150/2,8...a to ze brutalne !!!
 
matulo85
2015-07-02 21:57:30
Ahojte,

od vcera som sa stal majitelom Tamronu 70-200 f/2.8. U ostriaceho kruzku je citit urcita vola (smerom dopredu, dozadu). Nestretol sa niekto z Vas s niecim podobnym? Pre porovnanie - v jednej predajni mali kus, u ktoreho ostriaci kruzok "sedel", v druhej taky, ktory bol "volna", podobne ako ten moj. Je to nieco, co by som mal riesit alebo to mam ignorovat?
 
Roman Ď
2016-02-02 15:31:31
Dobrý deň chcem kúpiť Tamron 70-200 f2.8 LD ktorý nemá stabilizátor ...chcem vedieť či sa náhodou po čase nedá dokúpiť do toho? Ďakujem za každú odpoveď
 
Wlady
2016-02-02 15:40:13
príspevok od: Roman Ď
Dobrý deň chcem kúpiť Tamron 70-200 f2.8 LD ktorý nemá stabilizátor ...chcem vedieť či sa náhodou po čase nedá dokúpiť do toho? Ďakujem za každú odpoveď
Urcite nie, je to konstrukcne uplne iny objektiv......
 
Roman Ď
2016-02-02 16:31:28
príspevok od: Wlady
Urcite nie, je to konstrukcne uplne iny objektiv......
Ďakujem za odpoveď, ale je to presne to isté len nemá stabilizátor? A tento objektív keď si kúpim pevné sklo už nebudem potrebovať kúpiť?
 
Wlady
2016-02-02 16:40:21
príspevok od: Roman Ď
Ďakujem za odpoveď, ale je to presne to isté len nemá stabilizátor? A tento objektív keď si kúpim pevné sklo už nebudem potrebovať kúpiť?
Nie ako som uz napisal, ze to uplne iny objektiv. Iny konstrukciou, ostrenim atd.....
Nerozumiem otazke ohladom pevnych skiel.
 
Roman Ď
2016-02-02 16:49:42
prv rozoberme teda tento zoom objektív ktorý by ste my odporučili na fotenie figúry(AKTU) v prírode a ak máte iný typ poradte
 
Roman Ď
2016-02-02 17:06:55
príspevok od: Wlady
Nie ako som uz napisal, ze to uplne iny objektiv. Iny konstrukciou, ostrenim atd.....
Nerozumiem otazke ohladom pevnych skiel.
Veľmi rad by som prosím vás vedel aký je rozdiel medzi týmito 2 objektívny Tamron SP 70-200mm f/2,8 Di VC USD a týmto Tamron 70-200 f2.8 LD lebo chcem investovať fakt do kvality
 
Roman Point
2016-02-02 17:17:12
príspevok od: Roman Ď
Veľmi rad by som prosím vás vedel aký je rozdiel medzi týmito 2 objektívny Tamron SP 70-200mm f/2,8 Di VC USD a týmto Tamron 70-200 f2.8 LD lebo chcem investovať fakt do kvality
Prvý menovaný má stabilizáciu obrazu. Skratka VC ( vibration control )
 
Roman Ď
2016-02-02 17:27:08
príspevok od: Roman Point
Prvý menovaný má stabilizáciu obrazu. Skratka VC ( vibration control )
A v pevných sklách sa prosím vás nevyznáte?...chcem sa niečo poradiť
 
Roman Point
2016-02-02 18:00:07
príspevok od: Roman Ď
A v pevných sklách sa prosím vás nevyznáte?...chcem sa niečo poradiť
Otázku kľudne polož. Ak nebudem vedieť tak napíšem že neviem. A aj keď odpíšem tak je to môj subjektívny názor. A veľkú prax vo foteni nemám.
 
ivofides
2016-02-02 22:27:43
príspevok od: Roman Ď
A v pevných sklách sa prosím vás nevyznáte?...chcem sa niečo poradiť
Osobne by som ti odporucal najprv nastudovat zakladne informacie o objektivoch (a pravdepodbne nielen nich). Pokial nemas zakladne znalosti, tak ti tu na rychlo nikto z nas nepomoze resp. ta nenasmeruje. Tych clankov je vela, napr. tu ephoto.sk/fotoskola/clanky/objektivy-telekonvertory-predsadky/ alebo na inych weboch, treba hladat je toho na mraky...
Cize neber to v zlom, ak budes mat sirsi rozhlad budes sa aj "lepsie pyat" a na svoje otazky dostanes urcite odpoved. Tiez si musis ujasnit aky zaner chces fotit, (co od neho ocakavas, kvalita vystupu, vykon, zname nedostatky, cena, servis, ...) , od toho sa odvija vyber objektivu. A idealne pre kupou vyskusat. Vela zdaru pri vybere, ci pri studovani
 
Peter1111
2016-02-02 23:12:31
príspevok od: seifi
ako je to s tou 5-ročnou zárukou ? v debate padli reči, že je neprenosná, hoci si to v praxi neviem predstaviť, to by museli chcieť vedieť v ProLaike pri kúpe objektívu moje meno a to by museli zapísať do záručáku; máte niekto skúsenosti s riešením reklamácii cez Tamron (Praha ?)
Viem už že je to starý príspevok ,ale možno ťa to bude zaujímať. 5 ročná záruka platí iba ak sa zaregistruješ do jedného mesiaca od kúpy na ich Tamron stránke.Tam už udávaš svoje meno atď. Inak bez reg. platí bežná 2 ročná záruka.Záruku nie je možné prenášať. Potom máš možnosť iba sa dohodnúť s prvým majiteľom na spolupráci ak by bolo treba. .Takto som to aspoň pochopil ja na ich stránke.
 
Roman Ď
2016-02-04 02:03:00
VeĽmy by som bol vďačný keby ste my poradili, chcem fotiť v krajine figúru a rád by som bol za každý názor....pri tomto modeli Tamron SP 70-200mm f/2,8 Di VC USD figúra je dominantná ako vidím na fotkách a mne nejde o tento efekt rozostreného prostredia krajiny kvôli koncepcii. Fotím model aktu v prírode zatiaľ setovým objektívom a s foťákom canon D600.
Dá sa fotiť týmto modelom objektívu takýmto spôsobom?....Ak mate lepší nápad aký objektív by som potreboval napíšte prosím!!!!
fakt budem vďačný za každú odpoveď od profesionálneho fotografa ako sú na tejto stránke
 
Martin8101
2016-02-04 06:47:03
Fuuha, miestami mi to pripada ako text v anglictine vlozeny do translatora a prelozeny do slovenciny... nie je z toho velmi jasne, co vlastne chces. Nechces bokeh? Nemusis kupovat drahe dlhe a svetelne skla... fot dalej setakom. Naco vlastne riesis dalsi objektiv. Co Ti na tom tvojom chyba? Skusme pekne od zaciatku
 
Roman Ď
2016-02-04 12:04:01
Tak seťákom fotím už 5 rokov Canon EF-S 18-55mm f/3,5-5,6 IS II. A bokeh sa vytvára čím je objektív svetelnejší ? A ide my hlavne o to aby my nevytváral deformácie perspektívy( sudkový tvar.
Pri mojom objektíve to niekedy postrádam. V jednoduchosti ide my o lepšiu optickú kvalitu na fotke
 
Roman Ď
2016-02-06 10:26:01
Chcem vedieť čo je lepšie na foto AKTU V EXTERIÉRY konkrétne príroda, chcem aby bola cela figúra zachytená v realných farbách čo najvernejšie a presne. Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD alebo canon 85mm f/1,8 usm poradte prosím vás
 
Roman Ď
2016-02-06 14:09:09
Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD chcem vedieť či je optický rozdiel v kvalite fotky medzi týmto objektívom a Canon 85 f1,8 chcem čo najvernejší obraz realite....ďakujem za každú reakciu veľmi to pomôže
 
Roman Point
2016-02-07 06:11:59
Dajte mu niekto link na tunajšiu fotoškolu prosím..
V jednom komente píše ako mu vadí sudkovite skreslenie ( odstranitelne v PP pokiaľ nefoti na A režim do jpg ale to by mal aj fotak zvládnuť upraviť )
Hneď v ďalšom príspevku píše o tom aby to zachytilo co najvernejšie farby a neviem čo ešte. Stratil sa a potrebuje vyviezť z toho husteho a temneho lesa základov práce z dslr..
Jediné asi čo by som presne ohľadne objektívu vedel poradiť, podľa jeho "potrieb ktoré tú mieša dokopy" je 28mm objektív na apsc prípadne 35mm objektív na FF. Tam by deformácia nemusela byť až taká plus pri správnej clone by mohol vidieť ako Anča v dedine za "modelkou" zalieva muškáty. Aj keď to sa mi už ako portrét nezdá ( ako ten richtig portrét )
 
Roman Ď
2016-02-11 11:50:44
Tamron SP 70-200/2,8 Di VC USD rad by som vedel či dobre sedí s Canon 600d či nerobí príliš veľkú vinetáciu ?
 
Roman Ď
2016-02-12 10:26:13
Prosím vás teras konečne som sa dozvedel ze Sigma 35mm f/1.4 Dg Hsm Art dá sa tento objektív dať fakt na každú zrkadlovku ja mam Canon 600d .....chcem vedieť či to nebude robiť problémy.
Ide my hlavne o uplnu čistotu kresby a dá sa povedať o reprodukovanie obrazov na foto
 
Martin8101
2016-03-01 10:49:13
príspevok od: Roman Ď
Prosím vás teras konečne som sa dozvedel ze Sigma 35mm f/1.4 Dg Hsm Art dá sa tento objektív dať fakt na každú zrkadlovku ja mam Canon 600d .....chcem vedieť či to nebude robiť problémy.
Ide my hlavne o uplnu čistotu kresby a dá sa povedať o reprodukovanie obrazov na foto
No vyzera to tak, ze Ti nikto nechce odpovedat - asi preto ze stlkas piate cez deviate a vobec nepocuvas a necitas, co Ti tu ludia pisu. Nevies co chces.
Sigma 35mm ART je perfektne sklo, a vyraba sa aj s bajonetom Canon - pracovat so 600D bude, akurat ohnisko bude zodpovedat 35x1,6 = 56mm. Cize fajn zakladak
 
tomis.ales
2016-03-01 13:40:38
príspevok od: Roman Ď
Prosím vás teras konečne som sa dozvedel ze Sigma 35mm f/1.4 Dg Hsm Art dá sa tento objektív dať fakt na každú zrkadlovku ja mam Canon 600d .....chcem vedieť či to nebude robiť problémy.
Ide my hlavne o uplnu čistotu kresby a dá sa povedať o reprodukovanie obrazov na foto
Kedze si lenivy guuglit, odpisem ti aj ja, resp skopirujem:
Sigma 35mm ART je perfektne sklo, a vyraba sa aj s bajonetom Canon - pracovat so 600D bude, akurat ohnisko bude zodpovedat 35x1,6 = 56mm. Cize fajn zakladak
Doplnim:
Bude fungovat aj s inym Canonom. Ano.
P.S.
Neviem, ci neovladas dobre Slovencinu, ci sa len tak haj-buj vyjadrujes, ale pises ako google translator.
P.S.2
Toto vlakno je o Tamrone 70-200
 
Roman Ď
2016-03-20 18:44:44
Dobrý deň, je veľký rozdiel medzi originálom od Canon a tamron čo je tu uvedený 70-200 vc?
Lebo chcel by som už po dlhom hľadaní kúpiť takéto sklo a chcem vedieť rozdiely aby som nevyhodil zbytočne E
 
Neschopko
2016-03-20 19:03:09
príspevok od: Roman Ď
Dobrý deň, je veľký rozdiel medzi originálom od Canon a tamron čo je tu uvedený 70-200 vc?
Lebo chcel by som už po dlhom hľadaní kúpiť takéto sklo a chcem vedieť rozdiely aby som nevyhodil zbytočne E
Všimol si si vôbec, že nad touto diskusiou je nejaký článok? Myslím, že už prvá veta článku, resp. zhrnutie na konci ti odpovedá na tvoju otázku ...
 
Roman Ď
2016-03-20 21:24:20
Dobre ale overujem si to lebo každý ma iný názor na to a počul som že sa to líši .....či spoliehate sa len na jeden text vy neoverujete ?
 
Neschopko
2016-03-20 22:20:22
príspevok od: Roman Ď
Dobre ale overujem si to lebo každý ma iný názor na to a počul som že sa to líši .....či spoliehate sa len na jeden text vy neoverujete ?
Na to sú tu fotky, aby každý sám posúdil, či sú pre neho dostatočne kvalitné. Karol to sklo skúšal a napísal svoj názor (že konkuruje o kus drahšiemu originálu). Teraz ak niekto iný napíše, že jemu omnoho viac vyhovuje originál, tak budem overovať toho druhého? a tretieho, štvrtého ...? Ja neviem, možno som naivný, no ja budem veriť skôr autorovi článku, ktorého fotky som videl, viem, že o fotení niečo vie, ako sa stále pýtať na názory x ľudí, pričom ani netuším, čo o fotení resp. danom skle vedia. A výsledok bude aj tak ten, že kým si nevyskúšam jedno, druhé, alebo tretie sklo, tak aj tak nezistím, či s ním budem spokojný. A aj tak v konečnom dôsledku pravdepodobne nikdy sa nedostanem na limit žiadneho z tých objektívov
 
Roman Ď
2016-03-20 23:12:50
Ja viem Karol je fakt skúsený a vie čo píše, .......len ja hladám a zistil som ze sigma 50-150sa tažko zháňa tak mierim na tento objektív od tamronu. A určite nemám na canon tak zato hľadám kvalitné varianty
 
Roman Ď
2016-03-27 14:13:45
Už mám konečne skúsenosti s pevnou 200 2,8L a chcem vedieť keď nasadím tento tamron je zrovnateľný v obrazovej kvalite. Predsa je to ohnisko 70-200 a pevne 200 sklo my je moc ďaleké, ale vynikajúce výsledky som dosiahol s ním.
 
Roman Point
2016-03-27 15:09:09
Požiadať o zrušenie účtu je cesta.
 
zvonec
2016-03-27 16:03:08
príspevok od: Roman Ď
Už mám konečne skúsenosti s pevnou 200 2,8L a chcem vedieť keď nasadím tento tamron je zrovnateľný v obrazovej kvalite. Predsa je to ohnisko 70-200 a pevne 200 sklo my je moc ďaleké, ale vynikajúce výsledky som dosiahol s ním.
Roman musim to takto napisat verejne, zaplat si konto, postuduj a potom davaj taketo otazky. To co pises su nezmysly..

Cena canonu
http://www.pixxass.de/fotografie/objektive/canon-ef-200-2-8-l-ii-usm-lichtstarkes-tele-objektiv.html

Cena Tamronu
http://www.pixxass.de/fotografie/objektive/tamron-sp-70-200-2-8-di-vc-usd-canon-lichtstarkes-telezoom.html

Mozem ti garantovat, ze ten canon je lepsi objektiv a bude mat lepsiu kresbu a kontrast na 200mm ako ten tamron. Navyse ten canon je lacnejsi.

Pevne ohniska sa neporovnavaju s objektivmi s premennou ohniskovou vzdialenostou.

Treba si hlavne upgradnut setak, naucit sa fotit, a potom riesit 2.8 zoom. Ides na to sposobom, ako keby si v zivote nejazdil, mas cerstvo vodicak, a zacnes riesit parametre F1 alebo Rallye aut alebo high end,

Toto je moj posledna reakcia na teba, pokial neuvidm pri tvojom nicku, ze mas zaplatene konto a tym padom pristup k clankom o fotoskole....
 
Neschopko
2016-03-27 19:35:14
príspevok od: Roman Ď
Už mám konečne skúsenosti s pevnou 200 2,8L a chcem vedieť keď nasadím tento tamron je zrovnateľný v obrazovej kvalite. Predsa je to ohnisko 70-200 a pevne 200 sklo my je moc ďaleké, ale vynikajúce výsledky som dosiahol s ním.
Síce keď čítam tvoje komenty, neviem, či správne chápem tvoje myšlienkové pochody, no mohol by si sem dať pre ilustráciu tvoje vynikajúce výsledky nafotené tou 200vkou, nech máme aj my predstavu, čo je pre teba vynikajúce. Možno to trošku objasní tento tvoj objektívový hlavolam.
 
hlaci
2016-05-18 20:10:26
príspevok od: Roman Ď
Už mám konečne skúsenosti s pevnou 200 2,8L a chcem vedieť keď nasadím tento tamron je zrovnateľný v obrazovej kvalite. Predsa je to ohnisko 70-200 a pevne 200 sklo my je moc ďaleké, ale vynikajúce výsledky som dosiahol s ním.
odporucam knihu Mistrovství práce s DSLR.
http://www.martinus.sk/?uItem=32696
A uprimne ked ten canon 200 2,8L moze za tvoje fotky co mas v profile tak zavidim fotografom co maju canon a dokazu porobit take krasne zaberi
 
Roman Point
2016-09-13 12:32:03
Skúšal niekto, alebo o tom počul, niekde čítal či a s akým TC funguje tento objektív ( VC, AF ) ???

Ďakujem za odpoveď
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2016-09-13 18:41:05
príspevok od: Roman Point
Skúšal niekto, alebo o tom počul, niekde čítal či a s akým TC funguje tento objektív ( VC, AF ) ???

Ďakujem za odpoveď
Zadny clen je hlboko zapusteny, takze teoreticky je mozn epouzit TC s vystupenym optickym clenom (originaly od Canon a Nikon). Nevidim dovod, preco by nemal s fungovat VC a AF.
https://goo.gl/images/xlpQJ9
 
Roman Point
2016-09-13 21:59:36
príspevok od: Karol Srnec
Zadny clen je hlboko zapusteny, takze teoreticky je mozn epouzit TC s vystupenym optickym clenom (originaly od Canon a Nikon). Nevidim dovod, preco by nemal s fungovat VC a AF.
https://goo.gl/images/xlpQJ9
Ďakujem
 
Peter1111
2016-09-13 22:43:37
príspevok od: Roman Point
Skúšal niekto, alebo o tom počul, niekde čítal či a s akým TC funguje tento objektív ( VC, AF ) ???

Ďakujem za odpoveď
http://www.digimanie.cz/tamron-uvedl-dva-telekonvertory-14-a-2/6666
 
Roman Point
2016-09-14 01:51:19
príspevok od: Peter1111
http://www.digimanie.cz/tamron-uvedl-dva-telekonvertory-14-a-2/6666
Škoda že v článku píšu kompatibilitu s 150-600 markII a s ničím iným..
 
Peter1111
2016-09-14 06:59:33
príspevok od: Roman Point
Škoda že v článku píšu kompatibilitu s 150-600 markII a s ničím iným..
Pochybujem,že vyrobené TC bude(ú) na jeden objektív. To by sa zrejme neoplatilo ani vyrábať. Ale ok ,keď píšu ... V rýchlosti som čítal a poslal ako zaujímavosť,ktorá by mohla riešiť tvoju otázku.
 
Roman Point
2016-09-14 07:09:06
príspevok od: Peter1111
Pochybujem,že vyrobené TC bude(ú) na jeden objektív. To by sa zrejme neoplatilo ani vyrábať. Ale ok ,keď píšu ... V rýchlosti som čítal a poslal ako zaujímavosť,ktorá by mohla riešiť tvoju otázku.
A pomohla lebo som zabudol že vydali nové TC
Ďakujem ti už som im písal na podporu..
 
yetti
2016-12-22 18:05:11
Tak ježiško dnes dorazil aj s novým objektívom, pri rozbalovani mi skoro ušlo od radosti.... Neskutočný matroš...
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia