Fórum » O TECHNIKE

vybava na svadbu...

ginas
ginas 2008-10-18 18:55:29+02
Zaujimalo by ma par nazorov ,aku techniku zvolit pre svadobne foto? (od Canonu)Myslite ze objektivy ako Canon 85mm f-1,8,Tamron 17-55mm f-2,8 a Canon 90-300mm su na zaciatok dostacujuce?

Ultra TXF
2008-10-24 18:12:12+02
príspevok od: hannah8
No ahoj ja som tu 70-200 nasla len za 18900 kde je za 15600? a dakujem za radu prajem pekny vikend
www.bestcena.sk

hannah8
2008-10-24 19:37:51+02
príspevok od: TermiT
Ja by som rozhodne bral ten Canon, ma opticku stabilizaciu na rozdiel od sigmy a ostrostou je na tom tiez o dost lepsie nez sigma. Ale pozor, nema ultrasonicke zaostrovanie ako ty pises, ma len klasicke mikro-motorceky, teda ako aj sigma :-)
vdaka pekny a prijemny vecer a este niaky dobry objektiv okolo 10000 a neviete mi poradit kde je dobre kupit? este raz vdaka

2008-10-24 20:41:53+02
na zaciatok je za cca 10tis tamron 17-50/2.8, pripadne nikkor 85/1.8 (snad aj canon).

fotoman600
2008-12-09 12:23:35+01
Takže k výbave - záložný foťák ....... bolo toho popísané už dosť.
No žiadny foťák z Teba profi fotografa nespraví. To, že profík sa pozná podľa FF, výbavy za 300000,- a podobne sú totálne nezmysly. Profesionál sa pozná podľa výslednej práce. Hlavne, aby boli zákazníci spokojní s fotografiami.
Dôležité je s mladomanželmi pred svadbou komunikovať, aby fotograf vedel, čo sa od neho očakáva a aký bude priebeh svadby. Nie každému sa páči moderná ´krivá´, fotografia, rozostrené pozadie a podobne. Sú ľudia, ktorým sa páči klasika a sú ľudia, pre ktorých sú klasické fotky nudné. Pre mladomanželov je dôležité, aby boli s fotografiami spokojní. A je im jedno, čím to fotograf nafotil, že sú fotografie ospevované na fórach... Ak oni nedostanú to, čo si predstavovali - je to pre nich brak.

kynes
2008-12-12 14:15:12+01
Uplne s tebou suhlasim. Raz mozes mat vybavu za xyz tisic korun, pokial nedodas vysledok, ktory bude podla predstav mladomanzelov, mozes mat vybavu aku chces. Suhlasim tiez, ze najdolezitesia ak nie najkritickejsia faza je prave priprava. Videl som par svadobnych fotografov pri praci a nemozem sa vyjadrit velmi kladne. Bola to cista improvizacia.
K vybave:
myslim si, ze telo typu Nikon D300, ci Canon 40/50D dokazu podavat spickove vysledky pre drvivu vacsinu populacie a zvladnu vysoke ISO i tlac vacsich formatov
objektiv:
svetelny zakladny zoom:17-55mm - (v zavislosti od vyrobcu) - skvela flexibilita pre reportaz
sirokouhly:10-22mm (v zavislosti od vyrobcu) - vacsie skupinky, interier a pod.
stabilizovany telezoom: 70-200mm (mne by stacila svetelnost f4-portret hlavne exterier)
portretovy najlepsie s makrom 100mm - kvoli kresbe, svetelnosti, bokehu
...urcite 50mm f1,4 - lahky, svetelny, kresba + bokeh
blesk - extreny s vysokym vykonom
batery grip - viac energie a lepsia ergonomia
vela vela AA baterii a este mozno odrazova doska

...a k tomu jedneho ´cierneho´ co vam to bude vsade vlacit ;-)

ginas
2008-12-16 13:55:26+01
fotoman-no jasne ,paci sa mi tvoj nazor.
Nacala som tuto temu ,lebo som bola zvedava ,aj na rozne ine nazory na tuto temu.
Pre niekoho je najdolezitejsia technika ,pre ineho fantazia a originalnost ,asi spojit tieto vsetky veci by bolo to naj...ale je pravda ,ze najdolezitejsi su ludia-pre ktorych to fotime .Nestaci len dobra technika ,ked sa budu pri fotkach nudit,ze ano?
Dakujem za nazory ,urcite si z nich par zoberiem k srdcu.
A ked Vas este nieco napadne ,tak piste..

lk13
2009-01-22 17:07:10+01
Naco FF??Ved dobre nafotena svadba sa da zmaknut aj s C400D, zakladnymi objektivmi a externym bleskom..CF idealne 16GB (nie jednu,ale 4x4:). Vysoka svetelnost skiel je vitana, ja fotim vacsinu s E3 + 14-35 f2,35-100 f2 a LS D 25 f1,4. Plus kopa NiMH baterii,grip a 4 zalozne baterie,zalozne telo,notebook,stativ,monopod,dialkovo odpalovane blesky. Naco FF??jedine ze by si dali robit bilboardy..potom uz teda dig. stenu Hasselblad s 50MPX..no aj tak to nenahradi sikovnost fotografa co umi:)a drzi v ruke DSLR za par tisic. videl som kolegov co fotili a tvarili sa ako machri a ach jaj..

2009-01-22 22:37:34+01
príspevok od: lk13
Naco FF??Ved dobre nafotena svadba sa da zmaknut aj s C400D, zakladnymi objektivmi a externym bleskom..CF idealne 16GB (nie jednu,ale 4x4:). Vysoka svetelnost skiel je vitana, ja fotim vacsinu s E3 + 14-35 f2,35-100 f2 a LS D 25 f1,4. Plus kopa NiMH baterii,grip a 4 zalozne baterie,zalozne telo,notebook,stativ,monopod,dialkovo odpalovane blesky. Naco FF??jedine ze by si dali robit bilboardy..potom uz teda dig. stenu Hasselblad s 50MPX..no aj tak to nenahradi sikovnost fotografa co umi:)a drzi v ruke DSLR za par tisic. videl som kolegov co fotili a tvarili sa ako machri a ach jaj..
FF kvoli dynamickemu rozsahu, hlbke ostrosti, moznosti fotit bez blesku na ISO 3200 a pritom neplakat, ked to clovek vytlaci na A4. toto ti nikdy neposkytne Canon 400D so zakladnymi objektivmi a externym bleskom. ak si myslis, ze dobre nafotena svadba sa zvladne len tak, to si fakt na omyle. ja som doteraz nenafotil ani 1 svadbu tak, aby som bol spokojny...

lk13
2009-01-23 10:37:16+01
príspevok od:
FF kvoli dynamickemu rozsahu, hlbke ostrosti, moznosti fotit bez blesku na ISO 3200 a pritom neplakat, ked to clovek vytlaci na A4. toto ti nikdy neposkytne Canon 400D so zakladnymi objektivmi a externym bleskom. ak si myslis, ze dobre nafotena svadba sa zvladne len tak, to si fakt na omyle. ja som doteraz nenafotil ani 1 svadbu tak, aby som bol spokojny...
Ak si nenafotil ani jednu svadbu doteraz tak aby si bol spokojny,tak nefot svadby..ISO 3200 na svadbe?a kvoli comu??FF ako vyznamne ovplyvni hlbku ostrosti??hlbka ostrosti,ako je zname,je prevazne dana pouzitym sklom,to iste aj ISO,ked fotim so summiluxom f1,4 blesk by mi to len kazil.bezne tlacim na A4 aj vacsi format zo senzoru formatu 4/3 a su to na 80% technicky perfektne fota.ISO 3200 som este na svadbe nepouzil.ked nezvladaju vysoko svetelne objektivy, prisvietim to,malokedy idem cez ISO 800..kedysi som zacinal s podobnou zostavou od Oly,bol som celkom spokojny.s terajsou zostavou uz technika nema chybu.ak ju neurobim ja..Irituje ma klananie sa full framu.co to vlastne znamena??oproti digitalnym stenam je to v podstate maly smiesny senzor.pri porovnani vystupu z nikonu D3 a oly E3 sme s kolegom fotiacim na nikony nenasli rozdiel.

2009-01-23 11:54:08+01
príspevok od: lk13
Ak si nenafotil ani jednu svadbu doteraz tak aby si bol spokojny,tak nefot svadby..ISO 3200 na svadbe?a kvoli comu??FF ako vyznamne ovplyvni hlbku ostrosti??hlbka ostrosti,ako je zname,je prevazne dana pouzitym sklom,to iste aj ISO,ked fotim so summiluxom f1,4 blesk by mi to len kazil.bezne tlacim na A4 aj vacsi format zo senzoru formatu 4/3 a su to na 80% technicky perfektne fota.ISO 3200 som este na svadbe nepouzil.ked nezvladaju vysoko svetelne objektivy, prisvietim to,malokedy idem cez ISO 800..kedysi som zacinal s podobnou zostavou od Oly,bol som celkom spokojny.s terajsou zostavou uz technika nema chybu.ak ju neurobim ja..Irituje ma klananie sa full framu.co to vlastne znamena??oproti digitalnym stenam je to v podstate maly smiesny senzor.pri porovnani vystupu z nikonu D3 a oly E3 sme s kolegom fotiacim na nikony nenasli rozdiel.
tak tymto si sa u mna vyprofiloval. koncim s tebou komunikaciu, lebo nema zmysel.

2009-01-23 12:15:02+01
príspevok od:
tak tymto si sa u mna vyprofiloval. koncim s tebou komunikaciu, lebo nema zmysel.
tak asiprestanu vyrabat ff a bude sa vsetko fotit na spendlikovu hlavicku ktora ma velky rozsah :D

2009-01-23 12:22:50+01
príspevok od:
nerieš takého človeka, čo dokáže fotiť svadbu aj s foťákom v mobile...nemá to význam...ja som v stredu mal debatu s jedným týpkom, čo fotil a asi i fotí svadbu s Olympusom E-520+2 setové objektívy...no zážitok :)

2009-01-23 13:31:05+01
príspevok od:
nerieš takého človeka, čo dokáže fotiť svadbu aj s foťákom v mobile...nemá to význam...ja som v stredu mal debatu s jedným týpkom, čo fotil a asi i fotí svadbu s Olympusom E-520+2 setové objektívy...no zážitok :)
tak to ti veru verim :D ako mne ked chceli presvecit ze do rawu sa nefoti ;D:D

bear
- moderator
2009-01-23 14:15:51+01
Kazdy mate svoju pravdu, ale v praxi zalezi na tom aky narocny su mladomanzelia. Kamaratovi som fotil (ja som nechcel, ale donutil ma) svadbu s Canon 350D, a mal som len 10-22, 50/1.8 a 70-200 + externy blesk. S fotkami boli spokojny. Robil som im to ako fotoknihu, takze velky format nebol potrebny.

djpali
2009-01-24 03:46:34+01
cuj chlape, uz druhy krat od teba citam toto, raz na moj prispevok, raz sem, uploadni niekde jednu z nich nech sa na to pozriem, ci je to fakt tak skvele, teraz som uz much much zvedavy...

djpali
2009-01-24 03:53:25+01
príspevok od: prudas
Ferdo, diky moc. Jeeesssuuss, to je tak ked sa niekto stale ponahla :) btw, tie fotky co su na webe su len tak narychlo sprocesovane, uteka tam vyvazenie bielej atd. Budem to musiet updatnut, ak ich vobec budem pchat na webku :) Osobne by som to s odstupom casu videl uz teraz uplne inak. Btw, pacia sa mi Tvoje fotky, vidiet ako si od svadby ku svadbe napredoval. Mas fajn napady.
Ja len k tomu EVF, mal som niekolko sice prevazne od Fuji, 5600fku, s100FS, ja len ze darmo ma niekdo kvalitnu zrkadlovku, ked nevie kedy, co a ako fotit. Uz som sa s tym stretol ze pan fotograf mal 5Dcko a z mojho 100FS vysli emotivnejsie zabery nez z jeho kvalitneho aparatu a tela, fotky mal sice ostrejsie ale o nicom nehovorili, navyse... evf maju tiez svoje nenahraditelne miesto vo fotografii.

djpali
2009-01-24 03:57:05+01
príspevok od: javelin
Tak to nemá chybu.....no čo ma dorazilo uplne je to posledné v ponuke ....že+DJ....
tak s tou hlaskou o VIDEO,FOTO + DJ si ma dorazil, su 4 hodiny rano a ja tu placem ked som to videl :-))

djpali
2009-01-24 03:58:16+01
to je koniec, normalne som sa asi postal teraz :-)))

javelin
2009-01-24 09:08:51+01
príspevok od: djpali
cuj chlape, uz druhy krat od teba citam toto, raz na moj prispevok, raz sem, uploadni niekde jednu z nich nech sa na to pozriem, ci je to fakt tak skvele, teraz som uz much much zvedavy...
Bohužial , mažem tie fotky cca po mesiaci....ale neprišiel si o nič....tiekol z toho lekvár po tvári ...

t.s.muk
2009-02-25 21:36:07+01
ale nech vam prosim pekne ne....be. mali by ste sa najprv naucit fotit na film, pani fotografi digitalni. a hlavne sa dobre vyspite.

Strana 4 z 16

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()