Zdravim,chcela by som sa spytat ci ma niekto info o tejto novinke.Chcela by som si ho kupit,ale mam znameho predajcu a tvrdi mi ze sa neda nikde zohnat.Internetove obchody ho ponukaju,ale bojim sa aby mi neprislo nieco ine v baliku.Ak viete niekto kde sa da zadovazit poradte....moc dakujem
ze som sa vlastne pustil do debaty s tebou, skoda casu...
Na to aby si debatoval so mnou o zdravotníctve,musíš mať nejaké argumenty a nie žvásty typu jedna babka povedala...ešte by si mohol skúsiť niečo z histórie.....ale tiež neodporúčam......venuj sa foteniu kámo....to ti možno ide.....
D3x je chybny krok zo strany nikonu, hlavne s cenou, aku nasadili. predajnost bude minimalna, nakolko cenou sa jej vyrovnaju stredoformatove pristroje, ktore pri 20mpix poskytuju uroven detailov o ktorej sa FF canonom, ci nikonom, nieto este sony ani len nesniva. ale ked uz maju canon a sony 20+ mpix fotaky, preco by mal nikon chybat. z mojho pohladu je to blbost. vsetko nad 12mpix je nevyuzitelne pre moje potreby (svadby, reportaze, dokument, obcas atelier). mozno, ak by som bol fotograf divej zvery za rannych lucov, tak kupim 400/2.8 namiesto 600/4 a vyrezem...
Na to aby si debatoval so mnou o zdravotníctve,musíš mať nejaké argumenty a nie žvásty typu jedna babka povedala...ešte by si mohol skúsiť niečo z histórie.....ale tiež neodporúčam......venuj sa foteniu kámo....to ti možno ide.....
argumentov mam dost, len ich neakceptujes, lebo fotim nikonom. takze je to jedno. skusenosti mam dostatok, 4 roky prace s farmaceutikmi, niekolko lekarov medzi znamymi, ... ale kaslat na to. nestoji mi to za to. bru noc
D3x je chybny krok zo strany nikonu, hlavne s cenou, aku nasadili. predajnost bude minimalna, nakolko cenou sa jej vyrovnaju stredoformatove pristroje, ktore pri 20mpix poskytuju uroven detailov o ktorej sa FF canonom, ci nikonom, nieto este sony ani len nesniva. ale ked uz maju canon a sony 20+ mpix fotaky, preco by mal nikon chybat. z mojho pohladu je to blbost. vsetko nad 12mpix je nevyuzitelne pre moje potreby (svadby, reportaze, dokument, obcas atelier). mozno, ak by som bol fotograf divej zvery za rannych lucov, tak kupim 400/2.8 namiesto 600/4 a vyrezem...
Som zvedavý kam to ešte pôjde...inak čo hovoríš na tú leiku a s tým väčším snímačom ?
Som zvedavý kam to ešte pôjde...inak čo hovoríš na tú leiku a s tým väčším snímačom ?
atelierovy fotak, cize nic pre mna. v atelieri fotim tak malo a tak zle, ze mi tam staci uplne to, co mam :-D :-D :-D
ale dalsia konkurencia pre Canon 1Ds, Nikon D3x a stredoformatove Hasselblady, Mamiye, Leafy, ...
Nemyslím si,že cesta zvyšovania MPx cez 20mil. má význam,skôr by som očakával že popracujú na šume,rýchlosti.V tej katedórii ako hovoríš už stoja iné etablované značky a ich cena celkom slušne klesá...
Vsetkym sa ospravedlnujem za to, ze som nechtiac vyvolal taku burlivu diskusiu. Asi som mal uviest iny priklad zo zivota, ale vzdy sa najde niekto, koho by sa to dotklo. Bol som vsak rozhorceny, nemam siroke lakte, patrim skor k tym, ktori sa postavia do toho radu hoci by si mohli dovolit v tej ambulancii zaplatit. Beriem to vsak tak, ze peniaze ma neopravnuju k tomu, aby som sa takto vysmieval tym, ktori si to nemozu dovolit. Vsetci sme ludia bez ohladu na hrubku penazenky a je jedno, ci je to v ambulancii, alebo v obchode - tam si mozem kupit drahsi tovar, ale nie za cenu porusenia urcitych zasad. Bohuzial, tie zasady mame kazdy ine, aj preto tato diskusia bola pre mna dost poucna a z niektorych nazorov v nej mi je na zaplakanie...
No citam, ze vsetko je hodne od temy. Tema je Canon 5D Mark II, a rozmyslam si ho seriozne vziat. Inac co studujem po internete (aj napriek udajnym ciernym bodkam) doposial brutalne nevidana kvalita s excelentnym obrazovym vykonom. Vcelku potesitelne recenzie. Jedine 2 vady: 1. Trosku pomalsi AF a 2.Pomale snimanie 3,9 fps,cize dosportu a divej zveri nic moc. Ktoto ale nefoti tak mu je to zbytocne aj tak. Video sice super kvalita ale .... vsak pocitajte pointernete a uvidite.
Slintam po objektive 85 f1,2L II USM, s tymto to foti jedna radost. V tmavom priestore ani stopy po sume pri ISO 6400! Asi lepsia volba nez Nikon D3x (a o cene ani nehovorim).
ho si to do google a najdes uz dost recenzii, je tam aj dost vyjadreni renomovanych fotografov
Inak dvoch poznam, a ti sa rehocu nad diskusiami, lebo kazdy z nich ma fotak, ktory im najviac vyhovuje,dokazu si ho vybrat a vacsinou aj fotia tak na 2 ci 3 znacky. A nikto necita ephoto.
do googlu som dal canon 5D mark II review, ale ziadna recenzia este nevypadla.
same first impressions, hands on, preview a podobne, ale recenzia nikde.
Ultimately though, we’re holding back on our final scores and rating until Canon makes an official announcement, which we hope to hear very soon. Should the EOS 5D Mark II be easily fixed and the black dots avoided, we’ll be able to Highly Recommend it, but if the issue remains, then you’ll have to judge sample images and decide for yourself whether it’s a problem or not..
cameralabs - cakaju na oficialny kus, cize maju predprodukcnu vzorku
ken - ´New versions of the 5D come but once every three years, so I´ve already ordered my Mark II at Adorama. With any luck, it might be here in time for my October Workshops, but I doubt it.´ Cize tiez robene na zaklade predprodukcnej vzorky.
... tento tyzden dorazili ´ostre´ verzie a tak som patral po internete, teraz pred Stedrym dnom nemam cas, ale hodnotim z vlastneho usudku. Ked si spomeniem stranku toho fotografa tak ju sem hned vrazim. Inac skumali sme fotky na monitore, ale nenasiel som ziadne cierne bodky. Naozaj treba pockat, kym sa vseobecne nepouverejnuju slusne recenzie. Inak detaili su skvele. Nafotili sme dost portretov v nic moc svetelnych podmienkach a obrazova kvalita je excelentna. Dokonca pri vyrezoch som ocenil to vysoke rozlisenie. Opakujem, ze sme fotili s objektivom 85 f1,2L II USM a ten ma proste fenomenalny bokeh. Preto tazko posudit niektore eventualne vady, ktore sa s takymto objektivom proste nafotit nedaju. Ma velmi velku hlbku ostrosti a to je obrovska prednost pri portretovani a modelingu. Pocas sviatkov odskusame 24-70 a uvidime co a ako. Koniec koncov, (nic v zlom) ale tu na tomto fore ma malo kto spickovu techniku. Ty, afkaa mas vynikajuci fotak (ja tiez fotim aj na Nikon D700) a ked aj nejaka vada je, tak naco je Photoshop? Myslim, ze vies co mas od svojho stroja ocakavat a poznas aj eventualne vady, takze to nafotis dobre aj napriek !technickym problemom!. Reportaze - taham NIkon, ale do studia a krajinky chcem pouzivat Canon. Podla mna su minimalne vady (ak vobec su) uplne ukradnute. Nic nie je idealne. Akurat kto nema vela obmedzeni s financiami, tak sanm by som doporucil tuto kombinaciu plus jeden klasicky kinofilm.
do atelieru to asi bude idealny fotak za tu cenu, na svadby/reporty/dokument neviem, tam je 12mpix z mojho pohladu ideal a vsetko nad zbytocne.
ja sa snazim co najmenej zasahovat do fotiek photoshopom. po a) to neviem, po b) ma to nebavi. navyse som videl par profikov (igor adler), ktori si vedia tak nastavit fotak, ze nepotrebuju vobec upravovat v PC. to je moj ciel. alebo sa naucit pokrocilu pracu s photoshopom :-D :-D :-D
ps: par fotiek z atelieru som si konecne dal aj na web. nie je to dokonale, ale clovek sa musi ucit
jake: Mám tú vetu ´ked aj nejaka vada je, tak naco je Photoshop?´ chápať tak, že existencie Photoshopu ospravedlňuje vady foťáku?
To by sa dalo možno obhájiť u nejakého low endu.
Mne to pripomenulo jednu nedávnu diskusiu v nejakom fóre o autách. Maník sa tam sťažoval na servis/auto, že mu každú chvíľu svieti kontrolka že je nejaký problém s ESP. No a niekto v servise mu povedal, že však keď nebude jazdiť ako blb, tak ESP vôbec nepotrebuje :-)
Takže akýže to problém tie čierne bodky? Žiaden. Máme tu predsa Photoshop :-)
No a jeden z ukážkových snímkov ktoré sú na nete - veľký vianočný stromček s čiernou bodkou pri každej žiarovke. To musí byť pôžitok upravovať to vo fotošope, hlavne keď sa nejedná o jednu fotku.
precitaj si cele forum ... je to myslene inac. Nic nie je idealne a kto chce chybu najde vzdy (to myslim, ze aj na Canon 5D MII sa najdu). Photoshop pouzivam nerad, fotky treba robit tak, aby si ho nepouzival vobec. Tu kazdy hlada v com je problem a nie co je proste fajn. Fotku upravim len ked to ma vyzerat podla zakazky alebo, co robim rad - a to je vnasat kreativitu popripade fotomontaz (a na to su aj ine nastroje). Vzdy radsej fotku necham tak. Mas tu ale vela ludi, ktori sa vyzivaju ked sa mozu babrat so subormy ... no proste ich to bavi. Kazdemu svoje, proti gustu ziaden disputat. A vsetky recenzie su robene len s Beta verziou. Nepoznam jedineho profesionalneho fotografa, ktory by sa stazoval. Ved stare 5D je charakterizovane ako obrazova legenda a dnes je cela rada fotakov, ktore ho dokazu predcit. Inac klobuk dole pred talentami, ktore dokazu robit s obycajnym kompaktom fantasticke fotky. Pochopil? Nechcem debatovat co treba a co nie. To nech si laskavo kazdy urobi sam. S bodkami, ci bez nich. Takze vela zdaru a stastnu spust pri foteni!
Canon 5D MARK II
ale dalsia konkurencia pre Canon 1Ds, Nikon D3x a stredoformatove Hasselblady, Mamiye, Leafy, ...
Prajem vsetkym pekne sviatky
vlcimak
Slintam po objektive 85 f1,2L II USM, s tymto to foti jedna radost. V tmavom priestore ani stopy po sume pri ISO 6400! Asi lepsia volba nez Nikon D3x (a o cene ani nehovorim).
zatial som vsade videl len preview a hands on, z ktorych sa nedaju robit zavery.
Inak dvoch poznam, a ti sa rehocu nad diskusiami, lebo kazdy z nich ma fotak, ktory im najviac vyhovuje,dokazu si ho vybrat a vacsinou aj fotia tak na 2 ci 3 znacky. A nikto necita ephoto.
same first impressions, hands on, preview a podobne, ale recenzia nikde.
postni sem odkazy.
Ultimately though, we’re holding back on our final scores and rating until Canon makes an official announcement, which we hope to hear very soon. Should the EOS 5D Mark II be easily fixed and the black dots avoided, we’ll be able to Highly Recommend it, but if the issue remains, then you’ll have to judge sample images and decide for yourself whether it’s a problem or not..
http://www.kenrockwell.com/canon/5d-mk-ii.htm
ken - ´New versions of the 5D come but once every three years, so I´ve already ordered my Mark II at Adorama. With any luck, it might be here in time for my October Workshops, but I doubt it.´ Cize tiez robene na zaklade predprodukcnej vzorky.
Realny review nevidim nikde.
ja sa snazim co najmenej zasahovat do fotiek photoshopom. po a) to neviem, po b) ma to nebavi. navyse som videl par profikov (igor adler), ktori si vedia tak nastavit fotak, ze nepotrebuju vobec upravovat v PC. to je moj ciel. alebo sa naucit pokrocilu pracu s photoshopom :-D :-D :-D
ps: par fotiek z atelieru som si konecne dal aj na web. nie je to dokonale, ale clovek sa musi ucit
To by sa dalo možno obhájiť u nejakého low endu.
Mne to pripomenulo jednu nedávnu diskusiu v nejakom fóre o autách. Maník sa tam sťažoval na servis/auto, že mu každú chvíľu svieti kontrolka že je nejaký problém s ESP. No a niekto v servise mu povedal, že však keď nebude jazdiť ako blb, tak ESP vôbec nepotrebuje :-)
Takže akýže to problém tie čierne bodky? Žiaden. Máme tu predsa Photoshop :-)
No a jeden z ukážkových snímkov ktoré sú na nete - veľký vianočný stromček s čiernou bodkou pri každej žiarovke. To musí byť pôžitok upravovať to vo fotošope, hlavne keď sa nejedná o jednu fotku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa