Ktora je podla vas najlepšia zrkadlovka pre začatočnika v oblasti zrkadloviek? Nikon D60, Pentax K-m, Canon EOS 1000d, Olympus 520. prečital som si recenzie o všetkych a aj som si prečital vela fór ale neviem ktora je najvhodnejšia.
Ja mám dojem, že najviac sú nadmieru spokojní tí majitelia foťákov, ktorí vyskúšali jeden a nič okrem neho. Potom ten jeden ktorý vlastnia doporučujú všetkým naokolo bez ohľadu na potreby dotazujúceho. Však keď oni sú spokojní, automaticky musia s ním byť spokojní všetci.
Napr Panasonic G1 4/3 , alebo Olympus 520 Kit4/3....:)))
dufam ze uz ti je lepsie :)
Napisal si:
´velkosť ´čipa ´ tej tvojej nepravej zrkadlovky v porovnaní s tým najšitovejšim modelom DSLR musí prehrat v akejkolvek ligovej súťaži´
Kedze cip je rovnako velky tak Olympus nevyraba podla teba ani šitove zrkadlovky, zrejme ich nevyraba vobec. Skoda ze 1.april bol vcera...
Ale aspon si ma pobavil, dakujem.
Velkosti snimacov poznam :)
jasne ze cim vacsi snimac tym lepsie. Snimace na kompaktoch su ozaj miniaturne a z APC-S vobec neporovnatelne. Podla mna je 4/3 vhodny kompromis velkosti snimaca (ak sa to neprezenie s MPx) a crop faktoru.
Mne osobne ten snimac ziadne vrásky na čele nerobi, to skor prislusenstvo+objektivy (nedostatok a vysoke ceny). Co pozeram na fotky z Olympusov ktore tu davaju ludia tiez sa mi vacsinou nezdaju byt ´tip-top´, ale zeby to bolo iba snimacom sa povedat neda. Fotku robi nie len snimac ale hlavne objektiv. A fotograf. Ale to ti urcite nemusim vysvetlovat :)
Vedel by mi niekto povedat ako sa da zistit počet vyfotenych snimkov na Nikone D70/D70s ?
Skus to cez programcek www.photome.de :) Sprav zopar zaberov a pozri si z nich EXIF :) uz si kupil? Da sa to este cez jeden program, ktory pracuje z prikazoveho riadku, ale to je zlozitejsie. Ten photome to nemusi vediet precitat ak to Nikon neuklada standartne do exifu.
Skus to cez programcek www.photome.de :) Sprav zopar zaberov a pozri si z nich EXIF :) uz si kupil? Da sa to este cez jeden program, ktory pracuje z prikazoveho riadku, ale to je zlozitejsie. Ten photome to nemusi vediet precitat ak to Nikon neuklada standartne do exifu.
Ešte so nekupil ale pozeral som si jeden v prolaike a nevedel mi povedat kolko je vyfotenych snimkov a tak som chcel vediet či sa to da zistit priamo vo fotaku.
Ešte so nekupil ale pozeral som si jeden v prolaike a nevedel mi povedat kolko je vyfotenych snimkov a tak som chcel vediet či sa to da zistit priamo vo fotaku.
Hmm.. neviem ako Nikon, ale napr. v Canonoch sa to neda zistit a v Pentaxoch ano, ale tusim som raz pozeral EXIF z D80tky a tusim tam nebol taky udaj.
Ja som tiež amater a mal som podobny problem ako ty a pozeral som po všetkych Nikonoch a Canonoch už som bol rozhodnuty pre Pentax kazdy ho chvalil a nakoniec mam Sony A200 a maximalna spokojnost za cenu 370 bola v tom brašna , UV filter, 8GB karta ... si myslim že je jedno načom sa človek nauči fotit daju sa zohnat aj dobre obiektyvi od KM a aj nove niesu tera až take drahe ...
No dnes som si bol okukat v Datarte všetky okrem Pentaxu a namiesto 1000D som pozeral 450D. Spracovanim sa mi najviac pozdaval Olympus a Canon. Sice Olympus ma najmenši hladačik ale v podstate mi to velmi nevadil. Aj ked viem že vy Olympus zavrhujete kvoli čipu mne sa s nich asi najviac pozdaval.
No dnes som si bol okukat v Datarte všetky okrem Pentaxu a namiesto 1000D som pozeral 450D. Spracovanim sa mi najviac pozdaval Olympus a Canon. Sice Olympus ma najmenši hladačik ale v podstate mi to velmi nevadil. Aj ked viem že vy Olympus zavrhujete kvoli čipu mne sa s nich asi najviac pozdaval.
Ked olympus, co tak radsej popozerat po Panasonicu? Btw.. daj si www.pentax.sk a po registracii do klubu pentax hned na hlavnej stranke Ti poslu velmi zaujimave cenove ponuky na nove fotaky. Osobne si dovolim tvrdit, ze momentalne asi najnizsie v SR :)
Od Panasonicu som si pozeral G1. Velmi zaujimavi fotačik. Panasonic ma iba jednu zrkadlovku ale ta je cenovo trochu vysoko. No ja som už zaregistrovany v tom klube. Cena toho Pentaxu je velmi dobra. Ma iekto s nim osobne skusenosti? Pretože ja som ho doteraz nemal možnosť držať v rukach.
Od Panasonicu som si pozeral G1. Velmi zaujimavi fotačik. Panasonic ma iba jednu zrkadlovku ale ta je cenovo trochu vysoko. No ja som už zaregistrovany v tom klube. Cena toho Pentaxu je velmi dobra. Ma iekto s nim osobne skusenosti? Pretože ja som ho doteraz nemal možnosť držať v rukach.
Ved si ho chod vyskusat niekam do predajne, z ktoreho si mesta?
Podla mna si kup z ebay.de Nikon D90 aj s paradnym setakom, velmi dobre hodnotenym (nikkor 16-85, f:3,5-5,6) za 400 eur a to uz fakt stoji za to, omnoho lepsie ako D80/D70 a neporovnatelne s tym Canonom alebo Olympusom co sa tyka kvality aj šumu aj ten objektiv je vyborny. Ta D90 ma snimac z D300 a ma aj lepsi firmver (menej šumu) takze to je podla mna momentalne najlepsia volba : )
Zrkadlovka pre amatéra
Napisal si:
´velkosť ´čipa ´ tej tvojej nepravej zrkadlovky v porovnaní s tým najšitovejšim modelom DSLR musí prehrat v akejkolvek ligovej súťaži´
Kedze cip je rovnako velky tak Olympus nevyraba podla teba ani šitove zrkadlovky, zrejme ich nevyraba vobec. Skoda ze 1.april bol vcera...
Ale aspon si ma pobavil, dakujem.
Najšitovejšia DSLR: myslené na najnižšiu radu od Canon- Nikon....Olympus ma ,priznám sa nenapadol.....ktovie pre čo asi....
jasne ze cim vacsi snimac tym lepsie. Snimace na kompaktoch su ozaj miniaturne a z APC-S vobec neporovnatelne. Podla mna je 4/3 vhodny kompromis velkosti snimaca (ak sa to neprezenie s MPx) a crop faktoru.
Mne osobne ten snimac ziadne vrásky na čele nerobi, to skor prislusenstvo+objektivy (nedostatok a vysoke ceny). Co pozeram na fotky z Olympusov ktore tu davaju ludia tiez sa mi vacsinou nezdaju byt ´tip-top´, ale zeby to bolo iba snimacom sa povedat neda. Fotku robi nie len snimac ale hlavne objektiv. A fotograf. Ale to ti urcite nemusim vysvetlovat :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa