forum som vytvoril pre tych ktory uz nakupovali fototechniku cez EBAY. co vydrazili a za kolko:-) a ako boli spokojny s tovarom ci nebol nahodou poskodeny. takze vsetky pozitivne aj negativne skusenosti sup sem:-)
na colné konanie môžeš splnomocniť doručovaciu službu, pošlú ti mailom nejaké dokumenty, ty ich vytlačíš, podpíšeš, naskenuješ a odošleš. Potom len zaplatíš poplatky, dane a clo (ak treba).
8eur nieje vela ale 4eura je este lepsie ;)
http://cgi.ebay.co.uk/NB-2LH-NB-2L-NB2LH-Battery-for-Canon-EOS-350D-400D-S80_W0QQitemZ120497037767QQcmdZViewItemQQptZUK_Photography_DigitalCamBatt_RL?hash=item1c0e2ee1c7
Otázka pre viac zainteresovaných (napr. DjGranko, Conan) - ako moc dôsledne tie balíky v súčastnosti slovenskí colníci kontrolujú? Maté skúsenosť z poslednej doby?
Otázka pre viac zainteresovaných (napr. DjGranko, Conan) - ako moc dôsledne tie balíky v súčastnosti slovenskí colníci kontrolujú? Maté skúsenosť z poslednej doby?
vzdy to zavisi od colnika - je to loteria...napr. svagrovmu kolegovi som objednaval hodinky z Ameriky, co tu stoja 150€, vysli na polovicu, nebolo colne konanie, no kamosovi som objednaval grip a zaplatil som i dan...
zaklad je co deklaruje odosielajuci. ak to posle ako gift (bezne pre HK, Cinu) tak ti to dojde az domov kurierom. ak to deklaruje ako obchodny tovar (USA zarucene, Japonci vacsinou) a je to nad 22E tak sa priprav na colne konanie ... budes potrebovat ´fakturu´ ... staci aj doklad o platbe cez PayPal. ale niekedy zvyknu aj otvarat balik (zalezi od colnika) a ak je tam faktura na inu sumu tak ta skasiruju podla nej ...
zaklad je co deklaruje odosielajuci. ak to posle ako gift (bezne pre HK, Cinu) tak ti to dojde az domov kurierom. ak to deklaruje ako obchodny tovar (USA zarucene, Japonci vacsinou) a je to nad 22E tak sa priprav na colne konanie ... budes potrebovat ´fakturu´ ... staci aj doklad o platbe cez PayPal. ale niekedy zvyknu aj otvarat balik (zalezi od colnika) a ak je tam faktura na inu sumu tak ta skasiruju podla nej ...
Som totiž dlhodobo v Čechách, na Ruzyňskej colnici otvárajú snáď úplne všetko, USA, JP, Cinu, na gift neskocia, ani na dalsie figle, ani ak je to pouzite. Tak som uvazoval nechat zasielky dorucovat na Slovensko. Ak by HK a Cina boli v poriadku, tak by to bolo vyborne
tak tak, gift uz neuznavaju a uz vobec neposielaju domov kurierom ak to je gift z ebayu. mozno iba ak si priplatis, ale nie kazdy to umoznuje. Teraz pred vianocami je velka sanca na preclenie, lebo potrebuju predsa vianocne premie ;)
tak tak, gift uz neuznavaju a uz vobec neposielaju domov kurierom ak to je gift z ebayu. mozno iba ak si priplatis, ale nie kazdy to umoznuje. Teraz pred vianocami je velka sanca na preclenie, lebo potrebuju predsa vianocne premie ;)
na zasielke nie je predsa napisane ze to je z eBay-u. mne takto dosiel napriklad IR konvertovany D70 z Ciny, hlinikovy KUFOR (F2, 2 skla, 2 telekonvertory + kopec ´haraburdia´) s napisom NIKON z Pakistanu ... DHLkou az na stol ... deklarovane ako gift
ako dlho moze trvat kym mi pride balik z honkongu poslany beznou hongkongskou postou? Poslali ho dnes.
podla predajcu, no podla mojich skusenosti na 9-ty pracovny den som to mal...ale stalo sa, ze to islo 16 dni, to ked boli minuly mesiac sviatky v Cine ci tam niekde...
podla predajcu, no podla mojich skusenosti na 9-ty pracovny den som to mal...ale stalo sa, ze to islo 16 dni, to ked boli minuly mesiac sviatky v Cine ci tam niekde...
dakujem za priblizne info. Bojim sa preto, ze sam predajca pise, ze to mote trvat aj mesiac
dakujem za priblizne info. Bojim sa preto, ze sam predajca pise, ze to mote trvat aj mesiac
fakt to je do predajcu, vzdy mi to prislo do 10-tich dni, teraz naposledy kvoli tym sviatkom to trvalo, tiez som bol nesvoj, ci to vobec pride, kedze feedback-y boli take, ze to trva dlhsie...pri jednom kabli na PDA som dokonca objednal, zaplatil, prisiel mi mail o odoslani a zrazu predajca zrusil konto...ale nastastie aj to prislo...vzdy je tam moznost vratenia penazi, pokial je to platene cez PayPal, tusim 30-45 dni je ochranna lehota...
fakt to je do predajcu, vzdy mi to prislo do 10-tich dni, teraz naposledy kvoli tym sviatkom to trvalo, tiez som bol nesvoj, ci to vobec pride, kedze feedback-y boli take, ze to trva dlhsie...pri jednom kabli na PDA som dokonca objednal, zaplatil, prisiel mi mail o odoslani a zrazu predajca zrusil konto...ale nastastie aj to prislo...vzdy je tam moznost vratenia penazi, pokial je to platene cez PayPal, tusim 30-45 dni je ochranna lehota...
ako moze zalezat od predajcu za kolko to pride? Poslane to bolo urcite dnes lebo ked zadam cislo zasielky v polozke sledovat, tak mi HK posta vypise datum poslania. Vcera to tam este nebolo. Cislo toho balika mam od paypalu neviem preco, ale asi je platny ked hento vypise.
ako moze zalezat od predajcu za kolko to pride? Poslane to bolo urcite dnes lebo ked zadam cislo zasielky v polozke sledovat, tak mi HK posta vypise datum poslania. Vcera to tam este nebolo. Cislo toho balika mam od paypalu neviem preco, ale asi je platny ked hento vypise.
take mam skusenosti...jednemu trva 10 dni, druhemu cez 15, jeden mi dokonca poslal veci z Nemecka, pritom obchod a vsetko vratane platby islo do HK, to som uz vobec nechapal...asi HK posta ma nejake ine dodacie doby na lahke baliky, tazsie, listove do urcitej vahy atd., neviem...a este kolko sa to zdrzi na colnici, kym to vybavia atd...
EBAY
dik dik dik
a myslite, ze 8€ je za baterku NB2LH moc? alebo sa da zohnat aj lacnejsie?
nech sa páči
http://www.eurobaterie.sk/product_details.php?p=81&gclid=COuU3Yf8oZ4CFQ0TzAodnhNWkA
http://cgi.ebay.co.uk/NB-2LH-NB-2L-NB2LH-Battery-for-Canon-EOS-350D-400D-S80_W0QQitemZ120497037767QQcmdZViewItemQQptZUK_Photography_DigitalCamBatt_RL?hash=item1c0e2ee1c7
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa