Fórum » O TECHNIKE

Môj širokáč

milos
milos 2009-10-21 16:26:41+02
Poprosím len o konkrétne skúsenosti s vašim širokouhlým sklom a maximum sprievodných fotografií s maximom vedľajších info (typ tela,zhruba popis prostredia v akom sa fotilo,EXIF,...). Berte to,prosím,ako pokus o nastolenie serióznych info na tomto fóre.Ďakujem.

falco.tinnunculus
2009-10-21 21:54:10+02
ja som sa na ten moj strasne tesil a nakoniec z neho mam dost vela nudnych fotiek...proste vsetko je tam strasne male :D treba tam kontrast medzi niecim co je blizko a niecim vzdialenejsim,alebo zachytit nejaku perspektivu...nie je to proste take jednoduche fotenie

winky
2009-10-21 22:06:44+02
príspevok od: Scooter
No ked je uz rec o sirokacoch, co vravite na tamron 17-50 F2.8 ? realne uvazujem o jeho kupe
pozeral som si tvoju vybavu je podobna tej mojej ak nie vpodstate na par veci ta ista... no mam ten tamron...zalezi uz ako sa vsade pisalo aky kus prave vychytas, v podstate po nejakom case uz na nom nafotenom, ta zacne postupne ak nie hned otravovat pomale ostrenie v menej svetelnych podmienkach a hlavne ten bzukot pri zaostrovani, dalej na plnu dieru 2.8 badas ze neni az taky ostry, priclonene na f4, 5.6 je to uz velmi slusne. uz to bolo davno co som riesil problem ako mas ty, no nakoniec som kupil toho tamrona second-hand, je to asi fakt pomer cena vykon to mozno najlepsie riesenie, no po case uvazujem aj o zmene ked bude na to vhodna financna situacia.A este aj to ze ta story u tychto tamronov je ze sa ti povoli postupom casu predny clen objektivu a hrka to a ak sa ti potoci aj sosovka moze sa ti stat ze sa rozostri,takze treba to hned dat spravit su to len tri srobiky netreba cakat tak ako ja... No aby milos nenadaval ze sme tu off topic tak len tolko ze ten tamron by som nepovazoval za sirokac,je to zakladak,a na aps-c tele(vlastne na ff nemoze byt pouzity aj tak:) uz toboz no a ked sa tu uz hovori o sirokacoch nnemal som osobnu skusenost ale kamarat foti nikon a kupil tu tokinu 11-16/2.8 na myslim fotoskoda .cz za velmi priaznivu cenu a nevie si ju vynachvalit, a tak isto zaber je fakt siroky!a pokial clovek nema peniaze na original canon alebo nikon tak z alternativnych vyrobcov je tokina asi ta spravna cesta. a navyse ak postupne clovek upgrade-uje vybavu a zacina riesit svetelne L kove skla tak vsetky maju 77 priemer filtra tak ako aj ta tokina takze tak. jj good luck.

beholder
2009-10-21 22:18:18+02
príspevok od: falco.tinnunculus
ja som sa na ten moj strasne tesil a nakoniec z neho mam dost vela nudnych fotiek...proste vsetko je tam strasne male :D treba tam kontrast medzi niecim co je blizko a niecim vzdialenejsim,alebo zachytit nejaku perspektivu...nie je to proste take jednoduche fotenie
...nie nadarmo sa hovorí...že širokáčom treba vedieť fotiť....

...fotogenicky čisté miesto od špičiek nôh až po nebo.......a také je treba hľadať alebo vedieť vidieť:)....(kompozícia,perspektíva)

...krajinná fotografia je predurčená dlhším ohniskám (tele)....eliminuje okolité nedostatky a môžeš vyselektovať želaný detail...

...sorry za spam:)..

milos
2009-10-21 22:23:05+02
to falco.tinnunculus a winky:

dík za názor,ale poprosil by som presnejšie (telo+širokáč a v akých podmienkach,aby som si spravil predstavu).

falco.tinnunculus
2009-10-21 22:29:50+02
príspevok od: milos
to falco.tinnunculus a winky:

dík za názor,ale poprosil by som presnejšie (telo+širokáč a v akých podmienkach,aby som si spravil predstavu).

Eos 400D +canon 10-22mm...zatial v blizkosti mojho domova a tak

milos
2009-10-21 22:30:38+02
Ja viem,chlape,že to nie je jednoduché,nie o tom toto je.

Toto je o konkrétnych skúsenostiach s konkrétnym sklom na konkrétnom tele.

Dúfam,že pri cca 15000 užívateľoch tohto webu,sa voľačo dozviem (konkrétneho).Alebo nie?
Uvidíme.

milos
2009-10-21 22:43:04+02
príspevok od: falco.tinnunculus
Eos 400D +canon 10-22mm...zatial v blizkosti mojho domova a tak
Už ti k dokonalosti chýba len koment typu: bola tam tma jak sviňa,alebo,alebo,alebo ... a hlavne link na nejakú foto,o ktorej sa budeme baviť.
Ideálna situácia: dva linky: 1. so seťákom 2.Po nasadení širokáču

Dúfam,že nechcem po Vás veľa,keď je tu nás tak veľa,čo je dobre.V prípade,že sa mi dostane požadovaného.

Ak by som Vás obťažoval,prepáčte.Ďakujem.

jake
2009-10-21 23:19:29+02
tohto sa tu tazko dockas - ani mne sa nechce vypisovat - ale ak chces serozne fotit tak potom absolutne bezkonkurencny sirokac je nikon 14-24/f2,8 - a k tomu napr D700 - az potom je to zazitok, osobne si myslim ze prave na full frame vynikne skutocne dobry sirokouhly zaber - a hlavne aj kresba je uplne niekde inde - draha rada, ale dobra - inac z tych hore spominanych ber tokinu, Howgh!

milos
2009-10-22 00:19:23+02
príspevok od: jake
tohto sa tu tazko dockas - ani mne sa nechce vypisovat - ale ak chces serozne fotit tak potom absolutne bezkonkurencny sirokac je nikon 14-24/f2,8 - a k tomu napr D700 - az potom je to zazitok, osobne si myslim ze prave na full frame vynikne skutocne dobry sirokouhly zaber - a hlavne aj kresba je uplne niekde inde - draha rada, ale dobra - inac z tych hore spominanych ber tokinu, Howgh!
Ďakujem.

Máš s tým praktickú skúsenosť?Popravde.

2009-10-22 02:25:18+02
dalsie vlakno, ktore zalozil clovek, ktory nie je dostatocne vychovany, aby si precital desiatky, ak nie stovky nazorov v uz existujucich vlaknach.

hlavne ze chce nastolovat. spasitel prisiel... kristova noho :-(((

duroslav
2009-10-22 07:56:31+02
príspevok od: Scooter
No ked je uz rec o sirokacoch, co vravite na tamron 17-50 F2.8 ? realne uvazujem o jeho kupe
Si robíš prdel?
Síce tento týždeň si prvý kto sa na neho pýta, takže sa vlastne nič nestalo :-)

slavmiro
2009-10-22 08:44:28+02
suhlas, idem ho zfuknut, lebo co je vela to je prilis

slavmiro
2009-10-22 08:50:18+02
Priznávam,nedal som si námahu,ale svet sa vyvíja a som zvedavý na aktuálne názory.
Mily Milos, spravas sa velice nestandardne. Chces povedat ze moje a nazory inych osob z minuleho mesiaca uz nie su v platnosti?! Blbost! Za tak kratky cas nevysiel na trh ziadny novy sirokac, ani DX aparat zo stajne Nikonu. Zbadaj sa clovece a prestan tu spamovat. Nikto ta nebude ukecavat do nicoho, hoc zjavne Ti ide o to. Daj si pohov, kamos!

wayne
2009-10-22 09:59:53+02
Priznávam,nedal som si námahu,ale svet sa vyvíja a som zvedavý na aktuálne názory.
ja som si tu ´namahu´ dal, trvalo mi to asi 30 sekund a dostal som sa po preklikavaci k tomuto: (bol to vo vysledkoch vyhladavania treti nazor od vrchu):
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2914&action2=showComment&commentId=49442#comments49442

k prezeraniu snimok konkretnymi modelmi a objektivmi s kompletnym exifom vyuzivam stranku www.pixel-peeper.com ktoru sem zaciatkom tyzdna ktosi vlozil do fora a skutocne su na nej pekne demonstrovane moznosti objektivov.

neviem ci je tema takehoto razu vhodna pre forum ako je ephoto. ja napriklad ultrasirokac nemam, no podla reakcii a nazorov co sledujem vitazi na plnej ciare tokina 11-16/2.8. Ma potom zmysel ju porovnavat s nevyrovnanou produkciou sigmy, alebo optickou nedokonalostou tamronu? tam, kde s tamronom cvaknes na plnu dieru , mas s tokinou ostry obrazok po celej ploche - tento poznatok som nadobudol ´samostudiom´ pokial sa to tak da nazvat. spominana tokina nie je sice na moj system, ale to neznamena ze budem ignorovat kvalitu.

Vo svete objektivov to nie je ako vo svete bulvaru, aktualne informacie vydrzia podstatne dlhsiu dobu, aj niekolko rokov...

vitame tvoju snahu skvalitnit forum a pozdvihnut jeho uroven, no mozno by to slo aj inym sposobom, nie mentorovanim a poucovanim ostatnych.

mozno miesto otazok a ´moderovania´ prispej ty tvojimi poznatkami. v celej teme som nenasiel jediny, len vycitky na prispievatelov. takto ich asi velmi nemotivujes a som uz treti clovek ktory tak trochu ohrna nos. doteraz ma do toho nic nebolo a odteraz ani nebude :)

neutocim na teba a nechcem vyvolavat pocit, ze proti tebe nieco mam. pisem len svoj nazor. respektuj ho tak, ako ja respektujem tvoje.

milos
2009-10-22 12:16:55+02
príspevok od: jake
Ďakujem,ale nechcel som radu.Len objektívny názor užívateľa na to čo má doma.Ak sa to dá,keďže je to doma.

Vážim si tvoj názor a ešte raz,ďakujem zaň.

milos
2009-10-22 12:52:11+02
Učiteľstvo,je podľa mňa diagnóza,nie povolanie.Prepáč,nedalo mi.
História nás učí,že ,,povolaní,, je päť.Ostatné sú buď zamestnania,alebo snaženia o popularitu.Bodka.

Keďže si evidentne nepochopil zadanie témy,ktorá bola nastolená,viacej nehodlám analyzovať tvoj prístup k danej téme,ktorá znie : Vaše konkrétne skúsenosti s Vašim širokáčom.+ aj - .

Čo sa týka spasenia a Kristových nôh Ti doporučujem: buď miestneho farára v mieste tvojho bydliska,alebo okultistu podľa tvojho výberu.

Svetlo s Tebou,
priateľu!

milos
2009-10-22 12:53:12+02
to : afkaa.i

duroslav
2009-10-22 13:12:26+02
Namiesto moralizovania radšej prehľadaj fórum. Veľa majiteľov širokáčov už svoj čas raz investovalo a svoje skúsenosti do fóra napísali.
Ak sa chceš niečo dozvedieť, investuj aj ty trochu svojho času a skús si to nájsť. Alebo to má hľadať a písať nanovo za teba niekto iný?
Ako napísal slavmiro, širokouhlých objektívov nie je až tak veľa a neobmieňajú sa tak často, aby skúsenosti s nimi, ktoré platili pred rokom neplatili aj dnes.

milos
2009-10-22 13:13:54+02
príspevok od: slavmiro
Mily Milos, spravas sa velice nestandardne. Chces povedat ze moje a nazory inych osob z minuleho mesiaca uz nie su v platnosti?! Blbost! Za tak kratky cas nevysiel na trh ziadny novy sirokac, ani DX aparat zo stajne Nikonu. Zbadaj sa clovece a prestan tu spamovat. Nikto ta nebude ukecavat do nicoho, hoc zjavne Ti ide o to. Daj si pohov, kamos!
Milý Miroslav,myslím,že sa správam úplne štandartne.Položil som otázku,s prosbou o vyjadrenie,a dočkal som sa od teba len akéhosi sfúknutia,podľa tvojho vyjadrenia.

Dúfam,že od ostaných účastníkov fóra sa dočkám aj ich konkrétnych odpovedí,za čo im vopred ďakujem.

Či sú tvoje názory v platnosti,neviem posúdiť,nevlastním Ultra Wide.Žiaden.Preto som sa pýtal a snažil sa dozvedieť viac.

A čo si ty sám prezentoval asi cca pred mesiacom,som sa dozvedel,až od neho ,,wayne,,(link).

Chápem,že sa ti nechce znova vypisovať,tak nevypisuj,poskytni link,alebo ďaľšia možnosť:mlč.
Ale dusiť ma tu za to,že som mal vôbec odvahu sa niečo spýtať,pripadá mi divné.
A vôbec mi nešlo o to,aby ma niekto ukecával.To by som sa vydal do ,,obchodov,,.

milos
2009-10-22 13:15:36+02
Súhlasím , z teoretického pohľadu.

Strana 2 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()