Ahojte všetci. Pred časom som si zadovážil prvú zrkadlovku a teraz riešim otázku objektívov. Zatiaľ mám 18-55 ako základ a teraz sa obzerám po niečom na fotenie automobilového športu. Prečítal som tu už mnoho vláken diskusie a vychádza mi, že by som mal hľadať nejakú 70-200. Fotím konkrétne cross country rally, t.j. všemožné terény, často v lese, za každého počasia. Doteraz som fotil s Powershotom S3is, výsledky si môžete pozrieť na www.autosportfoto.sk, rubrika Offroad, alebo na http://picasaweb.google.com/Michal.4x4. Budem potrebovať objektív so svetelnosťou 2,8 alebo bude stačiť 4,0? Prípadne prosím poraďte konkrétny objektív, značku nemám preferovanú žiadnu. Ďakujem.
Ja momentálne o novom 24-70 f/2,8 L už aby tu bol. Snáď do vianoc to Canon stihne a ak nie vezmem ten čo je teraz v ponuke. Už aby boli tie vianoce ;-)
Tak ja mám momentálne 70-200 f/4 L a som maximálne spokojní. Ak budem mať už všetky objektívy pokúpené a nebudem vedieť čo z peniazmi tak si kúpim 70-200 f/2,8 L IS ;-)))
Tak ja mám momentálne 70-200 f/4 L a som maximálne spokojní. Ak budem mať už všetky objektívy pokúpené a nebudem vedieť čo z peniazmi tak si kúpim 70-200 f/2,8 L IS ;-)))
sa ti cudujem, ze sa ti chce cakat na vianoce. To akoze teraz si mam ten aparat co si ma na neho vyhecoval zabalit a rozbalit az pod stromcekom???
sa ti cudujem, ze sa ti chce cakat na vianoce. To akoze teraz si mam ten aparat co si ma na neho vyhecoval zabalit a rozbalit az pod stromcekom???
Nie, ale Canon má vydať teraz novú verziu toho objektívu. Mal by to byť už Canon EF 24-70 f/2,8 L IS USM. Bude mať naviac stabilizáciu a ak by vylepšili aj optiku tak sa oplatí počkať. Som hlavne zvedavý na testy a prvé obrázky z neho. Ak ho nedodá na trh do vianoc potom kúpim tú verziu čo je teraz na trhu. Chápeš??? ;-)))
noooo...presne môj vysnívaný...asi ním aj zostane :D...najprv sa musím dostať k Tokina AF 16-50mm f/2.8 AT-X Pro 165 DX :)...trochu iná, reálnejšia kategória...:D
noo ja mam canon 70-200 F2,8 L IS a poviem ti ze niekedy je malo aj F2,8 :) div sa svete casto to IS pomaha co by som ani nepovedal, ale odskusal som si to sam na sebe :))
noooo...presne môj vysnívaný...asi ním aj zostane :D...najprv sa musím dostať k Tokina AF 16-50mm f/2.8 AT-X Pro 165 DX :)...trochu iná, reálnejšia kategória...:D
Vieš ja mám tú 70-200 f/4 a úprimne takýto objektív ani lepší momentálne nepotrebujem. Jasné že by som chcel 70-200 f/2,8 L IS ale na čo. To ako ja sa poznám by som radšej doplatil a kúpil 85 f/1,2 L ktorý by som skôr využil. No a teraz k téme ak máš málo peňazí naškrab aspoň na 70-200 f/4 L ( fantastické sklo ) ak nemáš problém s financiami tak potom jednoznačne 70-200 f/2,8 L IS ( toto je už sklo pre profíkov )
Vieš ja mám tú 70-200 f/4 a úprimne takýto objektív ani lepší momentálne nepotrebujem. Jasné že by som chcel 70-200 f/2,8 L IS ale na čo. To ako ja sa poznám by som radšej doplatil a kúpil 85 f/1,2 L ktorý by som skôr využil. No a teraz k téme ak máš málo peňazí naškrab aspoň na 70-200 f/4 L ( fantastické sklo ) ak nemáš problém s financiami tak potom jednoznačne 70-200 f/2,8 L IS ( toto je už sklo pre profíkov )
Ďakujem za radu, 70-200 f/4 L vyzerá byť voľba pre mňa, avšak verzia bez IS. Trafil si to presne - na toto sklo peniaze ešte naškrabem, ale f/4 s IS nie je kompatibilná s mojou peňaženkou.
Ďakujem za radu, 70-200 f/4 L vyzerá byť voľba pre mňa, avšak verzia bez IS. Trafil si to presne - na toto sklo peniaze ešte naškrabem, ale f/4 s IS nie je kompatibilná s mojou peňaženkou.
pri uhanajucom aute ti ten IS bude na nic. Bud ti bude stacit to svetlo co tam bude alebo nie. Aj tak musis trochu aj priclonit lebo sa ti tazko podari zaostrit presne. Budes vyuzivat vysoke ISO
Myslím že nebudeš ľutovať v mojej brašni má čestné miesto toto sklo. Inak včera som mal tu fotku dňa s ním odfotenú, ak ho trochu pricloníš dosiahneš úžasnú kresbu a je vhodné aj na dlhé celodenné fotenie vďaka nízkej váhe a dobrej konštrukcii ;-)
Myslím že nebudeš ľutovať v mojej brašni má čestné miesto toto sklo. Inak včera som mal tu fotku dňa s ním odfotenú, ak ho trochu pricloníš dosiahneš úžasnú kresbu a je vhodné aj na dlhé celodenné fotenie vďaka nízkej váhe a dobrej konštrukcii ;-)
pri uhanajucom aute ti ten IS bude na nic. Bud ti bude stacit to svetlo co tam bude alebo nie. Aj tak musis trochu aj priclonit lebo sa ti tazko podari zaostrit presne. Budes vyuzivat vysoke ISO
Ale tak tieto športy sa fotia väčšinou za dňa tak by tam nemal byť problém s clonením a v kombinácii s 40D vytvorí dobrý celok ktorý toho zvládne mnoho a ani toho najhustejšieho dažďa sa nemusí báť ;-)
Ktorú 70-200 pre Canon 40D?
70-200 F2,8 da sa zohnat v cesku za super cenu..
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa