Fórum » O TECHNIKE

canon 7D nastupca 50D-cka

pe3k
pe3k 2009-08-29 21:48:06+02
tak mame neoficialne ale konecne parametre 7D-cka predstavenie 1.septembra 1. 18MP APSC CMOS 2. Dual DIGIC 4 3. 8 FPS (~14 FINE JPEG/ 15 RAW) 4. New eight-directional double cross central AF point, total 19 cross AF points 5. ISO 100-6400 (Exp 12800) 6. ~100% 1.0X magni VF with intelligent display, horizon assist 7. New iFCL metering (exposure and colour) 8. 3′ 920K Version II LCD, 160 deg viewing 9. Full HD video (w external mic input n HDMI output) 10. Live view w Face-priority AF 11. New switch for Live View/Video mode 12. Aero-dynamic body design, metallic shutter sound, 150K shutter life 13. New 24mm built-in flash, supports EOS intelligent speedlite system 14. A.L.O 15. P.I.C 16. Picture style 17. EOS Integrated Dust Removal system este neviem ci bude APS-C (1.6x Crop) alebo APS-H 1,3x ja by som radsej to APS-H na druhej strane.. ked bude dobry snimac tak crop 1,6x vyhovuje na sport :))

zvonec
2009-08-29 23:06:47+02
hmmm a to L-kove macro na 100mm super...

arnie175
2009-08-29 23:07:14+02
príspevok od: Strhak
Vieš spýtal som sa doda a povedal že má pre určité prípady D700 ale pre iné zas D300, prečo asi??? Kúp si na FF 800mm f/5,6 alebo na APS-C 500mm f/4, potom si porovnaj ceny a svetelnosť a povedz mi na čo si prišiel, hmmm. Úprimne ja osobne dúfam že Canon si nechá v profi triede aj prístroj s APS-H snímačom
ja som nepovedal ze má d300 ma zahodit, ja ju tiez chcem na zver:-)ale su situacie kedy to bez citlivosti ff nejde...a nelutujem, pretoze veci ktore som zatial fotil na zakazku tak d700 obstala na jednotku a s d300 by som mal problemy.ale rozoberat to nemusime ved vieme ake su rozdiely medzi ff a aps-c:-)

Strhak
2009-08-29 23:17:29+02
príspevok od: arnie175
ja som nepovedal ze má d300 ma zahodit, ja ju tiez chcem na zver:-)ale su situacie kedy to bez citlivosti ff nejde...a nelutujem, pretoze veci ktore som zatial fotil na zakazku tak d700 obstala na jednotku a s d300 by som mal problemy.ale rozoberat to nemusime ved vieme ake su rozdiely medzi ff a aps-c:-)
Vieme, ale trochu ma prekvapuje v čom by si mal probléme s D300, poznám fotografov ktorý s ňou fotia profesionálne a zatiaľ sa nesťažovali, dokonca poznám aj takých ktorý ešte dnes fotia svadby s D200 na takej úrovni že ja si môžem ísť akurát kľaknúť do kútika a hanbiť sa. Je to vec pohľadu FF je na niečo vhodné a zas APS-C/H na iné a treba rozdeľovať. Móda portréty ľudí jednoznačne vedie FF ale šport Fotenie divokej zvery APS-H ( crop 1,3 ) a aj preto si myslím že obe technológie by mali ostať na trhu a nie len sa za FF hnať ;-)

arnie175
2009-08-29 23:31:21+02
Vieme, ale trochu ma prekvapuje v čom by si mal probléme s D300, poznám fotografov ktorý s ňou fotia profesionálne a zatiaľ sa nesťažovali, dokonca poznám aj takých ktorý ešte dnes fotia svadby s D200 na takej úrovni že ja si môžem ísť akurát kľaknúť do kútika a hanbiť sa. Je to vec pohľadu FF je na niečo vhodné a zas APS-C/H na iné a treba rozdeľovať. Móda portréty ľudí jednoznačne vedie FF ale šport Fotenie divokej zvery APS-H ( crop 1,3 ) a aj preto si myslím že obe technológie by mali ostať na trhu a nie len sa za FF hnať ;-)
tak crop faktor chcem kvoli zvery, ved cena skliel:-)a k tym svadbam, ak sa vobec budem niekedy zenit tak chcem aby fotograf mal len FF...ked som fotil v kostole mal som sklo s f 2,8 a aby som bol maximalne spokojny musel som dat pri 1/80 iso 1250 aj 1600.....videl som fotky z svateho prijimania akoze profikou co sa zivia svadbami a akciami, mali d300, nejake sklo s f2,8, davali radsej iso len 800 kvoli sumu, ale ked som porovnaval ich fotky a moje fotky s iso 1250 ci 1600 tak to sa nedalo porovnavat, najdu sa fotografi co robia superveci aj s d300 za zlych svetelnych podmienok ale ff je ff, najviac ma sokovalo ked som videl tie fotky z prijimania ze mali to byt ludia co sa zivia svadbami cca 10 rokov a fotky z prijimania co je tiez raz za zivot pre tie deti boli ciastocne odflakle...co uz, to nevravim ze fotky z minulorocneho prijimania fotili ´ profici´ s d70 a vysledok bol katastrofalny...

Strhak
2009-08-29 23:54:31+02
tak crop faktor chcem kvoli zvery, ved cena skliel:-)a k tym svadbam, ak sa vobec budem niekedy zenit tak chcem aby fotograf mal len FF...ked som fotil v kostole mal som sklo s f 2,8 a aby som bol maximalne spokojny musel som dat pri 1/80 iso 1250 aj 1600.....videl som fotky z svateho prijimania akoze profikou co sa zivia svadbami a akciami, mali d300, nejake sklo s f2,8, davali radsej iso len 800 kvoli sumu, ale ked som porovnaval ich fotky a moje fotky s iso 1250 ci 1600 tak to sa nedalo porovnavat, najdu sa fotografi co robia superveci aj s d300 za zlych svetelnych podmienok ale ff je ff, najviac ma sokovalo ked som videl tie fotky z prijimania ze mali to byt ludia co sa zivia svadbami cca 10 rokov a fotky z prijimania co je tiez raz za zivot pre tie deti boli ciastocne odflakle...co uz, to nevravim ze fotky z minulorocneho prijimania fotili ´ profici´ s d70 a vysledok bol katastrofalny...
K tomu šumu ja kľudne fotím s Canon 50D na ISO 1000-1250 a keď tlačím fotky na tlačiarni tak ani pri výtlačku A3 takmer nebadať šum a keď dám na A4 tak to už vôbec nieje vidno. Na monitore samozrejme pri zväčšení ho vidno no tlač bez problémov schová takéto nedostatky. Takže tu nevidím problém, skôr kde vidím problém je vo fotkách ktoré vychádzajú z labu. Sú také bez detailov, mdlé, neostré a preto ak mám dáku dobrú fotku tak ju tlačím doma a veľké formáty len doma nikdy nie v labe lebo to len pokazia ;-) Ozaj k tomu D70 raz dávno sme tu mali jednu profesionálku čo s dačím takýmto fotila a na www stránke mala napísaní text: vďaka našim profesionálnym prístrojom vám vieme garantovať vysokú kvalitu práce (D60/D80) dáko tak to mali tam napísané už si to celkom nepamätám ale bavil som sa na tom dostatočne ;-)

arnie175
2009-08-30 00:01:27+02
K tomu šumu ja kľudne fotím s Canon 50D na ISO 1000-1250 a keď tlačím fotky na tlačiarni tak ani pri výtlačku A3 takmer nebadať šum a keď dám na A4 tak to už vôbec nieje vidno. Na monitore samozrejme pri zväčšení ho vidno no tlač bez problémov schová takéto nedostatky. Takže tu nevidím problém, skôr kde vidím problém je vo fotkách ktoré vychádzajú z labu. Sú také bez detailov, mdlé, neostré a preto ak mám dáku dobrú fotku tak ju tlačím doma a veľké formáty len doma nikdy nie v labe lebo to len pokazia ;-) Ozaj k tomu D70 raz dávno sme tu mali jednu profesionálku čo s dačím takýmto fotila a na www stránke mala napísaní text: vďaka našim profesionálnym prístrojom vám vieme garantovať vysokú kvalitu práce (D60/D80) dáko tak to mali tam napísané už si to celkom nepamätám ale bavil som sa na tom dostatočne ;-)
tak ja som sum porovnaval s d300 a nie 50D:-)tie fotky co som videl bolo v digitalnej forme nie tlacenej...ked som videl minulorocne prijimanie tak som bol v uzase ako ludia maju drzost za to pytat take prachy...na 90 percentach fotkach kde boli biele saty boli prepaly ako hovado, keby mi tak fotograf nafotil svadbu asi by ho potom odviezli na ARO:-) ak tej tlaci d700 mi aspon ulahci zivot lebo fz50 nepoznala adobergb a ked mi profik v mojom meste vytlacil fotky podexponove skoro ma vykotilo, lebo mal tlac v adobergb a nie len rgb...a ked som od profika pytal nastavenia pc tak si omylom vsetky nastavenia zmazal a musel nastavovat znovu tak ma skoro zbil a musel som zdrhnut z jeho ateliaru:-)

Strhak
2009-08-30 00:11:26+02
tak ja som sum porovnaval s d300 a nie 50D:-)tie fotky co som videl bolo v digitalnej forme nie tlacenej...ked som videl minulorocne prijimanie tak som bol v uzase ako ludia maju drzost za to pytat take prachy...na 90 percentach fotkach kde boli biele saty boli prepaly ako hovado, keby mi tak fotograf nafotil svadbu asi by ho potom odviezli na ARO:-) ak tej tlaci d700 mi aspon ulahci zivot lebo fz50 nepoznala adobergb a ked mi profik v mojom meste vytlacil fotky podexponove skoro ma vykotilo, lebo mal tlac v adobergb a nie len rgb...a ked som od profika pytal nastavenia pc tak si omylom vsetky nastavenia zmazal a musel nastavovat znovu tak ma skoro zbil a musel som zdrhnut z jeho ateliaru:-)
No veselo tam máte:-DDD
Inak na bielych šatách ak máš kde tu prepal nieje problém, keď to dáš vytlačiť ten prepal tam proste nieje. Iba ak je veľmi veľký tak ho zbadáš že tam proste chyba štruktúra, s tím si hlavu lámať nemusíš aj tak za jasného dná sa ti kde tu vždy dáky objaví. Ujo musel byť bohovsky spokojní keď to vymazal (trdlo jak sa mu to len podarilo, ja by som ta asi aj dobehol ;-DDD ), profilácia tlačiarní je zábavná a hodne drahá. Mám doma Canon Pixma 9000Pro a profiláciu som jej robil len raz a stačilo ;-)

arnie175
2009-08-30 00:17:35+02
ibaze tie prepali boli skoro na vsetkych fotkach v kostole .....prepali na satach, pozadie prilis tmave no proste krasa...A3 tlaciaren zatial nemam, co ma nasralo viac tak tie podexponovane fotky boli na 90x50 a 120x50 cm...doteraz si nadavam ze sme nevytlacili par vyrezov na A4...lebo fotky zaroven aj laminoval.no drahe poucenie do buducnosti, ale kedze ma D3 a ja d700 tak snad uz nebudu take problemy...

Strhak
2009-08-30 00:25:44+02
ibaze tie prepali boli skoro na vsetkych fotkach v kostole .....prepali na satach, pozadie prilis tmave no proste krasa...A3 tlaciaren zatial nemam, co ma nasralo viac tak tie podexponovane fotky boli na 90x50 a 120x50 cm...doteraz si nadavam ze sme nevytlacili par vyrezov na A4...lebo fotky zaroven aj laminoval.no drahe poucenie do buducnosti, ale kedze ma D3 a ja d700 tak snad uz nebudu take problemy...
Prajem ti aby si ich nemal. Ani ten najlepší fotoaparát nedokáže predvídať čo s tím porobia v labe. Dobre je ak si to môžeš pred tlačou skontrolovať u nich na monitore ak majú tú možnosť ak nie tak si dať spraviť malí snímok ako skúšobní a až po skontrolovaní toho dať tlačiť veľký formát. Tlač veľkých formátov je problematická a veľmi nákladná. Ani kalibrácia plus špičkový monitor nedokážu na 100% zabezpečiť správnosť tlače (farby) , iba sa čo najviac priblížiť realite :-(((

jake
2009-08-30 01:36:59+02
akurat si myslim, ze ako byvaly canonista co presiel do nikonu (po 20 rokoch fotenia) mozem povedat, ze si vazim vsetky znacky, proste kazdemu pasuje nieco ine. A ohladne velkosti chipu myslim, ze sa spat k APS-C asi uz nevratim. Jeho ciastocna vyhoda je len crop faktor a to je asi vsetko. Lenze su aj telekonvertory a s 400/f2?,8 sa da dosiahnut ohnisko az 800 so svetelnostou f5,6 co je pre mna uplne dostacujuce a na kresbe a praci objektivu to de facto je uplne jedno, nevidiet ziaden pokles kvality (v tomto je nikon lepsi). Celkovo vsak na dobrej fotke nepoznat akym fotakom bola fotena a kazdy sa kocha krasou a pre objektivnost je treba povedat, ze sice su veci kde sa uspechy jednotlivych znaciek striedaju kto je na vyslni ale aj tak to nakoniec skonci u toho, ze co viac pasuje tak tym fotim.
Akurat po prechode na D700 uz neriesim vobec problemy s ISO, ak ma fotak dobry vykon pri ISO 6400 tak sa da fotit fakt cokolvek s dobrym sklom, dalej je snad uz len infravidenie.

Shadow_Zone
2009-08-30 02:03:07+02
Zauimalo by ma ale ako tam Canonaci napchali tych 18Mpx, ved uz pri 50D senzore vycvhalovali to ze ma mensi sum ako 40D a neni tomu tak, a este k tomu ked uz aj prekonali hranicu 15Mpx co vraveli ze uz vyssie nepojde... Myslim ze s tym sumom to bude horsie :(, alebo iba rovnake ako 50D. Velka skoda ze tam nedali APS-H. A myslim ze tiez aj ten DUAL DIGIC 4 je dost zbytocny, iba zrut energie, ked 5D mark II ma 21Mpx senzor a staci mu jeden... Som vazne zvedavy na prve testy...

Strhak
2009-08-30 02:16:40+02
príspevok od: Shadow_Zone
Zauimalo by ma ale ako tam Canonaci napchali tych 18Mpx, ved uz pri 50D senzore vycvhalovali to ze ma mensi sum ako 40D a neni tomu tak, a este k tomu ked uz aj prekonali hranicu 15Mpx co vraveli ze uz vyssie nepojde... Myslim ze s tym sumom to bude horsie :(, alebo iba rovnake ako 50D. Velka skoda ze tam nedali APS-H. A myslim ze tiez aj ten DUAL DIGIC 4 je dost zbytocny, iba zrut energie, ked 5D mark II ma 21Mpx senzor a staci mu jeden... Som vazne zvedavy na prve testy...
Čo myslíš na čo sú tie dva procesory???? Predsa na odstránenie šumu ;-)
PS. neviem čo máte proti 50D, vôbec moc nešumí a hladina ISO bola skutočne vyššie posunutá ako na 40D až po 12800. V reále môžem používať ISO 3200 kým na 40D je najvyššie použiteľné ISO 1600. Tak neviem kde je pravda ;-)

Shadow_Zone
2009-08-30 02:19:00+02
...s tou 50D to viem :D jednu doma mam ;) ISO 1600 - 100% pouzitelne zabery :)

2009-08-30 03:30:12+02
a ako tie 2 procesory odstrania sum?!? softwarovo? sak to bude rozpite jak na pijaku. inak su tam kvoli tym 8fps pri 18mpix.

moj nazor - canon konecne dobehol a mierne predbehol D300/D300s po ´vykonnostnej´ stranke. este bude zaujimave odsledovat sum, nakolko neverim, ze tych 18 mpix bude ostrych. ked si zoberieme, ze uhlopriecka je kratsia 1.6 nasobne, potom je plocha mensia 2.56 nasobne = rozlisko FF zrkadlovky s 46MPIX. povedal by som, ze drviva vacsina Lkovych objektivov toto rozlisko nezobrazi ostro. podobny problem mali uz pri 1Ds Mark III a ten ma cca polovicu rozliska.

a ked sa tu uz hadame, co je lepsie pre sportoveho fotografa, tak je to v podstate jedno. redakcie malokedy tlacia vacsie, nez A4 a na to stacia 4mpix = objektiv sa da predlzit orezom.

trojuholnik
2009-08-30 08:15:48+02
fuj zadna strana vyzera hnusne naco tam je zas tolko tlacidiel?

18MPX zbytocnost, uplne by stacilo 12

chvalim viac AF bodov

cenu som niekde videl okolo 1600US co nie je vela

ak by to bolo APS-H bol by problem s objektivmi, neviem ci by canon do toho isiel

treba pockat na testy a ak by dopadli dobre aj by som o nom rozmyslal

pe3k
2009-08-30 09:24:29+02
no cena... tak nepotvrdene je toto In USA: $1699 Body
In Canada: $1999 Body

Strhak
2009-08-30 09:36:25+02
príspevok od: pe3k
no cena... tak nepotvrdene je toto In USA: $1699 Body
In Canada: $1999 Body
A ako býva dobrým zvykom In Slovakia 1699 ale € ;-)))

pe3k
2009-08-30 09:40:31+02
moja nazor na 7D..... pockat na preve testy :) 18 mpix je fajn aj ked som dufal ze to bude aspon ASP-H ideal by bol 18 MPIX 8snimkov/s a FF ale takto asi bude vyzerat 1D MARK IV hoc bude FF bude tam crop 1,3x :)
na druhej stracne crop 1,6xy ma svoje vyhody 70-200 je hlhsia a este 18 MPIX daju sa robit vyrezy tak je este dlhsia :)))

stale sa rozhodujem medzi 5D mark II alebo 7D ... 7D ma super rychlost 2 x DIGI 4 (stacil by jeden digi5 - je 2x rychlejsi ako digi 4) rozhodujuci bude sum... ked sum bude pouzitelny v 3200 tak idem do 7D ak nie tak budem zvazovat kupu 5D-cka :) ale tam mi vadi seriove snimanie a az moc MPIX... tak uvidime :)

2009-08-30 09:55:59+02
nejdeme na pivo? :o))

pe3k
2009-08-30 09:58:43+02
príspevok od:
nejdeme na pivo? :o))
nepijem pivo :)

Strana 2 z 12

Inzercia
  • ()

• ()

• ()