Neviem nakoľko sú tieto informácie pravdivé, ale vyzerajú veľmi zaujímavo!
http://www.photonature.cz/novinky.html
Canon EOS 60D
15Mpix (lepší DR, lepší ISO, eliminace banding při vyšším ISO)
3" display organic LED, 1150pix, o 25% vyšší rozlišení
19 bodový AF systém (všechny body křížové + pomocné) , zcela nový a unikátně přepracovaný AF systém
1080p@30fps full HD video
7.4FPS@14-bit mode
nový procesor DiGIC V, 2x rychlejší než DiGICIV
AE microadjustment; +/- 3 EV
ak by s90 mal hot shoe ako nikon p6000 napr, tak je to jasny kandidat pre mna na kupu kompaktu. takto musim pockat, co povie nikon - p6000 ma privela pixelov :-(
V každom prípade z celého spektra dostupných mydiel s manuálnym nastavovaním to bude asi tá najlepšia voľba.Ten Nikon nepoznám podrobnejšie.Uvažoval by som aj nad tou G11,ale záleží či bude trochu menšia,v každom prípade s tým koženým púzdierkom vyzerá skvele :)
ak by s90 mal hot shoe ako nikon p6000 napr, tak je to jasny kandidat pre mna na kupu kompaktu. takto musim pockat, co povie nikon - p6000 ma privela pixelov :-(
V každom prípade z celého spektra dostupných mydiel s manuálnym nastavovaním to bude asi tá najlepšia voľba.Ten Nikon nepoznám podrobnejšie.Uvažoval by som aj nad tou G11,ale záleží či bude trochu menšia,v každom prípade s tým koženým púzdierkom vyzerá skvele :)
Papierovo je G11 rovnako velka ako G10 a teda dost velka na to aby si ju nosil vo vrecku od kosele. S90 uz stihol vyhlasit za ´World´s best compact digital´ aj Ken
mne hot shoe nechyba. rozmyslal som nad flashom ku G10 ale :
- kompakt je preto kompakt, ze ho chcem mat stale pri sebe (a preto nenosim ani G10)
- externy flash (tak to hovoria polobohovia nie ? ;-)) uz z kompaktu robi dost velku zostavu na kazdodenne nosenie ... iba ze by si mal koselu s dvoma velkymi vreckami
- ak viem ze budem FOTIT v podmienkach kde budem potrebovat externy blesk zoberiem si DSLR, externy blesk a / alebo svetly objektiv
... inac kompakty (podla mna) Nikonu prilis nejdu, ale nechajme sa prekvapit.
... este k tomu externemu blesku ... potom treba pre kopletnost pribalit este wide adapter, tele adapter a clovek uz zo sebou nosi komplet prirovnatelny k mensej DSLR
... nieco ako ked sa na Glock 17 namontuje pazbicka, zasobnik na 30 nabojov, dlhsia hlaven a optika a co ja viem co este. vyzera to ako mala karabina, co ale striela stale ako semiauto pistola ... len clovek zo sebou nosi kopec haraburdia navyse ;-)
nikon sb-400 je krasny maly blesk. vo vacsine nohavic ho v pohode schovam do vrecka a ak by som siel s damskou spolocnostou, tak ho ta utopi v kabelke.
ked idem na diskoteku, urcite nebudem brat dslr.
uvidime, ako sa bude vyvijat system micro 4/3, nakolko s par pancake obejktivmi a mensim flashom, nez maju teraz k nemu, by to bolo fakt zaujimave.
ps: S40 som kupil v USA v 2002. za nekrestanskych 530USD + 340MB IBM MicroDrive za 170USD. a to bol dolar cca 43-44SK ;-)
Lumix TZ7 som teraz kúpil krajšej a lepšej polovička na rodinné fotenie,aby som aj ja mal nejakú fotku :)Inak fajt mašinka ,krásny displej a tie programy....vieš čo,ono tie algoritmy sú už pomerne slušne vybrúsené,v podstate s tým nespravíš zlú a hlavne neostrú fotku.
Ale na také trochu normálnejšie fotenie zoberem S90-tku.
Tá špecifikácia u Kena je zaujímavá a Ken ako kamarát mi ju tieť odporučuje.
Takže nie je o čom :)
ja mam nieco podobne.. co s TZ5.. ale bracho by sa nejakemu cvakatku potesil, aspon by aj rodina mala zo svadby asap fotky :) kedze,.. ako zenich nebudem moct zrejme pobehovat po kostole a fotit sam seba hejze
Novinky Canon
http://www.kenrockwell.com/canon/s90.htm
- kompakt je preto kompakt, ze ho chcem mat stale pri sebe (a preto nenosim ani G10)
- externy flash (tak to hovoria polobohovia nie ? ;-)) uz z kompaktu robi dost velku zostavu na kazdodenne nosenie ... iba ze by si mal koselu s dvoma velkymi vreckami
- ak viem ze budem FOTIT v podmienkach kde budem potrebovat externy blesk zoberiem si DSLR, externy blesk a / alebo svetly objektiv
... inac kompakty (podla mna) Nikonu prilis nejdu, ale nechajme sa prekvapit.
... nieco ako ked sa na Glock 17 namontuje pazbicka, zasobnik na 30 nabojov, dlhsia hlaven a optika a co ja viem co este. vyzera to ako mala karabina, co ale striela stale ako semiauto pistola ... len clovek zo sebou nosi kopec haraburdia navyse ;-)
ked idem na diskoteku, urcite nebudem brat dslr.
uvidime, ako sa bude vyvijat system micro 4/3, nakolko s par pancake obejktivmi a mensim flashom, nez maju teraz k nemu, by to bolo fakt zaujimave.
ps: S40 som kupil v USA v 2002. za nekrestanskych 530USD + 340MB IBM MicroDrive za 170USD. a to bol dolar cca 43-44SK ;-)
inac na diskoteku idem bud :
- fotit (nechodim) a beriem si DSLR s prislusnou vybavou
- tancovat (nechodim) a beriem si len partnerku a Glocka ;-)
... Lumixa 35 asi ´zabudnem´ pytat od svagrinej co ho mala pozicany na dovolenke
Ale na také trochu normálnejšie fotenie zoberem S90-tku.
Tá špecifikácia u Kena je zaujímavá a Ken ako kamarát mi ju tieť odporučuje.
Takže nie je o čom :)
´ a externým bleskom nazývajú systémový zasunutý v sánkach.´
by ste mali upozorniť admina , aby zjednal nápravu a zabezpečil opravu v článku na tejto stránke :
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/zaciname-s-fotografovanim/blesk%E2%80%93externy-vs-vstavany/
myslím si, že je tam aspoň 2x uvedené :
´ ... externý blesk - tzv. systémový ... ´
aby nemiatol začiatočníkov v pojmoch ...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa