Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS450D a co dalej ?

Gingles
2009-02-02 10:39:17+01
Ahojte,viete mi poradit pls ci sa viac oplati (www.aqt.sk) telo+setak+4GB karta za 615,- alebo skor telo+4GB za 530,- a k tomu radsej hned Tamron SP 2.8/17-50 (ca 400,-). Alebo so setakom a pak dokupit Tamron a dalsie objektivy? Vec sa ma tak ze som uplne na zaciatku (aj preto nie D90) a studujem a chcem sa naucit techniku pouzivat.Chcem fotit krajinky, makro,street foto, trosku sport...tak mi prosim pripadne hodte aj vase rady ohl.dalsich objektivov (postupnosti nakupov) - filtrov - stativu..Nechcem byt obvineny z lenivosti, alebo byt SOSJDD, naozaj som presiel vela vlakien a tem ale vela rad je zmetocnych, vela individualnych...preto som sa rozhodol vopruzovat po vl.linii...vazim si Vasu pomoc a vopred dakujem.

wayne
2009-02-02 10:41:59+01
kombinaciou 450D + ten tamron urcite nic nepokazis, urcite by prisla doba ak sa chces venovat fotografovaniu intenzivne, ze ti setak prestane stacit a budes ho chciet vymenit. Takto sice ozelies pocit z upgradu no od zaciatku budes mat slusnu vybavu.

miloshaaa
2009-02-02 10:45:39+01
no ak nemas moc penazi, tak mozes napriklad zacat s tou 450tkou a k nej kup canon 50mm f1,8. Tak zacina prave priatelka... ona ma sice setak, ale ja som jej daroval tu 50tku, takze ona foti iba s nou. Ja som zasa zacinal so setakom a ten som pouzival rok a na ucenie sa mi uplne stacil :) Inak ak sa pytas co sa z tych dvoch moznosti oplati viac :) a mozes investovat do oboch, tak samozrejme ta druha :))

Gingles
2009-02-02 10:49:40+01
ahoj,
dakujem za radu...Ide mi o to, ze ten objektiv stoji samostatne 150,- EUR a v tomto akciovom baliku ako setak vyjde 85,-. Ci sa ho oplati kupit a bude mi sluzit aj ked dokupim Tamron. Som ozaj student takze neviem presne posudit ci maju vyuzitie aj oba, alebo je to zbytocnych 85,- EUR ktore mozem pouzit na filter, stativ..atd...dakujem

Gingles
2009-02-02 10:54:02+01
príspevok od: miloshaaa
no ak nemas moc penazi, tak mozes napriklad zacat s tou 450tkou a k nej kup canon 50mm f1,8. Tak zacina prave priatelka... ona ma sice setak, ale ja som jej daroval tu 50tku, takze ona foti iba s nou. Ja som zasa zacinal so setakom a ten som pouzival rok a na ucenie sa mi uplne stacil :) Inak ak sa pytas co sa z tych dvoch moznosti oplati viac :) a mozes investovat do oboch, tak samozrejme ta druha :))
peniaze su vzdy problem :-)...ale myslim ze by som mal aj na D90 v pohode ved sa to nekupuje na chvilu...takze by som vedel investovat aj do Tamronu pochopitelne. Ide o to ze sa nechcem precenovat a ratam ze obdobie kym sa trosku naucim pracovat s technikou bude natolko dlhe ze tu 450 vyuzijem...

Ultra TXF
2009-02-02 11:00:52+01
Kľudne zober so seťákom,za ušetrené peniaze budeš musieť aj tak dokupovať nejaké ďalšie veci ak ťa to chytí.Ja mám 450D s tým Tamronom čo píšeš a som spokojný,takže určite je to lepšia kúpa,ale nie nevyhnutná.

Hegi
2009-02-02 11:36:43+01
Aj ja som zobral telo+sežák pre tú cenu. Seťák zatiaľ postačuje, ostrí pomerne rýchlo, ostrosť fotkám nechýba, len sa mi zdá slabá kresba. Na ten Tamron sa chystám keby mi už nevyhovoval :)

Gingles
2009-02-02 11:43:49+01
príspevok od: Hegi
Aj ja som zobral telo+sežák pre tú cenu. Seťák zatiaľ postačuje, ostrí pomerne rýchlo, ostrosť fotkám nechýba, len sa mi zdá slabá kresba. Na ten Tamron sa chystám keby mi už nevyhovoval :)
ahoj,

dakujem za info...Dnes to objednam stoj co stoj, inak sa v tom zamotam a budem to riesit este 2 tyznde...za ten cas uz co to nacvakam.. :-) Zatial to vyzera na setak...ale vahavy som este stale :-)

PeterB
2009-02-02 12:19:43+01
Ak ti to rozpočet dovoľuje, choď radšej do varianty 450D + Tamron. Ten seťák už nepredáš a je to zbytočná investícia ak uvažuješ dopĺňať výbavu. Svetelnosť je ťažko nahraditeľná. Pozri aj iné e-shopy dá sa slušne ušetriť.

zdenoxl
2009-02-02 12:20:02+01
Setak nekupuj, vyhodene peniaze. Ako uz bolo spomenute, ak Ta to chyti, aj tak budes chciet nieco lepsie. Takze asi ten tamron. A co sa tyka odvetvi, ktore si napisal, ze by si chcel fotit, tak to Ta bude stat este veeela penazi:)))
Drzim palce!

duky
2009-02-02 12:27:10+01
Tiež doporučujem ísť hneď do toho Tamronu, je to určite lepšia volba ako seťák.
Toho seťáku sa budeš chcieť skôr či neskôr zbaviť a takto to bude výhodnejšie.
Ber C 450D + Tamron.

Gingles
2009-02-02 12:30:11+01
dakujem za radu, s tym ratam ze ma to bude stat vela penazi :-)...ale asi tak ako kazdy z vas, postupne sa budem potesovat novymi kuskami...ale najprv sa to musim naucit :-)...viete mi popripade poradit kde ten Tamron najvyhodnejsie kupit ? na aqt.sk stoji 398,- EUR s DPH...kvoli par korunam sa mi neoplati spekulovat (pojde mi odtial telo - teda postovne bude incl)..Dakujem pekne.

Roko_rv
2009-02-02 12:37:08+01
Ahoj ja som tež objednal 450 d so seťákom IS ale skus si pozriet aj bestcenu tam ta to vinde na 588 aj s kurierom myslim ze lacnejsie to nenájdes nikde ja som teiz zvažoval aqt ale je to tam o niečo drahšie a za tu cenu som este dokupil kartu 8 GB a stale ma to este vyslo lacnejsie . inak myslím že na zaiatok ten seták určite postači

Hegi
2009-02-02 12:39:26+01
Samozrejme pokiaľ máš dosť euro, tak choď rovno do toho Tamronu. Už len kvôli svetelnosti. Síce pri krajinkách na statíve by Ti nevadila ani svetelnosť toho seťáku. :)

zdenoxl
2009-02-02 12:48:41+01
príspevok od: Gingles
dakujem za radu, s tym ratam ze ma to bude stat vela penazi :-)...ale asi tak ako kazdy z vas, postupne sa budem potesovat novymi kuskami...ale najprv sa to musim naucit :-)...viete mi popripade poradit kde ten Tamron najvyhodnejsie kupit ? na aqt.sk stoji 398,- EUR s DPH...kvoli par korunam sa mi neoplati spekulovat (pojde mi odtial telo - teda postovne bude incl)..Dakujem pekne.
Na megafoto.cz Ta tento tamron vyjde na 352,57 euro , tak skus pozriet aj tam, mozno sa Ti to tam oplati kupit aj s telom.

Gingles
2009-02-02 12:54:18+01
ahoj, tam maju telo bez 4gb karty za 534,50 ,- a na aqt.sk stoji 530,-...ten objektiv tam nemaju pre Canon, nenasiel som ho tam, ale mozno sa mylim....dakujem za info...Viete mi este k tomu Tamronu poradit nejaky filter ? dakujem pekne.

2009-02-02 13:08:09+01
No ja som stal presne pred takymto rozhodnutim minuly rok v neskoru jesen. Spekuloval som, cital som a po viacerych odporucaniach som kupil tiez ten tamron. kupil som ho na megafoto. upozornujem ta ale na jednu vec - moze sa ti stat ( a ako som zistil, nie som jediny ), ze ten objektiv nebude dobre nastaveny. T.j. pojdes do BF alebo FF - este nevies - back focus alebo front focus - skratka problemy s ostrenim. Ako som po asi tyzdnovom patrani zistil, nie som jediny, kto presne s tymto objektivom v kombinacii s 450kami ma problem ( a to na slovensku aj v Cechach ) . a nielen na 450D, maju to vynimocne aj na CANON 40D . Minuly tyzden som bol preto v jednom servise na canon a tam mi povedali, ze oni tamron objektivy nerobia ( zrovna v servise to mal presne chlapik predo mnou, ktory mal tiez tento problem s tymto istym objektivom a mal 40Dcko ). a jediny servis na tamron objektivy je v prahe. stat sa ti to nemusi, ale moze. a potom si nahraty , ako ja. Ja som si to kupil v decembri a zo zaciatku mi nesli pekne foto, lebo som myslel, ze to je prechodom na zrkadlovku. ale potom ma az ivosisko z tohto fora na to upozornil a aj vyskolil a poradil. zacal som patrat, skusat , az som sa rozhodol ist s tym do predajne. tam som najskor vyzeral ako idiot, co nevie fotit a nevie, o com hovori. az ked som ich presvedcil, aby si to skusili oni sami, uznali, ze nie som len trhly blazon, ktoremu sa nedari a chce to zvylit na FF alebo BF, o com si nastudoval iba na nete. skusili preto iny objektiv tamron ( taky isty ) a aj s tym bol problem, aj ked mensi. poslali ma preto do prolaika, ze tam mi to nastavia. lenze tam robia iba objektivy canon, nie tamron. problem moze byt aj s telom. kupil som si ale aj ten objektiv, co ti radil miloshaaa - t.j. canon 50mm f1,8. s tym problem nie je. takze teraz to riesim ako magor a som akurat nestastny, co s tym. moje odporucanie na zaver - aj ked to maju v prolaika drahsie, ako inde, ked to kupis cele tam, maju hned aj servis, aj zarucny a aj pozarucny ( na canon ) . a ked prides, ze si z ineho obchodu, nastavia ti akurat tak fotak.
pripadne chod do kamennej predajne, a daj si to hned vyskusat. ak chces, poslem ti kopu podkladov k tomu, ako sa to skusa. aby si nemal take nervy, ako ja. fotiek asi 3000 a skoro vsetko slabe ( viem, ze nie vsetky budu dobre, ale nemoze ich byt tolko zlych ). inak ten setak nekupuj ozaj. tento tamron objektiv je super, nebyt tych problemov. ta svetelnost tych 2,8 je v podstate nutna. drzim palce.

2009-02-02 13:10:58+01
ahoj, tam maju telo bez 4gb karty za 534,50 ,- a na aqt.sk stoji 530,-...ten objektiv tam nemaju pre Canon, nenasiel som ho tam, ale mozno sa mylim....dakujem za info...Viete mi este k tomu Tamronu poradit nejaky filter ? dakujem pekne.
pri takomto objektive vobec nespekuluj o nejakom lacnom filtri. take sklo nemoze mat filter lacnejsi, ako 2500-3000 SKK. Ja som kupil B+W polarizacny a je dobry. aj UVcko mam od B+W. ked chces mat kvalitu, nebud lakomy. pri fotakoch plati obzvlast porekadlo - nie sme tak bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci. a kartu radi 8GB SDHC s tou vyssou rychlostou.

PeterB
2009-02-02 13:20:52+01
bestcena.sk : Tamron 340€, doprava v cene. 450D+4Gb karta +- rovnaká cena. Za ušetrené si môžeš kúpiť filter... Objednaj, vyplať a veľa veľa foť.

duroslav
2009-02-02 13:38:47+01
príspevok od:
pri takomto objektive vobec nespekuluj o nejakom lacnom filtri. take sklo nemoze mat filter lacnejsi, ako 2500-3000 SKK. Ja som kupil B+W polarizacny a je dobry. aj UVcko mam od B+W. ked chces mat kvalitu, nebud lakomy. pri fotakoch plati obzvlast porekadlo - nie sme tak bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci. a kartu radi 8GB SDHC s tou vyssou rychlostou.
Nemusíš ho namotávať na drahé filtre. Ja mám 67mm Hoya Pro1 Digital CPL za 49,- EUR a nemám ani najmenší dôvod ho nazvať za nedostačujúci.

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()