Zdravim.
Rad by som kupil sadu sedych a sedych prechodovych filtrov systemu COKIN. Kedze uz som cital mnoho negativnych nazorov na neutralne podanie filtrov COKIN chcem sa spytat ako su na tom HITECH a KOOD. O LEE filtroch neuvazujem z finacnych dovodov. Ak mate skusenosti jak s COKIN, tak HITECH a KOOD podelte sa.
Dakujem.
pre tvoju informaci - ak zvazujes kupit dve sady tak potom najlacnejsie su prave LEE. ono totiz prechodove su tak velke ze sa daju pouzit ako ND. osobne vyskusane na 12mm crop 1.6 cize o jednu sadu menej.
pre tvoju informaci - ak zvazujes kupit dve sady tak potom najlacnejsie su prave LEE. ono totiz prechodove su tak velke ze sa daju pouzit ako ND. osobne vyskusane na 12mm crop 1.6 cize o jednu sadu menej.
To je zaujimava informacia.
Velkost filtrov P je 84 x 84mm. Mam tomu rozumiet tak, ze LEE filtre maju tvar obdlznika so sirkou 84mm?
LEE Neutral Density Grad Set stoji 222 eciek (http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2938.xhtml), kdezto Kit prechodových šedých filtrov HITECH Soft stoji 57 a Kit šedých ND filtrov HITECH je za 63 euro (http://www.photonet.sk/shop/stvorcove-filtre-hitech/c_53.html), co je spolu 120 euro. Takze jedna sada LEE filtrov je viac ako o 100 euro drahzia ako dve sady HITECH filtrov.
Rozumnejšie by asi bolo porovnávať filtre rovnakej veľkosti. Ty porovnávaš Hitech 85mm a LEE 100mm. Ja som si nedávno objednával filtre LEE z anglicka. Síce som neobjednával celú sadu, ale jedna sada ND Grad vychádza na cca. 170EUR.
Rozumnejšie by asi bolo porovnávať filtre rovnakej veľkosti. Ty porovnávaš Hitech 85mm a LEE 100mm. Ja som si nedávno objednával filtre LEE z anglicka. Síce som neobjednával celú sadu, ale jedna sada ND Grad vychádza na cca. 170EUR.
Mas pravdu, no pre mna su LEE drahe. Asi pojdem cez HITECH, len by som rad vedel ci je s nimi spokojnost. Moj rozpocet je obmedzeny. Nerad by som investoval do niecoho, z coho budem mat nervy, a preto som hned zavrhol ND od COKIN-u.
Mas pravdu, no pre mna su LEE drahe. Asi pojdem cez HITECH, len by som rad vedel ci je s nimi spokojnost. Moj rozpocet je obmedzeny. Nerad by som investoval do niecoho, z coho budem mat nervy, a preto som hned zavrhol ND od COKIN-u.
keby si bol niekedy v blizkej buducnosti v BA, tak mi daj vediet, mozem doniest ukazat Hitechy do Cokin P.
Tiež sa zaoberám kúpou filtrov,pôvodne som chcel Cokiny,ale včera som sa dočítal,že Hitechy prirovnávajú k Lee filtrom.
Nemám žiadnu skúsenosť,len píšem čo som čítal.Lee sú neskutočne drahé,tak
skúsim asi tie Hitechy.
jj na Hitech po vode ostavaju take skvrny co robia prasata..
tie škvrny sa dajú ale utrieť nie? mám už dosť zničené Cokiny a chcem kúpiť nové, tiež sa neviem rozhodnúť medzi Hitech a Kood ... bral by som aj niečo lepšie.
Tak ja som sa rozhodol beriem si Hitechy ;) a aby som nezakladal novú tému tak mam dotaz na POLARIZÁK. Mam objektív Nikon 18-35 na ktorom v proti svetle vznikne pár odleskov. Ak kúpim polarizák Hoya HD alebo nejaky iny kvalitný s povrstvením je možné takto kvalitným sklom pred objektívom eliminovať tie odlesky alebo proste keď ich raz objektív robí tak ich bude robiť aj tak?
Filtre COKIN, HITECH, KOOD
Velkost filtrov P je 84 x 84mm. Mam tomu rozumiet tak, ze LEE filtre maju tvar obdlznika so sirkou 84mm?
Nemám žiadnu skúsenosť,len píšem čo som čítal.Lee sú neskutočne drahé,tak
skúsim asi tie Hitechy.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie