Ahojte
Planujem si vytvorit domace fotostudio a mal by som par otazok.
1,Z coho spravit pozadie alebo kde kupit za dobru cenu , nasiel som z musilu/alebo ako sa to vola/ ale z toho biele je moc priesvitne, cierna je tiez priesvitna?
2, Vsade cítam ze je potrebné mat vysoký strop.Niejake skusenosti s nizkyp stropom? lebo docasne budem mat len taku miestnost /2m/
3, Zatial mam len 2 softboxy a 500w reflektory k nim ale chcem použivat aj canon 430ex2 s dazdnikom len neviem ako vyriesit odpalovanie
original infra odpalovac je drahy,tak asi zostane kabel alebo niekto skusenosti s bezkablovim PT-04 v2 z ebayu ku canon?
DAKUJEM
BENNI
3
Ak nebudeš to mušelínové pozadie persvetlovať zozadu, vadiť by to nemalo. Pozri si toto video. Chlapík (profesionál) si spravil nekonečné pozadie z obyčajného linolea natretého farbou.
http://www.prophotolife.com/2008/06/26/quick-video-3-studio-setup-for-a-large-white-background/
PT-04 som skúšal a funguje dobre. Jeden chlapík si robil štatistiku, že z 3000 odpalov mu zlyhalo v cca 20 prípadoch. Samozrejme je to lacná náhrada mnohonásobne drahších rádií ale pre hobby štúdio to stačí.
sorry za ten spam ale také mám nervy, napísal som dlhý príspevok, chcel som odoslať a ked som tam klikol tak vyskočila po*ratá sony reklama a príspevok sa stratil. Ja chápem že stránka má príjmy z reklamy, ale nedalo by sa tak, že by išlo prispievať aj do fóra??????????????????????????? dakujem
a k téme. chcel som napísať že zaujímavá téma, aj ja riešim podobný problém, ja budem fotiť vianočné dekorované stoly, neviem či správne,, ale vybral som si čierne pozadie, bol som sa spýtať v metrovom textile, 5x3 m kus by mi vyšiel na 20 €...nepriesvitná bez lesku...je to veľa? ešte som nekúpil...a voľba pozadia je ok?
za 20€ sa dá zohnať originál pozadie, ale obyčajná látka by ti mala poslúžiť rovnako (pri rozumnom použití). Len jedna vec mi nedá...vianočné stoly s čiernym pozadím? V produktovej fotografii (hlavne potraviny) prevládajú optimistické svetlé farby aby dodali výsledku správnu náladu. Čierne pozadie mi pri vianočných stoloch príde kontraproduktívne.
za 20€ sa dá zohnať originál pozadie, ale obyčajná látka by ti mala poslúžiť rovnako (pri rozumnom použití). Len jedna vec mi nedá...vianočné stoly s čiernym pozadím? V produktovej fotografii (hlavne potraviny) prevládajú optimistické svetlé farby aby dodali výsledku správnu náladu. Čierne pozadie mi pri vianočných stoloch príde kontraproduktívne.
prezrel som darian.sk tam za 20 € je také textilné, ale to nevyzerá dobre ani takto cez obrázky, vyzerá to tak k ničomu...a čo som videl v tom obchode to vyzeralo tak odolnejšie...a nebude to vyslovene produktové foto...skôr také zátišie, neviem ti presne vyjadriť a jedlo tam nebude!!! Myslíš že by to nevyzeralo dobre? nemám s tým skúsenosti...by si dal bielu, klasiku?
prezrel som darian.sk tam za 20 € je také textilné, ale to nevyzerá dobre ani takto cez obrázky, vyzerá to tak k ničomu...a čo som videl v tom obchode to vyzeralo tak odolnejšie...a nebude to vyslovene produktové foto...skôr také zátišie, neviem ti presne vyjadriť a jedlo tam nebude!!! Myslíš že by to nevyzeralo dobre? nemám s tým skúsenosti...by si dal bielu, klasiku?
pokiaľ nebude vidieť tkanú štruktúru, tak tá látka bude stačiť.
Aranžovanie tých stolov veľmi záleží na okolí. Ak by bolo okolie fotogenické, nechal by som ich vsadené v miestnosti.
nie nie akurát to je také niečo, taký mini vianočný festival, kde rodiny sa prezentujú vianočnou výzdobou, je to v kulturáku teda prostredie nefotogenické. ostáva asi len pozadie, hovorím ja pôvodne som myslel na čierne, snažil som sa niečo dočítať na fotoroman.cz, na voľbu pozadia tam bolo dosť málo...
nie nie akurát to je také niečo, taký mini vianočný festival, kde rodiny sa prezentujú vianočnou výzdobou, je to v kulturáku teda prostredie nefotogenické. ostáva asi len pozadie, hovorím ja pôvodne som myslel na čierne, snažil som sa niečo dočítať na fotoroman.cz, na voľbu pozadia tam bolo dosť málo...
dosť ťažko sa mi to predstavuje, ale čiernu by som určite nevolil. Vedel by som si predstaviť bledú pastelovo zelenú...
nie nie ten noj slabomyselný a mierne retardovaný mozog pracuje na tom , nejak to dotiahnem aspoň som nútený vzdelávať sa, hoci takéto aranžované veci, produktfoto ma doteraz nezaujímali...
no tak asi skusim aj ja tu latku z metroveho textilu, a farbu asi nejaku bledosivu lebo pisu ze s toho si potom vies vytvorit aj bielu aj ciernu farbu pomocou svetiel/ iba cital nevim ako v skutocnosti/
niekto nemal niejake studio s nizkym stropom? je to tam na hvn alebo docasne staci/neskor bude vyzsie
Domace fotostudio
http://www.prophotolife.com/2008/06/26/quick-video-3-studio-setup-for-a-large-white-background/
PT-04 som skúšal a funguje dobre. Jeden chlapík si robil štatistiku, že z 3000 odpalov mu zlyhalo v cca 20 prípadoch. Samozrejme je to lacná náhrada mnohonásobne drahších rádií ale pre hobby štúdio to stačí.
a k téme. chcel som napísať že zaujímavá téma, aj ja riešim podobný problém, ja budem fotiť vianočné dekorované stoly, neviem či správne,, ale vybral som si čierne pozadie, bol som sa spýtať v metrovom textile, 5x3 m kus by mi vyšiel na 20 €...nepriesvitná bez lesku...je to veľa? ešte som nekúpil...a voľba pozadia je ok?
Aranžovanie tých stolov veľmi záleží na okolí. Ak by bolo okolie fotogenické, nechal by som ich vsadené v miestnosti.
niekto nemal niejake studio s nizkym stropom? je to tam na hvn alebo docasne staci/neskor bude vyzsie
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa