Mam v plane kupit fotak a rozhodujem sa medzi NIKON D60 + objektív AF-S DX VR NIKKOR 18-55 mm a AF-S VR DX 55-200 mm a PENTAX K200D + objektívy smc DA 18-55mm f/3.5-5.6 AL a smc DA 50-200mm f/4-5.6 ED....potrebovala by som poradit pre ktory sa radsej rozhodnut....dakujem
No jéééj tak som si zauvažoval....no asi som bol prvý...:)))))
ide len o to, ze tu mame slecnu, ktora ma aj tak hlavu v smutku zo vsetkych tych parametrov a milimetrov ;)
ale keby slecna chcela, ja sa o nu postaram ;) :-P
ok, tak posledny krat :-D
slecna sa snazi kupit PRVU DIGITALNU ZRKADLOVKU! neriesi teraz, ci ju bude obmedzovat v buducnosti svetelnost, alebo rozsah, alebo ostrost v rohoch. bude maximalne spokojna s tym kitom. ci jednym, ci druhym. a ked ju bude v niecom obmedzovat, bude skumat neskor.
takto mozem radit: Nikon D3 + 14-24/2.8 + 24-70/2.8 + 70-200/2.8 + 85/1.8 + 105/2.8 macro + ... ale nejde tu o ´najlepsie´, ale o vyber z 2 kitov ;)
a kde ma mas?!? ak by som neriesil prachy, tak si kupim aj 200-400/4 a 600/4 a netrapilo by ma, ci mi lezi v skrini, alebo nie. ale ja osobne ten rozsah nepouzivam a co som si kupil 70-300vr, tak som nan akurat nasadil UV filter a odvtedy nic (je na predaj).
ach jo, tie detske hry...
velmi rychlo nebude.zacat napriklad s lacnym 50/1.4 s ktorym sa da fotit za roznych podmienok, sa mi zda lepsie ako s 2 setakmi.mozno si bude chciet urobit hned po kupe nejake rodinne portety.je dobre mat objektiv s ktorym sa to da, aj ked je to na zaciatku.chcel som ju len upozornit na chvilu, ked si povie ´ozaj som si mohla radsej kupit iny´.
ak chces, ma na predaj Canon 400D s vybavou, mozeme sa dohodnut .. isto to budes mat lespie riesenie ako tvoj aktualny vyber ... inac myslim,ze javelin ma prtavdu. Ked Nikon tak od D80 hore, pentax je jednoznacne lepsi
lol no ja som z vas v pazi teraz uz fakt neviem co no ale takze ak som spravne pochopila mam zobrat ten pentax kedze za Nikon D80 je dost drahy a nemam v plane ist az do takej ceny....?
lol no ja som z vas v pazi teraz uz fakt neviem co no ale takze ak som spravne pochopila mam zobrat ten pentax kedze za Nikon D80 je dost drahy a nemam v plane ist az do takej ceny....?
upresnim, kvalita tvojich fotiek bude zavisiet v tej cenovej kategorii od:
1. Aky mas talent na fotenie a citak
2. 60 az 70% kvality zavisi od objektivu
a kolko vlastne do toho chces vrazit a co budes fotit? Na to Ti tu odpovedia urcite lepsie ked to obmedzis financiami a zalezi ti na kvalite fotky. Vyberas podla toho ... aspon mi to pripada, ze si nasla niekde cennik a ktosi ti povedal skus toto. Ak sa spytas: fotim toto a mam tolkoto litrov tak co? A mozem do buducna investovat alebo nemas taku moznost
takze fotim koncerty,prirodu a v podstate vsetko naokolo proste fotak mam stale so sebou a vrazit do toho by som chcela maximalne 25000
to je dost velka suma na lepsie: Canon 450D s objektivom Tamron 17-55 F2,8, to je velmi dobra kombinacia. nafotis s tym vsetko co potrebujes a hlavne na rozdiel od toho co mas vybrane, tak takato kombinacia staci aj v zlych svetelnych podmienkach (to mas tie koncerty). Lepsie najdes tazko. Toto je viac menej v tej cene spicka. Na dalsi objektiv radsej dosetri. Budes spokojna ako slon. (Inac radim z vlastnych skusenosti, momentalne fotim na Nikon D700 ale kym som sa k nemu dostal, tak som presiel podobnym ako ty). Vyskusal som znacky: Pentax, Canon, Olympus, Nikon, Panaconic, Jashica a HP.
NIKON vs PENTAX
ale keby slecna chcela, ja sa o nu postaram ;) :-P
slecna sa snazi kupit PRVU DIGITALNU ZRKADLOVKU! neriesi teraz, ci ju bude obmedzovat v buducnosti svetelnost, alebo rozsah, alebo ostrost v rohoch. bude maximalne spokojna s tym kitom. ci jednym, ci druhym. a ked ju bude v niecom obmedzovat, bude skumat neskor.
takto mozem radit: Nikon D3 + 14-24/2.8 + 24-70/2.8 + 70-200/2.8 + 85/1.8 + 105/2.8 macro + ... ale nejde tu o ´najlepsie´, ale o vyber z 2 kitov ;)
ach jo, tie detske hry...
1. Aky mas talent na fotenie a citak
2. 60 az 70% kvality zavisi od objektivu
a kolko vlastne do toho chces vrazit a co budes fotit? Na to Ti tu odpovedia urcite lepsie ked to obmedzis financiami a zalezi ti na kvalite fotky. Vyberas podla toho ... aspon mi to pripada, ze si nasla niekde cennik a ktosi ti povedal skus toto. Ak sa spytas: fotim toto a mam tolkoto litrov tak co? A mozem do buducna investovat alebo nemas taku moznost
megafoto.sk K20D + DA16-45/f4 31500Sk. zaujimavy rozdiel
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa