U teba je ssympatticke, ze si necakal na rozuzlenie boja, ze ktory aparat, zobral si prvy, ktorym sa to da. M645 je podl mna super. Zabudli sme povedat, ze aparat je stale len nacinie ale peknu fotgrafiu robi hlavne clovek.
Tak ja som bral hlavne taký, na ktorý mám a ktorý má slušné renomé a M645 túto voľbu splnila dobre. Hajzelblad je krásny, ale nemal som naň, ale pozeral som aj tie. No a keď som mal M645 tak som sa začal hrať s filmami a otravovať teba ale zatiaľ som spokojný.
U teba je ssympatticke, ze si necakal na rozuzlenie boja, ze ktory aparat, zobral si prvy, ktorym sa to da. M645 je podl mna super. Zabudli sme povedat, ze aparat je stale len nacinie ale peknu fotgrafiu robi hlavne clovek.
Fajn téma, pekne ste to tu rozbehli Nedávno som dostal P6 s CZ sklom, 1/125 zostáva visieť, clona nemfunguje, starý dvojoký Voigtlander je na tom podstatne lepšie a to pochádza ešte spred druhej svetovej. Tiež pokukujem po nejakom stredoformáte ale len na také hobby fotenie, nič vážne. Nakoniec asi vytiahnem starú Corina 2 a pôjdem lomoziť nedávno som našiel zvitkáč expirovaný v roku 1997, ten sa hodí.
Svätá pravda Karol a položil si zmysluplnu otázku. Podľa mňa jediným dôvodm , prečo Flexaret "nevyrástol" bolo, že na to nebola politická vôla. Keby soudruzi, ktorí vtedy ťahali za nitky boli naozaj fotonadšeneci, možno by všetko dopadlo úplne inak.. A dôvod prečo to nám neštimuje je ten, že v histórii máme niečo, čo je nám srdcu blízke a bolo to "made in czechoslovakia" a keby to bola dnes existujúca prémiová značka, mali by sme sa čím pýšiť Preto teraz treba podporiť aj "84.5" a možno časom budeme viditeľní i vďaka tomuto segmentu "made in slovakia"
ako ja viem z otcových rozprávaní (fotoamatér od detstva a fanúšik a majitel flexaretky) tak nástupca sedmičky mala byť profi verzia VII ktora mala disponovať vymeniteľnými objektívmi a dokonca na tú dobu myslím vychytávkou ako bola vymeniteľná zadná stena bohužiaľ sa do toho zamiešali naší sovietsky bratia a usúdili že v rámci RVHP sa budu fotoaparáty vyrábať v ZSSR a NDR nám nechali myslím nejakú výrobu premietačiek na super8mm a ďalších "hovadiniek" popritom dotiaľ sa u nás vyrábalo viac druhov fotoaparátov nielen na zvitok ale aj kinofilm dokonca stereo (alebo ako je dnes moderne 3D) fotoaparáty aj na 8mm formát .......možno si ešte niekto spomínate na meopta stereo kotúče a prehliadačky ako aj výborné kamery na 8mm filmy (možno aj iné toto sú veci ktoré poznám z detstva a ktoré mi prešli vďaka otcovi a jeho zanieteniu rukami) takže otázka by mala byť skôr nie prečo súdruhovia nepokračovali ale prečo si nechali diktovať také obmedzujúcé a pre náš fotopriemysel fatálne podmienky
ako ja viem z otcových rozprávaní (fotoamatér od detstva a fanúšik a majitel flexaretky) tak nástupca sedmičky mala byť profi verzia VII ktora mala disponovať vymeniteľnými objektívmi a dokonca na tú dobu myslím vychytávkou ako bola vymeniteľná zadná stena bohužiaľ sa do toho zamiešali naší sovietsky bratia a usúdili že v rámci RVHP sa budu fotoaparáty vyrábať v ZSSR a NDR nám nechali myslím nejakú výrobu premietačiek na super8mm a ďalších "hovadiniek" popritom dotiaľ sa u nás vyrábalo viac druhov fotoaparátov nielen na zvitok ale aj kinofilm dokonca stereo (alebo ako je dnes moderne 3D) fotoaparáty aj na 8mm formát .......možno si ešte niekto spomínate na meopta stereo kotúče a prehliadačky ako aj výborné kamery na 8mm filmy (možno aj iné toto sú veci ktoré poznám z detstva a ktoré mi prešli vďaka otcovi a jeho zanieteniu rukami) takže otázka by mala byť skôr nie prečo súdruhovia nepokračovali ale prečo si nechali diktovať také obmedzujúcé a pre náš fotopriemysel fatálne podmienky
no zabudol som ešte u toho nástupcu flexaretu mala byť tak isto výmenná matnica a pravde podobne aj šachta ................udajne to bolo vtedy prezentované aj v technických novinách ale to naozaj viem len z rozprávania otca keďže ja sa venujem fotografovaniu až od nejakého sedemdesiateho-ôsmeho a čítať som sa naučil asi tak o pol roka neskôr
flexaret ako hasselblad?
Zabudli sme povedat, ze aparat je stale len nacinie ale peknu fotgrafiu robi hlavne clovek.
Zabudli sme povedat, ze aparat je stale len nacinie ale peknu fotgrafiu robi hlavne clovek.
takže otázka by mala byť skôr nie prečo súdruhovia nepokračovali ale prečo si nechali diktovať také obmedzujúcé a pre náš fotopriemysel fatálne podmienky
takže otázka by mala byť skôr nie prečo súdruhovia nepokračovali ale prečo si nechali diktovať také obmedzujúcé a pre náš fotopriemysel fatálne podmienky
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa