Ahoj Ephotaci,
chcel by som Vas poprosit do drobnu radu, chcem uz konecne vymenit setovy sirokouhlac za nieco kvalitnejsie no neviem sa rozhodnut medzi Canon EF 24-105mm f/4L IS USM a Canon EF 24-70mm f/2.8L USM. Kedze tak je minimalny cenovy rozdiel. Ak mate niekto skusenosti poredte. Pripadne aj by ste vedeli o lepsiej volbe , necham si rad poradit. Telo mam Canon 40D. Vopred dakujem. svetlu zdar :-)
24-70L má jednu chybu musíš najskor zazoomovať nakomponovať a potom ostriť ak to urobíš opačne dostaneš blato alebo poloblato.
Jedine video objektívy (pre video kamery, alebo carl zeiss teraz začal robiť video objektívy pre DSLR) sú stavané tak, že sa pri zoome sa zaostrené miesto nemení.
Žiaden objektív na svete , aj keď to nebude voľným okom vidieť , nezostane rovnako zaostrený ak necháš namáčknútý AF a dozumuješ.... Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí.... Možno v Amerike.....
70-200 to zvládne a aj Nikkor 18-70 vyskúšané overené... Ale v amerike to isto robí aj to moje Lko 24-70
Žiaden objektív na svete , aj keď to nebude voľným okom vidieť , nezostane rovnako zaostrený ak necháš namáčknútý AF a dozumuješ.... Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí.... Možno v Amerike.....
Vzdy som si myslel, ze parfokalne objektivy ostanu zaostrene na rovnaku vzdialenost, ak sa prezumuju. Teraz som sa docital, ze aj tam byva nevyhnutne nejaka mala chyba... Hrozne, to uz nikto nic negarantuje...
ktore sklo???
Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí....
Možno v Amerike.....
Ak sa bavíme o tomto , tak to snáď do návodu ani nepatrí....
Možno v Amerike.....
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa