Uvažujem nad takým malým domácim štúdiom na fotografovanie portrétov s postáv,
event.predmetov.
Chcel by som poradiť,čije lepšie ísť do zábleskových svetiel + softbox+ dáždnik ...niečoho podobného ako takáto zostava:
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1812.xhtml
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-basic-200-kit/
.....alebo sa to pokúsiť riešiť pomocou klasických externých bleskov (aspoň dvoch) + softoboxy a odrazky.
Čo je praktickejšie a pre tento typ fotenia vhodnejšie.Cenovo totižto tá zostava klasických zábleskových svetiel vyjde možno lacnejšie ako tie blesky. Kto s tým máte skúsenosti...poraďte.
diki
no ale to by si musel prist s cudzimi, nieze mu donesies babku a zenu :)) to by asi moc muzu nechytil za gule :)
ja s babami problem prave vobec ziaden nemam... skor naopak hehe, kazda by sa len fotila... len to studio mi chyba a v exterieroch sa vsetko fotit neda :( hlavne teraz :)
no ale to by si musel prist s cudzimi, nieze mu donesies babku a zenu :)) to by asi moc muzu nechytil za gule :)
tu nejde o mna, to ste asi nepochopili :-D :-D :-D
preto som odporucil priniest so sebou slecnu, aby inspirovala hlavne ´ucna´, lebo ja fotky robit nemusim. tu sa jedna o to, aby sa ten druhy co najviac naucil a ked mu ja dovediem babu, na ktoru on nechce pozerat (kazdy ma iny vkus), tak moc nenafoti :))
Nejde o vkus ide o fotenie a na to nemusi byt baba, ktora sa ti paci.
Keby vsetci fotili iba to co sa im paci mnoho ludi by nemalo fotky zo svadby.
Takze chytro mu daj kontakt a pekne do robotky....
sup sup.
no neviem, ale ked sa jedna o svadobne fotky, tak tie sa zadarmo nerobia. teda, pokial to nie je kamarat, alebo velmi dobry znamy. a ty tiez mas priliz vela casu, co? :-D :-D :-D
no neviem, ale ked sa jedna o svadobne fotky, tak tie sa zadarmo nerobia. teda, pokial to nie je kamarat, alebo velmi dobry znamy. a ty tiez mas priliz vela casu, co? :-D :-D :-D
:) casu je malo vzdy :) , no ale nevidim ze by sa tento topic volal neako svadobne vecicky... tak nevime co tu vytahujes ze kolko si vrazil do techniky penazi a taketo veci sak to nikoho nezaujma kazdy si tu foti len a ma z toho radost a nemusi sa chvalit
:) casu je malo vzdy :) , no ale nevidim ze by sa tento topic volal neako svadobne vecicky... tak nevime co tu vytahujes ze kolko si vrazil do techniky penazi a taketo veci sak to nikoho nezaujma kazdy si tu foti len a ma z toho radost a nemusi sa chvalit
neviem, ze by som tu niekedy spominal v poslednej dobe, kolko som vrazil do techniky. cakam od teba, ze tvoje tvrdenie podlozis nejakym dokazom.
narazal som na to, ze hasti1 sa tvari ako najmudrejsi a stale zabrda a ked som si konecne nasiel jeho fotky na internete, lebo vlastny web nema, je to velmi amaterska praca a pritom ma inzerat ako svadobny fotograf. ale to je slovensky standard - mat mesiac zrkadlovku a uz zarabat fotenim a tvarit sa ako profik...
Chcelo by to nejakú virtuálnu realitu aby ste si mohli prípadne aj dať po papuli :)
afkaa.i strááášne ma bavia portréty a tak sa to snažím nejako vyriešiť,
nebavia ma krajinky :),resp.na to nemám čas .
Maximum čo viem ,že môžem mať je 4x7m cimra a k tomu by som rád nejakú zostavu,
možno z toho nakoniec úplne zíde a uvidím až čo prinesie budúcnosť.
mna krajinky tiez nebavia. vstavat o 4ej nie je pre mna. vtedy chodim spat.
sak ked budes mat cas, ozvi sa a mozeme nieco vyskusat u mna. ked ta to chyti, tak potom poriesis vlastnu zostavu.
ps: virtualne si dat po papuli? to by realne 160cm vysoky zrazu mal 210cm a 140kg svalov :-D :-D :-D
Ak kupis lacnejsie svetka posluzia ti rovnako ako drahe. Nepotrebujes svetla s ktore ti urobia noc aj za denneho svetla. A potom uz staci trenovat a trenovat.
Mozno by pomohla aj kniha ´mistrovstvi prace se svietlem´.
Domáce štúdio
preto som odporucil priniest so sebou slecnu, aby inspirovala hlavne ´ucna´, lebo ja fotky robit nemusim. tu sa jedna o to, aby sa ten druhy co najviac naucil a ked mu ja dovediem babu, na ktoru on nechce pozerat (kazdy ma iny vkus), tak moc nenafoti :))
Keby vsetci fotili iba to co sa im paci mnoho ludi by nemalo fotky zo svadby.
Takze chytro mu daj kontakt a pekne do robotky....
sup sup.
Chod sa radsej ucit fotit. To, co som od teba totiz na nete videl, by som ti nezaplatil.
narazal som na to, ze hasti1 sa tvari ako najmudrejsi a stale zabrda a ked som si konecne nasiel jeho fotky na internete, lebo vlastny web nema, je to velmi amaterska praca a pritom ma inzerat ako svadobny fotograf. ale to je slovensky standard - mat mesiac zrkadlovku a uz zarabat fotenim a tvarit sa ako profik...
Tú reklamu poznáš?
Ukulele ukulele canony sú tak skvelé :-)
afkaa.i strááášne ma bavia portréty a tak sa to snažím nejako vyriešiť,
nebavia ma krajinky :),resp.na to nemám čas .
Maximum čo viem ,že môžem mať je 4x7m cimra a k tomu by som rád nejakú zostavu,
možno z toho nakoniec úplne zíde a uvidím až čo prinesie budúcnosť.
http://www.mojasvadba.sk/album/album.php?vAlbumID=158025&vReferer=%2Falbum%2Findex_weddings.php%3FvOrderBy%3D1%26vOffset%3D940
sak ked budes mat cas, ozvi sa a mozeme nieco vyskusat u mna. ked ta to chyti, tak potom poriesis vlastnu zostavu.
ps: virtualne si dat po papuli? to by realne 160cm vysoky zrazu mal 210cm a 140kg svalov :-D :-D :-D
Mozno by pomohla aj kniha ´mistrovstvi prace se svietlem´.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa