poradí mi niekto z vás aké objektívy od sigmy sú vhodné pre nikon
D700, aby som mohol využívať plných 12mpx a nie len vyrez snimaca 5mpx?
skúšal niekto použiť dva telekonvertory na sebe na D700?
ďakujem peťo
arnie, skoc na stranku sigmy a pozri si. nebud lenivy.
tu mas odkaz: http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all.asp
2 telekonvertory je totalna hlupost. AF bude strasne pomale, ak vobec bude fungovat a tak si doseries kvalitu obrazu, ze to nebude stat za to. ked nemas prachy na tele, tak setri.
Objektívy typu DG sú použiteľné na fullframe.
DC (napr. obľúbený širokáč 10-20) ide iba na APS-C.
Väčšina tele a makrá sú DG.
Mimochodom, lenivosť je tu dnes v kurze. Pre niektoré druhy lenivosti existuje aj špeciálne pomenovanie. Napr. dys!@#$%^ znamená lenivosť naučiť sa gramatiku :-)
no jeden predajca mi napísal , že objektív 150-500 mm od sigmy nie
je vhodný pre D700 , ale v názve má
Sigma 150-500mm F/5-6,3 ´DG´ OS HSM......
písal som to preto, lebo tento objektív by som velmi chcel nakoľko
fotenie zvierat je asi 1/4 mojej tvorby...
Pokiaľ to bol nejaký veľkoobchod so všetkým možným, tak niet sa čo čudovať :-)
Ja keď niečo kupujem, tak si vždy všetko naštudujem vopred a nejaký predajca je asi ten posledný koho by som sa pýtal resp. komu by som dôveroval.
vrat sa do obchodu a podakuj mu. zachranil ta od vyhodenia penazi von oknom.
ten objektiv je shit. ostry az od F8, idealny na F11!!!!!!!!!
na zvierata to chce nikkor 200-400/4 za $5000, alebo sigma 500/4.5 za $6500, ...
kup si radsej 70-200/2.8, 2x TC a idealne D300 ;)
no presvedcili ma ze nema vyznam kupovat 2 telekonvertory...to uz sa skorej oplati spravit vyrez fotografie. to bol len taky napad , lebo som čital, že niekto to už skúšal na canone s telekonvertorom 2x a 1,4x...myslim že tele 2x postačí...
Inak fullframe ´skracuje´ všetky objektívy, takže na používanie tele je výhodnejší DX formát. Ak chceš kúpiť Sigmu 150-500, tak to je ekvivalent 100-300 na DX formáte. Taký objektív je lacnejší, ľahší alebo za tú istú cenu kvalitnejší a s D300 by Ti mohol stačiť, ak teda nerobíš bilboardy. Napríklad D300 + AF-S 70-200/2,8 VR + telekonvertor 1,7 dáva skutočný rozsah 180-510/4,8 a má to skutočne dobrý obraz aj na veľkú dieru.
no verím tomu , že objektívy čo mi doporučujete su skvelé ale skvelá je aj ich cena, a dať 120 000 za objektív nie je moja cenová kategória,takže asi vyskušam sigmu 150-500......
No ja som kúpil nový Nikkor AF-S 70-200 VR za 48000,- (dovoz z Ameriky) v bazáre a telekonvertor 1,7 stojí nový niečo cez 14000,-, v bazároch nájdeš aj za 10000,-, takže takú novú zostavu kúpiš za cca 60 000,-. A navyše tá 70-200/2,8 je skvelá aj na šport, dá sa robiť portrét a čokoľvek akčné, má neskutočne rýchly AF.
ale sigma 70-200 ma tuším polovičnú cenu:-) no po pravde nemám ešte D700,
váham teraz pred kúpou či D300 alebo D700, ale keď zvieratá tvoria 1/4-1/5 mojho fotenia, tak zvažujem že asi obetujem cropfactor a čiastočne ho nahradím telekonvertorom...pretože pri fotení portrétov, krajiny, architektury, a pod fullframe asi nemôže konkurovať D300....
Je to na Tebe :-)) Keď som sa rozhodoval ja, najviac zavážilo, kde končia moje zábery. 90% zostane na webe, sem tam niečo v tlači (D300 bohate stačí aj na titulné stránky normálnych časopisov) a sem tam papier 30x40 cm. Tak som si povedal, že FF si kúpim až na prvú zákazku na bilboard :-))
no rozdiel v cene medzi D300 a D700 je 20000 čo nie je veľa tak preto stále váham....., fotografie tlačím na vačšiu A3 -33x48 cm, a panoráma nie je problém na A2, síce to teraz vyrieši nikon D3x čo má 24 mpx, ale 250 000 je pre človeka čo vyhral v lotte:-)ideal je mať D300 aj D700:-) ale nechce sa mi dávať 40000 navyše za D300...
Máš pravdu - presne tam v budúcnosti asi skončím. Mať D300 a D700 je zaujímavé z viacerých dôvodov. Jednak jeden Tvoj objektív bude mať v skutočnosti dve ohniská (jedno normálne a jedno x1,5, zvolíš telo podľa potreby). Grip je rovnaký pre obidve telá, stačí Ti jeden atď. Zatiaľ šetrím :-)
zase keď tak uvažujem z akej vzdialenosti som fotil zvieratá v minulom roku ,
tak v prepočte na ohnisko som mal na digitale + tele 900 mm, potreboval by som ešte o niečo viac, ale keď zase zvážim že sigma 150-500x 2 telekonvertor = 1000mm a keď ešte zvážim kvalitu obrazu D700, tak asi bude možné spraviť slušný výrez fotografie, tak asi to vyhrá D700...keď to poviem ironicky, zvieratá fotím rád , ale tie v dnešnej konkurencii už ťažko niekoho uživia...
jasné. Snáď len jeden fakt ešte zvážiť - telekonvertor 2x pridáva dve clonové čísla a tak na tej sigme na dlhom konci bude clona tuším 11 a tam sa už nemusí chytať autofokus, ale nemám skúsenosť
D700
tu mas odkaz: http://www.sigmaphoto.com/lenses/lenses_all.asp
2 telekonvertory je totalna hlupost. AF bude strasne pomale, ak vobec bude fungovat a tak si doseries kvalitu obrazu, ze to nebude stat za to. ked nemas prachy na tele, tak setri.
DC (napr. obľúbený širokáč 10-20) ide iba na APS-C.
Väčšina tele a makrá sú DG.
Mimochodom, lenivosť je tu dnes v kurze. Pre niektoré druhy lenivosti existuje aj špeciálne pomenovanie. Napr. dys!@#$%^ znamená lenivosť naučiť sa gramatiku :-)
informacie preverim z viacerých zdrojov:-)
je vhodný pre D700 , ale v názve má
Sigma 150-500mm F/5-6,3 ´DG´ OS HSM......
písal som to preto, lebo tento objektív by som velmi chcel nakoľko
fotenie zvierat je asi 1/4 mojej tvorby...
Ja keď niečo kupujem, tak si vždy všetko naštudujem vopred a nejaký predajca je asi ten posledný koho by som sa pýtal resp. komu by som dôveroval.
ten objektiv je shit. ostry az od F8, idealny na F11!!!!!!!!!
na zvierata to chce nikkor 200-400/4 za $5000, alebo sigma 500/4.5 za $6500, ...
kup si radsej 70-200/2.8, 2x TC a idealne D300 ;)
váham teraz pred kúpou či D300 alebo D700, ale keď zvieratá tvoria 1/4-1/5 mojho fotenia, tak zvažujem že asi obetujem cropfactor a čiastočne ho nahradím telekonvertorom...pretože pri fotení portrétov, krajiny, architektury, a pod fullframe asi nemôže konkurovať D300....
tak v prepočte na ohnisko som mal na digitale + tele 900 mm, potreboval by som ešte o niečo viac, ale keď zase zvážim že sigma 150-500x 2 telekonvertor = 1000mm a keď ešte zvážim kvalitu obrazu D700, tak asi bude možné spraviť slušný výrez fotografie, tak asi to vyhrá D700...keď to poviem ironicky, zvieratá fotím rád , ale tie v dnešnej konkurencii už ťažko niekoho uživia...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa