poradí mi niekto z vás aké objektívy od sigmy sú vhodné pre nikon
D700, aby som mohol využívať plných 12mpx a nie len vyrez snimaca 5mpx?
skúšal niekto použiť dva telekonvertory na sebe na D700?
ďakujem peťo
no viem original je original, tam nie je co riesit.....ale videl som dobre fotky aj z sigmy 150-500, tak si kladiem otazku ci je naozaj az taky zly...
Sigmu naozaj neviem posudit, skus sa spytat v www.nikonclub.cz, tam je kvantum ludi, co si dokazu poradit a maju odskusane vsetky mozne a nemozne objektivy. Ja by som bol neobjektivny, lebo nemam skusenosti. Moj sused kupil D3, teraz isiel vziat D3x do USA a predaval za velmi lacno neoriginalne objektivy. Dnes uz tiez foti len na originaly (vsetky kupene cez www.bhphotovideo.com), ale ak by mu cosi zostalo dam Ti vediet. Cez vikend sa ho spytam, teda ka mas zaujem.
no neviem kolko budem mať penazi , mozno aj 200 000 ale radsej by som to vmestil do 170 000 , lebo by som chcel okolo 30000 aj nejaky studiovy set ....sused je milionar?:-) ved d3x stoji cca 8000 dolarov:-)ale je to riadna sila, jedna foto 25 mpx - A2 pri 300 dpi......dufam ze nikon si zoberie priklad z canonu a postavi do roka tiez nejaky fullframe 25 mpx s cenou do 100 000:-)
no telo D300 alebo D700, celkovo vratane kariet, polarizacneho filtra, riadny batoh, stativ 2-3 objektívy,blesk SB-900, tak cca 150000, original nikorr su nekrestansky drahe, poznam profika co ma D3 a objektivy len sigma, ale za to skoro vsetky svetelnost 2,8, on foti uz 25 rokov, a podla jeho skusenosti dolezita je hlavne svetelnost, a preco platit za nikon objektiv 60000 ked sigma stoji cca 20-25000.....
co sa tyka objektivov tak original nikkor je vzdy stavka na istotu (v najvyssej triede). netvrdim ze sklo od alternativneho vyrobcu nemoze v konecnom dosledku sluzit rovnako dobre ale je tam ovela viac otazok a podmienok ktore musia byt splnene na to aby s nim bol clovek spokojny. jednoducho ked chcem 100% vykon bez kompromisov tak pojdem do nikkoru -stale rozpravam o najvyssej triede- kde je istota ze sklo bude fungovat tak ako ma a aj rozptyl v kusovej kvalite je zanedbatelny. inak uz to samozrejme moze vidiet clovek ktoreho fotografovanie zivi a pozera tym padom skor na vysku odpisov a naroky svojich zakaznikov ale ja by som isiel do skla od ineho vyrobcu len v pripade ze original v pozadovanej svetelnosti a ohniskovej vzdialenosti by sa nevyrabal.
subezne som pouzival d3 a d300 cca 1 rok -nedavno isla d300 do sveta pretoze som si uvedomil ze prevadzkovat ich obe v mojom pripade nema opodstatnenie- takze ak mas konkretne otazky tak ich rad zodpoviem. btw.byvame v rovnakom meste takze ak by bol zaujem mozem niektore nikon produkty aj predviest.
velmi rad sa s vami stretnem... pred dvomi mesiacmi som sa rozhodoval ci canon alebo nikon, a ked som sa rozhodol, tak som si myslel ze mam vyhrane...
tým neodsudzujem canon, aj tí majú super fotky:-) len ergonomia ma zvalila na nikon...alebo som chytol na workshope na Hvare nikonistický vírus, kde 5 z 8 fotografov malo nikon:-)
´Súčasnosť je relatívna. Takéto tvrdenie znie podivne. Uvažujme človeka sediaceho uprostred pohybujúceho sa autobusu, ktorý v rovnaký čas vyšle svetelný lúč v smere aj proti smeru pohybu autobusu. Z pohľadu tohto človeka osvieti svetlo obe steny autobusu v rovnaký čas. Z pohľadu človeka stojaceho na ceste však svetlo neosvieti obe steny súčasne. Jednému lúču totiž ide stena naproti a tomu druhému sa vzďaľuje. Súčasnosť je teda relatívna. Čo sa jednému pozorovateľovi javí ako súčasné sa inému nemusí ako súčasné javiť. Niekedy si dokonca môžu udalosti prehodiť poradie vzhľadom k rôznym pozorovateľom, ak sa jedná o udalosti, ktoré nasledujú tesne po sebe ale sú si ohromne vzdialené.
Aj čas je relatívny. Ak sa niekto pohybuje dosť rýchlo vzhľadom k nám môžeme na ňom pozorovať spomalenie všetkých procesov, on však na sebe nič nepozoruje. Naopak pozoruje zmenu na nás avšak nie zrýchlenie našich procesov, ale rovnako ich spomalenie. Nieje to hlúposť, je potreba si uvedomiť, že každý je v inej vzťažnej sústave. A tak vďaka relatívnosti súčasnosti máme na zemi napríklad 12:00 a to je pre nás súčasné s 9:00 v rakete. Nieje to žart, alebo zle nastavené hodiny, ide o to, že človek v rakete vidí vo svojom čase 9:00 k nám do času 6:00. Každého teraz napadne, čo sa stane ak raketa pristane na zemi? Aký bude čas a ktorý bude ten správny? Aby sme sa mohli stretnúť bude jeden z nás musieť zabrzdiť. Pri brzdení však dôjde k zmenám, ktoré súvisia s relativitou súčasnosti. Ten, ktorý brzdí bude pozorovať náhle zrýchlenie nášho času. Ak sa potom porovnajú hodiny zistíme, že tie v rakete ukazujú menej hodín aj keď boli pred štartom nastavené rovnako.´
Chapes tomu??? ja nie, tak si svoje teorie nechaj tak :)
to bola reakcia na toto:
mrco - 01.01.2009 - 15:33
príspevok od: dodo_bb
Javelin, tú ´blbosť´ o skracovaní objektívu som napísal ja a použil som to slovo asi blbo, ale vychádzal som z bežnej praxe, že každý prechádza z DX na FX a v tom momente sa mu všetky objektívy zdanlivo ´skrátia´ a preto je to aj v úvodzovkách. Inak je mi jasné, že ohnisková vzdialenosť je daná optickou sústavou a nie je závislá od čipu, pane Uzel :-)
Klasicky pripad teorie relativity (samozrejme specialnej nie vsobecnej) v praxi. Zalezi na tom z akej sustavy realizujes pozorovanie. Ak z DX tak na FF sa ti ohniska skracuju, ak z FF tak na DX sa ti predlzuju.
Priznam sa ze aj ja som si prepocitaval co bude znamenat 24-70 na D300 na D700 a zistil som ze v konecnom dosledku to bude 24-70 (ale tych ´pravych´). Bliju Skaj ;-)))
Hvar bol workshop cez firmu alebo sukromny vylet? Mam to v plane leto co bude, tiez skusenost sa hodi. Inac tiez som sa rozhodoval medzi canonom a nikonom a trvalo mi to tak 3 mesiace.Dodtali mi nakoniec- a cuduj sa svete ... prave nikon objektivy. To je naozaj stavka na 100% istotu a kvalita objektivu je tak 60-80%, potom je az telo. Canon mam tiez, ale asi predam celu vybavu. Je nakladne drzat dve a dokupovat objektivy. Skor castejsie menit tela, a dufam ze pride aj light verzia D3x , nejake D800 s 25Mpx a tym poriesim aj velkoformatovu tlac. A na suseda nezabudnem. Dam vediet ci mu nieco zostalo, lebo mal to vcelku vychytane a dobre. Lenze je tiez technofil a tak radsej dava postupne peniaze do originalov a dokupuje. To bol tiez jeden z dovodov preco Nikon. Mozem si u neho pozicat prakticky cokolvek, akykolvek objektiv a hlavne radu pri Capture NX2.
no k hvaru isiel som cez firmu, vsetko idealne nebolo, ale co už....organizácia mohla byť lepšia ale v podstate splnilo to moje očakávania.....
jedna vec je knihy čítať, ale druhá vec je komunikovať s modelkou čo má robiť, tvárit sa a pod....
upozornujem, že musíte byť troška priebojnejší, lebo jednu modelku fotia zvyčajne 4 fotografii, niekedy až 8:-) a musíte si svoje miesto vybojovať:-)tak ale to sa vám zase hodí v reportážnej fotografii:-)
Mam v plane to zorganizovat asi sukromne. Mam spickoveho profi fotografa ako lektora a naplanovat si workshop individualne. Radsej zaplatit o par tisic viac a spravit dovolenku s workshopom ako sa trepat s firmou, hoci asi aj to ma svoje caro. Nuz, pockam do leta a uvidime.
no zohnat este dve modelky, a mozete vyrazit, ja som vdačný za aké také skúsenosti, navyše dovod workshopu bol aj ten , že som bol prvý krát u mora...
ale po pravde, ak by som mal ísť fotit módu, akt , portrét tak iba súkromne, aby som bol pán svojich snímkov a nemusel som s niekým bojovať o miesto....
Nechapes ale vysvetlujes ;-) Teda skor popisujes (kontrakciu / dilataciu casu / dlzok), co je ine ako vysvetlovat a chapat.
Specialna teoria relativity (STR) bola za mojich cias obsahom predmetu fyzika v 4. rocniku gymnazia a neskor tusim tiez v 2. rocniku MFF v ramci vseobecnej fyziky ...
A s tou raketou - skus si to este raz premysliet a zobrat do uvahy fakt ze startuje zo Zeme vracia sa spat na Zem. A este ze jeho pohyb (pohyb jeho vstaznej sustavy) je neinercialny a teda spada do vseobecnej teorie relativity a to je uz ine kafe ...
bol som od 13-20.9. s fotoaparat.cz, ty si bol s druhou firmou?:-) ako to tam prebiehalo? lebo moji kolegovia z mojho zajazdu si mysleli , že s druhou firmou to bude vyrazne lepšie:-)
ja som spokojný, mám odfotenú krásnu morskú vílu na skale:-)dvaja českí bratri tam dohnali nahú modelku:-)modelka skoro zmrzla, silný vietor, sprchoval ju príboj a teplota vzduchu cca 20 stupnov:-)
ja som siel sam, resp. nie cez firmu. ako nebolo to zle, ale modelky chybali a tak to povacsinou bolo: ´tu mate modelku, takto som vam ju nasvietil a skuste jej povedat, ako sa ma tvarit, kam pozerat a cvakajte´.
nastastie som mal 2 blesky a pomocou CLS som si skusal aj ja sam nieco. len ja som reportazny/dokumentarny fotograf a toto nie je celkom moja kava...
no mna začal baviť aj portrét, zatial nemám vyhradené čomu sa chcem úplne venovať, zatiaľ fotím všehochuť a časom sa ukáže...ale aspoň jednu vec viem, ak budem niekedy fotit nejakú ženu alebo modelku, šaty vyberiem ja:-) lebo nie vždy mali vybrané vhodné šaty, a zase na druhej strane ked si vybrali dobré šaty a spravili si vlasy to bol potom iný nářez:-)len ma makeup sa vykašlali, to som musel v photoshope doladiť:-)ešte neskor uploadnem nejake foto modeliek...
no mna začal baviť aj portrét, zatial nemám vyhradené čomu sa chcem úplne venovať, zatiaľ fotím všehochuť a časom sa ukáže...ale aspoň jednu vec viem, ak budem niekedy fotit nejakú ženu alebo modelku, šaty vyberiem ja:-) lebo nie vždy mali vybrané vhodné šaty, a zase na druhej strane ked si vybrali dobré šaty a spravili si vlasy to bol potom iný nářez:-)len ma makeup sa vykašlali, to som musel v photoshope doladiť:-)ešte neskor uploadnem nejake foto modeliek...
skus pozriet na stranku www.fotoplus.pl, kurz 1PLN-7,50 Sk, vychadza to lacnejsie ako z USA!!! mozno ti to poriesi problemy s investiciou, tiez tam chcem ist nakupit, je tu nove vlakno vo forume ... doporucujemsa pozriet
D700
subezne som pouzival d3 a d300 cca 1 rok -nedavno isla d300 do sveta pretoze som si uvedomil ze prevadzkovat ich obe v mojom pripade nema opodstatnenie- takze ak mas konkretne otazky tak ich rad zodpoviem. btw.byvame v rovnakom meste takze ak by bol zaujem mozem niektore nikon produkty aj predviest.
tým neodsudzujem canon, aj tí majú super fotky:-) len ergonomia ma zvalila na nikon...alebo som chytol na workshope na Hvare nikonistický vírus, kde 5 z 8 fotografov malo nikon:-)
Aj čas je relatívny. Ak sa niekto pohybuje dosť rýchlo vzhľadom k nám môžeme na ňom pozorovať spomalenie všetkých procesov, on však na sebe nič nepozoruje. Naopak pozoruje zmenu na nás avšak nie zrýchlenie našich procesov, ale rovnako ich spomalenie. Nieje to hlúposť, je potreba si uvedomiť, že každý je v inej vzťažnej sústave. A tak vďaka relatívnosti súčasnosti máme na zemi napríklad 12:00 a to je pre nás súčasné s 9:00 v rakete. Nieje to žart, alebo zle nastavené hodiny, ide o to, že človek v rakete vidí vo svojom čase 9:00 k nám do času 6:00. Každého teraz napadne, čo sa stane ak raketa pristane na zemi? Aký bude čas a ktorý bude ten správny? Aby sme sa mohli stretnúť bude jeden z nás musieť zabrzdiť. Pri brzdení však dôjde k zmenám, ktoré súvisia s relativitou súčasnosti. Ten, ktorý brzdí bude pozorovať náhle zrýchlenie nášho času. Ak sa potom porovnajú hodiny zistíme, že tie v rakete ukazujú menej hodín aj keď boli pred štartom nastavené rovnako.´
Chapes tomu??? ja nie, tak si svoje teorie nechaj tak :)
mrco - 01.01.2009 - 15:33
príspevok od: dodo_bb
Javelin, tú ´blbosť´ o skracovaní objektívu som napísal ja a použil som to slovo asi blbo, ale vychádzal som z bežnej praxe, že každý prechádza z DX na FX a v tom momente sa mu všetky objektívy zdanlivo ´skrátia´ a preto je to aj v úvodzovkách. Inak je mi jasné, že ohnisková vzdialenosť je daná optickou sústavou a nie je závislá od čipu, pane Uzel :-)
Klasicky pripad teorie relativity (samozrejme specialnej nie vsobecnej) v praxi. Zalezi na tom z akej sustavy realizujes pozorovanie. Ak z DX tak na FF sa ti ohniska skracuju, ak z FF tak na DX sa ti predlzuju.
Priznam sa ze aj ja som si prepocitaval co bude znamenat 24-70 na D300 na D700 a zistil som ze v konecnom dosledku to bude 24-70 (ale tych ´pravych´). Bliju Skaj ;-)))
srry za neskory offtopic
jedna vec je knihy čítať, ale druhá vec je komunikovať s modelkou čo má robiť, tvárit sa a pod....
upozornujem, že musíte byť troška priebojnejší, lebo jednu modelku fotia zvyčajne 4 fotografii, niekedy až 8:-) a musíte si svoje miesto vybojovať:-)tak ale to sa vám zase hodí v reportážnej fotografii:-)
ale po pravde, ak by som mal ísť fotit módu, akt , portrét tak iba súkromne, aby som bol pán svojich snímkov a nemusel som s niekým bojovať o miesto....
Specialna teoria relativity (STR) bola za mojich cias obsahom predmetu fyzika v 4. rocniku gymnazia a neskor tusim tiez v 2. rocniku MFF v ramci vseobecnej fyziky ...
A s tou raketou - skus si to este raz premysliet a zobrat do uvahy fakt ze startuje zo Zeme vracia sa spat na Zem. A este ze jeho pohyb (pohyb jeho vstaznej sustavy) je neinercialny a teda spada do vseobecnej teorie relativity a to je uz ine kafe ...
ja som spokojný, mám odfotenú krásnu morskú vílu na skale:-)dvaja českí bratri tam dohnali nahú modelku:-)modelka skoro zmrzla, silný vietor, sprchoval ju príboj a teplota vzduchu cca 20 stupnov:-)
nastastie som mal 2 blesky a pomocou CLS som si skusal aj ja sam nieco. len ja som reportazny/dokumentarny fotograf a toto nie je celkom moja kava...
apropo, mne by tú teóriu či už jednu alebo druhú nevysvetlil asi nik :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa