Ahojte. Chcel by som si kupiť tuto zrkadlovku (Nikon D200) a chcem sa tu popýtať vaše názori na nu.(alebo odporučiť niečo ine).... neake plusi a neake minusi.. dik moc , velmy mi to pomôže :)
Kazdy nejak zacinal. Ked chce D200 na zaciatok, nech si kupi, lepsie ako d40. Vincenzo najprv skus konkretizovat co chces fotit a co od toho cakas...a samozrejme rozpocet
Radsej si vezmi D90 ako ti radil Karol Srnec, a investuj do skiel, nebudes urcite lutovat, D200 okrem robustnosti nema ziadnu vyhodu oproti D90, o obraze ani nehovorim.
D90 ber,ale bez kitu..iba telo..tie kitacke skla su na...ak nemas zakladny-ber tamron 17-50 f/2.8,ktory je na bestcena.sk za 340jurov-vela muziky za malo penazi
ked ti nijak nevadi prist o 150 eur tak si asimozes dovolit 190 dolozit a mas tamrona 17-50
to je 150 dolarov....no tak ale to neskor kupim Sigma Zoom Super Wide Angle 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM s battery gripom a dvoma baterkamy na D90 iba za $529.95
tiež sa chystám na D90 čakám len nalepšiu cenu ...mám čas do leta. Zarazilo ma odsúdenie kitov ...ešte nedávno sa tu vicerí vyvášňovali o kvalite kitového Nikkor 18-105
ked si pozries ceny cisto za tie set objektivy, tak zistis, ze ich cena je smiesna. Zamysli sa, asi preco! Daj si poradit od kolegov, co tu pisu a neber set. A este jedna poznamka, zda sa mi, alebo sa mylim, nieje to kupovane zo ´USA´ cez eBAY? Ak ano, tak si pripocitaj dan, clo a postovne, plus riziko potreby reklamacie. Odporucal by som skor fotoplus.pl mas to za lepsiu cenu.
tiež sa chystám na D90 čakám len nalepšiu cenu ...mám čas do leta. Zarazilo ma odsúdenie kitov ...ešte nedávno sa tu vicerí vyvášňovali o kvalite kitového Nikkor 18-105
Tento objektiv je fajn, a 16-85 je este lepsi, no kolega nespecifikoval, aky kitovy objektiv to ma. Tazko uverit, ze za 150$ dostane aspon tu 18-105. Tak ci onak sa to v ´USA´ neoplati, po celkovom prepocte nakladov. Jedine mozno ak mu to donesie kamos v batohu.
ked si pozries ceny cisto za tie set objektivy, tak zistis, ze ich cena je smiesna. Zamysli sa, asi preco! Daj si poradit od kolegov, co tu pisu a neber set. A este jedna poznamka, zda sa mi, alebo sa mylim, nieje to kupovane zo ´USA´ cez eBAY? Ak ano, tak si pripocitaj dan, clo a postovne, plus riziko potreby reklamacie. Odporucal by som skor fotoplus.pl mas to za lepsiu cenu.
fotoplus.pl mi ani nespominaj. Ceny tam už vobec nie su take valne a dopalili ma poriadne uz davnejsie. Objednaval som na firmu D90 este zaciatkom roka poslal som im vsetky doklady o firme co ziadali a vyrazil pre tovar. Totalna neochota v predajni a fakturu mi chceli vystavit len s 20% DPH - co bolo totalne idiotske, nakolko tovar na vyvoz pre firmy ide s 0-vou DPH. Vobec nemali zaujem o predaj tovaru=ojedineli chori poliaci
to je 150 dolarov....no tak ale to neskor kupim Sigma Zoom Super Wide Angle 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM s battery gripom a dvoma baterkamy na D90 iba za $529.95
http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_10-20_4-5p6_n15/
http://www.dpreview.com/lensreviews/tokina_12-24_4_n15/
o dost viac odporucam tokinu..sam ju mam a super..v porovnaniach so sigmou s prehladom vyhrava..na tych linkoch mas niekolko strankove testy a moznost si ich porovnat aj pri sebe..navyse je o cca 30juro lacnejsia
ano je to z USA ale z Amazonu...vsetko ti vypise kolko platis aplati sa vopred takže by nemal byt problem nie? no hej tak nezoberem set a potom aky objektiv teda?
Ked chces set, tak si vezmi s Nikonom 16-85 neolutujes, opticky a prevedenim velmi dobre sklo, tie setaky z plastu-a plastovym bajonetom su sice opticky celkom fajn, ale casom sa rozsypu, su urcene skor na taku amatersku pracu a obcasne fotenie a pouzivanie, ked to budes stale nosit, tuknes s tym, prehadzovat m atele fotaku atd., tak to nevydrzi. Tretich vyrobcov by som kupoval obozretne, ib aoverene modely z jednotlivych znaciek-tu na fore toho mas kopec.
ano je to z USA ale z Amazonu...vsetko ti vypise kolko platis aplati sa vopred takže by nemal byt problem nie? no hej tak nezoberem set a potom aky objektiv teda?
Aky objektiv? No, ten co odporuca ´dmedia´, alebo si prestuduj vlakna na tomto portale. A k jednotlivym obj. si tiez pozri recenzie (tieto su dobre (ang)): http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests ###### No ale s tou kupou z ´USA´ si to este rozmysli. Pozri si aj bestcena.sk/foto-digitalne-zrkadlovky-Slovensko-BestCena-To-je-dobre-NAJlacnejsie-c-22_17.html da sa s nimi dohodnut este na cene, tak zjednavaj. Je to ´USA´ obchod, takze predpokladam, ze dovazaju a predavaju tu z avybornu cenu.
a) Amazon USA neposiela foto, elektroniku mimo USA.
b) Amazon ti vypise kolko zaplatis im a nie kolko cla a DPH zaplatis doma.
Nikon D200
Javelin, kde si? :-)))
a ako som pozeral natača to velmy pekne HD video tak aj to je celkom premna velke plus.
ešte niekto neake navrhy? čo si myslite o tom setovom objektive?
http://www.dpreview.com/lensreviews/tokina_12-24_4_n15/
o dost viac odporucam tokinu..sam ju mam a super..v porovnaniach so sigmou s prehladom vyhrava..na tych linkoch mas niekolko strankove testy a moznost si ich porovnat aj pri sebe..navyse je o cca 30juro lacnejsia
b) Amazon ti vypise kolko zaplatis im a nie kolko cla a DPH zaplatis doma.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa