Ahojte. Chcel by som si kupiť tuto zrkadlovku (Nikon D200) a chcem sa tu popýtať vaše názori na nu.(alebo odporučiť niečo ine).... neake plusi a neake minusi.. dik moc , velmy mi to pomôže :)
Klady:
* 10,2 megapixely
* 5 snímků/sekundu
* 11 měřících polí AF
* se zónou priority středu lze do jisté míry manipulovat
* kompenzace expozice až +/- 5EV
* snadné zvednutí zrcátka (pro čištění senzoru, přesnějších expozicích) v jednom tlačítku MUP
* ISO jemně odstupňované 100–1600, možno i vyšší +1/3… H1
* možnost nastavení libovolných funkcí do tlačítek na přední části těla přístroje
Najväčším mínusom D200 je príchod novej generácie Nikon DSLR:)...
mozes si vybrat, starsiu d200 najdes cez inzeraty za cca 23000skk/ prepocitaj si to do eur:-)/ alebo ked chces novu D200 tak si priplat 6000skk a mas D300..navyse u D300 mas vacsi display a ten ma 920 000 bodov, D200 ma 230 000 bodov....
ach ta slovencina... :((
co keby si si pozrel recenzie na internete, pripadne v casopisoch? je ich dost. a aj rozne porovnania s novsimi fotoaparatmi.
zakladna otazka - ci sa ti financne oplati, ked su tu uz nove a o dost lepsie fotaky...
D200 má oproti D300 má menší displej, menej zaostrovacích bodov a horšie vlastnosti pri vysokých ISO. Ale nie zas dramaticky - D300 je použiteľné do ISO1000, D200 maximálne do ISO800. Ten displej je naozaj výrazne lepší u D300 (ale nemá vplyv na kvalitu fotky). Inak veľmi podobné mašiny, s D200 sa v slušných podmienkach dajú robiť veľmi dobré fotky, treba len hlavu, oči a slušné objektívy. Neriešim cenu...
Pri dobrej cene sa to podľa mňa naozaj oplatí. Jediné naozajstné mínus tohto tela je spotreba elektriky. Na celodenné fotenie proste potrebuješ dve baterky v ideálnom prípade s gripom, ale ten nie je podmienkou.
mozes si vybrat, starsiu d200 najdes cez inzeraty za cca 23000skk/ prepocitaj si to do eur:-)/ alebo ked chces novu D200 tak si priplat 6000skk a mas D300..navyse u D300 mas vacsi display a ten ma 920 000 bodov, D200 ma 230 000 bodov....
no neviem...ja som ich uz nasiel aj pod 500e (a to boli fakt tela v 100% stave)
aha takže viac sa oplatí mi priplatit a kupiť tu D300? a kde by som ju asi najlacnejšie zohnal? Ja som našiel za $1,696.95 a to je 1300 EUR...
a za Nikon D2OO $839.95 a to je 640 EUR.. takže tak no
Martin, môžeme Ti poradiť technicky, ale cenu si musíš zvážiť sám. Ak máš 500€, kúp si D200, ak máš 1300€, tak si kúp D300. Rátaj s tým, že k takým telám treba aj slušné objektívy a nevystačíš so seťákom od D40. V skutočnosti Ti kvalitu fotografie robí z 80% objektív. A D200 naozaj žerie baterky, urobí tak 400 záberov na 1 baterku, D300 mi ich urobí cez 1000 a D700 mi nacvakala cez 1500. Ale to nemusí byť skutočná nevýhoda, záleží čo robíš a koľko denne vycvakáš. Náhradná batéria je v každom prípade dobrá vec (hlavne pre zábudlivých ako som ja:-)))...
ja som si asi pred pol rokom kupil D200 a to len kvoli tomu ze na D300 som az tolko financii nemal, mal som D80,ale s D200 je to ine fotenie..tieto Dxxx su fajn masiny..zalezi to hlavne od tych dostupnych financii..priklanam sa k predoslym radam a to hlavne,ze radsej slabsie telo(D200) a lepsi objektiv..ten robi fotky..lebo napr. rozdiel medzi D200/D80 nie je skoro ziadny okrem fps,procesor a senzor maju ten isty..
a k tym zaberom na bateriu..zalezi tiez od toho aky objektiv pouzivas,na fotenie povedzme obycajnym zakladakom(tamron 17-50) sa na D200 da v pohode spravit 1000+ zaberov,VR to zredukuje az na cca 400,ale to tiez zalezi od mnozstva faktorov(prezeranie na LCD,noise reduction,aktualna teplota a samozrejme ze aj battery life)
sum..D200 odporucam
no mal som na mysli d200 po 500e (pouzivane ale minimalne + este v zaruke) no a tie 300-ky som nehladal ale asi sa daju tak kusok pod 1000e (tiez pouzivane)
no mal som na mysli d200 po 500e (pouzivane ale minimalne + este v zaruke) no a tie 300-ky som nehladal ale asi sa daju tak kusok pod 1000e (tiez pouzivane)
ja viem ze si pisal d200 po 500 eur, citat viem:-)cena okolo 1000 eur nie je motivacna:-)ked za 1200 eur mam novu....
Nikon D200
Klady:
* 10,2 megapixely
* 5 snímků/sekundu
* 11 měřících polí AF
* se zónou priority středu lze do jisté míry manipulovat
* kompenzace expozice až +/- 5EV
* snadné zvednutí zrcátka (pro čištění senzoru, přesnějších expozicích) v jednom tlačítku MUP
* ISO jemně odstupňované 100–1600, možno i vyšší +1/3… H1
* možnost nastavení libovolných funkcí do tlačítek na přední části těla přístroje
Najväčším mínusom D200 je príchod novej generácie Nikon DSLR:)...
co keby si si pozrel recenzie na internete, pripadne v casopisoch? je ich dost. a aj rozne porovnania s novsimi fotoaparatmi.
zakladna otazka - ci sa ti financne oplati, ked su tu uz nove a o dost lepsie fotaky...
a za Nikon D2OO $839.95 a to je 640 EUR.. takže tak no
http://www.bestcena.sk/nikon-d300-telo-body-zrkadlovka-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-p-130.html
a k tym zaberom na bateriu..zalezi tiez od toho aky objektiv pouzivas,na fotenie povedzme obycajnym zakladakom(tamron 17-50) sa na D200 da v pohode spravit 1000+ zaberov,VR to zredukuje az na cca 400,ale to tiez zalezi od mnozstva faktorov(prezeranie na LCD,noise reduction,aktualna teplota a samozrejme ze aj battery life)
sum..D200 odporucam
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa