Fórum » O TECHNIKE

Sony A200 alebo Olympus E-420

ramy
ramy 2009-08-18 22:26:27+02
Ahojte, plánujem kúpu svojej prvej zrkadlovky a tak by som poprosila o radu či je lepší Sony A200 alebo Olympus E-420 so setovými objektívmi. Viem, že mi budete chcieť poradiť nikon alebo canon ale kedže mám ako študentka veľmi obmedzený rozpočet tak sa sústredujem na tieto dva, ktoré som našla za 299 eur. dakujem

javelin
2009-08-20 10:42:58+02
Fotil som kolegovi svadbu a zhodou okolností jeho dcerka vlastní 520-ku....chodila popri mne a dablovala si sama pre seba....tak som si ho v prestávke skúsil....nemam moc velké laby , no aj tak mi skoro vypadol z ruky...:)))
Menit v rýchlosti parametre (interier , exterier), jednoducho byť pružný v danej situacii, je zdĺhavé a unavujúce....a konečný výsledok porovnávať nechcem a nebudem...Čo dodať ...výborná hračka pre dospievajúce detská , nenáročného amatéra a dovolenkového nadšenca.....Uplatnenie určite nájde aj v podvodnej fotografii kdesi v Sharm El Sheikhu....Blue Skies, priatelia téma Olympus je pre mna vyčerpaná...Ibaže by sa ozval Milan Bališ , s ním rád pokecám...:))))

wayne
2009-08-20 10:43:44+02
príspevok od: misodk
scasti suhlasim, nejdem to dalej rozoberat, treba pracovat :). chcel som skor reagovat na javelina, lebo toto je vlakno o lowendoch... ale vlastne kazde vlakno, kde sa nachadza nejaky olympus sa takto zvrtne. mam olympus, urcite chcem investovat do dalsieho vybavenia, ktore by som vedel najst aj u olympusu, ale to je znova znama piesen.. malo a drahe. takze casom asi prechod.
staci si prejst forum a temy v ktorych sa rozobera olympus a mas hned jasno preco si javelin robi srandu..

javelin
2009-08-20 10:45:58+02
Dnes som sa už klaňal ,so zdvihnutými rukami a tvárou k východu ,za odpustenie , onej hanebnej roler- trojkííííííý

Marcel Rebro
2009-08-20 10:48:29+02
príspevok od: javelin
Dnes som sa už klaňal ,so zdvihnutými rukami a tvárou k východu ,za odpustenie , onej hanebnej roler- trojkííííííý
ty si sa prestahoval do Brna?

javelin
2009-08-20 10:51:29+02
príspevok od: Marcel Rebro
ty si sa prestahoval do Brna?
Ale čoby....konvertoval som....z kostola mam už otlačené kolená ,(tvrdé drevo)....teraz klakám na koberček...:))))

misodk
2009-08-20 11:01:39+02
tos.. nejdem sa s vami pustat do diskusie lebo ma zozeriete :) a chapem co chcete povedat..
nemam vela skusenosti.. E-520 je uz druhy krat v reklamacii, lebo mi nespolahlivo ostri, pokial to je vlastnost fotaku, tak ho hned predam a budem nadavat na znacku olympus :). pokial ho opravia tak co uz, pokial ho dam reklamovat treti krat, chcem prachy a kupim canon 40D alebo 50D :). kazdopadne amater nadsenec, co nefoti profesionalne svadby, si dokaze postat niekde v prirode a nastavit si fotak a cvaknut. a tiez ked si bude chciet ofotit priatelku a kupi si nejaky ten blesk, osvetlenie alebo odrazky tak to dokaze s ´porovnatelnym´ vystupom s inymi znackami (mozno s vecsou namahou)... tak sa mi to javi :)). nehovorim vsak o vyssich modeloch C a N za tazke prachy ale o pristrojoch vramci triedy +-...

2009-08-20 11:10:33+02
nieze by som chcel nejak vstupovat do tejto druznej debaty, no s cim porovnavat E-520 od konkurencie C/N? nejak ma ta znacka netrapi, nezaujimam sa o jej technicke specifikacie, to ma len tak napadlo...1000D, 450D, 40D?

javelin
2009-08-20 11:12:00+02
Pozri Mrcov príspevok vyššie....vystihol to....chcem fotit a nie sa trápiť...:)))
Ver mi viem o čom točím....mám za sebou pár stoviek záberov kde som si nastavoval parametre podla tabulky na zadnej strane blesku , alebo externého expozimetra....:))))
Tak keď môžem, volím rýchlu kvalitu....týmto ďakujem Nikonu, že to pre mňa robí...:))))

javelin
2009-08-20 11:14:28+02
príspevok od:
nieze by som chcel nejak vstupovat do tejto druznej debaty, no s cim porovnavat E-520 od konkurencie C/N? nejak ma ta znacka netrapi, nezaujimam sa o jej technicke specifikacie, to ma len tak napadlo...1000D, 450D, 40D?
Veľkost snimača je elementárny stav, prečo je Oly Oly Janko neporovnateľný s C/N/P....:)))

Ultra TXF
2009-08-20 11:15:43+02
Žiadna zrkadlovka dnes nerobí ´zlé ´ fotky a na bežné fotenie bohato stačí za optimálnych podmienok.
Otázkou je potom ale tá,kam ťa pustí napr.šum pri dvíhaní ISO,s čím má problém Olympus , ale aj Sony.Nehovoriac o množstve objektívov a príslušentva na Canon a Nikon napr.
Pokiaľ si niekto kúpi Olympus s tými dvoma setovými objektívmi a vie ,že nič už nebude viac kupovať,pretože proste nemá také ambície ani potrebu a stačí mu to,tak ho vôbec nebudem odhovárať a ani mu ten výber kritizovať.Pokiaľ mu ten olympus sedí a je spokojný,tak je všetko ok.

2009-08-20 11:18:31+02
príspevok od: javelin
Veľkost snimača je elementárny stav, prečo je Oly Oly Janko neporovnateľný s C/N/P....:)))
ved ja viem, snimac je zaklad...ale ked vacsina Olympusakov obhajuje svoje E-neviemco, tak by somrad vedel, s cim ich porovnavaju/li, ked si kupovali svoju vytuzenu zrkadlovku...nehrladiac na to, ze rozne multielektra pre domacnost su ich plne ako Mileticka sikmookych predavacov :o)

viking81
2009-08-20 11:45:28+02
príspevok od:
ved ja viem, snimac je zaklad...ale ked vacsina Olympusakov obhajuje svoje E-neviemco, tak by somrad vedel, s cim ich porovnavaju/li, ked si kupovali svoju vytuzenu zrkadlovku...nehrladiac na to, ze rozne multielektra pre domacnost su ich plne ako Mileticka sikmookych predavacov :o)
oly ziskava zakaznikov vdaka dobremu maketingu...ked som zacal robit v elektre...ako zrkadlovky sme tam mali len oly...a aj modelovy katalog od nich tam bol...ked si to clovek precital..tak si myslel ze nic lepsie neexistuje...takze vela ludi na to skocilo a preto sa ich ted hufne zbavuju...najviac inzeratov v bazare vidim prave na oly :)

2009-08-20 11:49:18+02
príspevok od: viking81
oly ziskava zakaznikov vdaka dobremu maketingu...ked som zacal robit v elektre...ako zrkadlovky sme tam mali len oly...a aj modelovy katalog od nich tam bol...ked si to clovek precital..tak si myslel ze nic lepsie neexistuje...takze vela ludi na to skocilo a preto sa ich ted hufne zbavuju...najviac inzeratov v bazare vidim prave na oly :)
to mi je jasne, ze bez marketingu by taky predaj nemali...vsak prave, tych inzeratov je ako maku, preto sa pytam, s cim Olympusaci porovnavali, ked to kupovali a tak obhajuju svoje masinky :o)

viking81
2009-08-20 11:52:48+02
príspevok od:
to mi je jasne, ze bez marketingu by taky predaj nemali...vsak prave, tych inzeratov je ako maku, preto sa pytam, s cim Olympusaci porovnavali, ked to kupovali a tak obhajuju svoje masinky :o)
netusim...ale asi vyhrala u nich cena...ved 520 v kite s dvoma sklami sa da zohnat za par korun...tak jedine ten argument by som pochopil...:)

Ultra TXF
2009-08-20 12:00:37+02
netusim...ale asi vyhrala u nich cena...ved 520 v kite s dvoma sklami sa da zohnat za par korun...tak jedine ten argument by som pochopil...:)
Isto,že aj cena,veď ten kit už stojí pomaly ako lepší kompakt a zase za tie prachy svoje služby urobí.Pokiaľ to má vyslovene pre vlastnú potrebu a nebude s tým robiť nič komerčné,tak prečo nie.

viking81
2009-08-20 12:09:33+02
ved to...za tie peniaze pre potesenie...moze byt...sluzbu spravi...ked clovek vie s tym robit aj pekne fotky porobi...horsie ked potom zisti kde ma ten fotak hranice :) inak sa mi pacil myslim ze v tomto vlakne jeden argument preco oly...ze ma vdaka mesniemu snimacu vacsiu HO...podla mna je to skor minus ako plus :)

duroslav
2009-08-20 12:19:35+02
ved to...za tie peniaze pre potesenie...moze byt...sluzbu spravi...ked clovek vie s tym robit aj pekne fotky porobi...horsie ked potom zisti kde ma ten fotak hranice :) inak sa mi pacil myslim ze v tomto vlakne jeden argument preco oly...ze ma vdaka mesniemu snimacu vacsiu HO...podla mna je to skor minus ako plus :)
pre cieľovú skupinu bežných cvakačov je to každopádne prínos

PRINST
2009-08-20 12:34:37+02
príspevok od: duroslav
pre cieľovú skupinu bežných cvakačov je to každopádne prínos
Objektívne sa musí uznať, že prevažná väčšina profesionálnych fotografov fotí zrkadlovkami Nikon a Canon.
Ale ja napríklad poznám / samozrejme - že nie osobne ... / jedného špičkového, ktorý fotí i na Olympus.
Fernando GOMEZ - vo svojej knihe : ´FOTOGRAFUJEME GLAMOUR´ - má veľmi veľa kvalitných fotiek fotených Olympusom - s objektívmi ZUIKO.
Fakt doporučujem si ich pozrieť.

javelin
2009-08-20 12:36:17+02
príspevok od:
Pametam si zarytých Trabantistov ,ako sa zubami nechtami držali svojho modelu....a ako si ho obhajovali....malá spotreba , nehrdzavie , dieru prelepíš páskou , blatník lepidlom na papier.....Tak nejako vidím aj Oly fan klub...:)))

Marcel Rebro
2009-08-20 12:36:35+02
ako pre koho ... by si sa divil kolko ludom sa fotky z DSLR zdaju ´v pozadi dajake rozmazane´ ... skratka ked sa fotia v all-inclusive jedalni chcu mat za sebou ostre aj vsetky salatove misy bez toho aby museli dumat nad nejakou HO a podobnymi ´kravinami´

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()