Neviem nakoľko sú tieto informácie pravdivé, ale vyzerajú veľmi zaujímavo!
http://www.photonature.cz/novinky.html
Canon EOS 60D
15Mpix (lepší DR, lepší ISO, eliminace banding při vyšším ISO)
3" display organic LED, 1150pix, o 25% vyšší rozlišení
19 bodový AF systém (všechny body křížové + pomocné) , zcela nový a unikátně přepracovaný AF systém
1080p@30fps full HD video
7.4FPS@14-bit mode
nový procesor DiGIC V, 2x rychlejší než DiGICIV
AE microadjustment; +/- 3 EV
ešte ani mi presne nevieme aká bude cena. Ak narážaš na 320ku tak sa to môže stať obrovským hitom. Ten blesk nieje horší ale má iné určenie. V západných krajinách je strašným hitom natáčanie videa so zrkadlovkami a presne takýto blesk v tomto segmente chýba. Pomocné led svetlo pri natáčaní videa je super, mam to odskúšané s vyššími modelami kamier, lenže na fotoaparáte potrebuješ aj blesk a práve tento kombinuje tieto dve vlastnosti blesk a svetlo.
inak úplne sa tu zabudlo že dnes Canon predstavil aj nový setový objektív 18-55
ani nie tak zabudlo, ako to, ze (aspon podla specifikacii) neprinasa ziadnu zmenu - nemas nejake blizsie info, co sa na nom zmenilo oproti starsej verzii (opticky) ? lebo ako pozeram, tak pozeram - podla specifikacii na stranke canonu su oba uplne zhodne. v konstrukcii tela je par zmien, ale tiez nic prevratne
ani nie tak zabudlo, ako to, ze (aspon podla specifikacii) neprinasa ziadnu zmenu - nemas nejake blizsie info, co sa na nom zmenilo oproti starsej verzii (opticky) ? lebo ako pozeram, tak pozeram - podla specifikacii na stranke canonu su oba uplne zhodne. v konstrukcii tela je par zmien, ale tiez nic prevratne
pridali sa asférické členy a tým by sa mala zlepšiť aj jeho kresba
ešte ani mi presne nevieme aká bude cena. Ak narážaš na 320ku tak sa to môže stať obrovským hitom. Ten blesk nieje horší ale má iné určenie. V západných krajinách je strašným hitom natáčanie videa so zrkadlovkami a presne takýto blesk v tomto segmente chýba. Pomocné led svetlo pri natáčaní videa je super, mam to odskúšané s vyššími modelami kamier, lenže na fotoaparáte potrebuješ aj blesk a práve tento kombinuje tieto dve vlastnosti blesk a svetlo.
320ex ma vazne vyznam len pre niekoho, kto robi video. Zoom hlavy ma manualny, nema ziadny stavovy display, AF assist ma len to LED svetlo. LED svetlo lepsie ako zaostrovacie zablesky na internom blesku, alebo 270ex je ovela rusivejsie ako premietnutie cervenej mriezky. Jedine plus pre fotografovanie je, ze AF assit tym led svetlom moze pomahat aj pri zaostrovani v AF-servo rezime (to som si neni 100% isty, ci to tak bdue fungovat). Ja osobne na to pouzivam miniaturnu foto-potapacsku baterku Fantasea Nano pripevnenu gumickou o hlavu blesku (pri detekcii predblesku tato baterka na zlomok sekundy vypne, aby neovplyvnovala expoziciu).
naši dostali info že sa niečo chystá v piatok so zakódovanými prezentáciami. Kódy dostali až po víkende a tak sme sa len dnes dostali k oficiálnym materiálom. Inak vyšli nové brožúry Canon. Jedna je sprievodca objektívmi a príslušenstvom Canon. Je spravená naozaj dobre, vidno že si niekto dal ozaj záležať a konečne je aj v slovenčine za čo patrí vďaka Canon Slovakia. Druhá a zas slovenská ( normálne začínam mať pocit že nás chcú rozmaznávať, ale zas super ) EOS Professional Range ktorá je zameraná len na profesionálne aparáty a príslušenstvo. Tretia a do tretice tiež v slovenčine na ostatné foto produkty odporúčam si prezrieť
PDF a krasne papierove prezentacie nepomozu, ked mas produkt drahsi ako vsetky obchody co ho ziskaju od sedych importertov a navyse ho nie si schopny dodat zakaznikovi. EOS a Professional uz bez CPN tiez asi nie je to co to byvalo.
možno ťa prekvapí cena novej 200-400 a možno celkom dobre, veď nechajte sa prekvapiť mňa zaujali nové vlastnosti EOS 1100 a 600. Niektoré veci ktoré si prebrali z vlastností vyspelých kompaktov by som si vedel predstaviť aj v mojej zrkadlovke. Efekt miniaturizácie, efekt rybieho oka bez toho aby som kupoval tento drahý objektív a niektoré kreatívne filtre sú tiež super. Hodne sa mi páči čiernobieli filter zo simuláciou zrna. Je toho viacej čo je zaujímavé a v celku dobré
Mám 550D a práve tieto veci mi nechýbajú. Pokladám za lepšie fotiť do RAWu a tieto efekty urobiť až dodatočne. Používať to je zbytočná strata momentu. Pokiaľ sa to urobí dodatočne, môžeš si urobiť efektov, koľko len chceš. Jediné, čo prináša 600D viac oproti 550D je výklopný displej a bezdrôtové odpaľovanie bleskov. Obe veci by som privítal, no nie sú natoľko dôležité, aby som menil foťák za nový. U Canonu platí, že sa vždy viac-menej oplatí kupovať x50D ako x00D (odladená verzia). Ale s narastajúcimi číslami sa rozdiely stierajú .
PDF a krasne papierove prezentacie nepomozu, ked mas produkt drahsi ako vsetky obchody co ho ziskaju od sedych importertov a navyse ho nie si schopny dodat zakaznikovi. EOS a Professional uz bez CPN tiez asi nie je to co to byvalo.
akurát minule sme riešili pár týchto prípadov. Jednému chýbal návod a chcel ho silou mocou od nás. Fotoaparát sme mu nedodali a tak ani návod zadarmo nie sme povinný mu dodať. Hold človek mal smolu. Druhý prípad je ešte zaujímavejší, jeden pán si kúpil aparát zas nie od nás, dá sa povedať že novinku ktorú kupoval cez jeden nemenovaní portál. Prišla mu faktúra z ázie, no a čo sa stalo hold smola fotoaparát za 1400€ kde ušetril oproti nám cca 150€ sa mu pokazil. No a keďže je to z ázie nik mu to v europe neopraví. 1400€ respektíve 1250€ ide do koša práve kvôli 150€. Platený servis je nerentabilný. Áno sme drahší, ale máme garantovaní servis, spadáme pod slovenské zákony, keď k nám prídeš môžeš si to odskúšať ( skús to cez web niekde v Šanghaji ) a hlavne máš u nás skúsenú obsluhu ktorá má už čo to odskúšané, vie poradiť a ti vieš od koho to berieš. Nechceš si priplatiť, mi ťa nenútime, ale potom nečakaj všetky tie služby čo ponúkame mi navyše. PS. skus sa dožadovať aby ti nejaký Číňan alebo Vietnamec prišiel predviesť a vysvetliť to čo si od neho chceš kúpiť cez internet. K nám chodí veľa začínajúcich ľudí ktorý nevedia a potrebujú poradiť. Tí sa potom aj často vracajú keď niečo nevedia alebo chcú niečo dokúpiť. U mňa sa nestalo aby sme im aj potom neporadili, neponúkli nejakú dobru knihu ktorá im pomôže napredovať. Potom je tu trieda stredne pokročilých, tam je to tak pol na pol. Polku sme si mi dá sa povedať od školili a preto sa k nám vracajú a polku ktorá nechodí po žiadnych kamenných predajniach len keď chcú niečo reklamovať. No a nakoniec sú to profesionáli, je to až z údivom ale tí chodia takmer všetci a vedia prečo Takže takto to je zo slovenským zákazníkom
Mám 550D a práve tieto veci mi nechýbajú. Pokladám za lepšie fotiť do RAWu a tieto efekty urobiť až dodatočne. Používať to je zbytočná strata momentu. Pokiaľ sa to urobí dodatočne, môžeš si urobiť efektov, koľko len chceš. Jediné, čo prináša 600D viac oproti 550D je výklopný displej a bezdrôtové odpaľovanie bleskov. Obe veci by som privítal, no nie sú natoľko dôležité, aby som menil foťák za nový. U Canonu platí, že sa vždy viac-menej oplatí kupovať x50D ako x00D (odladená verzia). Ale s narastajúcimi číslami sa rozdiely stierajú .
celé zle, 1100ka je určená pre ľudí ktorý moc nechcú zrkadlovku, boja sa jej, ale sú nie celkom rozhodnutý. 600ka je zas pre ľudí ktorý už vedia že chcú zrkadlovku ale fotia len výnimočne na dovolenkách, rodinu a majú to ako hobby. Práve títo ľudia vyžadujú kreatívne filtre, oni nechcú sa doma moc patlať s fotkami a už vôbec nie s RAWom. Pletieš si triedy 1xxx je pre totálnych začiatočníkov a 1xx je pre hobby fotografov respektíve užívateľov
celé zle, 1100ka je určená pre ľudí ktorý moc nechcú zrkadlovku, boja sa jej, ale sú nie celkom rozhodnutý. 600ka je zas pre ľudí ktorý už vedia že chcú zrkadlovku ale fotia len výnimočne na dovolenkách, rodinu a majú to ako hobby. Práve títo ľudia vyžadujú kreatívne filtre, oni nechcú sa doma moc patlať s fotkami a už vôbec nie s RAWom. Pletieš si triedy 1xxx je pre totálnych začiatočníkov a 1xx je pre hobby fotografov respektíve užívateľov
Ja neviem, ale ak niekto nechce zrkadlovku, tak si ju nekupi. Nie je lahsie napísať, že ten model je určeny pre najmenej solventnych, resp. pre tych, čo urobia do roka stovku zaberov v rodinnom kruhu? A opačne, začínať sa da aj s modelom 7D.
Ja neviem, ale ak niekto nechce zrkadlovku, tak si ju nekupi. Nie je lahsie napísať, že ten model je určeny pre najmenej solventnych, resp. pre tych, čo urobia do roka stovku zaberov v rodinnom kruhu? A opačne, začínať sa da aj s modelom 7D.
Niekto začína aj s 1D mk4. Ale to je skôr bláznovstvo ako správny krok. Začínať sa dá s hocičím. Rozdiel je v tom, či to využiješ.
nie nieje. Žiaden výrobca nerobí fotoaparáty pre viac alebo menej solventných. To je fakt hlúpe delenie a ešte som takú teóriu nepočul. Ani si neviem predstaviť že by som zákazníkovi povedal vy ste chudobný toto vám musí stačiť. 1xxx rada je pre ľudí ktorý ešte niesu stopercentne rozhodnutý pre zrkadlovku a váhajú nad kúpou. Je kopec takých čo rozmýšľajú nad vyššou radou kompaktov kde tá cena je už dosť vysoká a len tak okrajovo prejavujú záujem o zrkadlovky ako také. Nechcú sa moc s tým baviť potrebujú automatiku a aby im to robilo pekné fotky. Lepší kompakt stojí okolo 300-450€ a niekde tu začína aj rada 1xxxx. Cena, automatika a teraz aj kreatívne filtre a režimy tejto rady ich ale majú nakloniť práve ku zrkadlovke. Väčšinu ľudí čo kupujú túto triedu fakt nezaujíma RAW, alebo režim M, a už vôbec nič im nevraví 1/8000. Nevedia čo to je a načo by im to aj vlastne bolo. Chcú len pekné fotky Tieto rady majú jasný marketingový cieľ, či už Canon alebo Nikon počíta že zo 100 vlastníkov najnižšej triedy si určité % dokúpi príslušenstvo a pár ľudí prejde na vyššiu radu zrkadlovky. O tom to je celé a nie o tom spraviť fotoaparát pre chudobných
nie nieje. Žiaden výrobca nerobí fotoaparáty pre viac alebo menej solventných. To je fakt hlúpe delenie a ešte som takú teóriu nepočul. Ani si neviem predstaviť že by som zákazníkovi povedal vy ste chudobný toto vám musí stačiť. 1xxx rada je pre ľudí ktorý ešte niesu stopercentne rozhodnutý pre zrkadlovku a váhajú nad kúpou. Je kopec takých čo rozmýšľajú nad vyššou radou kompaktov kde tá cena je už dosť vysoká a len tak okrajovo prejavujú záujem o zrkadlovky ako také. Nechcú sa moc s tým baviť potrebujú automatiku a aby im to robilo pekné fotky. Lepší kompakt stojí okolo 300-450€ a niekde tu začína aj rada 1xxxx. Cena, automatika a teraz aj kreatívne filtre a režimy tejto rady ich ale majú nakloniť práve ku zrkadlovke. Väčšinu ľudí čo kupujú túto triedu fakt nezaujíma RAW, alebo režim M, a už vôbec nič im nevraví 1/8000. Nevedia čo to je a načo by im to aj vlastne bolo. Chcú len pekné fotky Tieto rady majú jasný marketingový cieľ, či už Canon alebo Nikon počíta že zo 100 vlastníkov najnižšej triedy si určité % dokúpi príslušenstvo a pár ľudí prejde na vyššiu radu zrkadlovky. O tom to je celé a nie o tom spraviť fotoaparát pre chudobných
Súhlasím s väčšinou, čo tvrdíš, len o tej solventnosti - nech by som chcel akokoľvek, na lepší foťák, v čase, keď som si kupoval foťák, by som nemal, 1000D bola jediná voľba kvôli financiám. Fakt je ten, že v mnoho domácnostiach skrátka rozpočet nepustí, nech by bolo fotenie akokoľvek obľúbený koníček. Myslím, že Canon išiel týmito modelmi dobrým smerom, kvalita výstupu pre bežného človeka je na perfektnej úrovni.
Novinky Canon
http://www.youtube.com/watch?v=smnL2_bn6Ws
http://www.youtube.com/watch?v=smnL2_bn6Ws
inak na makro tieto malé srandy úplne stačia
(Pozn. kedysi si \"bol byval\" nieco take spominal ...)
odporúčam si prezrieť
mňa zaujali nové vlastnosti EOS 1100 a 600. Niektoré veci ktoré si prebrali z vlastností vyspelých kompaktov by som si vedel predstaviť aj v mojej zrkadlovke. Efekt miniaturizácie, efekt rybieho oka bez toho aby som kupoval tento drahý objektív a niektoré kreatívne filtre sú tiež super. Hodne sa mi páči čiernobieli filter zo simuláciou zrna. Je toho viacej čo je zaujímavé a v celku dobré
(Pozn. kedysi si \"bol byval\" nieco take spominal ...)
PS. skus sa dožadovať aby ti nejaký Číňan alebo Vietnamec prišiel predviesť a vysvetliť to čo si od neho chceš kúpiť cez internet.
K nám chodí veľa začínajúcich ľudí ktorý nevedia a potrebujú poradiť. Tí sa potom aj často vracajú keď niečo nevedia alebo chcú niečo dokúpiť. U mňa sa nestalo aby sme im aj potom neporadili, neponúkli nejakú dobru knihu ktorá im pomôže napredovať. Potom je tu trieda stredne pokročilých, tam je to tak pol na pol. Polku sme si mi dá sa povedať od školili a preto sa k nám vracajú a polku ktorá nechodí po žiadnych kamenných predajniach len keď chcú niečo reklamovať. No a nakoniec sú to profesionáli, je to až z údivom ale tí chodia takmer všetci a vedia prečo
Takže takto to je zo slovenským zákazníkom
A opačne, začínať sa da aj s modelom 7D.
Začínať sa dá s hocičím. Rozdiel je v tom, či to využiješ.
Tieto rady majú jasný marketingový cieľ, či už Canon alebo Nikon počíta že zo 100 vlastníkov najnižšej triedy si určité % dokúpi príslušenstvo a pár ľudí prejde na vyššiu radu zrkadlovky. O tom to je celé a nie o tom spraviť fotoaparát pre chudobných
Tieto rady majú jasný marketingový cieľ, či už Canon alebo Nikon počíta že zo 100 vlastníkov najnižšej triedy si určité % dokúpi príslušenstvo a pár ľudí prejde na vyššiu radu zrkadlovky. O tom to je celé a nie o tom spraviť fotoaparát pre chudobných
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa