Uvažujem nad takým malým domácim štúdiom na fotografovanie portrétov s postáv,
event.predmetov.
Chcel by som poradiť,čije lepšie ísť do zábleskových svetiel + softbox+ dáždnik ...niečoho podobného ako takáto zostava:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit/
.....alebo sa to pokúsiť riešiť pomocou klasických externých bleskov (aspoň dvoch) + softoboxy a odrazky.
Čo je praktickejšie a pre tento typ fotenia vhodnejšie.Cenovo totižto tá zostava klasických zábleskových svetiel vyjde možno lacnejšie ako tie blesky. Kto s tým máte skúsenosti...poraďte.
diki
ja b som bral racej svetla normalne nie blesk , lebo tie mozes pouzita aj vonku aj vnutry sice aj normalny blesk ale na svetle mas napr aj modelovacie svetlo a ostatne vecicky
nevyhoda bleskov je v tom,ze pokial neodfotis, nevidis ako ti to osvieti scenu - tam je treba modelovacie svetlo
Práve to ma láka ...ísť do štúdiovej zostavy,aj keď pomerne jednoduchej,ale
pekne vidíš ako sa tri robia tiene,ako sa približovaním odrazky z druhej strany zmenšujú alebo zvýrazňujú kontrasty.....
Tie dve zostavy ,ktorých linky som uviedol mi pripadajú dostačujúce,ale nemusí to tak byť....preto by som bol rád keby sem napísal niekto,kto robí v štúdiu.
ten fomei kit som pozeral aj ja sa mi paci len ja bys om potreboval daco s generatorm abys om mohol aj vonku fotit kde neni elektrika :)
to nemyslis vazne :-D
200Ws na pouzitie von? snivaj dalej.
von sa pouzivaju 800 - 900Ws zablesky a generatory k tomu stoja okolo 20tis.
chodte na workshop napr k igorovi adlerovi, alebo richardovi spittovi a potom rozmyslajte nad kupou. takto sa len popalite a budete si trhat vlasy, co za hluposti ste zase nakupili...
Ja to chcem len na domáce fotenie....pozri tie dva linky a skús povedať či to je vhodné do miestnosti cca 5x7m,prípadne ktoré z tých zostáv na uvedených stránkach by si odporučil...je tam viac tých zostáv.
ja by som odporucil tieto:
http://blacklight.sk/index.html?pod=/_11-250250.htm
softboxy cim vacsie, tym lepsie, 60x60 je nedostatocne podla mojich skusenosti ;)
ked si myslis... ja som bol len na 2 workshopoch fotografovania portretov a glamour vonku, tak fakt neviem :-D :-D :-D :-D
tebe sa veľmi páči tvoja ikonka namiesto fotky že? :-) toľko príspevkov. Vidno že je uhorková sezóna. Počuj podľa môjho skromného názoru na domáci ateliér bohate stačia 2x250w záblesky, aj tie softboxy. Plus jeden zadný ešte k tomu. Samozrejme, pokiaľ nechceš mať v ateliéry auto :-) všetko sa dá. Tá zostava za 16 litrov je dobrá skromná voľba, akurát neviem ako je to s odpaľovačom. Samozrejme, ak človek navštívi workshop tak hneď pocíti rozdiel a chce viac. To je ako ked som sadol do porsche cayman, hneď som pochopil, prečo ľudia chcú takéto auta. A ešte viac keď som si ho odskúšal :-)
Jasné,ešte pouvažujem...inak díki za link na tú stránku,pozrem čo tam majú.
A ešte raz diki za link na Single light photografing (na youtube),bolo to inšpirujúce.
Tá Fomei zostava má 200Ws , to by mohlo stačiť.Nakoniec pokiaľ budem chcieť a chytí ma to,nikde nie je napísané,že nemôžem dokúpiť 500 a viac Ws.
Ešte ohľadom toho infraodpaľovača,tak je podmienka aby boli svetlá v zornom poli ,pokiaľ sa nemýlim.Výhodnejší by bol asi rádiový ,nie ?
Tá zostava vyzerá dobre ,nakoľko má i batériu ale pri svetlách píšu,že majú len skokovú reguláciu výkonu v 3 stuúňoch.Sú svetlá napr.tie od Fomeiu ,ktoré majú plynulú reguláciu? V tomto sa nevyznám.
quintes: som doktorand, nemusim pracovat, dostavam peniaze, tak preco nebyt tu :-D :-D :-D ano, ak chces profi, tak 3 zablesky minimalne, dalej 3-10 pozadi a kominky, stetinky a dalsie vychytavky :-D ale mas 100litrov na studio? ;) moje stalo skoro 40 papierov a moc som ho zatial nevyuzil (2x300Ws + softbox + octagon box + zavesny system na 5 pozadi + 2 papierove + 1 latkove), tak snad cez zimu poriesim :)
ps: ak sa podari, bude to logo ako 10cm strieborny privesok. chapes, reprezentovat treba :-D :-D :-D
ultra txf: odpalujem systemovym bleskom, interny je na to nepouzitelny. nastavim 1/128 vykonu + dam hlavu dozadu a odpali mi to vzdy. ale ja mam nikon :-P :-D :-D :-D
jaj ty nik oň ista :-) jasné že aj pozadia, a drobné vychytávky. No verím si natoľko, že veľa vecí (softbox, držiaky a pod.) si dokážem urobiť aj sám, čiže aj tam sú ušetrené peniaze. A ty si dal len 40litrov? Ako to že si nezaložil ešte dom?
doktorand? A to je čo ha? To sa je? Chutí to? :-)
počuj, nejde mi do hlavy, ako je možné, že si dal do štúdia len 40 litrov. Už dávno si mal zobrať hypotéku!!
Domáce štúdio
pekne vidíš ako sa tri robia tiene,ako sa približovaním odrazky z druhej strany zmenšujú alebo zvýrazňujú kontrasty.....
Tie dve zostavy ,ktorých linky som uviedol mi pripadajú dostačujúce,ale nemusí to tak byť....preto by som bol rád keby sem napísal niekto,kto robí v štúdiu.
200Ws na pouzitie von? snivaj dalej.
von sa pouzivaju 800 - 900Ws zablesky a generatory k tomu stoja okolo 20tis.
chodte na workshop napr k igorovi adlerovi, alebo richardovi spittovi a potom rozmyslajte nad kupou. takto sa len popalite a budete si trhat vlasy, co za hluposti ste zase nakupili...
diki
http://blacklight.sk/index.html?pod=/_11-250250.htm
softboxy cim vacsie, tym lepsie, 60x60 je nedostatocne podla mojich skusenosti ;)
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml
Jasné,že čím väčšie softboxy tým lepšie :)
A ešte raz diki za link na Single light photografing (na youtube),bolo to inšpirujúce.
Tá Fomei zostava má 200Ws , to by mohlo stačiť.Nakoniec pokiaľ budem chcieť a chytí ma to,nikde nie je napísané,že nemôžem dokúpiť 500 a viac Ws.
Ešte ohľadom toho infraodpaľovača,tak je podmienka aby boli svetlá v zornom poli ,pokiaľ sa nemýlim.Výhodnejší by bol asi rádiový ,nie ?
majú plynulú reguláciu výkonu od 1/1 až po 1/16 ...
Vidím,že sa v tom ešte musím riadne porýpať,aby som nekúpil zle.
ps: ak sa podari, bude to logo ako 10cm strieborny privesok. chapes, reprezentovat treba :-D :-D :-D
ultra txf: odpalujem systemovym bleskom, interny je na to nepouzitelny. nastavim 1/128 vykonu + dam hlavu dozadu a odpali mi to vzdy. ale ja mam nikon :-P :-D :-D :-D
počuj, nejde mi do hlavy, ako je možné, že si dal do štúdia len 40 litrov. Už dávno si mal zobrať hypotéku!!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa