Ahojte,viete mi poradit pls ci sa viac oplati (www.aqt.sk) telo+setak+4GB karta za 615,- alebo skor telo+4GB za 530,- a k tomu radsej hned Tamron SP 2.8/17-50 (ca 400,-). Alebo so setakom a pak dokupit Tamron a dalsie objektivy? Vec sa ma tak ze som uplne na zaciatku (aj preto nie D90) a studujem a chcem sa naucit techniku pouzivat.Chcem fotit krajinky, makro,street foto, trosku sport...tak mi prosim pripadne hodte aj vase rady ohl.dalsich objektivov (postupnosti nakupov) - filtrov - stativu..Nechcem byt obvineny z lenivosti, alebo byt SOSJDD, naozaj som presiel vela vlakien a tem ale vela rad je zmetocnych, vela individualnych...preto som sa rozhodol vopruzovat po vl.linii...vazim si Vasu pomoc a vopred dakujem.
kombinaciou 450D + ten tamron urcite nic nepokazis, urcite by prisla doba ak sa chces venovat fotografovaniu intenzivne, ze ti setak prestane stacit a budes ho chciet vymenit. Takto sice ozelies pocit z upgradu no od zaciatku budes mat slusnu vybavu.
no ak nemas moc penazi, tak mozes napriklad zacat s tou 450tkou a k nej kup canon 50mm f1,8. Tak zacina prave priatelka... ona ma sice setak, ale ja som jej daroval tu 50tku, takze ona foti iba s nou. Ja som zasa zacinal so setakom a ten som pouzival rok a na ucenie sa mi uplne stacil :) Inak ak sa pytas co sa z tych dvoch moznosti oplati viac :) a mozes investovat do oboch, tak samozrejme ta druha :))
ahoj,
dakujem za radu...Ide mi o to, ze ten objektiv stoji samostatne 150,- EUR a v tomto akciovom baliku ako setak vyjde 85,-. Ci sa ho oplati kupit a bude mi sluzit aj ked dokupim Tamron. Som ozaj student takze neviem presne posudit ci maju vyuzitie aj oba, alebo je to zbytocnych 85,- EUR ktore mozem pouzit na filter, stativ..atd...dakujem
no ak nemas moc penazi, tak mozes napriklad zacat s tou 450tkou a k nej kup canon 50mm f1,8. Tak zacina prave priatelka... ona ma sice setak, ale ja som jej daroval tu 50tku, takze ona foti iba s nou. Ja som zasa zacinal so setakom a ten som pouzival rok a na ucenie sa mi uplne stacil :) Inak ak sa pytas co sa z tych dvoch moznosti oplati viac :) a mozes investovat do oboch, tak samozrejme ta druha :))
peniaze su vzdy problem :-)...ale myslim ze by som mal aj na D90 v pohode ved sa to nekupuje na chvilu...takze by som vedel investovat aj do Tamronu pochopitelne. Ide o to ze sa nechcem precenovat a ratam ze obdobie kym sa trosku naucim pracovat s technikou bude natolko dlhe ze tu 450 vyuzijem...
Kľudne zober so seťákom,za ušetrené peniaze budeš musieť aj tak dokupovať nejaké ďalšie veci ak ťa to chytí.Ja mám 450D s tým Tamronom čo píšeš a som spokojný,takže určite je to lepšia kúpa,ale nie nevyhnutná.
Aj ja som zobral telo+sežák pre tú cenu. Seťák zatiaľ postačuje, ostrí pomerne rýchlo, ostrosť fotkám nechýba, len sa mi zdá slabá kresba. Na ten Tamron sa chystám keby mi už nevyhovoval :)
Aj ja som zobral telo+sežák pre tú cenu. Seťák zatiaľ postačuje, ostrí pomerne rýchlo, ostrosť fotkám nechýba, len sa mi zdá slabá kresba. Na ten Tamron sa chystám keby mi už nevyhovoval :)
ahoj,
dakujem za info...Dnes to objednam stoj co stoj, inak sa v tom zamotam a budem to riesit este 2 tyznde...za ten cas uz co to nacvakam.. :-) Zatial to vyzera na setak...ale vahavy som este stale :-)
Ak ti to rozpočet dovoľuje, choď radšej do varianty 450D + Tamron. Ten seťák už nepredáš a je to zbytočná investícia ak uvažuješ dopĺňať výbavu. Svetelnosť je ťažko nahraditeľná. Pozri aj iné e-shopy dá sa slušne ušetriť.
Setak nekupuj, vyhodene peniaze. Ako uz bolo spomenute, ak Ta to chyti, aj tak budes chciet nieco lepsie. Takze asi ten tamron. A co sa tyka odvetvi, ktore si napisal, ze by si chcel fotit, tak to Ta bude stat este veeela penazi:)))
Drzim palce!
Tiež doporučujem ísť hneď do toho Tamronu, je to určite lepšia volba ako seťák.
Toho seťáku sa budeš chcieť skôr či neskôr zbaviť a takto to bude výhodnejšie.
Ber C 450D + Tamron.
dakujem za radu, s tym ratam ze ma to bude stat vela penazi :-)...ale asi tak ako kazdy z vas, postupne sa budem potesovat novymi kuskami...ale najprv sa to musim naucit :-)...viete mi popripade poradit kde ten Tamron najvyhodnejsie kupit ? na aqt.sk stoji 398,- EUR s DPH...kvoli par korunam sa mi neoplati spekulovat (pojde mi odtial telo - teda postovne bude incl)..Dakujem pekne.
Ahoj ja som tež objednal 450 d so seťákom IS ale skus si pozriet aj bestcenu tam ta to vinde na 588 aj s kurierom myslim ze lacnejsie to nenájdes nikde ja som teiz zvažoval aqt ale je to tam o niečo drahšie a za tu cenu som este dokupil kartu 8 GB a stale ma to este vyslo lacnejsie . inak myslím že na zaiatok ten seták určite postači
Samozrejme pokiaľ máš dosť euro, tak choď rovno do toho Tamronu. Už len kvôli svetelnosti. Síce pri krajinkách na statíve by Ti nevadila ani svetelnosť toho seťáku. :)
dakujem za radu, s tym ratam ze ma to bude stat vela penazi :-)...ale asi tak ako kazdy z vas, postupne sa budem potesovat novymi kuskami...ale najprv sa to musim naucit :-)...viete mi popripade poradit kde ten Tamron najvyhodnejsie kupit ? na aqt.sk stoji 398,- EUR s DPH...kvoli par korunam sa mi neoplati spekulovat (pojde mi odtial telo - teda postovne bude incl)..Dakujem pekne.
Na megafoto.cz Ta tento tamron vyjde na 352,57 euro , tak skus pozriet aj tam, mozno sa Ti to tam oplati kupit aj s telom.
ahoj, tam maju telo bez 4gb karty za 534,50 ,- a na aqt.sk stoji 530,-...ten objektiv tam nemaju pre Canon, nenasiel som ho tam, ale mozno sa mylim....dakujem za info...Viete mi este k tomu Tamronu poradit nejaky filter ? dakujem pekne.
No ja som stal presne pred takymto rozhodnutim minuly rok v neskoru jesen. Spekuloval som, cital som a po viacerych odporucaniach som kupil tiez ten tamron. kupil som ho na megafoto. upozornujem ta ale na jednu vec - moze sa ti stat ( a ako som zistil, nie som jediny ), ze ten objektiv nebude dobre nastaveny. T.j. pojdes do BF alebo FF - este nevies - back focus alebo front focus - skratka problemy s ostrenim. Ako som po asi tyzdnovom patrani zistil, nie som jediny, kto presne s tymto objektivom v kombinacii s 450kami ma problem ( a to na slovensku aj v Cechach ) . a nielen na 450D, maju to vynimocne aj na CANON 40D . Minuly tyzden som bol preto v jednom servise na canon a tam mi povedali, ze oni tamron objektivy nerobia ( zrovna v servise to mal presne chlapik predo mnou, ktory mal tiez tento problem s tymto istym objektivom a mal 40Dcko ). a jediny servis na tamron objektivy je v prahe. stat sa ti to nemusi, ale moze. a potom si nahraty , ako ja. Ja som si to kupil v decembri a zo zaciatku mi nesli pekne foto, lebo som myslel, ze to je prechodom na zrkadlovku. ale potom ma az ivosisko z tohto fora na to upozornil a aj vyskolil a poradil. zacal som patrat, skusat , az som sa rozhodol ist s tym do predajne. tam som najskor vyzeral ako idiot, co nevie fotit a nevie, o com hovori. az ked som ich presvedcil, aby si to skusili oni sami, uznali, ze nie som len trhly blazon, ktoremu sa nedari a chce to zvylit na FF alebo BF, o com si nastudoval iba na nete. skusili preto iny objektiv tamron ( taky isty ) a aj s tym bol problem, aj ked mensi. poslali ma preto do prolaika, ze tam mi to nastavia. lenze tam robia iba objektivy canon, nie tamron. problem moze byt aj s telom. kupil som si ale aj ten objektiv, co ti radil miloshaaa - t.j. canon 50mm f1,8. s tym problem nie je. takze teraz to riesim ako magor a som akurat nestastny, co s tym. moje odporucanie na zaver - aj ked to maju v prolaika drahsie, ako inde, ked to kupis cele tam, maju hned aj servis, aj zarucny a aj pozarucny ( na canon ) . a ked prides, ze si z ineho obchodu, nastavia ti akurat tak fotak.
pripadne chod do kamennej predajne, a daj si to hned vyskusat. ak chces, poslem ti kopu podkladov k tomu, ako sa to skusa. aby si nemal take nervy, ako ja. fotiek asi 3000 a skoro vsetko slabe ( viem, ze nie vsetky budu dobre, ale nemoze ich byt tolko zlych ). inak ten setak nekupuj ozaj. tento tamron objektiv je super, nebyt tych problemov. ta svetelnost tych 2,8 je v podstate nutna. drzim palce.
ahoj, tam maju telo bez 4gb karty za 534,50 ,- a na aqt.sk stoji 530,-...ten objektiv tam nemaju pre Canon, nenasiel som ho tam, ale mozno sa mylim....dakujem za info...Viete mi este k tomu Tamronu poradit nejaky filter ? dakujem pekne.
pri takomto objektive vobec nespekuluj o nejakom lacnom filtri. take sklo nemoze mat filter lacnejsi, ako 2500-3000 SKK. Ja som kupil B+W polarizacny a je dobry. aj UVcko mam od B+W. ked chces mat kvalitu, nebud lakomy. pri fotakoch plati obzvlast porekadlo - nie sme tak bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci. a kartu radi 8GB SDHC s tou vyssou rychlostou.
pri takomto objektive vobec nespekuluj o nejakom lacnom filtri. take sklo nemoze mat filter lacnejsi, ako 2500-3000 SKK. Ja som kupil B+W polarizacny a je dobry. aj UVcko mam od B+W. ked chces mat kvalitu, nebud lakomy. pri fotakoch plati obzvlast porekadlo - nie sme tak bohati, aby sme si mohli kupovat lacne veci. a kartu radi 8GB SDHC s tou vyssou rychlostou.
Nemusíš ho namotávať na drahé filtre. Ja mám 67mm Hoya Pro1 Digital CPL za 49,- EUR a nemám ani najmenší dôvod ho nazvať za nedostačujúci.
Canon EOS450D a co dalej ?
dakujem za radu...Ide mi o to, ze ten objektiv stoji samostatne 150,- EUR a v tomto akciovom baliku ako setak vyjde 85,-. Ci sa ho oplati kupit a bude mi sluzit aj ked dokupim Tamron. Som ozaj student takze neviem presne posudit ci maju vyuzitie aj oba, alebo je to zbytocnych 85,- EUR ktore mozem pouzit na filter, stativ..atd...dakujem
dakujem za info...Dnes to objednam stoj co stoj, inak sa v tom zamotam a budem to riesit este 2 tyznde...za ten cas uz co to nacvakam.. :-) Zatial to vyzera na setak...ale vahavy som este stale :-)
Drzim palce!
Toho seťáku sa budeš chcieť skôr či neskôr zbaviť a takto to bude výhodnejšie.
Ber C 450D + Tamron.
pripadne chod do kamennej predajne, a daj si to hned vyskusat. ak chces, poslem ti kopu podkladov k tomu, ako sa to skusa. aby si nemal take nervy, ako ja. fotiek asi 3000 a skoro vsetko slabe ( viem, ze nie vsetky budu dobre, ale nemoze ich byt tolko zlych ). inak ten setak nekupuj ozaj. tento tamron objektiv je super, nebyt tych problemov. ta svetelnost tych 2,8 je v podstate nutna. drzim palce.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa