forum som vytvoril pre tych ktory uz nakupovali fototechniku cez EBAY. co vydrazili a za kolko:-) a ako boli spokojny s tovarom ci nebol nahodou poskodeny. takze vsetky pozitivne aj negativne skusenosti sup sem:-)
no ja mam asi troska problem s predavajucim. nejako sa mu neda dorucit mail ked mu napisem.objednal som od neho 22.januara a objednavka nikde. mal predanych cez 10000 a feedback 99,2 tak snad to este pride. je to z HK. chcem sa spytat ci aj vam tolko trvalo dorucenie tovaru.
jednoznacne ho treba bombadovat alebo poslal nespokojny feedback. na nespokojne feedbacks sa celkom rychlo reaguje lebo kazia obchod predavajucemu :-). samozrejme treba si znovu pozriet aku mal dobu dorucenia.
no urcite by bodlo viac info o tvojom obchode!!! takto nveiem cez co si to predavla, ako mala prebehnut platba atd atd. Ale myslim,ze zaklad obchodu je bud z ruky do ruky alebo po zaplateny napr cez paypal.
bolo to v aukcii na ebay ale tovar sa nepredal,... nasledne mi napisal clovek tiez registrovany na ebay s dobrym feedbackom ze to zoberie za tolko a tolko. Suhlasil som a odoslal som ... Peniaze mal poslat na ucet no uz sa ho neda ani kontaktovat....
bolo to v aukcii na ebay ale tovar sa nepredal,... nasledne mi napisal clovek tiez registrovany na ebay s dobrym feedbackom ze to zoberie za tolko a tolko. Suhlasil som a odoslal som ... Peniaze mal poslat na ucet no uz sa ho neda ani kontaktovat....
skus kontaktovat ebay ale neviem ci ti pomozu kedze to prebeholo mimo ebay. No dalsia moznost je mu poslat zly feedback na jeho ucet kde opises co sa stalo. to mu moze poskodit dalsi nakup alebo predaj. jednoznacne kontaktuj ebay aby vedeli,ze tento clovek mozno robi taketo obchody castejsie.
Bolo to na ebay, alebo si naletel podvodnikom, co Ti mailom odpisali na inzerat a ponukli viac ako si povodne pytal a chceli aby si tovar poslal do nejakej bananovej republiky mimo EU?
nie nie, islo to do nemecka a nebol to ziadny pofiderny mail.. uz som to opisal v prispevku pred tym...
Možnosti EBAY sú pomerne silné, ale len pokiaľ to prebehne cez nich a zväčša to platí len na normálnych ľudí, ktorí sa dostali do nejakej prechodnej finančnej tiesne.
Ale aj napriek tomu by som im napísal, nech sa ho pokúsia aspoň osloviť aj oni, za skúšku nič nedáš a je to vždy lepšie ako nerobiť nič.
Veľa iných možnosti už nemáš, okrem súdnej žaloby vedenej v cudzom štáte praktický nič iné.
Tvoj prípad je drahým ponaučením pre teba a ponaučením pre ostatných: neposielať nič bez zaplatenia vopred, alebo na dobierku, ak to niekto odmieta jedná sa takmer so 100% istotou o podvod. Vynaliezavosť profíkov je v tomto smere neobmedzená a získať si dôveru ľudí trebárs 100% feedbackom na EBAY je pre nich malina.
pridam dalsiu dobru skusenost z EBAYom. asi najviac nakupujeme bud z azie alebo z anglicka. ja som objednal z ameriky a dotycny sam od seba zmenil sumu ktoru mal uviest na balik len na 5 dolarov aby som sa ja vyhol papierovackam z colnym uradom. takze nie len sikmooky:-) oznacuju balicky bud ako GIFT alebo tam daju omnoho mensiu sumu akoje celkova hodnota tovaru.
Keď nakupujem z USA, používam bezplatnú službu od Viaddress.com, pretože poskytujú bezplatnú americkú virtuálnu adresu, takže sa dá nakupovať od ktoréhokoľvek
predajcu z USA a Viaddress prepošle nákup tebe. Prihlásiš sa na http://www.viaddress.com, ihned dostaneš email so svojou US adresou a môžeš ju
začať používať na nákupy od amerických predajcov, od Amazon a Ebay predajcov.
Viaddress tiež môže kúpiť pre teba tovar, ak americký predajca neakceptuje medzinárodné kreditné karty – a bez poplatkov.
Takýto transport a doručovanie je oveľa lacnejšie ako poštovné a kuriérske služby v USA.
Keď nakupujem z USA, používam bezplatnú službu od Viaddress.com, pretože poskytujú bezplatnú americkú virtuálnu adresu, takže sa dá nakupovať od ktoréhokoľvek
predajcu z USA a Viaddress prepošle nákup tebe. Prihlásiš sa na http://www.viaddress.com, ihned dostaneš email so svojou US adresou a môžeš ju
Viaddress tiež môže kúpiť pre teba tovar, ak americký predajca neakceptuje medzinárodné kreditné karty – a bez poplatkov.
Takýto transport a doručovanie je oveľa lacnejšie ako poštovné a kuriérske služby v USA.
ahoj, no to nie je celkom pravda s tym drahy postovnym z usa - dokonca mozes platit aj ked usa predajca neposiela tovar na slovensko. Môžeš si totiž zadarmo zriadiť tzv. virtuálnu adresu priamo v amerike cez stránku www.Viaddress.com. Tato firma tiež môže kúpiť pre teba tovar, ak americký predajca neakceptuje medzinárodné kreditné karty (bez poplatkov) - a preposle ti balik na slovensko - ty zaplatis len postovne. Takýto transport a doručovanie je vraj oveľa lacnejšie ako poštovné a kuriérske služby v USA.
Chcel by som sa informovat ohladom tych hodmot od ktorych colnici zacinaju "konat"
-ide o 22 € a 150 € co to znamena? Ked mi pride vyzva na colne konanie a ja preukazem napr. vypisom o uhrade, ze ten tovar je do 22 e nebudem platit ani clo ani dan? Cize potom ak je tovar v hodnote nad 22 e platim len dan bez cla a ked uz je aj nad 150 e platim clo aj dan ? Chapem tomu spravne?
Chcel by som sa informovat ohladom tych hodmot od ktorych colnici zacinaju "konat"
-ide o 22 € a 150 € co to znamena? Ked mi pride vyzva na colne konanie a ja preukazem napr. vypisom o uhrade, ze ten tovar je do 22 e nebudem platit ani clo ani dan? Cize potom ak je tovar v hodnote nad 22 e platim len dan bez cla a ked uz je aj nad 150 e platim clo aj dan ? Chapem tomu spravne?
ano, clo platis z hodnoty tovaru a DPH z celkovej hodnoty (vratane postovneho)
mne cca pred mesiacom prisiel fotobatoh v hodnote 50eur (na Slovensku stoji viac ako 120€), bolo to aj na colnici (balik mi prisiel prelepeny colnicnou paskou, aj tracking number hovoril o tom, ze balik je na colnici) a nakoniec som i tak obisiel bez cla a dane..... inac ebayaci, ktori maju ucty v Slovenskej sporitelni, davajte si pozor, nefunguje nam Paypal :-/ SLSP zaviedla nejaku trapnu verifikaciu 3-miestneho cisla zo zadnej strany karty, ktora musi prebehnut pri kazdej platbe...PayPal vsak odmieta uskutocnovat túto verifikáciu pri kazdej platbe (logicky by sa znizila bezpecnost), zatial co SLSP hovori presny opak - toto opatrenie bolo vymyslene kvoli zvyseniu bezpecnosti...trapaci, odvolavaju sa na odporucania VISA a MASTERCARD, pricom o tychto odporucaniach ostatne banky nevedia
kazdy je spokojny kym nepride papier z colnej spravy :) a ma sa dostavit na preclenie :)) potom uz radost ide dole :P
No ale nestrašte. Čo si myslíte, že koľko bude (keď bude) clo z nejakých cca 300.-USD? Aj keď zaplatíte to clo tak ešte vždy nakúpite minimálne o 1/2 lacnejšie ako v tomto našom štáte.....
Cize je relevantne aj to ze dojdu na colnicu 4 baliky (od roznych predajcov) s mojim menon ktorych sucet je odost viac ako 20 e ale jednotlivo ma kazdy pod 20e ? Lebo podla toho ako mi poslali tie baliky z ebay tak isli sem v rovnaky den..
No ale nestrašte. Čo si myslíte, že koľko bude (keď bude) clo z nejakých cca 300.-USD? Aj keď zaplatíte to clo tak ešte vždy nakúpite minimálne o 1/2 lacnejšie ako v tomto našom štáte.....
Clo je minimálne, problémom je DPH - takže prirátaj k tým 300 USD (235€) nejakých 62-65 USD (cca 46€). Takže vyjde to na ca 280€.
EBAY
Ale aj napriek tomu by som im napísal, nech sa ho pokúsia aspoň osloviť aj oni, za skúšku nič nedáš a je to vždy lepšie ako nerobiť nič.
Veľa iných možnosti už nemáš, okrem súdnej žaloby vedenej v cudzom štáte praktický nič iné.
Tvoj prípad je drahým ponaučením pre teba a ponaučením pre ostatných: neposielať nič bez zaplatenia vopred, alebo na dobierku, ak to niekto odmieta jedná sa takmer so 100% istotou o podvod. Vynaliezavosť profíkov je v tomto smere neobmedzená a získať si dôveru ľudí trebárs 100% feedbackom na EBAY je pre nich malina.
-ide o 22 € a 150 € co to znamena?
Ked mi pride vyzva na colne konanie a ja preukazem napr. vypisom o uhrade, ze ten tovar je do 22 e nebudem platit ani clo ani dan? Cize potom ak je tovar v hodnote nad 22 e platim len dan bez cla a ked uz je aj nad 150 e platim clo aj dan ? Chapem tomu spravne?
-ide o 22 € a 150 € co to znamena?
Ked mi pride vyzva na colne konanie a ja preukazem napr. vypisom o uhrade, ze ten tovar je do 22 e nebudem platit ani clo ani dan? Cize potom ak je tovar v hodnote nad 22 e platim len dan bez cla a ked uz je aj nad 150 e platim clo aj dan ? Chapem tomu spravne?
inac ebayaci, ktori maju ucty v Slovenskej sporitelni, davajte si pozor, nefunguje nam Paypal :-/ SLSP zaviedla nejaku trapnu verifikaciu 3-miestneho cisla zo zadnej strany karty, ktora musi prebehnut pri kazdej platbe...PayPal vsak odmieta uskutocnovat túto verifikáciu pri kazdej platbe (logicky by sa znizila bezpecnost), zatial co SLSP hovori presny opak - toto opatrenie bolo vymyslene kvoli zvyseniu bezpecnosti...trapaci, odvolavaju sa na odporucania VISA a MASTERCARD, pricom o tychto odporucaniach ostatne banky nevedia
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa