dobry den, rada by som kupila digitalny kompakt a mam tieto poziadavky : sirokouhly objektiv, kvalitny, aby mal aj moznost tocit niekolko min video. mohol by byt aj vodotesny - len tu si nie som ista ci to nie je skor riziko- nakolko su "vodotesne do 3m" naozaj vodotesne.. fotit chcem v interieri aj exteriery, prevazne zaznamove fotky dobrej kvality, potrebujem ten fotak na chvile ked so sebou nemam chut vlacit zrkadlovku.
pozerala som mnozstvo fotakov - panasonic dmc ft1, panasonic dmc tz7,, sony dsc w270, olympus mju tough 8000midnight black, atd... cenovo by som bola radsej keby bol tych 200eur a nie 300eur ale zase aby to nebolo na ukor kvality.. vie mi niekto fundovane poradit? dakujem
Preco si myslis, ze ovladat G10 (11) je lahsie ako u zrkadlovky? Naopak, na kompakte sa viiac namakas, aby si dostal podobny vysledok. Geckova rada od Canonu je skutocne vyborna, su to najlepsie pristroje na trhu. Kazdy skusenejsi ti ale poradi skor zrkadlovku a vyspely kompakt ti poradi ako doplnkovy.
Skôr som mala napísať..čo už Canon Powershot nestíha oproti zrkadlovke /samozrejme s dobrým objektívom/ v rukách začiatočníka na fotenie pre radosť? No, zamotávam sa, ale snáď chápete, čo som chcela vedieť...
Preco si myslis, ze ovladat G10 (11) je lahsie ako u zrkadlovky? Naopak, na kompakte sa viiac namakas, aby si dostal podobny vysledok. Geckova rada od Canonu je skutocne vyborna, su to najlepsie pristroje na trhu. Kazdy skusenejsi ti ale poradi skor zrkadlovku a vyspely kompakt ti poradi ako doplnkovy.
Aha, takže radšej pre začiatočníka zrkadlovku? Vďaka za radu. Neviem, čítala som, že má jednoduché ovládanie, aj na automatiku urobí dobré fotky...Tak som si to premietla na doterajší môj digiťák.:-)
Aha, takže radšej pre začiatočníka zrkadlovku? Vďaka za radu. Neviem, čítala som, že má jednoduché ovládanie, aj na automatiku urobí dobré fotky...Tak som si to premietla na doterajší môj digiťák.:-)
Vo fotoskole je clanok ´Strach so zrkadlovky?´, kde sa vyjadrujem k strachu zo zrkadlovky podrobnejsie.
zoznam sa s niekym kto zrkadlovku ma a chodte fotit spolu, ak si zadana nech vybavi nieco priatel/snubenec/manzel, dnes je ludi so zrkadlovkami ako maku, a vacsina z nich (dufam) ma ponatie o tom co je clona, cas, citlivost a podobne..
zoznam sa s niekym kto zrkadlovku ma a chodte fotit spolu, ak si zadana nech vybavi nieco priatel/snubenec/manzel, dnes je ludi so zrkadlovkami ako maku, a vacsina z nich (dufam) ma ponatie o tom co je clona, cas, citlivost a podobne..
a ked je mlada, pekna a nezadana kto sa jej potom ujme?
Ano, napriklad ja mam zrkadlovku a teda som citlivy az, az ... ale som zadany :(
Ak mas pocit, ze ti PS G11 vyhovuje viac, kludne si ho kup. U tak dobreho aparatu neurobis chybu. Ide len o to, ze ked ho skutocne chces vyuzit, vymackat z neho maximum, budes sa musiet naucit vsetko to, co so zrkadlovkou. Inac ti postacuje kompakt sa automatikou. Napr. Panasonic TZ7.
Ak mas pocit, ze ti PS G11 vyhovuje viac, kludne si ho kup. U tak dobreho aparatu neurobis chybu. Ide len o to, ze ked ho skutocne chces vyuzit, vymackat z neho maximum, budes sa musiet naucit vsetko to, co so zrkadlovkou. Inac ti postacuje kompakt sa automatikou. Napr. Panasonic TZ7.
No aby som bola prsná, naživo som ešte aparáty nebola pozrieť. Samozrejme, že sa na to chystám, len som súdila podľa prečítaného. Vďaka za rady, na mieste sa už snáď rozhodnem, čo bude pre mňa lepšie...
mam sice 29 ale na vykanie si nepotrpim :P .. a este som si doteraz na to ani nezvykol :(
To som myslela aj na ostatných v množnom čísle, že nemusíte mať starosť, že už si nejako poradím, koho si vyberiem na zaškolenie...Zle som označila príspevok, na kt.som chcela reagovať- nováčik, no...:-D
ktory kvalitny kompakt?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa