Fórum » O TECHNIKE

vybava na svadbu...

ginas
ginas 2008-10-18 18:55:29+02
Zaujimalo by ma par nazorov ,aku techniku zvolit pre svadobne foto? (od Canonu)Myslite ze objektivy ako Canon 85mm f-1,8,Tamron 17-55mm f-2,8 a Canon 90-300mm su na zaciatok dostacujuce?

2009-02-28 18:03:48+01
mna by zase zaujimalo ako pouzivat externy blesk,v interiery odrazom o strop alebo papierik a vonku ako napriamo alebo s papierikom, kto mi poradi pliiis.

michi
2009-03-02 16:05:42+01
Ahoj, fotoroman.cz tam najdes sekciu odborné články...od tiaľ je aj tento link, kt. ti posielam, dobré čítanie :) http://www.fotografovani.cz/art/fozak_df/rom_4_06_interier.html

Daniel.U
2009-03-03 13:29:59+01
príspevok od:
:-D :-D :-D :-D :-D
fascinuju ma ludia co uzavru diskusiu trapnymi smajlikmi. Zaujimalo by ma kde beru istotu, ze prave ich tvrdenie je to spravne a svate.

2009-03-03 13:36:20+01
príspevok od: Daniel.U
fascinuju ma ludia co uzavru diskusiu trapnymi smajlikmi. Zaujimalo by ma kde beru istotu, ze prave ich tvrdenie je to spravne a svate.
:-D :-D :-D

javelin
2009-03-03 15:25:52+01
príspevok od:
:-D :-D :-D :-D :-D
kompizicia, prepalenost, sum a ine hovadiny ktore vobec niesu podstatne....No myslím že toto vraví za všetko....sa bavím jak na ringišpíre...:)))))))

trojuholnik
2009-03-03 18:23:44+01
nechcem sa zapajat do hadky, ale tu chcem reagovat. pre mna za mna nech je fotka prepalena, tmava, neostra, zasumena, uuuuuplne zla kompozicia a neviem co vsetkoe ste, ale ked na mna zaposobi tak preco nie? fotit podla sablony je nanic...

2009-03-03 18:37:57+01
príspevok od: trojuholnik
nechcem sa zapajat do hadky, ale tu chcem reagovat. pre mna za mna nech je fotka prepalena, tmava, neostra, zasumena, uuuuuplne zla kompozicia a neviem co vsetkoe ste, ale ked na mna zaposobi tak preco nie? fotit podla sablony je nanic...
a teraz si skus uvedomit, preco na teba ta fotka zaposobila ;)
kompozicia je vec psychiky, podvedomia. ani si sam neuvedomujes, ze fotka, ktora sa ti paci, je kompozicne vynikajuco urobena.

javelin
2009-03-03 19:42:28+01
Určite by sa mu hovadsky páčila nevesta so zašumenou tvárou....asi nevie ako vyzerá šum na tvari....bola by to prvá fotka na ktorú by baba použila klavesu DELETE....Oranžovo namodralo zrnková tvar je totiž strašne sexi....Apropo vieme prečo nemajú muži celulitídu : Lebo je hnusná :))

zeppelin
2009-03-03 20:21:21+01
príspevok od: trojuholnik
hm, no minimalne k tej kompozicii - fotograficka kompozica a jej pravidla nevznikli tak ze niekto nemal co robit a tak vymyslel ze ´treba fotit takto´ a povedal ze tretiny, trojuholniky a zlate rezy musia byt vsade, lebo inak je to zle... je to cele zalezitostou psychologie vnimania vizualnych podnetov a bolo v suvislosti s tym urobenych viacero vyskumov. Jasne ze kompozicne pravidla sa daju aj ucelne porusit za ucelom dosiahnutia specificky kvalitneho vysledku, ale tie pravidla boli sformulovane z nejakych dovodov - to je to preco sa Ti nejaka fotka paci a zaujme a ina menej... a nik nehovori ze sa ti nemozu pacit technicky nedokonale fotky, ved ide o celkovy dojem. Vo vseobecnosti vsak k dobremu celkovemu dojmu neprospieva ked je fotografia zle exponovana (nehovorim o pripadoch ked je vybocenie ´umeleckym zamerom´), presaturovana, softverovo preostrena, pixlata a pod. Zamysli sa nad tym, preco Ta niektore fotografie oslovuju a ine nie...

zeppelin
2009-03-03 20:24:27+01
a sory za off topic. som sa rozohnil:))) a az potom som zbadal povodny nazov temy...

Daniel.U
2009-03-03 23:27:40+01
Inak pani fotografy, pocul som, ze na dobru kompoziciu su fantasticke fulframove zrkadlovky od 200000 hore. S lacnejsim ani na krok, lebo nedodrzite zlaty rez. Hlavne na svadbe

Daniel.U
2009-03-03 23:34:34+01
príspevok od:
svadba? to uz vsetci fotia svadby? :-D :-D :-D a vsetci su profici ;)
no, profik ma na svadbu FF, ci 5D od Canonu, alebo D700/D3 od Nikonu.
k tomu jeden objektiv FF 24-70 (ak nemas FF, ale APS-C, tak 16-50), 17-35 (12-24 na APS-C), macro, portretak (85, 105, 135 podla preferencii), plus idealne 70/80-200 tele a samozrejme blesk. cim vyssia svetelnost objektivov, tym lepsie.

zaloha je tiez potrebna, minimalne telo + blesk.
od teba by som si nedal poradit ani vrecusko na krytku objektivu

2009-03-03 23:36:35+01
od teba by som si nedal poradit ani vrecusko na krytku objektivu
no vsak tebe ani neplanujem radit.
a daj mi uz pokoj, tam si najdi ineho, koho budes otravovat ;) :-P
viem, ze ma obdivujes, ale nie, dakujem :-D :-D :-D

Daniel.U
2009-03-03 23:43:35+01
ale ja milujem tvoju tvorbu, nemozem ti dat pokoj. Nebudes mat niekte autogramiadu? Podpises sa mi na blok z fotoobchodu, kde si si kupoval vybavu na svadbu

2009-03-03 23:45:55+01
ale ja milujem tvoju tvorbu, nemozem ti dat pokoj. Nebudes mat niekte autogramiadu? Podpises sa mi na blok z fotoobchodu, kde si si kupoval vybavu na svadbu
autogramiadu mat nebudem, ale ak mi posles na ucet 1000Euro, poslem ti moju podpisovu kartu zlatusik...

Daniel.U
2009-03-03 23:48:49+01
príspevok od:
autogramiadu mat nebudem, ale ak mi posles na ucet 1000Euro, poslem ti moju podpisovu kartu zlatusik...
nehovor mi zlatusik, keby som mal zaujem o taketo oslovenie, v nedelu mal v Brne autogramiadu gay Robert Vano

2009-03-03 23:50:29+01
nehovor mi zlatusik, keby som mal zaujem o taketo oslovenie, v nedelu mal v Brne autogramiadu gay Robert Vano
vidis zlatusik, si informovany :-D :-D :-D

michi
2009-03-04 08:18:05+01
nechápem tých, kt. tu vyrývajú a píšu, že technické záležitosti okolo fotografie sú blbosť, pokiaľ niekoho fotenie zaujíma a baví, tak má tendenciu učiť sa o ňom, nie je tomu tak len pri fotení, pokiaľ ma baví varenie, tak sa naučím recept, lebo keď nacápem do guláša múku a curry korenie, tak to už nie je guláš :) predpokladám však, že pánov, ktorý tu ´mútia vody´ fotenie nezaujíma, nič o ňom nevedia a potrebujú si to takto kompenzovať...opakujem sa, keď chcem fotiť a nebodaj si tým zarábať, tak sa učím všetky technické a iné záležitost, lebo by bolo len mojou hanbou spraviť, ako hovoríte, zašumené, neostré, pod exponované a neviem ešte aké cvaky a predať ich ... toľko môj názor k danej debate :D

slavmiro
2009-03-04 10:02:04+01
príspevok od: michi
nechápem tých, kt. tu vyrývajú a píšu, že technické záležitosti okolo fotografie sú blbosť, pokiaľ niekoho fotenie zaujíma a baví, tak má tendenciu učiť sa o ňom, nie je tomu tak len pri fotení, pokiaľ ma baví varenie, tak sa naučím recept, lebo keď nacápem do guláša múku a curry korenie, tak to už nie je guláš :) predpokladám však, že pánov, ktorý tu ´mútia vody´ fotenie nezaujíma, nič o ňom nevedia a potrebujú si to takto kompenzovať...opakujem sa, keď chcem fotiť a nebodaj si tým zarábať, tak sa učím všetky technické a iné záležitost, lebo by bolo len mojou hanbou spraviť, ako hovoríte, zašumené, neostré, pod exponované a neviem ešte aké cvaky a predať ich ... toľko môj názor k danej debate :D
Si relativne zaciatocnicka, ale si jedna z mala co foti aj svadby, uci sa a snazi za vylepsovat. Tvoj nazor tu je o to racionalnejsi a ma vahu. Len tak dalej.

michi
2009-03-04 10:10:11+01
Samozrejme v porovnaní s niektorými, kt. sú tu alebo celkovo fotografmi, kt. fotia dlhé dlhé roky, prešli procesom v tmavej komore atď, som začiatočník, a stále sa mám toho veľa čo učiť, ale človeku sa učiť chce, keď ho to baví...mňa fotenie baví, učím sa každým dňom, každou novou fotkou, zaujíma ma technika fotenia a všetky veci okolo toho sú pre mňa fascinujúce. Fotenie ma sčasti živý, samozrejme nie som ešte taká dobrá, aby som nemusela robiť nič iné len fotografiu, neviem, či sa tým na Slovensku dá živiť, aj keď poznám pár takých :) bolo by to fajn :) dík Slavmiro. Možno raz ...

Strana 6 z 16
1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 15 16

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()