Fórum » O TECHNIKE

Výber fotobatohu.

maRmaRko
maRmaRko 2009-05-04 10:39:28+02
Ahojte.. viete mi poradiť ohľadne výberu fotobatohu? Mám strop 70€.. A moja predstave je, aby dokázal zobrať aj statív. Našiel som niečo takéto LOWEPRO Flipside 200 (jediné na čom celkom váham, je že má prístup zozadu, čo môže byť výhoda ale aj nie) ďakujem za pomoc.

2009-05-28 08:46:13+02
príspevok od: maciakba
aha diky, to bol ten omyl obchodu :) no tak nieco najdem ved skocit sa da aj do madarska
madarsko sa teraz neoplati...vyzera to na repete februaru aspon podla vyvoja kurzu, ak ta to nesuri, este pockaj...ja kupujem veci tak, ze mam napisane, co chcem a ked vidim ponuku za dobry peniaz, kupim to...niekedy to kupim po mesiaci, no stane sa, ze aj po 2-3...ale vzdy je to cenovo vyhodnejsie ako v obchode za normalnu cenu...

maciakba
2009-05-28 08:50:54+02
zist by sa mi batoh zisiel, do mesiaca ho budem potrebovat urcite, nasiel som teraz aj celkom dobru ponuku za 89 eur, v UK sice vychadza necelych 80 ale nemam sa k nemu teraz ako dostat :-/

2009-05-28 09:27:30+02
príspevok od:
moj zazitok z inym webshopom..objednal som si vo vypredaji batoh LowePro Mini Trekker AW za znizenu cenu...vsetko prebehlo dobre, vyplatil som ho vopred a prebratie som mal osobne v BA...Ked som pren prisiel, dali mi ho, vystavili fakturu a v pohode...Pred dverami som zistil, ze to nie je verzia AW ale Classic..Vratil som sa a zistilo sa, ze aj ked na fakture bolo uctovane AW, na webe bolo AW, len tovar bol vo verzii Classic a vobec ho nemali zaevidovany na sklade...Cize predavali nieco, co ani nemali...Urobil som tam doslova cirkus, zavolal som si slecnu, co to mala na starosti, zistilo sa, ze urobila chybu pri prijimani tovaru a nahadzovani na web...navrhla mi, ze ak doplatim sumu do AW verzie, budem mat AW, kedze bol drahsi, no nesuhlasil som s tym, ani s vratenim penazi, jedine so spravnym tovarom za zaplatenu sumu...a dal som jej to razne najavo...povedala, ze sa ozve...o 2 dni som mal telefonat, ze spravny tovar im uz prisiel...isiel som si pren a bolo vsetko tak, ako som si objednal a za taku istu cenu...stalo ma to par dni cakania, no dosiahol som svoje..kedze ja som ziadnu chybu neurobil, nebudem predsa platit za chyby inych, pre mna nech si to nauctuju ako stratu, strhnu jej to z platu - to je ich problem, nie moj...neviem, si predstavit, co by sa stalo, keby mi to bol doniesol kurier...a to v predajni stali za mnou asi 4 ludia, co brali nejake telky...hned kontrolovali baliky s objednavkou a popisom tovaru...takze jedina moznost je nevzdavat sa...
rozlisoval by som ked sa niekto pomyli a ked je niekto cieleny podvodnik. Nepride mi normalne dozadovat sa v obchode tovaru len preto ze omylom niekto napisal zlu cenu. Minule sa stalo presne toto na jednom ceskom shope ale omyl bol ovela brutalnejsi. Cena v objektive bola mylne stanovena o nieklko tisic (neviem ci nie desiatok tisic) chybne - nizsie. Tiez sa nasiel chytrak co sa potom domahal toho tovaru. samozrejme nepochodil. Tvoj pristup mi normalny nepride.

2009-05-28 09:50:03+02
príspevok od: maciakba
zist by sa mi batoh zisiel, do mesiaca ho budem potrebovat urcite, nasiel som teraz aj celkom dobru ponuku za 89 eur, v UK sice vychadza necelych 80 ale nemam sa k nemu teraz ako dostat :-/
na smartiku je za 84 a prevezmes si ho sam :o) alebo ak mas pristup do SWS Distribution, mozno budes mat lepsiu cenu...

2009-05-28 10:11:31+02
príspevok od:
rozlisoval by som ked sa niekto pomyli a ked je niekto cieleny podvodnik. Nepride mi normalne dozadovat sa v obchode tovaru len preto ze omylom niekto napisal zlu cenu. Minule sa stalo presne toto na jednom ceskom shope ale omyl bol ovela brutalnejsi. Cena v objektive bola mylne stanovena o nieklko tisic (neviem ci nie desiatok tisic) chybne - nizsie. Tiez sa nasiel chytrak co sa potom domahal toho tovaru. samozrejme nepochodil. Tvoj pristup mi normalny nepride.
zaplatim vopred tovar, pride mi potvrdzujuci mail, volam tam, ze vsetko je ok, peniaze nabehli na ucet, tovar je pripraveny, pri kupe je faktura v poriadku, len tovar je taky, co nie je ani na sklade a nikto o tom nic poriadne nevie...keby som si to nevsimol, tak nikto na to nepride...to nie je normalne...podla teba nie je normalne dozadovat sa svojich prav na riadne zakupeny a zaplateny tovar...? pokial by mi to bol doniesol kurier, musel by som to posielat naspat, z coho by vznikli dodatocne naklady, ktore mi ako beznemu zakaznikovi nikto nepreplati, stratim kopec casu s tym, ktory mi taktiez nikto nezaplati a musim si preto vybavovat nutene volno v praci...normalne bolo priznat zo strany obchodu chybu a poskytnut objednany a zaplateny tovar v objednanom mnozstve, cene a samozrejme type...to im sluzi ku cti a nebojim sa tam nakupovat i nadalej...a vobec ich nepovazujem za nejakych podvodnikov, prave naopak za jeden z mala webshopov, ktori su seriozny...keby som to nebol prevzal osobne a nezaplatil dopredu, nepoviem nic a doplatim rozdiel...nevidel som a nevidim ani najmensi dovod, aby som platil za chybu ineho...nech si kazdy nesie zodpovednost sam za seba...boli to moje peniaze a kazdy clovek, ktory ich poctivo zarobi, si vazi ich cenu za akykolvek tovar...

Marcel Rebro
2009-05-28 10:25:22+02
príspevok od:
ja som objednal u distributora objektiv (Nikkor 80-400) v ktorom sa sekli v desatinnej ciarke ... vcera s nim polal fotil surfistov na Kralovej ;-)))

duroslav
2009-05-28 10:53:06+02
príspevok od: Marcel Rebro
ja som objednal u distributora objektiv (Nikkor 80-400) v ktorom sa sekli v desatinnej ciarke ... vcera s nim polal fotil surfistov na Kralovej ;-)))
Majú ho ešte s tou zľavou? :-)

Marcel Rebro
2009-05-28 10:55:08+02
príspevok od: duroslav
Majú ho ešte s tou zľavou? :-)
namaju, upozornil som na chybu ... dostal som ho so zlavou ale nie tou ´desatinociarkovou´ ;-)

duroslav
2009-05-28 11:00:58+02
príspevok od:
Neviem ako je to podchytené v naších zákonoch, ale pamätám sa že pár rokov dozadu boli v rakúsku medializované nejaké prípady keď bol tovar v obchode označený zlou cenovkou. Záver bol taký, že keď je raz tovar označený nejakou cenovkou, obchod je povinný ho za tú cenu predať a nikoho neazujíma či sa pomýlila predavačka alebo dodavateľ alebo hocikto iný.
Mne sa zopár razy stalo, že som kupoval niečo v Tescu a naúčtovali mi pri pokladni inú cenu (vyššiu) než bola uvedená na regáli. Bol som to reklamovať a rozdiel ceny mi vrátili. Samozrejme cenovku na regáli pri tovare hneď opravili.

2009-05-28 11:40:02+02
skor sa mi jednalo o ludsku stranku veci. Tesco je hypermarket ktory ma bordel v cenach kazdy druhy den a zvacsa v neprospech zakaznika. niekedy mam dojem (karfur tiez) ze to robia programovo a umyselne. Tam by som sa choval uplne inak. Ale internetovy obchod, ktory ma dobre ceny a slusne spravanie, ked sa raz takto pomyli tak si myslim ze by som od nich nesnazil vymoct a cirkus nerobil. Pomylit sa moze kazdy.

2009-05-28 12:02:13+02
príspevok od:
skor sa mi jednalo o ludsku stranku veci. Tesco je hypermarket ktory ma bordel v cenach kazdy druhy den a zvacsa v neprospech zakaznika. niekedy mam dojem (karfur tiez) ze to robia programovo a umyselne. Tam by som sa choval uplne inak. Ale internetovy obchod, ktory ma dobre ceny a slusne spravanie, ked sa raz takto pomyli tak si myslim ze by som od nich nesnazil vymoct a cirkus nerobil. Pomylit sa moze kazdy.
dobre ceny je relativny pojem :o) cital si, co som vobec pisal? nebolo to tak, ze som si nieco objednal, nezaplatil a oni ma upozornili na zlu cenu...v tom pripade sa je normalne zrusit objednavku a neriesit to dalej...ale ked to zistis az po par potvrdzujucich mailoch, telefonatoch a az za dverami predajne? to nie je na odpustenie chyby a jej neriesenie...esteze ma napadlo pozriet sa na visacku...ano, pomylit sa moze kazdy...ale preco platit za chybu druheho?! vsak to odporuje logike...preco by som mal ustupit, kedze som nijako nepochybil? preco by som mal ako zakaznik doplacat na chybu firmy? je zle, ze som si isiel za svojim aj ked by to druhi (napr. ako ty) mozno zo strachu neurobili? nie je...

2009-05-28 12:03:26+02
príspevok od:
Ano, ale aku im to spravi dobru reklamu, ked si ludia rozsiria medzi sebou, ze aku maju dobru cenu tam a tam na eshope, niektori zacnu v rodine zvazovat o nakupe danej veci, su v radostnom opojeni a osiali, ze si konecne nieco kupia a za dobru cenu, venuju tomu svoj cas a plany, poniektori realizuju objednavky a potom pride vytriezvenie, sorry, pomylili sme sa :D

mio101
2009-05-28 15:36:14+02
príspevok od: trindul
zdravim, nechcem zakladat vlakno tak to hodim sem.
potreboval by som nejako riesit prenos zrkadlovky na horach.myslim tym ze asi 20kg batoh budem mat na chrbte a v terene 3-4 dni.co s fotakom?mam 4 objektivy
Tiez som dlho riesil tento ´problem´. Na horach som velmi casto v lete i v zime a zistil som, ze zial ziadny z fotoruksakov mi uplne nevyhovuje, ak som okrem stativu chcel na batoh pripnut este aj lyze.
Na koniec som to riesil kombinaciou klasickeho ruksaku, ktory ma dve samostatne pristupne komory a koltovym puzdrom od lowepro. Do jednej komory v batohu davam to, co nemusim mat stale po ruke a do puzdra a pase zas fotak s objektivom + filtre ...
Moja kombinacia je:
batoh za 40EUR
http://www.exisport.com/sk/index.php?&msec=747&slist=747,23715,23717&act=pdet&pid=446270
a Lowepro Topload Zoom AW za 47EUR
http://products.lowepro.com/product/Topload-Zoom0AW,2053.htm
Mozem povedat, ze som max spokojny.

PRINST
2009-05-28 19:18:38+02
príspevok od:
Ani mne to nepríde normálne - ale hlavne podľa mňa to nepríde morálne! Ako uvedený pán píše:
´Urobil som tam doslova cirkus, zavolal som si slecnu, co to mala na starosti, zistilo sa, ze urobila chybu pri prijimani tovaru a nahadzovani na web...navrhla mi, ze ak doplatim sumu do AW verzie, budem mat AW, kedze bol drahsi, no nesuhlasil som s tym, ani s vratenim penazi, jedine so spravnym tovarom za zaplatenu sumu...a dal som jej to razne najavo...
Veď by o nič neprišiel - však mu ponúkli ako alternatívu VRÁTENIE peňazí.
Ale môže mať dobrý pocit - dosiahol svoje - i keď možno ten rozdiel musela zaplatiť zo svojho dotknutá slečna.
Pánovi prajem, aby sa nikdy v živote nepomýlil - lebo možno bude musieť niekedy zaplatiť o veľa, veľa väčšiu cenu ( ako možno v tomto púrípade tá slečna )- ak natrafí v kritickej situácii na rovnaký nekompromisný typ človeka ako je on sám !!!

2009-05-28 19:44:53+02
ako si dovolis sudit ma bez toho, aby si ma poznal? kto ti dal na to pravo? nikto!!!
Vratenim penazi by som o nic neprisiel? ano, prisiel som o dva tyzdna cakania na fotobatoh po viacnasobnom potvrdeni objednavky a prijmu penazi plus tyzden navyse po osobnej navsteve bola moja dobra vola...do vratenych penazi si fototechniku nezabalim...ty ano?
za dalsie nenapadlo ta, ze to vobec nemuselo mat dohru strhnutim z platu ale len znizenim marze z predajnej ceny? asi nie...
ja som tiez omylny ako kazdy clovek, no nesiem za svoje chyby a rozhodnutia zodpovednost bez ohladu na ich vysku...a nie je ziadny bagatel...
a nepis tu o moralke, ked ju sam nemas, inak by si ma neodsudzoval...

2009-05-28 20:42:40+02
este pre upresnenie - ten batoh nie ze mal zlu cenu, bol aj v zlej sekcii na webe a v skutocnosti ho nemali ani na sklade...takze to mozno islo cez viac ludi, pokial ta slecna, co to prijala ako AW verziu namiesto Classic z krabice, nenahadzuje veci aj na web...dokonca aj ich vlastna objednavka a dodaci list boli na verziu Classic...ale preco sa zrazu z toho stala AW verzia, nikto nevedel...prijatie tovaru sa kontroluje a pokial to niekto prehliadol, nemoze to predsa znasat zakaznik...firma si musi pripadny cenovy rozdiel vyriesit sama...to, ze som riesil situaciu tak, ako som riesil, nie je ani nenormalne, ani nemoralne, ani tresne...ak si niekto uplatni svoje pravo, je to len jeho vyhoda, pretoze ako neznalost zakona neospravedlnuje, tak znalost rozsiruje moznosti...a je na kazdom z nas, ci sa tie zakony naucime alebo nie...ale chapem, ze moje konanie niekoho poburuje, lebo je ine, ako su ludia zvyknuti...a odlisnost bola vzdy tercom odsudzovania...

maciakba
2009-05-28 20:55:03+02
inac zaujimalo by ma ako to presne uplatnuje zakon
raz sa nieco podobne tiez stalo aj mne, repraky co stoja niekolko desiatok tisic boli za par tisic, objednal som ale ospravedlnili sa ze niekde nastala chyba, v tedy som to neriesil lebo tie repraky som vlastne objednal len tak ze co urobia

2009-05-28 21:55:07+02
kupno-predajne vztahy pre fyzicke osoby riesi Obciansky zakonnik a zakon 250/2007 o ochrane spotrebitela s jeho novelou 397/2008, zakon o cenach a taktiez obchodne (nakupne) podmienky predajcu...v spominanom webshope v bode 8 pise, ze cena je vždy potvrdená v upresnenia objednávky emailom...to sa aj stalo...keby neboli vtedy cenu potvrdili, ale upozornili na chybu, len vratia peniaze a nic sa nedeje...to iste plati aj pri objednani tovaru, jeho zaplateni az pri preberani...jednoducho sa tovar nezaplati a odstupi sa od kupnej zmluvy...to vsak neznamena, ze kupujuci nema narok na nahradu skody...a samozrejme treba z toho vylucit i pripad, kedy je z ceny za tovar jasne, ze ide o omyl, vzhladom ku povahe, mnozstve a druhu tovaru...no v tomto mojom pripade to bolo normalne, kedze bol vo vypredaji...keby nebol, mal by som narok len na vratenie penazi...

maciakba
2009-05-28 22:56:33+02
dikes za pochopitelne vysvetlenie :) uaa inak som nedockavy a tusim pojdem kupit ten Mini Trekker AW osobne zajtra aj ked ma vyjde o 5 eur drahsie :P

Filip114
2009-05-29 22:17:02+02
ked sme pri batohoch má tu niekto lowepro Compurover zaújmalo by ma či sa v ňom dá odstrániť stredná priečka ako je to pri klasickom Roveri neviete niekto poradiť?

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()