Zdravim. Nikde som nenasiel nieco ohladom tohto.
Kupil som si nikon D80 , a k nemu bol program NX Capture. Velmi nechapem na co je ten program. Mohli by ste mi niekto upresnit ? Ak mam photoshop, bude mi treba tento program na nieco ?
To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF. Ak mas PS ktory ti berie normalne RAW tak tento NX možeš odinštalovať. Ja ho tieš nepouživam...
To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF. Ak mas PS ktory ti berie normalne RAW tak tento NX možeš odinštalovať. Ja ho tieš nepouživam...
dovolim si tvrdit, ze o funkcnosti capture NX mas velice obmedzene poznatky
no u mna to teraz vyzera tak ze bduem vsteko fotit v jpg a ziadny raw ... strasne spomaleny PC a raw mi to komplikuje ....je potrebne vsteko fotit do raw ? alebo ako ?
no u mna to teraz vyzera tak ze bduem vsteko fotit v jpg a ziadny raw ... strasne spomaleny PC a raw mi to komplikuje ....je potrebne vsteko fotit do raw ? alebo ako ?
No presne, naco to komplikovat. Len rozmyslam, zenaco si si potom kupil 80Dcko, je to velke, tazke, stacil by aj kompakt ktory ti vlezie do vacku a nemusis komplikovane nosit velku tasku vyhradne pre DSLR
ked s tym nemas skusenosti, hladaj si o tom informacie a uc sa. Je toho kvantum na nete. Preco cakas, ze niekto vyhovie tvojej lenivosti a bude ti tu robit lektora? Google snad pouzivat vies, tak ho pouzivaj.
dovolim si tvrdit, ze o funkcnosti capture NX mas velice obmedzene poznatky
sorry že som sa zapojil,.. ale načo riešiť nejaky soft ktory ti da niekto len tak zadara k fotaku. ked mas vela inych ktore su ovela prepracovanejšie, vykonnejšie a kvalitnešie. ale tot moj nazor.
sorry že som sa zapojil,.. ale načo riešiť nejaky soft ktory ti da niekto len tak zadara k fotaku. ked mas vela inych ktore su ovela prepracovanejšie, vykonnejšie a kvalitnešie. ale tot moj nazor.
Pretoze ako tu uz bolo spomenute tento soft spracuje najslepsie raw subory z Nikonackych fotakov. A oficialne nie je zadarmo ale stoji cca 200 Euro. Ja fotim vyhradne do rawka a tiff alebo .jpg si generujem z Capture NX.
No a tie ovela kvalitnejsie a prepracovanejsie softy stoja niekolko nasobne viac penez. Na to kolko stoji Capture NX dokaze toho dost.
co ste vsetci zabudli ako tento clovek pol roka kupoval D90 od pani z anglicka? :-) Zhovievavost...Capture NX je funkcnostou vynikajuci program, ktory vie pracovat aj s vrstavami akurat na vsetko treba milion klikov a je dost pomaly
neporovnavaj ho s Photoshopom. NX ma z umenia Photoshopu len to co potrebuje fotograf k zivotu. Kombinaciou jeho funkcii a vrstiev urobis na fotke aky kolvek efekt aky si zmyslis. Mohol by mat este klonovacie razitko alebo aspon keby bola moznost urcit zdroj vzorky prekrytia. Vsetky nastaveni a zmeny uklada priamo do NEF. Akurat ked si znova ten NEF otvoris tak sa ususis kym ho nacita
myslim, ze tu na ephoto je casto krat totalne zbytocne vobec reagovat na obdobne vlakna, ako je toto. No a vidim, ze o Capture NX toho vela nevies a z toho dovodu ti poradim do buducnosti akurat neodsudzovat nieco, o com nic nevies. Pokial by si to chcel nejako spochybnit, tak ta budem citovat ´To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF´. Ako bolo spomenute, stoji 200€ a je za to vela muziky.
skoda reci, hlavne ze mas vlastny nazor na nieco, co si nikdy nevedel pouzivat...
NX Capture
No a tie ovela kvalitnejsie a prepracovanejsie softy stoja niekolko nasobne viac penez. Na to kolko stoji Capture NX dokaze toho dost.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa