chcel by som sa opytat a dat si poradit ohladom digitalneho fotoaparatu ktory by mal dobry zoom, video s ozvucenim a kvalitne pixely. Fotak by mal dokazat spravit fotku aj z 10 cm vzdialenosti...
a este by som sa chcel opytat co znamena ohnisková vzdialenosť?a co znamenaju cisla pri objektivoch:
18-55 mm
55-200 mm
27-82,5 mm
82,5-300 mm
cena by mohla byt od 0-500€ ale maximalne do 1000€
Dakujem
.....nechcem vidiet co tu s tebou za toto vlakno spravia...... kup si nejaku dobru knihu a tam sa vsetky tieto informacie dozvies a aj tvoje otazky budu potom lepsie
.....nechcem vidiet co tu s tebou za toto vlakno spravia...... kup si nejaku dobru knihu a tam sa vsetky tieto informacie dozvies a aj tvoje otazky budu potom lepsie
Len hlupák mu odpovie....bude to nejaký Kozmonaut, alebo Bališ , niečo na ten spôsob.....ja osobne by som mu poradil nejaké čislo naviac....sa mu skludní pipík.....
Len hlupák mu odpovie....bude to nejaký Kozmonaut, alebo Bališ , niečo na ten spôsob.....ja osobne by som mu poradil nejaké čislo naviac....sa mu skludní pipík.....
čakal som že pridáš nejaký výstižný obrázok...sklamal si ma)))
Takto budes sukat jednu otazku za druhou. Odporucam najprv precitat clanky v nasej Fotoskole a prejst Tipy redakcie, dalej si kupit jednu univerzalnu knihu o digitalnej fotografii, odporucam Mistrovtvi prace s DSLR z vydavatelstva IDIF. Ked si to nastudujes, tak ti je forum otvorene pre doplnujuce otazky. Chalanom vo fore sa nechce odpovedat na najtrivialnejsie otazky, ktore by si mal mat nastudovane.
Nechapem co ste vsetci hned z rana taky uzkoprsi. Keby ma namiesto mudrych reci kazdy zodpovedal aspon jednu otazku ... ja sice neviem co je to ta ohniva vzdialenost, ale ako by mohli vyzrerat dobre pixle viem ....
no chlapce, pokial si robis srandu, dobry pokus...pokial nie, tak ta lutujem a dam ti jedniu radu...cast z tych 500€ daj najprv do nejakych knih napr. od Romana Pihana Mistrovstvi prace s DSLR alebo si nastuduj cely jeho domovsky web fotoroman.cz a az potom sa kupuj fotak...verim, ze sa potom uz nebudes pytat taketo somariny ohladom tych cisiel pri objektivoch alebo na ohniskovu vzdialenost...na druhy krat si pozri aj tento web www.ephoto.sk jeho sekciu Fotoskola a pouzi okienko v pravom hornom rohu, kde je napisane Vyhladavanie, najdes aj tu odpovede na tvoje dalsie otazky a nebudes zakladat dasie stupidne vlakna...uvedom si, ze si na fotografickom webe a nie na pokeci, bez znalosti totalneho zakladu sa nie ze neda zacat fotit, ale sa neda ani pytat...odporuje to ludskej logike...inak budes vyzerat presne tak, ako vyzeras po takejto otazke...kedze je rano, napisal som ti to tak miernejsie, aby sa mi nezvysil tlak a nemal som zly den...ale s radostou si precitam kolegov, kam ta poslu a predpokladam, ze budes mat aj minimalne meeekajucu navstevu :o))))
Takto budes sukat jednu otazku za druhou. Odporucam najprv precitat clanky v nasej Fotoskole a prejst Tipy redakcie, dalej si kupit jednu univerzalnu knihu o digitalnej fotografii, odporucam Mistrovtvi prace s DSLR z vydavatelstva IDIF. Ked si to nastudujes, tak ti je forum otvorene pre doplnujuce otazky. Chalanom vo fore sa nechce odpovedat na najtrivialnejsie otazky, ktore by si mal mat nastudovane.
asi som sa este nezobudil, lebo najprv som precital to tretie slovo s makcenom na S :o))) a az potom mi doslo, ze tam ma byt dlzen na U :o)))
Uaaaa dobre ranko vsetkym...nooo tie dobre pixeli ma dostali :-))) ale nie, vsetko ti uz bolo poradene skus pozriet tie odkazy co ti dali kolegovia a trochu postuduj tie najnajnajzakladnejsie veci...
Cena od 0 do 500 a 27-82,5 a 85,5-300....toto vám musí stačit že ide o recesiu...tým že som napísal že nejaký hlupák mu vážne odpovie, som dúfal že sa tak nestane....som mu ani ovcu nedal....by mi stádo osprostelo....
Nechapem co ste vsetci hned z rana taky uzkoprsi. Keby ma namiesto mudrych reci kazdy zodpovedal aspon jednu otazku ... ja sice neviem co je to ta ohniva vzdialenost, ale ako by mohli vyzrerat dobre pixle viem ....
všetci nejak začíname, ale nejaká tá kniha ti len prospeje poštuduj najprv a potom sa veľa vecí dozvieš aj tu vo fotoškole, alebo super stránka je fotoroman.cz
Otazky a odpovede
Ano mame, prave nam prisli...modre, zelene a aj zlte...
Pokúsim sa Ťa vtiahnuť do reality aby si prestal snívať.
EOS 50D - 990 €
Canon EF 16-35 f/2.8 II USM - 1458 €
Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM - 1257 €
Canon EF 70-200mm f/2.8 L USM - 1236 €
Canon Macro Photo MP-E 65mm F/2,8 1-5x - 1021 € určite fotí z 10cm
Zrátané podtrhnuté 5962 € kde je Tvojich max 1000€
a nikonáci by Ti určite od nikonu v podobnej celkovej sume zostavu narátali
PS: toto je moja vysnívaná zostava.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta