Zaujimalo by ma par nazorov ,aku techniku zvolit pre svadobne foto?
(od Canonu)Myslite ze objektivy ako Canon 85mm f-1,8,Tamron 17-55mm f-2,8 a Canon 90-300mm su na zaciatok dostacujuce?
Albedo to je idealny pripad, ked to fotografa bavi a chce sa zlepsovat. Ale su aj taki ´profesionalni svadobni fotografi´, ktorym staci entry level model zrkadlovky zo setovym objektivom, externym bleskom, popripade tele 70-300/F4-5.6 a hor sa fotit svadby. No videl som uz aj pana fotografa s EVF Panasonicom FZ30 :D
Prudas pozrel som si tvoju galeriu na webe, ak to bola tvoja prva svadba tak to bol celkom dobry pocin, podarene. Len si naprav jednu malu gramaticku chybu, to t (svatby) mi nesedi ;)
Ferdo, diky moc. Jeeesssuuss, to je tak ked sa niekto stale ponahla :) btw, tie fotky co su na webe su len tak narychlo sprocesovane, uteka tam vyvazenie bielej atd. Budem to musiet updatnut, ak ich vobec budem pchat na webku :) Osobne by som to s odstupom casu videl uz teraz uplne inak. Btw, pacia sa mi Tvoje fotky, vidiet ako si od svadby ku svadbe napredoval. Mas fajn napady.
To mas pravdu, niekedy sa mi rozum zastavuje nad vybavou niektorych panov ´fotografov´, ale hlavne odvahou fotit svadbu, s takou vybavou :-) Ale nieje to pripad len nasich svadobnych fotografov, tyka sa to aj fotoreporterov z niektorych slovenskych tlacovych agentur. Stretol som nedavno jedneho ´pana fotografa´ z TASR na jednom podujati, ktory v jednej ruke drzal nikon d40 s vysunutym vstavanym bleskom a so setacikom, a v druhej ruke drzal nejaku kamku na homevideo :D No trapas...
zamestnanci maju D3 + 24-70/2.8 a dalsie objektivy, v ´horsom´ pripade D2x + 17-55/2.8.
inak na ´zdokumentovanie´ udalosti je to v podstate jedno. oni nerobia umenie, vacsinou prinasaju spravy v malom rozliseni a papier znesie vela (aj 2mpix fotky z mobilu na 2xA4, vid obcas nemenovany najcitanejsi bulvar)
To mas pravdu, niekedy sa mi rozum zastavuje nad vybavou niektorych panov ´fotografov´, ale hlavne odvahou fotit svadbu, s takou vybavou :-) Ale nieje to pripad len nasich svadobnych fotografov, tyka sa to aj fotoreporterov z niektorych slovenskych tlacovych agentur. Stretol som nedavno jedneho ´pana fotografa´ z TASR na jednom podujati, ktory v jednej ruke drzal nikon d40 s vysunutym vstavanym bleskom a so setacikom, a v druhej ruke drzal nejaku kamku na homevideo :D No trapas...
Panasonic + Sony handycam v ruke a vrtel mojej manželke promociu....
Ani sa nečudujem že babam sa potom viac páčili fotografie , ktoré som si robil sam pre seba s Pentaxom ist DL a seťákom..:)
Ale zase na druhej strane, na vlastne oci som videl typka, co mal na krku Nikon D3 + 24-70/2.8 a v rukach kameru Sony HDR-FX1, mal moj obdiv..ze to vsetko stiha :) Alebo.. www.vsupak.sk , no tohto som na vlastne oci, v akcii nevidel :D
Ty vole , to je macher....to by som neveril,ale je vynaliezavý,všetka česť.
Chcel by som ho vidieť v akcii.Vyzerá to jak panzerfaust...nebezpečný maník.
citujem z www.vsupak.sk:
´Cena tejto výbavy zaručuje v každom prostredí maximálnu svetelnosť, farebnosť, čistotu obrazu, a vždy profesionálny výsledok.´
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Inak pan šupak by kludne mohol robiť aj starejšieho :-))) U nas je jedna kameramanka ktorá spoza kamery robi aj starejšiu. ved čo na tom, že sa jej to musi počas hovorenia triasť a nikdy ju na DVD neni vidieť, nehovoriac už o zrozumitelnosti jej hlasu, kedže hovorí spoza kamky.
Ale už odzvoní konzolám na F+v...ked už su tu zrkadlovky čo vedia točiť HD format, konkurenti traste sa :-)))))))))))))))
vybava na svadbu...
zamestnanci maju D3 + 24-70/2.8 a dalsie objektivy, v ´horsom´ pripade D2x + 17-55/2.8.
inak na ´zdokumentovanie´ udalosti je to v podstate jedno. oni nerobia umenie, vacsinou prinasaju spravy v malom rozliseni a papier znesie vela (aj 2mpix fotky z mobilu na 2xA4, vid obcas nemenovany najcitanejsi bulvar)
Ani sa nečudujem že babam sa potom viac páčili fotografie , ktoré som si robil sam pre seba s Pentaxom ist DL a seťákom..:)
Chcel by som ho vidieť v akcii.Vyzerá to jak panzerfaust...nebezpečný maník.
´Cena tejto výbavy zaručuje v každom prostredí maximálnu svetelnosť, farebnosť, čistotu obrazu, a vždy profesionálny výsledok.´
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
ale na tom texte som sa aj ja pobavil ;))) typek je mimo...
Ale už odzvoní konzolám na F+v...ked už su tu zrkadlovky čo vedia točiť HD format, konkurenti traste sa :-)))))))))))))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa