Zdravim,chcela by som sa spytat ci ma niekto info o tejto novinke.Chcela by som si ho kupit,ale mam znameho predajcu a tvrdi mi ze sa neda nikde zohnat.Internetove obchody ho ponukaju,ale bojim sa aby mi neprislo nieco ine v baliku.Ak viete niekto kde sa da zadovazit poradte....moc dakujem
Mate ho niekto aj s ponukanym objektivom 24-105/4L ?
Zaujimalo by ma ci sa oplati zobrat aj s timto sklom,alebo radsej nieco ine.?
Cena je tam okolo 2800eur co sa mi zda v pohode.
je to celkom dobre sklo a sikovny zakladny objektiv. Mam k nemu len 2 vyhrady:
- nie je vhodne pre infra (v IR oblasti ma v strede tmavu skvrnu)
- geometicke skreslenie na sirokom konci (da sa korigovat v RAW)
Farby, kontrast a ostrost su super. Bokeh je na zoom tiez fajn. Odolnost na protisvetlo je akceptovatelna (na niektorych fotkach sa objavi odlesk, ale je to zriedkave).
ZDRAVIM VSETKYCH vlastnikov 5D MarkII potrebujem malu radu ako korektne nadstavit´Korekcia vyvazenia bielej v MENU fotoaparatu Posun WB/BKT´alebo je to jedna so zbytocnych FUNKCI fotaka?Ak nie je tak kde a ako ju vyuzijem?AK je to na experimentaxiu HM dakujem za taku funkciu neprosim.Podla mna najlepsie farby ako mozem dosiahnut je pomocou WB na 18% sedu tabulku.Ak tu niekto pozna nieco este lepsie DAJTE mi prosim vediet.DAKUJEM
oplati sa to zobrat, pretoze 24-405L f4 je dobre sklo a dlho vydrzi s minimom vad, na atelier a do exterieru je super, pre horsie podmienky si aj tak k tomu zadovazit treba nieco o hodne svetelnejsie takze si myslim, ze taky set je uplne v pohode.
Jedna sa o to ze telo si ku koncu leta budem moct kupit aj nejaky prvy objektiv k tomu,ale potom mi financie budu pribudat pomalsie,(predavam rybarske veci) a po sezone prilev financii bude poslabsi:),takze potrebujem trosku univerzalnejsie sklo s ktorym nejaku chvilku vydrzim + nejaky filter, batery grip a par nutnych drobnosti:)
Jedna sa o to ze telo si ku koncu leta budem moct kupit aj nejaky prvy objektiv k tomu,ale potom mi financie budu pribudat pomalsie,(predavam rybarske veci) a po sezone prilev financii bude poslabsi:),takze potrebujem trosku univerzalnejsie sklo s ktorym nejaku chvilku vydrzim + nejaky filter, batery grip a par nutnych drobnosti:)
tiez som dlho zberal peniaze a povodne si chcel kupit prave kombinaciu 5D M-II a 24-105. Povodne som mal kratku dobu (po rokoch kinoflimu) canon 400D a chcel som upgredovat. Pokial by som nedostal do ruky Nikon D3 a tym som skoncil na moje vlstne prekvapenie s D700 a vybovou z nikonu. Ale kedze som velmi dobre kvoli minulosti dobre naladeny aj na Canon tak smelo mozem povedat, ze ked chces presedlat do Full Frame tak to je excelentna volba a na zaciatok to jedno sklo 24-105 uplne staci. Patri opticky k najlepsim a rozsah ohnisk je podla mna dostacujuci na vacsinu normalneho fotenia. Spodne ohnisko 24 je hranica sirokacov a vrch 105 hranica teleobjektivov. Kedze by si mal fotak s ohromnym ISo tak aj f4 je dobra clona a kludne sa neboj fotit aj na vysoke ISO (mrkni do mojej galerie() a fotky bude takmer bez sumu a ostre a vhodne aj na tlac A3 bez problemov. Proste najvyssi prinos mozno nie su tie MPx ako to vysoke ISO.
Ja postupujem podobnym sposobom..niekolko rokov kinofilm,koncil som so zrkadlovkou eos 500n,ktoru este stale mam(keby ju niekto chcel na fotenie,tak mu ju darujem),potom digi kompakt,teraz mam 400D,tu si chcem nechat:)..5D M-II..ratam ze pri nom skoncim s telom na velmi dlhu dobu...
Tie MPx staci aj 10MPx uz na hocico..ale naozaj to vysoke iso bez vyraznejsieho sumu,to je jeden z dovodov preco takyto fotak
Zdravim vsetkych amaterov profesionalov drzitelov tejto zrkadlovky.Co tak spravit stretko a pofotit nieco(tematicke napady napiste sem vyberieme spolocne jeden)Prehodit par slov skusenosti a podobne ak by sa nam zapacilo mozme rozbehnut FOTO klub Canon fun.Stretko mozme uskutocnit o mesiac a poriadne si ho naplanovat.Najlepsie by bolo so Zilinskeho kraja presne miesto stretnutia zalezi len od poctu osob vecsiny.VSETKY DOBRE NAPADY PRIPOMINKY DOTAZY PISTE tesim sa na coskore stretnutie.
Canon Napájací grip BG-E6
pre EOS 5D Mark II
Chcem sa spytat co ma caka ked kupim tento ORIGINALNY grip(momentalna cena je 239€ ak vie niekto o lepsie kupe napiste)treba mi k tomu kupit este druhu bateriu alebo pri gripe su uz prilozene beterie.A ake este vyhody ma cakaju okrem LEPSIEHO drzania fotoaparatu?
HURAAAAAAAAA
A je tu novy firmware pre Canon EOS 5D MarkII
http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos5dmk2/firmware.
Ako vam to ide s novym firmware?Postrehol niekto ine zmeny okrem VIDEO rezimu.
Funguje aj s jednou baterkou. Je k tomu priložený aj adaptér na tužkové baterky, takže ak je človek niekde v teréne a nevie sa dostať k zástrčke ale iba k tužkovým baterkám tak sa raduje :-). Ideálne je samozrejme použitie s dvoma akumulátormi. Drží sa to lepšie (ako komu - otázka zvyku a veľkosti paprče - mne áno). Pribudne druhá spúšť, ktorú ale používam úplne inak - keď mám foták zavesený na krku tak pálim od boku nenápadne malíčkom v dave :-) Z MkII je ale s gripom ťažká sviňa a hľadám nejaký lepší popruh...
Žiadne zmeny som si nevšimol. Síce som to tam nahral, ale video s tým zatiaľ netočím. Kupoval som to ako foťák :-) a nejako mi zmysel týchto moderných fíčur uniká...
Vazeny je tu niekto kto skusal alebo uz nadstavil C.FnIII:Autofocus/Pohon Mikronadstveni AF(C.FnIII:Autofocus/Drive AF Microadjustment)mam Canon EF 24-70mm f/2.8L USM a tazko sa mi zaostruje ked fotim portret.Zaostrit a dat do kompozicie pri detskom portrete je dost tazke a hnevaju ma zbytocne neostre zabery.
Vazeny je tu niekto kto skusal alebo uz nadstavil C.FnIII:Autofocus/Pohon Mikronadstveni AF(C.FnIII:Autofocus/Drive AF Microadjustment)mam Canon EF 24-70mm f/2.8L USM a tazko sa mi zaostruje ked fotim portret.Zaostrit a dat do kompozicie pri detskom portrete je dost tazke a hnevaju ma zbytocne neostre zabery.
neskusala..mam ten isty objektiv,preco sa pytas ci nik neskusal..vyskusaj a napis
az nedavno som sa dozvedela,ze mark 2 ma tuto funkciu...
je to posun ostrosti vpred alebo vzad za zaostreny objekt(zaostris na rameno cloveka ale bues mat ostru tvar toto mozes dosiahnut)zial nemam s tym skusenosti preto sa pytam co s tym alebo sa radsej s tym nezaobert?
jaj, myslis korekciu objektivov back a front focus?
To zatial neskusaj, kym ti objektiv pekne ostri. Radsej si skus tie skla pozriet na nejakej vzorke ako to je s BF/FF. Stupnica jemne clenena, resp. na pismenkach ale nie aby bola kolma rovina ostrosti na cip. tam potom uvidis ci ti je potrebne touto korekciou sa zaoberat.
Canon 5D MARK II
Zaujimalo by ma ci sa oplati zobrat aj s timto sklom,alebo radsej nieco ine.?
Cena je tam okolo 2800eur co sa mi zda v pohode.
- nie je vhodne pre infra (v IR oblasti ma v strede tmavu skvrnu)
- geometicke skreslenie na sirokom konci (da sa korigovat v RAW)
Farby, kontrast a ostrost su super. Bokeh je na zoom tiez fajn. Odolnost na protisvetlo je akceptovatelna (na niektorych fotkach sa objavi odlesk, ale je to zriedkave).
Tie MPx staci aj 10MPx uz na hocico..ale naozaj to vysoke iso bez vyraznejsieho sumu,to je jeden z dovodov preco takyto fotak
pre EOS 5D Mark II
Chcem sa spytat co ma caka ked kupim tento ORIGINALNY grip(momentalna cena je 239€ ak vie niekto o lepsie kupe napiste)treba mi k tomu kupit este druhu bateriu alebo pri gripe su uz prilozene beterie.A ake este vyhody ma cakaju okrem LEPSIEHO drzania fotoaparatu?
A je tu novy firmware pre Canon EOS 5D MarkII
http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos5dmk2/firmware.
Ako vam to ide s novym firmware?Postrehol niekto ine zmeny okrem VIDEO rezimu.
az nedavno som sa dozvedela,ze mark 2 ma tuto funkciu...
Ak ti to dovolia okolnosti, skús radšej trochu pricloniť.
To zatial neskusaj, kym ti objektiv pekne ostri. Radsej si skus tie skla pozriet na nejakej vzorke ako to je s BF/FF. Stupnica jemne clenena, resp. na pismenkach ale nie aby bola kolma rovina ostrosti na cip. tam potom uvidis ci ti je potrebne touto korekciou sa zaoberat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa