dobry den, rada by som kupila digitalny kompakt a mam tieto poziadavky : sirokouhly objektiv, kvalitny, aby mal aj moznost tocit niekolko min video. mohol by byt aj vodotesny - len tu si nie som ista ci to nie je skor riziko- nakolko su "vodotesne do 3m" naozaj vodotesne.. fotit chcem v interieri aj exteriery, prevazne zaznamove fotky dobrej kvality, potrebujem ten fotak na chvile ked so sebou nemam chut vlacit zrkadlovku.
pozerala som mnozstvo fotakov - panasonic dmc ft1, panasonic dmc tz7,, sony dsc w270, olympus mju tough 8000midnight black, atd... cenovo by som bola radsej keby bol tych 200eur a nie 300eur ale zase aby to nebolo na ukor kvality.. vie mi niekto fundovane poradit? dakujem
POZOR nepovedal by som narocnych ale pre tych co byvaju v zamku a 2000€ je ako pre smrtelnika 5€.To je extrem co tu pises.Velmi dobre poznam Leica a mozem si dovolit TVRDIT ze to je jedna s NAJDRAHSICH znaciek aka moze medzi foto znackami byt.Tato znacka je urcity druh IMAGE spada medzi zn.ako je Rolls Royce.
POZOR nepovedal by som narocnych ale pre tych co byvaju v zamku a 2000€ je ako pre smrtelnika 5€.To je extrem co tu pises.Velmi dobre poznam Leica a mozem si dovolit TVRDIT ze to je jedna s NAJDRAHSICH znaciek aka moze medzi foto znackami byt.Tato znacka je urcity druh IMAGE spada medzi zn.ako je Rolls Royce.
Náražaš na Anglickú Kralovnu ??? :-)
No ale zasa ,pustia Ta s Canonom do Leica Gallery,,,,,?????????
No ale zasa ,pustia Ta s Canonom do Leica Gallery,,,,,?????????BOL SI TAM UZ NIEKEDY.Nehnevaj sa neber to osobne.Aka FOTO znacka je este drahsia ako LEICA?Mas pravdu velkym fanusikom tejto znacky bola LADY Diana.
ved som napisal potom ze ide viacmenej o prestiz, samozrejme ze je to o znacke.
Nemyslim si ze ta cena by zodpovedala vysledku.
No ale zasa ,pustia Ta s Canonom do Leica Gallery,,,,,?????????BOL SI TAM UZ NIEKEDY.Nehnevaj sa neber to osobne.Aka FOTO znacka je este drahsia ako LEICA?Mas pravdu velkym fanusikom tejto znacky bola LADY Diana.
No ja som to myslel zo srandy....viď. :-)
A ak si to ty nepochopil a neber to osobne pre zmenu ty , tak Blok C......:))))
Dobry den, som tu novy a preto vas vsetkych - znalych aj neznalych chcem poprosti o radu na kupu fotaku...ano, viem ze ich je tu nespocetne vela ale ako doba ubieha, snad aj ponuka fotakov sa meni a verim, ze viaceri z vas maju uz co to odskusane. v podstate by som chcel kupit nieco ako spomina vyssie ada11, len s rozdielom, ze cena moze byt tak do cca 400Eur. v tom pripade sa pytam, ci UZ nebude lepsou volbou ako kompakt? zrkadlovku zatial nechcem z viacerych dovodov. ide mi predovsetkym o velmi dobru obrazovu kvalitu a takisto by som ocenil aj kvalitne video, kedze fotak bude sluzit na kazdodenne fotenie vsetkeho mozneho aj nemozneho..necakam ´zrkadlovkovy´ vystup, to mi je jasne. ak mate nejaky novy postreh, prosim myslite na mna, ak uz tu nieco bolo niekedy spomenute a hodi sa to do dnesnej doby, poslite mi prosim link.
vopred velmi pekne dakujem vsetkym, ktori si ma vsimnu v pozitivnom zmysle a pomozu mi v mojom rozhodovani.
dik este raz...
Dobry den, som tu novy a preto vas vsetkych - znalych aj neznalych chcem poprosti o radu na kupu fotaku...ano, viem ze ich je tu nespocetne vela ale ako doba ubieha, snad aj ponuka fotakov sa meni a verim, ze viaceri z vas maju uz co to odskusane. v podstate by som chcel kupit nieco ako spomina vyssie ada11, len s rozdielom, ze cena moze byt tak do cca 400Eur. v tom pripade sa pytam, ci UZ nebude lepsou volbou ako kompakt? zrkadlovku zatial nechcem z viacerych dovodov. ide mi predovsetkym o velmi dobru obrazovu kvalitu a takisto by som ocenil aj kvalitne video, kedze fotak bude sluzit na kazdodenne fotenie vsetkeho mozneho aj nemozneho..necakam ´zrkadlovkovy´ vystup, to mi je jasne. ak mate nejaky novy postreh, prosim myslite na mna, ak uz tu nieco bolo niekedy spomenute a hodi sa to do dnesnej doby, poslite mi prosim link.
vopred velmi pekne dakujem vsetkym, ktori si ma vsimnu v pozitivnom zmysle a pomozu mi v mojom rozhodovani.
dik este raz...
No pekne si sa spýtal a nezaložil si hneť nové vlákno čo si cením, pokiaľ netrváš na vodotesnosti a hľadáš niečo čo má dobrý výstup tak potom toto http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2490.xhtml je to mierne nad tvoj rozpočet ale možno ho nájdeš dakde aj lacnejšie ;-)
dik moc za odpoved, hned idem aj kuk na tvoj link. nerozumiem sa foteniu, co by som rad do buducna vylepsil a preto ani nezakladam nove vlakna (tak sa to tu tusim vola), kedze ani nie je treba, ved ich je tu dost, len mam pocit, ze sa tu vacsinou na konkretne dotazy reaguje uplne inak, ako (si myslim) opytujuci ocakava...vid profesionalni alebo poloprof alebo akykovek iny reagujuci, co je skoda, lebo namiesto relevantnych odpovedi od fundovanych ludi si tu musi clovek precitat kopec hluposti a ´postrehov´ ktore nevedu ani k zodpovedaniu temy ani k nicomu pozitivnemu tykajucemu sa poziadavky, ci prosby. ale to je mozno len moj laicky nazor.
Caute pani, som ako calvero zaciatocnik a hladam nejaky novy pristroj na ktorom by som chcel zacat ,,fotit,,resp. posunut sa dalej. Fotil som digitalom Sony DSC P120, lenze najcastejsie fotim zeleznicu a tam nestaci. Vberam nieco nove a skutocne neviem do coho ist ci low entry zrkadlovka, UZ? Temy som si precital aj rozdiely medzi pristrojmi, ale neviem ako dalej. Vdaka.
Caute pani, som ako calvero zaciatocnik a hladam nejaky novy pristroj na ktorom by som chcel zacat ,,fotit,,resp. posunut sa dalej. Fotil som digitalom Sony DSC P120, lenze najcastejsie fotim zeleznicu a tam nestaci. Vberam nieco nove a skutocne neviem do coho ist ci low entry zrkadlovka, UZ? Temy som si precital aj rozdiely medzi pristrojmi, ale neviem ako dalej. Vdaka.
z UZ by som bral FZ28, na fotolab.sk (tusim) je v akcii za 299 neviem ci je niekde lacnejsi (zaujimava by mohla byt bazarova fujina S6500fd kolega to ma a spokojnost, na limity kompaktu sa s nou da pracovat pekne).. pri zrkadlovke, hoci i len lowend musis pocitat s faktom, ze casom budes chciet nakupovat prislusenstvo objektivy.. najviac a relativne lacnych je na canon, taktiez canonakov je ako maku a ak sa aj stretnes s nejakymi nadsencami vacsina z nich bude v rukach drzat canon :) hoci taky nikon D3000 taktiez vyzera fajn (live view ktory ma D5000 a video a vyklopny displej su podla mna zbytocnosti, ak chces fotit na hladacik si rychlo zvyknes a odvykat si budes sakra pomaly:))..
z UZ by som bral FZ28, na fotolab.sk (tusim) je v akcii za 299 neviem ci je niekde lacnejsi (zaujimava by mohla byt bazarova fujina S6500fd kolega to ma a spokojnost, na limity kompaktu sa s nou da pracovat pekne).. pri zrkadlovke, hoci i len lowend musis pocitat s faktom, ze casom budes chciet nakupovat prislusenstvo objektivy.. najviac a relativne lacnych je na canon, taktiez canonakov je ako maku a ak sa aj stretnes s nejakymi nadsencami vacsina z nich bude v rukach drzat canon :) hoci taky nikon D3000 taktiez vyzera fajn (live view ktory ma D5000 a video a vyklopny displej su podla mna zbytocnosti, ak chces fotit na hladacik si rychlo zvyknes a odvykat si budes sakra pomaly:))..
Nad tym Lumixom rozmyslam, alebo druha moznost je SONY DSLR-A200K.CEE5 kit s objektívom DT 18-70mm je za 299E. Fotit budem najcastejsie pre seba a objekty budu v pohybe- vlaky.
Hello. Som uz bezradny. Chcem si kupit novy fotak. Aj mam vybrane konkretne modely, ale s tym, ze sa jedna o EVF versus DLSR. Konkretne Canon 450D a Canon SX10. Nie som moc kreativni typ,najlepsie by bolo, keby mi fotak vyplul uz hotovu fotku, bez najmensich uprav v SW. Ak by som bral zrkadlovku, tak to by bolo s kit objektivom (18 - 55mm, f 1:3,5-5,6). Poda zrkadlovka s kitom lepsi vykon/vystup ako napr. EVF? Alebo ani nie? co by som chcel fotit nie je moc specificke. Asi vsetko, s dorazom na svojich psov (cize vela foto bude v pohybe), dovolenky, vsedne chvilky. Avsak obycajny kompakt mi uz nevyhovuje, chcem trosku viac. Co by bolo potom podla vas pre mna lepsie? Tommy
Nad tym Lumixom rozmyslam, alebo druha moznost je SONY DSLR-A200K.CEE5 kit s objektívom DT 18-70mm je za 299E. Fotit budem najcastejsie pre seba a objekty budu v pohybe- vlaky.
ten objektiv stoji s prepacenim za h...o ak chces kup, ale budes lutovat dost skoro a zhanat akukolvek nahradu :)
ak nepotrebujes manual bud panasonic fx-37 (fx-40) alebo cokolvek z canon ixus serie, ixus 100is je malicky kompakt do vrecka, sice nie vodotesny ale sikovny... tz7 sa do interieru nehodi, to uz bud LX3 od panasonicu, alebo F200EXR, podla mna v sucastnosti 2 najlepsie interierove kompakty na trhu... pomerne kvalitny vystup ma aj starsi model F100fd ale neviem ci ho zozenies niekde, vyberal by som bud z http://www.dpreview.com/reviews/Q408premiumgroup/ alebo http://www.dpreview.com/reviews/Q408enthusiastgroup/ je to uz len na tebe
Ahoj Wayne,
chcel by som vediet preco sa, podla Teba, TZ7 do interieru nehodi (preco skor LX3)? Uvazoval som nad jeho kupou a fotim cca 50% v interieri.
Dik
kvoli svetelnosti, LX3 ma svetelnost 2-2.8 kym TZ7 3.3-4.9, to znamena ze si s LX3 mozes dovolit o polovicu kratsi cas resp 2x nizsie iso na vacsom snimaci... (alebo tak nejak snad netrepem privela)
kvoli svetelnosti, LX3 ma svetelnost 2-2.8 kym TZ7 3.3-4.9, to znamena ze si s LX3 mozes dovolit o polovicu kratsi cas resp 2x nizsie iso na vacsom snimaci... (alebo tak nejak snad netrepem privela)
Jasne, rozumiem. Tento rozdiel som si nevsimol.
Dik.
Ahojte chalani, uz sa asi opakujem.ale ma tu niekto skusenosti s Panasonic Lumix FZ38?vyzera na slusny UZ, aje ked len UZ. a ci nahodou neviete posudit, ci je to lepsia volba ako LX-3 na kazdodenne fotenie vsetkeho mozneho...
dik
ktory kvalitny kompakt?
No ale zasa ,pustia Ta s Canonom do Leica Gallery,,,,,?????????
Nemyslim si ze ta cena by zodpovedala vysledku.
A ak si to ty nepochopil a neber to osobne pre zmenu ty , tak Blok C......:))))
dik este raz...
dik este raz...
chcel by som vediet preco sa, podla Teba, TZ7 do interieru nehodi (preco skor LX3)? Uvazoval som nad jeho kupou a fotim cca 50% v interieri.
Dik
Dik.
dik
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie