Chystam sa obiednat objektiv, kedze kitovy objektiv na 50D je na ehm... som viac/menej rozhodnuty pre Tamron 17-50 2,8 ale zahliadol som akusi sigmu 18-50 taktiez 2,8 pevna ... co som pozeral lab. testy tak ma vysiu chromaticku aberaciu. len som chcel pocut niejy ten vas nazor alebo tak ...
presne ozn.: Sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO HSM Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD
Tamron celkom pomaly ostri. Mensie nedostatky ma pri protisvetle. Inak je OK. Bolo tu niekolko vlakien o nom. V lab. testoch vychadza eno-nuno. Myslim, ze ho vlastni dost vela uzivatelov ephoto.sk. O sigme som pocul len z lab. testov ...
a co vlastne chces fotit? Canon 50D je vseobecne trochu citlivejsi na kvalitu objektivov ale skor na priepustnost skiel a tym potom schopnost dobre vykreslit fotografovany objekt - a aky mas setak? - k nemu sa davaju az 3, takze ktory z nich? - potom ti viem poradit
Odporučam L kove sklá.Ak tam das nieco ine tak je to nemasne neslane.Radsej investovat do skla a potom telo vymenis kedy chces.Lacne sklo bude vzdy viac menej o kompromisoch.
tiez som zvazoval ake sklo avsak na 40D aj ked medzi nimy velky rozdiel asi nie je
rozhodol som sa pre Canon 28-135 f 3.5-5.6 IS USM a potom este Canon 50/F1.8 II
co je velmi dostupny objektiv.
tento objektiv potrebujem na ´bezne´ fotenie lebo teraz mam strasny nepodarok od canonu 17-85 4-5,6 priplatim si 100€ a mozem mat ten tamron, mozno raz pridu aj Lkove skla ale na to si musi fotak zarobit, ak by som to bral ako cisto hobby fotenie tak to mozem aj s 1000D
a 50 1,8 chcem aj ja alebo 1,4 podla financii
Nie je to prvýkrát, že tu čítam, ale mohol by niekto popísať prečo sa nazýva 17-85 f4-5,6 za strašný nepodarok, ja to mám tiež ako seťák k 50D ale len krátko, teda kto to dlhšie ´testoval´ prosím napíšte kde má najväčšie hendikepy...
Odporučam L kove sklá.Ak tam das nieco ine tak je to nemasne neslane.Radsej investovat do skla a potom telo vymenis kedy chces.Lacne sklo bude vzdy viac menej o kompromisoch.
Dovoľ aby som s tebou nesúhlasil, to čo píšeš že len Lkové je hlúposť. Dám ti sem malí zoznam objektívov Canon ktoré niesu L trieda ale sú špičkové :
CANON EF 28/1,8 USM
CANON EF 50/1,4 USM
CANON TS-E 90/2,8
CANON EF 15/2,8 FISHEYE
CANON EF 100/2,0 USM
CANON TS-E 45/2,8
CANON EF 100/2,8 Macro USM
CANON EF 85/1,8 USM
CANON MP-E 65/2,8 1-5x MACRO
CANON EF 70-300/4, 5-5,6 DO IS USM
Ani jeden s týchto nieje Lko a predsa sú veľmi dobré, skús mi povedať aký je kompromis napríklad u objektívu CANON MP-E 65/2,8 1-5x MACRO neviem či nájdeš vôbec lepší makro objektív ako je tento a to môžeš hľadať kľudne aj u iných výrobcov. Pri objektívoch CANON TS by som tiež rád počul tvoj názor že aké kompromisy sú tam vcelku by ma to zaujímalo alebo u pevnej 50mm F/1,4, ktorý je tiež veľmi kvalitný. Napísať že len L je totálni nezmysel je kopec objektívov nie s tejto radi, ale patria k profesionálnemu použitiu, skús sa zamyslieť čo píšeš a podložiť svoje tvrdenia aj dačím vecným
tiez som zvazoval ake sklo avsak na 40D aj ked medzi nimy velky rozdiel asi nie je
Tak medzi 40D a 50D je hodne veľký rozdiel a to v hlavne v rozlíšení. Preto je 50D podstatne náročnejší na objektívy ako 40D.
Nie je to prvýkrát, že tu čítam, ale mohol by niekto popísať prečo sa nazýva 17-85 f4-5,6 za strašný nepodarok, ja to mám tiež ako seťák k 50D ale len krátko, teda kto to dlhšie ´testoval´ prosím napíšte kde má najväčšie hendikepy...
cize chces povedat ze je normalne mat objektiv s tak malym rozsahom (17-85) aby na 85mm bol zacloneny na 5,6 to mi pride smiesne ... a to nevravim o chromatickej aberacii, vinetacii a tak ... v testoch napriklad taky tamron 17-50 kt. ma po celom ohnisku 2,8 dopadol ovela lepsie (photozone.de)
aaa dalsia vec, kedze som student moj rozpocet akosi nesiaha na Lkove sklamusim sa uspokojit s niejakym kompromisomz coho mi vychadza pomer cena/vykon tak tamron 17-50 vsak ?... (postupom casu mozno budu aj lepsie skla)
cize chces povedat ze je normalne mat objektiv s tak malym rozsahom (17-85) aby na 85mm bol zacloneny na 5,6 to mi pride smiesne ... a to nevravim o chromatickej aberacii, vinetacii a tak ... v testoch napriklad taky tamron 17-50 kt. ma po celom ohnisku 2,8 dopadol ovela lepsie (photozone.de)
ja som nič nechcel povedať, ja som sa spýtal, teraz sa s tým sklom sa zoznamujeme, preto som bol len zvedavý
Nezakladam nove vlakno, aby ste nepisali ze uz tu take mobil sest... Otazka tentokrat znie ci sa mi oplati doplatit niejakych 150€ namisto tamrona 17-50 za Sigmu 24-70 HSM ta Sigma je dokonca na FF a je to vysia trieda len nvm ci je dobry napad vynechat siroky zaciatok ci mi nebudu chyt tie 7 mm. Co myslite oplati sa ? krezba, kvalita a tak ... AF je urcite rychlejsi a vraj sa lepsie vysporiadava s protisvetlom
Píšeš, že to potrebuješ na ´bezne´ fotenie. Ja osobne by som bral SIGMU 24-70. V podstate je to univerzál. Na 50D je to ako 36-105. Aj si niečo priblížiš a aj čo to pomestíš. Avšak v malých a stiesnených priestoroch to stačiť nebude. Niekedy potrebuješ viacej odstúpiť, ale keď už nie je kam ... Naozaj veľmi záleži od toho, čo xceš fotiť.
tento objektiv potrebujem ako zakladny fakt ako na bezne fotenie, niejake portrety, zachytenie situacie, viem ze trochu to bude problem ked to je od 24 mm ale si myslim ze lepsia investicia ako tamron, aj co som cital ze to uz je nadstandarny objektiv, mna skor zaujima krezba lebo 50D je dost nachylny na krezbu mal by lepsie zvladat protisvetlo a rychljesi AF
Pozri, netuším podľa akých výsledkov. Je mi jasné, že niečoho sa chytiť musíš a aj ja by som v takom prípade išiel po recenziách a názoroch majiteľov. Ja fotím svadby a mám na 50D 24-70L. Bol to môj prvý L-kový objektív a nemôžem sa sťažovať. Najskôr som sa s ním musel naučiť fotiť a stále je čo nové objavovať. Môj názor je, že či je to tamto alebo niečo iné (myslím techniku), tak dôležitý je aj tak výsledok. Sú tu borci, ktorí vedie veľmi príjemne prekvapiť a to fotia s 350D a základným setovým objektívom. Takže nech sa rozhodneš ako chceš, prajem ti dobré svetlo a pevnú ruku. Nezabúdaj, výsledok je dôležitý.
Pozri, netuším podľa akých výsledkov. Je mi jasné, že niečoho sa chytiť musíš a aj ja by som v takom prípade išiel po recenziách a názoroch majiteľov. Ja fotím svadby a mám na 50D 24-70L. Bol to môj prvý L-kový objektív a nemôžem sa sťažovať. Najskôr som sa s ním musel naučiť fotiť a stále je čo nové objavovať. Môj názor je, že či je to tamto alebo niečo iné (myslím techniku), tak dôležitý je aj tak výsledok. Sú tu borci, ktorí vedie veľmi príjemne prekvapiť a to fotia s 350D a základným setovým objektívom. Takže nech sa rozhodneš ako chceš, prajem ti dobré svetlo a pevnú ruku. Nezabúdaj, výsledok je dôležitý.
tak popozeral som recenzie, a toto ma dost zaujalo, pozri si tie testy nizsie ...
http://www.pbase.com/lightrules/2470exl
objektiv pre 50D
a 50 1,8 chcem aj ja alebo 1,4 podla financii
CANON EF 28/1,8 USM
CANON EF 50/1,4 USM
CANON TS-E 90/2,8
CANON EF 15/2,8 FISHEYE
CANON EF 100/2,0 USM
CANON TS-E 45/2,8
CANON EF 100/2,8 Macro USM
CANON EF 85/1,8 USM
CANON MP-E 65/2,8 1-5x MACRO
CANON EF 70-300/4, 5-5,6 DO IS USM
Ani jeden s týchto nieje Lko a predsa sú veľmi dobré, skús mi povedať aký je kompromis napríklad u objektívu CANON MP-E 65/2,8 1-5x MACRO neviem či nájdeš vôbec lepší makro objektív ako je tento a to môžeš hľadať kľudne aj u iných výrobcov. Pri objektívoch CANON TS by som tiež rád počul tvoj názor že aké kompromisy sú tam vcelku by ma to zaujímalo alebo u pevnej 50mm F/1,4, ktorý je tiež veľmi kvalitný. Napísať že len L je totálni nezmysel je kopec objektívov nie s tejto radi, ale patria k profesionálnemu použitiu, skús sa zamyslieť čo píšeš a podložiť svoje tvrdenia aj dačím vecným
http://www.pbase.com/lightrules/2470exl
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie