Fórum » O TECHNIKE

Výber fotobatohu.

maRmaRko
maRmaRko 2009-05-04 10:39:28+02
Ahojte.. viete mi poradiť ohľadne výberu fotobatohu? Mám strop 70€.. A moja predstave je, aby dokázal zobrať aj statív. Našiel som niečo takéto LOWEPRO Flipside 200 (jediné na čom celkom váham, je že má prístup zozadu, čo môže byť výhoda ale aj nie) ďakujem za pomoc.

SHoDaN
2009-05-05 08:17:51+02
príspevok od: patriq
tiez ma zaujal tento batoh...ako to je s uloznym priestorom pre osobne veci? vojde sa tam napr. flasa s vodou, nejaka bunda a svacina?
Do tej najvacsej verzie vojde flasa + nieco na jedenie, ci daka bundicka (prsiplast). Bezne tam mam daco pod zub + flasu alebo dake drobnosti + gorillapod + odraznu dosku priemer 56cm pri foteni makra.

maRmaRko
2009-05-05 11:49:32+02
Ozaj, čo by ste povedali na takéto dačo?
Máte niekto skúsenosti?
LOWEPRO Inverse 200 AW

radeck
2009-05-05 12:08:38+02
na inverse tu bola recenzia:http://ephoto.sk/foto-technika/recenzie/nove-fotobrasne-od-lowepro/
ale čo potom ten statív? :)

Tono
2009-05-05 12:15:36+02
Este na ten batoh . Mam Flipside 300 a som velmi spokojny. Pôvodne som ho kupoval na D80 + 18-70 + 70+30 , dnes uz mam viac techniky a v pohode to tam vlezie , dokonca aj externy blesk. Kup radsej vacsi ako 200 a neskôr nebudes lutovat. Pristu zozadu som volil ako vyhodu hlavne pri cestach je slovek kludnejsi a je to bezpecnejsie. Ked si batoh otocis na popruhu je tam velmi prakticky pristup.

maRmaRko
2009-05-05 12:54:01+02
no.. to práve..
Ale tak mám obmedzený rozpočet, takže musím spraviť niekde kompromis :(
rozhodujem sa medzi tým Flipside 200 a Slingshot 100.

JJ, tú recenziu som si čítal, len som chcel vedieť, či má niekto aj osobné skúsenosti a vie mi povedať svoje výhody a nevýhody.. (tak ako mi napísal MisoZ)

aabcc
2009-05-22 09:00:39+02
S www.smartik.sk mam jednu zlu skusenosť. Pred pár mesiacmi som si z tej stránky objednával jeden program. Zarátali mi poštovné dva krát. Pred prebratím na pošte som si u nich overil skutočnú cenu. Uistili ma že mi preplatok vrátia, tak som balík prebral. Cena na faktúre bola v poriadku vrátane poštovného. Asi po dvadsiatich dňoch som im preplatok pripomenul. Tvrdili, že peniaze od pošty ešte neobdržali takže mi preplatok vrátit nemôžu. Počas ďalších dvoch mesiacov som im preplatok pripomenul ešte dva krát, ani raz som nedostal odpoveď. Neviem čo si o tom mám myslieť.
Písal som si s niekým kto sa podpisoval ako Peter Kázik - SMART RODONIT (smartholding.sk). Písal som aj na ostatné emaly z kontaktov ale nedostal som žiadnu odpoveď.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-05-22 09:12:47+02
Ja mam Inverse 200 ako doplnkovu brasnu na bicykel. Na bezne nodenie moc nie je. Zmesti sa mi tam Nikon D300 + takladny zoom a blesk (pripadne 35/1,8). Ked to nosis okolo, tazsie sa manipuluje s technikou.
Odporucam skutocne len ako doplnkovu brasnu, nie hlavnu.

2009-05-22 09:21:04+02
príspevok od: aabcc
S www.smartik.sk mam jednu zlu skusenosť. Pred pár mesiacmi som si z tej stránky objednával jeden program. Zarátali mi poštovné dva krát. Pred prebratím na pošte som si u nich overil skutočnú cenu. Uistili ma že mi preplatok vrátia, tak som balík prebral. Cena na faktúre bola v poriadku vrátane poštovného. Asi po dvadsiatich dňoch som im preplatok pripomenul. Tvrdili, že peniaze od pošty ešte neobdržali takže mi preplatok vrátit nemôžu. Počas ďalších dvoch mesiacov som im preplatok pripomenul ešte dva krát, ani raz som nedostal odpoveď. Neviem čo si o tom mám myslieť.
Písal som si s niekým kto sa podpisoval ako Peter Kázik - SMART RODONIT (smartholding.sk). Písal som aj na ostatné emaly z kontaktov ale nedostal som žiadnu odpoveď.
poucenie dobuducna je, nepreberat zasielky, co platobne na prvy pohlad nesedia...dalsia vec je odstupenie od zmluvy do 7 dni alebo reklamacia na neopravnene zauctovanie sluzby...a riesit to pisomne, nie emailom...ja som si vzdy svoje veci prebral priamo v BA cca 4x a nebol ziadny problem..dokonca ma v predajni aj pockali, lebo som nestihal predajnu dobu...

aabcc
2009-05-22 09:27:30+02
príspevok od:
poucenie dobuducna je, nepreberat zasielky, co platobne na prvy pohlad nesedia...dalsia vec je odstupenie od zmluvy do 7 dni alebo reklamacia na neopravnene zauctovanie sluzby...a riesit to pisomne, nie emailom...ja som si vzdy svoje veci prebral priamo v BA cca 4x a nebol ziadny problem..dokonca ma v predajni aj pockali, lebo som nestihal predajnu dobu...
Ak su si schopny zauctovat viac a potom zakaznika ignorovat, mam dobry dovod si mysliet ze ak odstupim od zmluvy alebo budem tovar reklamovat tak ma proste budu ignorovat tiez. Ak by som im ten program poslal naspat, tak by som prisiel este aj o ten...

2009-05-22 09:37:44+02
príspevok od: aabcc
Ak su si schopny zauctovat viac a potom zakaznika ignorovat, mam dobry dovod si mysliet ze ak odstupim od zmluvy alebo budem tovar reklamovat tak ma proste budu ignorovat tiez. Ak by som im ten program poslal naspat, tak by som prisiel este aj o ten...
to je uz na tebe, ci uplatnis svoje pravo, das im to razne najavo alebo sa zmieris s tym, ze si prisiel o par bubakov...

2009-05-22 09:53:47+02
moj zazitok z inym webshopom..objednal som si vo vypredaji batoh LowePro Mini Trekker AW za znizenu cenu...vsetko prebehlo dobre, vyplatil som ho vopred a prebratie som mal osobne v BA...Ked som pren prisiel, dali mi ho, vystavili fakturu a v pohode...Pred dverami som zistil, ze to nie je verzia AW ale Classic..Vratil som sa a zistilo sa, ze aj ked na fakture bolo uctovane AW, na webe bolo AW, len tovar bol vo verzii Classic a vobec ho nemali zaevidovany na sklade...Cize predavali nieco, co ani nemali...Urobil som tam doslova cirkus, zavolal som si slecnu, co to mala na starosti, zistilo sa, ze urobila chybu pri prijimani tovaru a nahadzovani na web...navrhla mi, ze ak doplatim sumu do AW verzie, budem mat AW, kedze bol drahsi, no nesuhlasil som s tym, ani s vratenim penazi, jedine so spravnym tovarom za zaplatenu sumu...a dal som jej to razne najavo...povedala, ze sa ozve...o 2 dni som mal telefonat, ze spravny tovar im uz prisiel...isiel som si pren a bolo vsetko tak, ako som si objednal a za taku istu cenu...stalo ma to par dni cakania, no dosiahol som svoje..kedze ja som ziadnu chybu neurobil, nebudem predsa platit za chyby inych, pre mna nech si to nauctuju ako stratu, strhnu jej to z platu - to je ich problem, nie moj...neviem, si predstavit, co by sa stalo, keby mi to bol doniesol kurier...a to v predajni stali za mnou asi 4 ludia, co brali nejake telky...hned kontrolovali baliky s objednavkou a popisom tovaru...takze jedina moznost je nevzdavat sa...

aabcc
2009-05-22 10:32:43+02
príspevok od:
moj zazitok z inym webshopom..objednal som si vo vypredaji batoh LowePro Mini Trekker AW za znizenu cenu...vsetko prebehlo dobre, vyplatil som ho vopred a prebratie som mal osobne v BA...Ked som pren prisiel, dali mi ho, vystavili fakturu a v pohode...Pred dverami som zistil, ze to nie je verzia AW ale Classic..Vratil som sa a zistilo sa, ze aj ked na fakture bolo uctovane AW, na webe bolo AW, len tovar bol vo verzii Classic a vobec ho nemali zaevidovany na sklade...Cize predavali nieco, co ani nemali...Urobil som tam doslova cirkus, zavolal som si slecnu, co to mala na starosti, zistilo sa, ze urobila chybu pri prijimani tovaru a nahadzovani na web...navrhla mi, ze ak doplatim sumu do AW verzie, budem mat AW, kedze bol drahsi, no nesuhlasil som s tym, ani s vratenim penazi, jedine so spravnym tovarom za zaplatenu sumu...a dal som jej to razne najavo...povedala, ze sa ozve...o 2 dni som mal telefonat, ze spravny tovar im uz prisiel...isiel som si pren a bolo vsetko tak, ako som si objednal a za taku istu cenu...stalo ma to par dni cakania, no dosiahol som svoje..kedze ja som ziadnu chybu neurobil, nebudem predsa platit za chyby inych, pre mna nech si to nauctuju ako stratu, strhnu jej to z platu - to je ich problem, nie moj...neviem, si predstavit, co by sa stalo, keby mi to bol doniesol kurier...a to v predajni stali za mnou asi 4 ludia, co brali nejake telky...hned kontrolovali baliky s objednavkou a popisom tovaru...takze jedina moznost je nevzdavat sa...
nj... je ine ked preberas tovar osobne. Myslim ze najlepsie co mozem urobit je dat o mojej skusenosti vediet co najviac ludom aby vedeli do coho idu. Ak by sa nasiel niekto s podobnou skusenostou bolo by to jasne. Internet je plny podvodnych firiem. Raz mi z ineho ishopu (kozmetika) poslali mensie balienie ako som si objednal. Faktura a cena boli samozrejme pre vacsie balenie. Miesto vratenia penazi mi ponukli zlavu na dalsiu objednavku u nich, pladnu par len mesiacov... Ci to bola neumyselna chyba alebo sposob ako zarobit viac pripadne aspon prinutit zakaznika aby u nich nakupoval znova uz nezistim. Iste je len ze to bude moj posledny nakup u nich.

2009-05-22 10:40:10+02
vidis, ja by som napr. tu kozmetiku riesil, lebo male a velke balenie je rozdiel, kdezto pri zlave z dalsej objednavky sa nepriamo zavazujes nakupit u toho isteho obchodnika a zlava pojde z jeho rabatu, cize je to viac vyhodne pre neho ako pre teba...

trindul
2009-05-22 20:36:55+02
zdravim, nechcem zakladat vlakno tak to hodim sem.
potreboval by som nejako riesit prenos zrkadlovky na horach.myslim tym ze asi 20kg batoh budem mat na chrbte a v terene 3-4 dni.co s fotakom?mam 4 objektivy

2009-05-22 21:05:45+02
príspevok od: trindul
zdravim, nechcem zakladat vlakno tak to hodim sem.
potreboval by som nejako riesit prenos zrkadlovky na horach.myslim tym ze asi 20kg batoh budem mat na chrbte a v terene 3-4 dni.co s fotakom?mam 4 objektivy
mas moznost mat nejaky batoh vpredu, co nie je bohvieco, alebo to potom riesit cez ladvinku, pripadne koltove puzdro s pridavnymi puzdrami SlipLock...nieco take ma LowePro...

http://www.lowepro.cz/produkty-detail.php?id=205&k=top&kat=2

maciakba
2009-05-27 23:44:52+02
príspevok od:
ja mam napr. LowePro Mini Trekker AW za 60€ a tam sa dava technika len zozadu...mas urcity rozpocet a ak sa chces do neho zmestit, musis mat nejake kompromisy...ked chces aj batoh aj brasnu v jednom, potom su produkty Kata, ale aj cena je vyssia...
za 60bubakov slusna cena... kde sa ti ho podarilo tak zohnat? ja prave zhanam bagl a tento mi vysiel po dnesnej osobnej obhliakde v obchodoch ako to co chem ale cena pod 80bubacikov nikde :-/

zeppelin
2009-05-27 23:56:22+02
ja som na podobny ucel zatial pouzival brasnu Hama defender 160... (aj ked len na 2 objektivy a kopu prkotin... mal som ju bud zavesenu vpredu (velky batoh samozrejme na chrbte:)), to najma ked som casto potreboval fotit. da sa tiez zavesit na bok batohu, je to menej prakticke, ale stale Ti moze fotak pomerne rychlo podat suputnik a pred sebou mas volno, je to menej namahave a pokial ide o vyvazenie stale sa to da dost dobre poriesit vodou na opacnej strane batoha a pod. ...pripadne sa mensia brasna da, vacsinou na vysku, strcit aj na vrch do batohu...

-pripadne zvaz vacsie koltove puzdro (napr. tie od lowepro sa daju uplne pevne a bezpecne pripnut na batoh) vo vyssie uvedenom rezime a ostatok objektivov a prislusenstva strc do dakeho rozumneho puzdra do batohu
-pokial ide o vyssie spominane ´ladvinkove riesenie´, neviem ci by to nezavadzalo bedrovemu pasu velkeho batohu...

Marcel Rebro
2009-05-28 05:22:01+02
ja to riesim nasledovne : fotak (D300) so zakladakom (24-70) v koltovom puzdre lowepro nalavo na bedrovom pase. Tele (70-200) v origos puzdre od Nikona napravo. Sirokac plus dalsie haraburdie vo vrchnej kapse ruksaku. Stativ v departmente urcenom povodne ani neviem na co vzadu na ruksaku ...

2009-05-28 07:23:00+02
príspevok od: maciakba
za 60bubakov slusna cena... kde sa ti ho podarilo tak zohnat? ja prave zhanam bagl a tento mi vysiel po dnesnej osobnej obhliakde v obchodoch ako to co chem ale cena pod 80bubacikov nikde :-/
bol som pren na Galvaniho vo fotoexperte...ale to bolo asi pred tristvrte rokom v jednej specialnej akcii, uz som to tu pisal...skus pozriet hej.sk, maju teraz dobre ceny na Lowepro, mozno nieco vyberies...

maciakba
2009-05-28 08:36:05+02
príspevok od:
bol som pren na Galvaniho vo fotoexperte...ale to bolo asi pred tristvrte rokom v jednej specialnej akcii, uz som to tu pisal...skus pozriet hej.sk, maju teraz dobre ceny na Lowepro, mozno nieco vyberies...
aha diky, to bol ten omyl obchodu :) no tak nieco najdem ved skocit sa da aj do madarska

Strana 2 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()