Zaujimalo by ma par nazorov ,aku techniku zvolit pre svadobne foto?
(od Canonu)Myslite ze objektivy ako Canon 85mm f-1,8,Tamron 17-55mm f-2,8 a Canon 90-300mm su na zaciatok dostacujuce?
zle som to napisal..
jedna vec je co pozaduje zakaznik druha co sa paci mne. ked provesionalne fotim za peniaze tak samozrejme sa snazim aby sa fotky pacili co najviac zakaznikovi. plati to vsade pri svadobnej reklamnej a neviem akej inej fotke. tamto bolo myslene k ´nepredajnej´ fotografii, ale to uz zase nepatri do tejto temy tak sorry ze som to sem dal. pre mna osobne je vzdy rozhodujuci impakt a az potom dakde uplne daleko TK a kompozicia. pani kucharka michi mate niekolko druhov gulasov a v kazdom je nieco ine a v nazve maju aj rozne pridavne mena ale vzdy je to gulas.
trojuholnik, nechaj gulas gulasom, to bol len pokus o prirovnanie :) Samozrejme ja chapem a tiez posudzujem fotografiu aj, laicky povedane, podla toho ci sa mi paci, ci ma zaujme, dojme atd. a nemusi byt technicky dokonala, avsak vzhladom na temu svadobna fotografia, ktorej sa aj ja venujem, je pre mna technicka kvalita na rovnakej pozicii ako sila momentu, kt. je na konkretnej fotografii zachyteny. Samozrejme umelecka fotografia sa pokojne moze vymykat z danych zasad fotografovania, moze byt technicky tak nedokonala, ze je az dokonala, aj to sa stava...aj tak vznikaju nove trendy, nie len vo fotografii.
kompizicia, prepalenost, sum a ine hovadiny ktore vobec niesu podstatne....No myslím že toto vraví za všetko....sa bavím jak na ringišpíre...:)))))))
ja nehovorim o foteni svadby teraz vobec. tam je samozrejme ze klient chce krasne ciste ostre atd fotky. lenze tieto vase kriteria nemusia platit pri kazdej fotke. to nie je podmienka dobrej fotky. aj ked si to tu vacsina ludi mysli.
ja nehovorim o foteni svadby teraz vobec. tam je samozrejme ze klient chce krasne ciste ostre atd fotky. lenze tieto vase kriteria nemusia platit pri kazdej fotke. to nie je podmienka dobrej fotky. aj ked si to tu vacsina ludi mysli.
ja si to nemyslim:-)) aj ked na kvalitu a kompoziciu kladiem doraz, nieje to to najdolezitejsie...Fotka ¨kocik¨ sa mi paci aj ked je neostra...
Vsetko ohladom TK a kompo by sa malo zohladnovat v ramci moznosti danej situacie..ine je predsa fotit produktovu fotografiu a ine dokument...
Samozrejme su aj taki co fotia technicky dokonaly dokument:-))
Viete, z nedostatku inej činnosti som prečítal skoro, podotýkam´skoro´ všetky príspevky a nestačím sa diviť, čo Slovák , to super fotograf !!! Vybavenie, ktoré nemávali fotografi ani na OH, zrazu potrebujeme tri foťáky spústu objektívov, hyper blesky, no každý zabúda na fotografa. Ten kto má to v oku a má spoľahlivú mašinu obíde sa bez tohto všetkého, áno je to hnus ak by zlyhala technika, ale.....Keď si niekedy prezerám tie svadobné gýče, ktoré sa super páčia novomanželom... A tak najdôležitejšia je debata s novomanželmi, že čo chcú, ako si to predstavujú a hlavne mať otvorené oči, čo sa páči jednému, nemusí sa páčiť stovke ďalších, takže vážení, zabudnite na super tristotisícové vybavenia a foťte. Záleží na tom , či chce mať niekto z toho dokument, umeleckú fotografiu, alebo proste to čo príde podľa okolností.Určite, mala by to byť pamiatka na celý život, ale raz mi povedali , že pri dnešnej technike im stačí videozáznam a oni si z toho na foto vyberú to, čo sa IM BUDE PÁČIŤ !!! Porozmýšlajte o tom , kým začnete radiť o nákupe tristotisícového vybavenia !!! Ak je to väčšie mesto, kde investícia sa vráti a ešte je to môj koníček, prosím, nemám nič proti tomu. Ale ak je to malé mestečko, dedina, kde každý má SVOJHO NAJLEPŠIEHO FOTOGRAFA, tak o čom vedieme tieto nezmyselné pivné reči ?????
Vcelku si to vystihol, radšej zvoliť ´zlatý stred´ a nie sa hnať za najnovšou a najdrahšou technikou.
Ja si v tichosti čítam príspevky na fórach a myslím si v duchu svoje.
Pozdravujem vsetkych ´kolegov´.. Mam len jedinu otazku. Snazil som sa nieco najst na nete no bezuspesne.. Existuje u nas na slovensku moznost prenajat si fototechniku? Konkretne objektiv pre canon450, blesk, stativ a podobne??? Vopred dakujem za akukolvek informaciu.
Mna by este zaujimalo ake filtre sa daju vyuzit pri svadobnej fotke.
Mne sa pacia fotky nevesty fotene z podhladu s uplne modrou oblohou.
Aky filter na to?
Neviem, co vsetci robíte takú strašnú vedu z technickej výbavy, podla mna stací obycko low end, jeden základný lepsí objektív aspon tamron 17-50 f 2,8 a odrazne dosky alebo blesk, netreba mat ziadny Canon D1s mark lll. Aj s obycajným fotakom sa dajú robit nádherné fotky castokrat lepsie ako robia samozvaný ´profíci´ za nekrestanske peniaze, dôlezite je vediet ludí naaranžovať a ovladat aspon zaklady medzi veličinami ISO, Expozicia a Clona. Záložné telo je samozrejme dobré ako psychická podpora keby sa nieco pokaslalo ale pokojne sa da dalsí fotoaparat pozicat od kamaratov, ved teraz uz fotí kazdý, no nie? :)
Vsetkým prajem krasne svadobné fotky a hlavne z toho nerobte vedu... ;-)
s kolegom sme mu volali, pocuval som cez hlasity odposluch. Po pravde som cakal, ze bude robit zo seba vacsieho majstra sveta, ale moc drahy neni, akurat s tymi fotkami ako vacsina svadobnych fotografov nic nerobi. Maximalne zle vymaze.
s kolegom sme mu volali, pocuval som cez hlasity odposluch. Po pravde som cakal, ze bude robit zo seba vacsieho majstra sveta, ale moc drahy neni, akurat s tymi fotkami ako vacsina svadobnych fotografov nic nerobi. Maximalne zle vymaze.
Aj tak si myslím že on správne vystihol situáciu a určite nemá núdzu o zákazníkov. Možno až polovica zákazníkov (sobášiacich sa) hľadá niečo podobne, čo on ponúka.
Aj tak si myslím že on správne vystihol situáciu a určite nemá núdzu o zákazníkov. Možno až polovica zákazníkov (sobášiacich sa) hľadá niečo podobne, čo on ponúka.
vizera sice trapne, ale diar mal plny. Okrem toho je z Dibnice nad Vahom, mozno keby bol z ineho mesta by nemal tolko roboty
vybava na svadbu...
jedna vec je co pozaduje zakaznik druha co sa paci mne. ked provesionalne fotim za peniaze tak samozrejme sa snazim aby sa fotky pacili co najviac zakaznikovi. plati to vsade pri svadobnej reklamnej a neviem akej inej fotke. tamto bolo myslene k ´nepredajnej´ fotografii, ale to uz zase nepatri do tejto temy tak sorry ze som to sem dal. pre mna osobne je vzdy rozhodujuci impakt a az potom dakde uplne daleko TK a kompozicia. pani kucharka michi mate niekolko druhov gulasov a v kazdom je nieco ine a v nazve maju aj rozne pridavne mena ale vzdy je to gulas.
blond? tmava? rysava? vysoka? nizka? tucna? anoreticka? dlhe alebo kratke vlasy? velke alebo male prsia? atd...:)
Vsetko ohladom TK a kompo by sa malo zohladnovat v ramci moznosti danej situacie..ine je predsa fotit produktovu fotografiu a ine dokument...
Samozrejme su aj taki co fotia technicky dokonaly dokument:-))
Ja si v tichosti čítam príspevky na fórach a myslím si v duchu svoje.
Mne sa pacia fotky nevesty fotene z podhladu s uplne modrou oblohou.
Aky filter na to?
len pekne studuj a potom zistis aj sam, co, kde a ako.
Vsetkým prajem krasne svadobné fotky a hlavne z toho nerobte vedu... ;-)
Video, Foto, DJ, a ak je záujem ešte aj svadobnú noc odbaví namiesto ženícha.
:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa