Fórum » O TECHNIKE

zlodeji techniky ?

djpali
djpali 2009-02-19 13:10:59+01
Na tomto webe som uz cital o ochrane svojej techniky pred zlodejmi vselico. Aj olepovanie paskou, pripadne brasny ktore nevyzeraju ako brasny na fotak. Jednu vec ale nechapem, chodim s fotakom hore dole po BA, po lese, hocikde, rano vecer. Kym mam brasnu pri sebe, alebo fotak neodlozim, nemam sa coho bat. Ak fotak fotograf niekde odlozi napriklad v pube, a odide neni normalny podla mna. Co sa teda moze stat ? Pride cigan Berco, skonstatuje ze mam napr. nadupany MARK 1 a bude ho chciet ? Alebo skinhead ? Ako moze preboha vediet ci ma ten fotak hodnotu, kym som sa nezacal foteniu venovat, bral som fotak ako fotak ale 450 s gripom je tiez velky a atraktivny na pohlad. Preco teda taka paranoia ? Zlodej vacsinou nerozlisi ci mate MARK 1 alebo 450 D. Mate niekto nejake skusenosti ze niekto Vas sledoval, rypal do Vas, alebo nieco podobne ? Mozno vyzorom nahanam strach, ale mne sa take nic nestalo. Jedine cim som pritahoval pozornost bola sigma 500fka s clonou na full zoom, ale to aj bolo cielom... Navyse, neviem si predstavit ako mi zobere fotak + sigmu a uteka s 3 kilami a takym objektivom, by som ho dobehol jednou nohou. Nechcem vyzerat ako hrdina, zivot je nevyspytatelny ale Napiste skusenosti, alebo priklady zo zivota nech mi je v tom jasno, coho sa vsetci vlastne boja.

kodak
2009-02-19 18:02:36+01
Ja mam 450d a bojim sa onu ked idem von lebo neni kazdy ma 1D Mark2.
niekomu je vzacny aj kompakt lebo nema na zrkadlovku
takze sa kazdy boji s svoj fotak aky ma
a **** ciganovy je jedno ci ti zobere 1000d alebo 1D par nul hore dole :D

djpali
2009-02-19 18:08:47+01
ale sakra chalani, no co je toto. Ja som z tej generacie co na zakladnej skole vladli cigani. Teraz mam 28 a nech sa ma skusi niekto dotknut a je mi jedno ci je tmavy, alebo velky... Trosku muznosti, cigan si zobere akurat monokel... ako hovoris, pri pohlade na ciganov, par nul hore, a par dole...

quintes
2009-02-19 18:29:49+01
ja mám svojho kamaráta, volá sa 9mm..

djpali
2009-02-19 18:31:48+01
príspevok od: quintes
ja mám svojho kamaráta, volá sa 9mm..
to meno je mexickeho povodu nie ? :-)

quintes
2009-02-19 18:35:56+01
príspevok od: djpali
neviem či je mexického pôvodu, no na pohľad vie povedať svoje a na dotyk potom nehovorí už nik.. Veľmi dobrý sluha..

stevonoz
2009-02-19 20:44:06+01
asi aj ten plynáč veľa dokáže pomôcť:))

javelin
2009-02-19 20:48:23+01
príspevok od: quintes
neviem či je mexického pôvodu, no na pohľad vie povedať svoje a na dotyk potom nehovorí už nik.. Veľmi dobrý sluha..
.45 ACP , velmi pomalá a hlavne nechá väčšiu čast kinetickej energie v tele (nie fotoaparatu:).....

javelin
2009-02-19 20:52:27+01
príspevok od: stevonoz
asi aj ten plynáč veľa dokáže pomôcť:))
No pokial ho vyhodnotím ako skutočnu zbran (na tri metre to nerozoznám )...tak budeš o par grainov olova tažší.....
Neblazni s plynovkou...je dobra tak na zvieratá....

javelin
2009-02-19 20:56:12+01
príspevok od: djpali
9mm Luger , alebo Parabellum...je to Nemec brácho....

quintes
2009-02-19 21:06:28+01
príspevok od: javelin
9mm Luger , alebo Parabellum...je to Nemec brácho....
najradsej mam podpultovy tovar, 9mm vrtana gulka :) aj ked netrafis, pol hlavy fuc :)))

kodak
2009-02-19 21:09:11+01
cigan nerozozna plynovu od normalnej ani gulickovku od pravej takze to mate jedno :D

quintes
2009-02-19 21:19:33+01
..nech ma niekto skusi okradnut, odfotim si ho hned na pamiatku :)

arnie175
2009-02-19 21:34:59+01
no po urcitych blbych skusenostiach nocne fotografie mesta uz robim
radsej s kamaratom:-)ked som fotil sam vzdy sa nejaky blb u mna zastavil,
ked som tuto zimu fotil s doprovodom nezastavil sa nik...

arnie175
2009-02-19 21:39:36+01
alebo doporucujem ako doprovod kamarata co ma aspon 190 vysku, 120kg vahu:-)
alebo mam este jednoho kamarata co ovlada bojove umenie:-)ale po urcitych
skusenostiach a vzhladom na to ze mam uz D700 tak v noci uz radsej sam nepojdem...

Roko_rv
2009-02-19 23:12:14+01
Ja som bol zrovna v Ke dneska mal som kúsok času tak som skúšal môj nový foťáčik. No ak som fotil seťákom bolo všetko v poho, potom som nasadil 70 - 300 a zrazu sa na mňa každý pozeral akoby som fotil neviem čo, ale nikto ma nechcel okradnúť teda aspoň si myslím :-) ale jeden ujo čo zametal na autobusovej stanici sa ma pýtal či mám povolenie fotiť (mimochodom som práve fotil cencúle :-))) no ľudia sú rôzny ja to vidím tak že ak niekto fotí s veľkým (väčším) telom, alebo objektívom tak ste pre nich aj viacej zaujímavejší ja by som rozhodne fotiť večer nešiel sám vo veľkom meste no chvála pánu Bohu mne to nehrozí ja som z malého mestečka. Ale obdivujem tých ktorý fotia po večeroch v takej Ba alebo Ke klobúk dole páni.

yanny
2009-02-19 23:21:08+01
Jedna z moznosti je poistenie fotaku i ked neviem , ci to niektora z SK poistovni robi. Ked som trosku zagooglil, zadal photo insurance, klikol na prvy link , kde mi cena vysla cca £5 mesacne , v pripade fototechniky za £2000( za to clovek kupi Canon 5D mark II) co si myslim , je celkom rozumna cena , a clovek nemusi olepovat fotak paskou a co ja viem cim:)

arnie175
2009-02-19 23:22:23+01
ja som tiez z maleho mesta Skalica, kulturne pamiatky su u nas bohatsie nez v Trnave ci Trencine, v celom cetri mesta kvoli nakladnej rekonstrukcii su kamery, ale aj tak nemam odvaho po tme vytiahnut D700 bez doprovodu, nakolko aj so zakladnym objektivom je to riadne hovado:-)

Roko_rv
2009-02-19 23:26:18+01
Pomaly to u bude už ako v bronxe ak pojde niekto z nás fotiť na ulicu street foto tak sa bude musieť vyzbrojiť slzný plyn, bejzbolka, pištol, boxer na ruku a ide sa na street foto :-)) PS : zabudol som na rýchlokurz sebaobrany, a z požičovni nejaké tie kungfu filmy s bruce leem.

Berco
2009-02-20 00:10:40+01
No sice ma volaju Berco ale volam sa inac ... vecer nemam problem vytiahnut aparat ... napriklad aj dnes .. ak by sa ma niekto pokusil on obrat zrejme by mal vazny problem s cca 3kg skla a horcikovej zliatiny.Treba si uvedomit ze aj ten aparat ak by mi ho niekto chcel lopezovat je celkom slusna zbran co sa tyka vahy. A dobre smah s nim je lepsie ako bejzbolka......je kapku hranatejsi ... :-)

arnie175
2009-02-20 00:30:46+01
príspevok od: Berco
No sice ma volaju Berco ale volam sa inac ... vecer nemam problem vytiahnut aparat ... napriklad aj dnes .. ak by sa ma niekto pokusil on obrat zrejme by mal vazny problem s cca 3kg skla a horcikovej zliatiny.Treba si uvedomit ze aj ten aparat ak by mi ho niekto chcel lopezovat je celkom slusna zbran co sa tyka vahy. A dobre smah s nim je lepsie ako bejzbolka......je kapku hranatejsi ... :-)
to mas sice pravdu ze nieco vazi ale neviem ci by som sa to odvazil:-)ale zase jedna pravda je ,ak ma clovek nieco na com mu velmi zalezi, je ochotni pre obranu urobit viac ako pre lacny srot:-)lebo svoj fotak si povazujem ako pes svojej vecere:-)skuste mu zobrat maso z tlamy:-)

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()