Uvažujem nad takým malým domácim štúdiom na fotografovanie portrétov s postáv,
event.predmetov.
Chcel by som poradiť,čije lepšie ísť do zábleskových svetiel + softbox+ dáždnik ...niečoho podobného ako takáto zostava:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit/
.....alebo sa to pokúsiť riešiť pomocou klasických externých bleskov (aspoň dvoch) + softoboxy a odrazky.
Čo je praktickejšie a pre tento typ fotenia vhodnejšie.Cenovo totižto tá zostava klasických zábleskových svetiel vyjde možno lacnejšie ako tie blesky. Kto s tým máte skúsenosti...poraďte.
diki
nepamatas? rozvod, vyplatenie hypoteky, rozflakanie penazi (studio, D700, Mondeo)...
chuti mi to, len si musim dat buduci semester pozor, aby som si nezacal s nejakou sexi studentkou :-D :-D :-D budu za mnou urcite chodit ´dohadovat´ znamky :-D
Ale šak to poznaš.....detičky bohatých rodičov sa hrajkajú :)
Tá zostava 2x200 alebo 250Ws + 2 sofboxy + 2 dáždiky + 2 stojany + infra
za 15-18.000,- je na začiatok bohato...k tomu odrazky nejaké 80-120cm 5v1 .
A máš to za 20 litrov :) Šak ešte aj chladnička je drahšia kua alebo televízor. Pozri nepijem,nefajčím,nekávičkujem,žerem ovsenné vločky...takže to dám dajako dokopy :)
nepamatas? rozvod, vyplatenie hypoteky, rozflakanie penazi (studio, D700, Mondeo)...
chuti mi to, len si musim dat buduci semester pozor, aby som si nezacal s nejakou sexi studentkou :-D :-D :-D budu za mnou urcite chodit ´dohadovat´ znamky :-D
len si dávaj pozor, aby to nebol nejaký agent provokatér v kratučkej sukni :-) síce brať sex ako úplatok sa asi nedá :-) a pamätám, pretože aj ja mám rozvod za sebou, ale hypotéku ešte nie. No neživme toto vlákno, aby ho admin fakt nezamkol. Máme aj súkromnú poštu
vsetko, co mam, som si zarobil vdaka vlastnym rozhodnutiam a to som este vela prachov porozhadzoval na hluposti... proste v niekom to je a v niekom nie ;)
vsetko, co mam, som si zarobil vdaka vlastnym rozhodnutiam a to som este vela prachov porozhadzoval na hluposti... proste v niekom to je a v niekom nie ;)
tu je link na zaujimavy serial clankov o atelierovom vybaveni: http://www.supermodels.cz/clanky.html?cat=4
v 5. casti su aj uzitocne tabulky vykonov, myslim ze to pomoze trochu sa zorientovat :)
mojko lenze ja nefotim neake portrety ani taketo veci premna nudne :) nezaujmave vies takze ten workshop by mi bol tak vies na co.. porad si kupm 1Mws svetlo...
mojko lenze ja nefotim neake portrety ani taketo veci premna nudne :) nezaujmave vies takze ten workshop by mi bol tak vies na co.. porad si kupm 1Mws svetlo...
neviem, ze by som s tebou husy pasol, tak si toho mojka odpusti.
chcel som ta len varovat, ale komu niet rady, tomu niet pomoci. mas vlastny rozum a si strojca vlastneho osudu...
v studiu sa vzdy foti na najnizsie ISO, aby bola zachovana co najvyssia kvalita vystupu. fotit v studiu na ISO 400 a viac je totalna hlupost a setrenie na zlom mieste. to je ako kupit 7 baworak a dat do neho 4 valec 1.4 mpi z fabie...
Domáce štúdio
musím sa krotiť s toľkými príspevkami.. Bo ma ukameňujú
Tá zostava 2x200 alebo 250Ws + 2 sofboxy + 2 dáždiky + 2 stojany + infra
za 15-18.000,- je na začiatok bohato...k tomu odrazky nejaké 80-120cm 5v1 .
A máš to za 20 litrov :) Šak ešte aj chladnička je drahšia kua alebo televízor. Pozri nepijem,nefajčím,nekávičkujem,žerem ovsenné vločky...takže to dám dajako dokopy :)
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml
...ešte popozerám iné ponuky,ale toto sa mi zdá dostatočné.
v 5. casti su aj uzitocne tabulky vykonov, myslim ze to pomoze trochu sa zorientovat :)
chcel som ta len varovat, ale komu niet rady, tomu niet pomoci. mas vlastny rozum a si strojca vlastneho osudu...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa