ja mam prakticku skusenost. Jedna pani mala prist z USA a popri tom priniest mimo ine aj objednany objektiv.(cize bez cla). Okrem toho, ze obchod naparil nejaku estimated tax 100 dolarov, s cim som neratal, tak ochorela a pride v septembri. Mam fakt krasne leto a zaplateny 80-200 je niekde v prdeli v New Jersey. Slnecnu clonu som objednal tu, prisla dnes. Mozem si ju akurat navliect na... Tak kto nema smolu ako ja, tak prajem stastny nakup. Aj ked podla mna nerentabilny pokial ma clovek zaplatit clo a postovne.
Niet nad sprostredkovateľov. čím viac ľudí sa do toho obchodu pletie, tým väčšie riziko prúseru a určite sa to aj predraží. Firmy ako je táto sú podľa mňa dobré pre nesvojprávnych, ktorí sa to boja objednať sami a nerobia to pre charitu.
Takže keď už, tak osobný dovoz, alebo objednať priamo u amerického dodávateľa. Keď si niečo objednáš sám, tak je určité riziko, že sa ti to prepečie bez cla a DPH, ale cez nejakú firmu, ktorá to má ako oficiálny biznis, tam to clo a DPH budeš mať na 100%.
nemam to cez firmu, je to sukromna osoba. Kamarat to vybavoval. Proste chyti ballicek a pichne do kufra. Estimated tax dal obchod. Len ked nedojde ani v septembri, tak bud sa odbachnem alebo neviem co urobim. Taketo ksefty s fakt pre trpezlivych a stastnych. Ja to radsej preplatim v Prolaike, nemam take silne nervy.
nemam to cez firmu, je to sukromna osoba. Kamarat to vybavoval. Proste chyti ballicek a pichne do kufra. Estimated tax dal obchod. Len ked nedojde ani v septembri, tak bud sa odbachnem alebo neviem co urobim. Taketo ksefty s fakt pre trpezlivych a stastnych. Ja to radsej preplatim v Prolaike, nemam take silne nervy.
To som nemyslel tvoj prípad ale firmu, ktorá je uvedená v príspevku od DJ Granka.
I keď ako vidno, dať si niečo doviezť niekým má tiež svoje úskalia.
Na vojne sa hovorievalo ´vojak sa stará, vojak má´.
mam pocit, ze v poslednom case su ceny tak vyrovnane, ze z USA to prakticky nema velky zmysel... ked pomyslis, ze stracas 1 rok zaruky + posta + riziko cla atd.
Neviem ako Hong Kong ale Singapur ma co sa tyka cien za foto techniku velmi sklamal. Nic som si odtial nepriniesol a pri tom zoznam bol dlhy. Vychadzalo to cca. o 10% lacnejsie a to za pripadne problemy nestoji.
jeden chlapik tam bol asi pred 2 tyzdnami a doniesol skoro o 50% lacnejsie...
neviem, musel by som to omrknut, neviem co je to zac...
este som tam nebol (v Cine) takze tak... mozno je to len nejaky ´fake´ objektiv :(
Kontakt USA
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=1466
Takže keď už, tak osobný dovoz, alebo objednať priamo u amerického dodávateľa. Keď si niečo objednáš sám, tak je určité riziko, že sa ti to prepečie bez cla a DPH, ale cez nejakú firmu, ktorá to má ako oficiálny biznis, tam to clo a DPH budeš mať na 100%.
I keď ako vidno, dať si niečo doviezť niekým má tiež svoje úskalia.
Na vojne sa hovorievalo ´vojak sa stará, vojak má´.
teraz som ich akurát buzeroval každý deň, ked som zháňal 50D. Ked chceš prepošlem ti celý rozhovor niekam na mail...alebo sa ich spýtaj ty...
ale idem do Hong Kongu, tak sa hlaste :D
neviem, musel by som to omrknut, neviem co je to zac...
este som tam nebol (v Cine) takze tak... mozno je to len nejaky ´fake´ objektiv :(
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa