Kto by mal záujem, mám ešte na predaj K20D(450e) alebo FA31/1.8(650e, povodny kupca sa uz neozval). Plus mám ešte dáke drobnosti, napr. M42 redukciu orig. Pentax, O-ME53 očnicu, ktorú chcem však dať s tou K20D a možno by sa našli ešte nejaké krytky, clony, ďialkové a podobne srandičky. Treba napísať sukr. správu :-)
Ja som to včera pozeral, drahe jak sviňa, 105 dolarov. Za kus plastu, či gumy?
matnica je specialne sklo(treba s nou narabat velmi opatrne, inac sa poskodi, ale vymenu si vies aj doma sam spravit), existuju aj cinske nahrady, ktore su tiez dobre a pomerne lacnejsie.. na ebay s nimi existuje obchod, ale neviem presne nazov predajcu. Snad niekto iny tu bude vediet, myslim, ze niekto odtialto to uz kupoval.
matnica je specialne sklo(treba s nou narabat velmi opatrne, inac sa poskodi, ale vymenu si vies aj doma sam spravit), existuju aj cinske nahrady, ktore su tiez dobre a pomerne lacnejsie.. na ebay s nimi existuje obchod, ale neviem presne nazov predajcu. Snad niekto iny tu bude vediet, myslim, ze niekto odtialto to uz kupoval.
No mohol by sa mi niekto ozvat. Ja by som to aj kupil, ako vravíš aj tú čínu. No pozeral som a neviem sa v tom zorientovat. Potrebujem to koli manualnemu ostreniu.
A okrem toho, nie je tam označenie pre Pentax K-x, ale nasiel som napr. toto:
http://cgi.ebay.co.uk/Split-Image-Focusing-Screen-Pentax-K10D-K100D-K20D-/280513287785?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL
A podla toho čo som kde čital, tak to, čo pasuje na K100D, by malo ist aj na K-x. Na ebay ponukaju zväčša matnice na K-7.
moze mi prosim niekto proadit (ale nesmiat sa mi :) mam starsi objektiv sigma 28-200 asfericka if 3,5 - 5,6, priemer 72 mm, s bajonetom pre canon. aky redukcny kruzok mam kupit aby mi to slo napasovat na pentax k-x?? nijak sa neviem dopatrat aky je to typ bajonetu. keby mi niekto vedel poradit bol by som velmi vdacny. dik!
moze mi prosim niekto proadit (ale nesmiat sa mi :) mam starsi objektiv sigma 28-200 asfericka if 3,5 - 5,6, priemer 72 mm, s bajonetom pre canon. aky redukcny kruzok mam kupit aby mi to slo napasovat na pentax k-x?? nijak sa neviem dopatrat aky je to typ bajonetu. keby mi niekto vedel poradit bol by som velmi vdacny. dik!
myslel som, ze to nebude problem, ale ako tak citam, tak taku redukciu nenajdes. inac je to K bajonet.
prichádza PENTAX s FF K2 prípadne K3?? ak áno bude čip od Sony alebo od SAMSUNGU??
dokonca je vraj pripravených 7 nových FF objektívov čo je na tom pravdy ???
HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division predstavuje ďalšiu novú digitálnu zrkadlovku PENTAX K-r.
PENTAX K-x ponúka nové funkcie a vylepšenia oproti predchádzajúcim modelom v tejto triede.
Je to predovšetkým živý náhľad, vysoká kvalita video záznamu, ľahké kompaktné telo, a mnoho ďalších skvelých funkcií, vďaka ktorým umožňuje užívateľovi jednoduchú obsluhu fotoprístroja v rôznych situáciách.
PENTAX K-r je kombináciou príjemného užívateľského ovládania spojeného s vysokým výkonom a príjemnými vlastnosťami ako je prenos dát prostredníctvom infračerveného portu.
PENTAX K-r:
- rozlíšenie 12,4 megapixelov zabezpečuje vysokú kvalitu fotografovaných obrázkov
- CMOS obrazový snímač polovičnej veľkosti 23,6mm x 15,8mm
- PENTAX originál SR mechanizmus
- Dust Removal - protiprachový systém, ktorý ultrazvukovými vibráciami odstraňuje nečistoty zo snímača
- PENTAX PRIME (PENTAX Real Image Engine) - softvér zabezpečujúci bezproblémové spracovanie dát
- HDR (High Dynamic Range) funkcia - vytvorenie jedného snímku zloženého z troch snímkov s extra-širokým rozsahom gradácie a s rôznou expozíciou
- IrSimple - vysokorýchlostný prenos dát prostredníctvom infračerveného systému umožňujúci napríklad bezdrôtový prenos dát do jedného blogu alebo rýchlu obrázkovú výmenu medzi dvoma PENTAX K-r. Toto robí v oblasti digitálnych zrkadloviek PENTAX K-r unikátnym komunikačným nástrojom
- digitálne filtre - voľba z 18 rôznych filtrov, ale tiež aplikácia rôznych filtrov, jeden po druhom do jedného obrázka čím sa vytvoria vynaliezavejšie vizuálne efekty
- rozsah uzávierky 1/6000 s - 30 s, B
- maximálna rýchlosť exponovania obrázkov až 6 obr./s
- vysoko presný systém automatického zaostrovania SAFOX IX s 11 zaostrovacími bodmi
- jasný, čistý optický hľadáčik 0,85x zväčšenie,
- živý náhľad
- 3 palcový LCD monitor s rozlíšením 921.000 bodov a zorným uhlom 170 stupňov horizontálne aj vertikálne
- filmovanie v HDTV kvalite v rozlíšení 1280 x 720pixelov, 25 obr./s
- rozsah citlivosti ISO 200 - ISO 12800, rozšírený rozsah ISO 100 - ISO 25600 pomocou užívateľského nastavenia
- duálny napájací zdroj - okrem štandardnej nabíjateľnej lítium-iónovej batérie, môže byť PENTAX K-r tiež napájaný štyrmi AA-batériami s použitím voliteľného Battery Holder D-BH109.
- DR (Dust Removal) odstránenie prachu - mechanizmus pre strasenie prípadného prachu z CMOS snímača
- USER - užívateľské nastavenia
- Auto Picture Mode - automatický výber najvhodnejšieho režimu snímania, dokonca aj počas natáčania Live View
- 11 scénických režimov vrátané nového režimu nočná scéna HDR
Voliteľné príslušenstvo:
- AA battery holder D-BH109
Technické parametre modelu PENTAX K-r nájdete v prílohe tohto e-mailu.
Digitálnu zrkadlovku PENTAX K-r budeme ponúkať :
- PENTAX K-r telo čierne
- PENTAX K-r čierne + DA L 18-55 čierny
- PENTAX K-r čierne + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
- PENTAX K-r biele + DA L 18-55 biely
- PENTAX K-r červené + DA L 18-55 červený
... aaale rozhodol som sa zmenit znacku, tak sa obzeram ze do coho by som siel ...
uz ta nebavi nosit henten tvoj bazmeg, ze? to ti potom odporucam http://dpreview.com/news/1009/10090906pentaxrs1000.asp mozes mat z neho kazdy den iny fotak. budes balit cajocky este lepsie, nez na tie tvoje dlhe rury.
PENTAX
A okrem toho, nie je tam označenie pre Pentax K-x, ale nasiel som napr. toto:
http://cgi.ebay.co.uk/Split-Image-Focusing-Screen-Pentax-K10D-K100D-K20D-/280513287785?pt=UK_Photography_DigitalCamAccess_RL
A podla toho čo som kde čital, tak to, čo pasuje na K100D, by malo ist aj na K-x. Na ebay ponukaju zväčša matnice na K-7.
dokonca je vraj pripravených 7 nových FF objektívov čo je na tom pravdy ???
Pentax DA 35/2.4 http://dpreview.com/news/1009/10090908pentax35mm.asp
HOYA CORPORATION PENTAX Imaging Systems Division predstavuje ďalšiu novú digitálnu zrkadlovku PENTAX K-r.
PENTAX K-x ponúka nové funkcie a vylepšenia oproti predchádzajúcim modelom v tejto triede.
Je to predovšetkým živý náhľad, vysoká kvalita video záznamu, ľahké kompaktné telo, a mnoho ďalších skvelých funkcií, vďaka ktorým umožňuje užívateľovi jednoduchú obsluhu fotoprístroja v rôznych situáciách.
PENTAX K-r je kombináciou príjemného užívateľského ovládania spojeného s vysokým výkonom a príjemnými vlastnosťami ako je prenos dát prostredníctvom infračerveného portu.
PENTAX K-r:
- rozlíšenie 12,4 megapixelov zabezpečuje vysokú kvalitu fotografovaných obrázkov
- CMOS obrazový snímač polovičnej veľkosti 23,6mm x 15,8mm
- PENTAX originál SR mechanizmus
- Dust Removal - protiprachový systém, ktorý ultrazvukovými vibráciami odstraňuje nečistoty zo snímača
- PENTAX PRIME (PENTAX Real Image Engine) - softvér zabezpečujúci bezproblémové spracovanie dát
- HDR (High Dynamic Range) funkcia - vytvorenie jedného snímku zloženého z troch snímkov s extra-širokým rozsahom gradácie a s rôznou expozíciou
- IrSimple - vysokorýchlostný prenos dát prostredníctvom infračerveného systému umožňujúci napríklad bezdrôtový prenos dát do jedného blogu alebo rýchlu obrázkovú výmenu medzi dvoma PENTAX K-r. Toto robí v oblasti digitálnych zrkadloviek PENTAX K-r unikátnym komunikačným nástrojom
- digitálne filtre - voľba z 18 rôznych filtrov, ale tiež aplikácia rôznych filtrov, jeden po druhom do jedného obrázka čím sa vytvoria vynaliezavejšie vizuálne efekty
- rozsah uzávierky 1/6000 s - 30 s, B
- maximálna rýchlosť exponovania obrázkov až 6 obr./s
- vysoko presný systém automatického zaostrovania SAFOX IX s 11 zaostrovacími bodmi
- jasný, čistý optický hľadáčik 0,85x zväčšenie,
- živý náhľad
- 3 palcový LCD monitor s rozlíšením 921.000 bodov a zorným uhlom 170 stupňov horizontálne aj vertikálne
- filmovanie v HDTV kvalite v rozlíšení 1280 x 720pixelov, 25 obr./s
- rozsah citlivosti ISO 200 - ISO 12800, rozšírený rozsah ISO 100 - ISO 25600 pomocou užívateľského nastavenia
- duálny napájací zdroj - okrem štandardnej nabíjateľnej lítium-iónovej batérie, môže byť PENTAX K-r tiež napájaný štyrmi AA-batériami s použitím voliteľného Battery Holder D-BH109.
- DR (Dust Removal) odstránenie prachu - mechanizmus pre strasenie prípadného prachu z CMOS snímača
- USER - užívateľské nastavenia
- Auto Picture Mode - automatický výber najvhodnejšieho režimu snímania, dokonca aj počas natáčania Live View
- 11 scénických režimov vrátané nového režimu nočná scéna HDR
Voliteľné príslušenstvo:
- AA battery holder D-BH109
Technické parametre modelu PENTAX K-r nájdete v prílohe tohto e-mailu.
Digitálnu zrkadlovku PENTAX K-r budeme ponúkať :
- PENTAX K-r telo čierne
- PENTAX K-r čierne + DA L 18-55 čierny
- PENTAX K-r čierne + DA L 18-55 čierny + DA L 50-200 čierny
- PENTAX K-r biele + DA L 18-55 biely
- PENTAX K-r červené + DA L 18-55 červený
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre