Fórum » O TECHNIKE

Canon 5D MARK II

smoulinka 979
smoulinka 979 2008-12-17 17:04:55+01
Zdravim,chcela by som sa spytat ci ma niekto info o tejto novinke.Chcela by som si ho kupit,ale mam znameho predajcu a tvrdi mi ze sa neda nikde zohnat.Internetove obchody ho ponukaju,ale bojim sa aby mi neprislo nieco ine v baliku.Ak viete niekto kde sa da zadovazit poradte....moc dakujem

vlcimak
2008-12-19 22:52:57+01
Tak sa musim s Vami podelit o moju predvcerajsiu neprijemnu skusenost.
Pred takmer dva a pol mesiacmi som si na www.megafoto.sk objednal Canon 5D Mark II, za vtedy uvadzanu cenu cca 70.000,-SK. Medzicasom sa niekolkokrat pohla smerom hore i dolu, v poslednych tyzdnoch sa ustalila na povodnej hodnote, pred par dnami stupla na 74.000,-SK. 16.12. sa tam objavila i informacia, ze fotoaparat maju k okamzitemu odberu. Hned na nasledujuci den som sa tam vybral, informaciu mi sice potvrdili ako pravdivu, ale s tym, ze budu prednostne vybavovat kupujucich, ktori su ochotni akceptovat tuto vyssiu cenu, ostatni sa dostanu na rad az v dalsom roku. Bol som tym mierne povedane zaskoceny, neviem, aka je prax u inych predajcov, osobne som sa s takym niecim este nestretol. Asi som doteraz zil v naivnej predstave, ze v dnesnej dobe uz nie je problem kupit, ale predat a predavajuci by sa mal snazit udrzat si zakaznika a dobru povest dodrzanim feroveho jednania i za cenu nizsieho zisku. Myslim, ze aj to neodmyslitelne patri k trhovemu hospodarstvu. Zda sa vsak, ze na Slovensku to neplati a este dlho platit nebude.
Nemozem si pomoct, ale silne mi to pripomina prax v slovenskych ambulanciach, kde sa kazdy postavi do radu, ak ste vsak ochotny si zaplatit (ja tomu hovorim - kupit si odpustok za bezocivost), mozete vsetkym poctivo cakajucim ukazat zdvihnuty prostrednik a ist do ambulancie ako prvy. Co sa da robit, vsetci sme si rovni, ale niektori su si este rovnejsi.
V zaujme objektivity vsak musim povedat, ze predavaci v Megafote su velmi ochotni a verim, ze za danu skutocnost vinu nenesu a nemozu ju ovplyvnit...

Uz len dodam, ze aj na stranke megafoto sa znova uvadza dodacia doba ako nepotvrdena...

2008-12-19 23:51:31+01
ambulancie su preplnene dochodcami, ktori tam musia ist vzdy v ten nespravny cas. ak by sa upravil cas prijimania dochodcov (okrem urgentnych pripadov o ktorych by rozhodovali lekari, nie dochodcovia), tak by boli vsetci spokojni. ked idem k lekarovi trpnem, ci ak pridem o 6ej bude stacit, aby som o 9ej odisiel. lebo babky a dedkovci tam snad nocuju...

ad megafoto - trhovy mechanizmus. kazdy si priplaca za exkluzivitu. bud platis, alebo cakas. nie je to len u nich, ale vsade...

dedo Milan
2008-12-20 00:17:57+01
vlcimak - 19.12.2008 - 22:52

Nemozem si pomoct, ale silne mi to pripomina prax v slovenskych ambulanciach, kde sa kazdy postavi do radu, ak ste vsak ochotny si zaplatit (ja tomu hovorim - kupit si odpustok za bezocivost), mozete vsetkym poctivo cakajucim ukazat zdvihnuty prostrednik a ist do ambulancie ako prvy. Co sa da robit, vsetci sme si rovni, ale niektori su si este rovnejsi.

Myslím si, že táto časť príspevku je trochu od veci a z Tvojej strany nedomyslená. Trochu pouvažuj, či by si to napísal znova.

jake
2008-12-21 12:16:22+01
treba pockat, vyzera to, ze teraz ma nove 5D problemy s firmware, takze kto uz kupil bude nadavat. cierne bodky tam fakt su, ale myslim, ze za mesiac je po probleme, akurat fotak treba kupit, ktory bol vyrobeny marec 2009.
Tiez ma znechutilo Megafoto. Prisiel som tam na zaklade ponuky internetu a hop! Cena namiesto 65 sa vyhupla na skoro 74. Peniaze vo vacku, nastval som sa a odisiel. A dobre! Osud ma ochranil pre problemovym fotoaparatom. Asi len predsa netreba kupovat hned najnovsi model a treba pockat par mesiacov kym sa vychytaju chyby. Inac ale boli velmi ochotni a ospeavedlnili sa, ze toto je od ineho dodavatela a lacnejsie bude od Canonu dostupne az v januari. Takze sa nehnevam (teraz).

2008-12-21 12:19:54+01
hmmm... canon v ostatnej dobe pripomina Microsoft. Canon 1D Mark III mal problemy s AF modulom a vyriesil to az novy FW, teraz 5D Mark III podobny problem s FW... namiesto vydania noveho fotaku kazdy rok by sa mali koncentrovat na vystupnu kontrolu.

jake
2008-12-21 13:24:56+01
príspevok od:
hmmm... canon v ostatnej dobe pripomina Microsoft. Canon 1D Mark III mal problemy s AF modulom a vyriesil to az novy FW, teraz 5D Mark III podobny problem s FW... namiesto vydania noveho fotaku kazdy rok by sa mali koncentrovat na vystupnu kontrolu.
povodne som chcel upradovat z 400D na 5D MII, ale asi zostanem pri D700. Fotit na dve znacky asi nema vyznam. Najhorsie je, ze mi ucaril 85 f1,2 L II USM a proste basen. Skoda, ze Nikon nema tuto svetelnost. Asi dosetrim a dokupim D3x.

katty
2008-12-21 14:20:54+01
no kamaráta som nabláznila, že v megafto maju marka na sklade...a už ho má doma :-))))
Tak vezmeme sklíčka a pojdeme testovať :-)...aspom nekupime mačku vo vreci

jake
2008-12-21 17:54:27+01
daj vediet vysledky co a ako, posli mi spravu, oki? budem na to cakat, ... neviem sa za 100 slakov rozhodnut ci ho vziat alebo nie. Predsa len Nikon D3x je o hodne drahsia masinka

JC photographer
2008-12-21 18:52:59+01
príspevok od:
Jeden z dovodov, preco som ´konvertoval´ na Nikon. Canon moze byt najvacsi, ale nedotahuje veci dokonca /kvoli masovej produkcii?/, mna stvali hlavne problemy s ostrenim.

Kompi
2008-12-21 19:49:40+01
Nebudem riesit megafoto, ale prave si nasral jedneho doktora ... mimochodom coskoro pri dnesnom ruseni nemocnic budes aj na vysetrenie cakat 3 mesiace a to si este len rad priplatis...

2008-12-21 20:08:31+01
príspevok od: Kompi
Nebudem riesit megafoto, ale prave si nasral jedneho doktora ... mimochodom coskoro pri dnesnom ruseni nemocnic budes aj na vysetrenie cakat 3 mesiace a to si este len rad priplatis...
Kompi, lekari by mali co najmenej vyskakovat v dnesnej dobe. maju sa ako prasce v zite, aj ked sa navonok tvaria ako chudaci.
ano, nemocnice im platia malo, ale za to reprezentanti farmaceutickych spolocnosti im doplatia slusne a este ak su dobri a odbornici, doplatia im aj pacienti.
niekolko rokov som robil pre firmu spravujuca CRM farmaceutickych firmam a tam lietali palky, o ktorych sa vela ludom ani len nesniva.

duroslav
2008-12-21 21:04:50+01
Trochu OT, ale ako sa rieši u lekára situácia, kedy všetci prítomní sa rozhodnú, že si zaplatia za prednostné ošetrenie? Všetci zaplatia a všetci si počkajú? Alebo sa bude licitovať, kto dá viac?

2008-12-21 21:21:17+01
príspevok od: duroslav
Trochu OT, ale ako sa rieši u lekára situácia, kedy všetci prítomní sa rozhodnú, že si zaplatia za prednostné ošetrenie? Všetci zaplatia a všetci si počkajú? Alebo sa bude licitovať, kto dá viac?
1x som moznost zaplatit si za prednostne vysetrenie vyuzil.
u mojej koznej je to mozne len medzi 10:00 a 12:00, na kazdeho pacienta je vyhradenych 30 minut, cize max 4 pacienti denne. ak stihne vybavit skor, berie normalne podla poradia a potom nadviaze dalsim ´predplatenym´.

tomcat
2008-12-21 21:21:47+01
joooj joj ludkovia kedy si uz zacnete konecne vsimat inzeraty na e phohto...ja mam na predaj 5 kusov dovoz USA telo je za 1600eur kit zo 24-105L USM za2300 eur..po novom roku budem na slovensku mozme sa dohodnut prinesiem ti ho na skusku ,,vyskusas si a jednoduch kupis,,,,bez starosti co ti pride,,!! :]

Ultra TXF
2008-12-21 22:35:23+01
...afkaa.i ...vyser sa na lekárov,nevieš o čom hovoríš....garantujem ti,že za tie prachy čo zarobia ,by si tú robotu nerobil....
...úplatky farmaceutických firiem sa týkajú vedenia nemocníc...tam sa sype...lenže to je obyčajná administratíva...lekári sú mimo hry....
....možno vieš viac o fotení,tak sa venuj tomu.....buď rád ,že si cez sviatky doma a nemusíš byť niekde v sanitke alebo za operačným stolom.... a ver mi,že je to za pár šupiek.....keby si strávil mesačne namiesto normálnych 180 hodín skoro raz toľko v robote,tak by ťa prešla chuť do fotenia :)Mal by si problém si tam tie hodiny čo i len odstáť,nieto ešte makať....
Takže sa bavme či je lepší nikon alebo canon...radšej ...:)

Kompi
2008-12-21 22:58:35+01
Poviem ti to takto, este aj posrana matrikarka dostane podobny plat a este k tomu 10.000 vianocnej odmeny, nastupujuci doktor dostane biedny plat a houdy k tomu. A ked uz hovoris, ze sa maju ako prasata v zite, preco obratom tvrdis, ze im ma niekto doplacat, ci uz pacient alebo farmaceuticka spolocnost ?

Pozeram dnes som sa tu 2x vytocil. Ale ono to vzdy dopadne tak, ked lekarske povolanie hodnotia ludia stylu blbych magistier z ´rozumberskej vysokej skoly´. Nehovorim ze si to ti afkaa, ale mas podobne nazory.
A jednu vec ti poviem, priemerny doktor je 6 dni tyzdenne v praci a na siedmy nema za co zobrat rodinu na vylet. Este aj ako casnik v USA som zarobil za 12 tyzdnov viac ako teraz tu ako doktor za cely rok.
Na druhu stranu plati, ze sikovnym patri svet a aj v medicine sa da cosi vytazit. :) Mozno aj od Karola Achbergera cakajuceho cely den pred ambulanciou :D.

2008-12-21 23:05:18+01
mal som priamy pristup do zaznamov reprezentantov farma firiem, bol som ucastny na par prezentaciach, kde ukazovali vynalozene priame naklady na lobing versus realne vysledky a podobne, cize viem, o com hovorim.
uplatky beru konkretni ludia, ktori vypisuju recepty. ti urcia, co dostane pacient v lekarni, pokial lobing v lekarni nepresvedci lekarnika ukecat choreho na konkurencny produkt.
navyse mam znamu, ktora vlastnila lekaren a tam som to mal krasne ukazkove. auta, za ktore nedala ani korunu, dovolenky v Las Vegas s vyhliadkovymi letmi ponad Grand Canyon nazvane ako ´sympozium´ a podobne...

ale ked si stale myslis, ze do toho vidis viac, tak nech sa paci.

2008-12-21 23:12:40+01
zjavne si nepochopil, co som napisal, tak ti to prelozim:
plat od nemocnice + lobing od farmaceutickych firiem + uplatky od ludi = velmi slusny prijem.

a k tym priemernym doktorom: pokial si priemerny, necuduj sa. ex-spoluziak zo strednej nikdy nebol priemer, prijimacky zvladol na 800/800, momentalne ma sluzby + pracuje pre 2 firmy pri popisovani snimkov a zaraba take peniaze, ze sa mu neoplati ani odist do zahranicia robit. je to len o tom, kolko sa snazis.

to je ako keby sa priemerny fotograf stazoval, ze za fotenie neuzivi ani len seba, nie to este rodinu. a ma pravdu. kto sa nesnazi, ten prd dosiahne. sorry, ze tak expresivne, ale je to tak. teraz na skole to vidim. proste kto chce, ma leharo za par korun a pinda. kto sa snazi, ma leharo a popri tom este nejake ksefty a nemoze sa stazovat. ale ludia sa naucili len pindat a nie konstruktivne pracovat. najlahsie je pindat na situaciu na trhu, ale najst cestu, ako tu situaciu pre seba vyuzit je zakladne pravidlo, ktore oddeluje looserov od vitazov.

Ultra TXF
2008-12-21 23:17:53+01
Ešte raz....za tie prachy by si tú robotu nerobil....
...ľudia nemajú ani len páru akú výplatu má lekár v nemocnici.....a ak im to povieš,tak tomu neveria....
Ak si myslíš,že základný plat lekára vo výške priemernej mesačnej mzdy ,čiže cca 23.000,- ( v hrubom) je dostatočný na to aby si sa mal ako prasa v žite.....tak si potom veľmi skromný.....mal by si veľké hovno a nie nikon s výbavou za 200.000,-
Ja netvrdím,že neexistujú rôzne súkromné kliniky a centrá,kde zarobia bohato,
lenže väčšina lekárov robí v nemocniciach a tam zarobí väčšinou len management
nemocníc.....nakoniec ako to už u úradníkov býva...korupcia kvitne....
No a čo sa týka korupcie....to je všeobecný fenomén...týka sa každej oblasti života....takže to nehádž na lekárov....

2008-12-21 23:22:32+01
este jedna poznamka. mozno v DK to je tazke, lebo predsalen, budme uprimni, nie je to vyhra tam byvat. ale potom sa prestahuj, alebo, aj to je moznost, zamestnaj ako pracovnik farma firmy. viem, ze je to nic moc praca, pchat sa inym do zadku, ale je relativne slusne platena. 3 roky dozadu mali priemerne platy bez odmien okolo 30tis sk + firemne auto + mobil + laptop + plateny net doma. i ked teraz sa to asi trocha zmeni. kriza, na lobing nebude tolko penazi... cesty su otvorene, ktorou sa vyberies, je tvoja volba. ja prave menim smer. uz nechcem byt informatik a som si vedomy, ze budem musiet obetovat cast mojich prijmov, aby som bol stastny.

posledny moj prispevok k situacii v slovenskom zdravotnictve.

Strana 2 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()