Ktora je podla vas najlepšia zrkadlovka pre začatočnika v oblasti zrkadloviek? Nikon D60, Pentax K-m, Canon EOS 1000d, Olympus 520. prečital som si recenzie o všetkych a aj som si prečital vela fór ale neviem ktora je najvhodnejšia.
morris2911 - ja by som sa naozaj mimoriadne na to telo nesústreďoval, prešiel by som dáke bazáre a kúpil niečo jazdené, napr Nikon D50 je naozaj super na začiatok a sústredil by som sa na objektívy.
Je prirodzené, že v začiatkoch asi každý rieši zúrivo telo, ale ver tomu ak naozaj ideš FOTIŤ a nie len zaznamenávať realitu, tak sú pre teba podstatné objektívy a tým nemyslím, že musia byť najdrahšie, ale primerane kvalitné vo vhodných rozsahoch.
príspevok od: Edu...
Canon 1000D fotoaparát roku 2008-2009 EISA
to bol svojho času aj Nikon D70 :)))
Takže, nekúp nič. Kveťo rozhodol. Ono časom vždy bude tá staršia top nahradená novšou. A ty budeš čakať, čakať a čakať a budeš mať veľké gulové. Kúp to čo si v obchode osiahaš a bude ti to vyhovovať v budúcnosti ako nahradné telo.
No to teda nestál :))) to mi hovor, ale Canon vtedy vyrábal 300vku :D to bol taký bakeliťáčik
Nikon D70 bol oproti 300 canonu veľmi slušný fotoaparat . Ja som tiež dal za Canon 30 D 65 000 a za dvaroky som predal za 15 000 . Faktom je že som doložil 5000 a kúpil som 40D . Minimálne by som sa rozhodoval určite medzi týmito dvoma značkami . 1000D je na výstupe presne rovnake ako moja 40 D . Ten istý čip . Za 9000sk sa mi to zdá slušný fotoaparát .
Nikon D70 bol oproti 300 canonu veľmi slušný fotoaparat . Ja som tiež dal za Canon 30 D 65 000 a za dvaroky som predal za 15 000 . Faktom je že som doložil 5000 a kúpil som 40D . Minimálne by som sa rozhodoval určite medzi týmito dvoma značkami . 1000D je na výstupe presne rovnake ako moja 40 D . Ten istý čip . Za 9000sk sa mi to zdá slušný fotoaparát .
tiež by som inú značku v týchto kategóriach príliš neodporúčal, teda mimo Pentax, s tým mám tiež výborné skúsenosti. Samozrejme další rozvoj tejto značky je otázny , škoda.
Aj tak najlepšiu radu Ti dal afkaa.i, k nej sa prikláňam. Nikto ti rozumne nemôže poradiť, keď nevie, čo chceš. Tak si kúp hocičo a basta. Všetky uvedené foťáky Ti umožnia robiť pekné fotky, ak to budeš chcieť a vedieť. A ak Ťa to po čase omrzí, dáš ho do skrine, ak ťa to chytí, aj tak ho za rok dva budeš predávať. A potom sa už budeš vedieť rozhodnúť aj sám (možno :-)))...
nad D80 som rozmýšlal ale nemaju ju nikde v bazare aby som si ju mohol skusit ohmatat. Je D70 alebo D70s velmi podobna ergonomicky D80 ?
D80 je ergonomicky veľmi podobná na D70s ale na prvý pohľad má oveľa väčší displej, ja som začal na D70s a stačila by mi aj doteraz. Keď som však chytil D60-tku tak bolo jasné že je o triedu nižšie. Preto radšej bazárovú D80tku alebo aj D70sku ako novú D60tku!
Zrkadlovka pre amatéra
Je prirodzené, že v začiatkoch asi každý rieši zúrivo telo, ale ver tomu ak naozaj ideš FOTIŤ a nie len zaznamenávať realitu, tak sú pre teba podstatné objektívy a tým nemyslím, že musia byť najdrahšie, ale primerane kvalitné vo vhodných rozsahoch.
Canon 1000D fotoaparát roku 2008-2009 EISA
to bol svojho času aj Nikon D70 :)))
Takže, nekúp nič. Kveťo rozhodol. Ono časom vždy bude tá staršia top nahradená novšou. A ty budeš čakať, čakať a čakať a budeš mať veľké gulové. Kúp to čo si v obchode osiahaš a bude ti to vyhovovať v budúcnosti ako nahradné telo.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa