Fórum » O TECHNIKE

EBAY

kenny438
kenny438 2009-11-23 15:43:44+01
forum som vytvoril pre tych ktory uz nakupovali fototechniku cez EBAY. co vydrazili a za kolko:-) a ako boli spokojny s tovarom ci nebol nahodou poskodeny. takze vsetky pozitivne aj negativne skusenosti sup sem:-)

calimero
2011-12-30 19:49:11+01
príspevok od: Heat22
No ale nestrašte. Čo si myslíte, že koľko bude (keď bude) clo z nejakých cca 300.-USD? Aj keď zaplatíte to clo tak ešte vždy nakúpite minimálne o 1/2 lacnejšie ako v tomto našom štáte.....
Tak uveď príklad. Clo ti cenu navýši o nejakých 6-7%, DPH o ďalších 20%. No po prepočtoch mi vychádza, že viac sa mi napr. objektív, či blesk oplatí kúpiť tu a navyše s platnou zárukou.

calven
2011-12-30 19:58:50+01
príspevok od: jafotic
Cize je relevantne aj to ze dojdu na colnicu 4 baliky (od roznych predajcov) s mojim menon ktorych sucet je odost viac ako 20 e ale jednotlivo ma kazdy pod 20e ? Lebo podla toho ako mi poslali tie baliky z ebay tak isli sem v rovnaky den..
Nestresuj - balíky/obálky Ti prídu rovno domov. To že ich kúpil v jeden deň, neznamená, že boli v jeden deň poslaná a už vonkoncom to neznamená to, že prídu v jeden deň. Ak si ich teda nekupoval u jedného predajcu.

Seto
2011-12-30 21:02:32+01
príspevok od: denySK
mne cca pred mesiacom prisiel fotobatoh v hodnote 50eur (na Slovensku stoji viac ako 120€), bolo to aj na colnici (balik mi prisiel prelepeny colnicnou paskou, aj tracking number hovoril o tom, ze balik je na colnici) a nakoniec som i tak obisiel bez cla a dane.....
inac ebayaci, ktori maju ucty v Slovenskej sporitelni, davajte si pozor, nefunguje nam Paypal :-/ SLSP zaviedla nejaku trapnu verifikaciu 3-miestneho cisla zo zadnej strany karty, ktora musi prebehnut pri kazdej platbe...PayPal vsak odmieta uskutocnovat túto verifikáciu pri kazdej platbe (logicky by sa znizila bezpecnost), zatial co SLSP hovori presny opak - toto opatrenie bolo vymyslene kvoli zvyseniu bezpecnosti...trapaci, odvolavaju sa na odporucania VISA a MASTERCARD, pricom o tychto odporucaniach ostatne banky nevedia
uz to je stare info, od dnes to je povolene naspat

denySK
2011-12-30 22:38:16+01
príspevok od: Seto
uz to je stare info, od dnes to je povolene naspat
hej hej postrehol som, nastastie

denySK
2011-12-30 22:38:58+01
príspevok od: calven
Nestresuj - balíky/obálky Ti prídu rovno domov. To že ich kúpil v jeden deň, neznamená, že boli v jeden deň poslaná a už vonkoncom to neznamená to, že prídu v jeden deň. Ak si ich teda nekupoval u jedného predajcu.
dokonca ja som kupoval stativ a softbox od jedneho predajcu v tu istu sekundu, a dosli mi baliky kazdy osobitne s casovou medzerou cca tyzden

anton julény
2011-12-30 22:55:05+01
príspevok od: denySK
dokonca ja som kupoval stativ a softbox od jedneho predajcu v tu istu sekundu, a dosli mi baliky kazdy osobitne s casovou medzerou cca tyzden
treba použiť nákupný košík, prípadne v správe pre predajcu uviesť predchádzajúcu transakciu, ak nakupuješ viacero vecí od jedného predajcu, spravidla sa znižuje poštovné a balné a aj keď zaplatíš celú sumu, predajca rozdiel posiela naspäť na tvoj účet. hoci sa jedná len o pár centov, pre nich je to otázka férového obchodu.

Heat22
2012-01-01 14:27:47+01
príspevok od: caretatra
Clo je minimálne, problémom je DPH - takže prirátaj k tým 300 USD (235€) nejakých 62-65 USD (cca 46€). Takže vyjde to na ca 280€.
No veď hej, ale aj tak to bude vždy oveľa lacnejšie ako na SVK. Mimochodom ja osobne mám cez ebay nakúpených 234 položiek, kupoval som veci aj za 400, aj za 500 USD a ANI RAZ som nemusel utekať na colnicu (Tomašíková ulica v Bratislave). Na colnicu som musel chodiť iba vtedy, ak som kupoval samurajské meče (tie boli v cenách 2000 až 4000€).

jafotic
2012-01-01 14:58:53+01
Ja som kupival asi 5x (mimo toho nakupu teraz) a s toho raz chceli doklad o kupe koli precneniu-nastasite som ich obkecal.. A teraz podla tracking number mam minimalne jedne zo 4 balickov opat na colnici.. cize asi tak

denySK
2012-01-02 10:26:23+01
príspevok od: anton julény
treba použiť nákupný košík, prípadne v správe pre predajcu uviesť predchádzajúcu transakciu, ak nakupuješ viacero vecí od jedného predajcu, spravidla sa znižuje poštovné a balné a aj keď zaplatíš celú sumu, predajca rozdiel posiela naspäť na tvoj účet. hoci sa jedná len o pár centov, pre nich je to otázka férového obchodu.
nakupny kosik som pouzil, postovne a balne bolo uplne free takze tento fakt pre mna nehral ziadnu rolu. Prisli proste dva samostatne baliky v rozny den. Keby obidva predmety zabali predajca do jedneho balika, mozno by som uz musel platit aj clo, mozno....

jafotic
2012-01-02 11:37:21+01
Este sa chcem opytat.. Ak mi pride balik (napr Cina) oznaceny ako GIFT pride na colnicu, oni ho otvoria a v vnutri je na prvy pohlad novy tovar ale nieje tam pribalena faktura, maju pravo vazadovat platenia dane a cla ?
Chapete balik je poslany ako dar, nieje vo vnutri faktura a napriek tomu by si colnik vyzdadoval doklad o kupe od ktoreho mi chce stanvit dan.. Ved ked je oznaceny ze to je dar a neobsahuje fakturu tym padom colnik si moze len pisakt, nie ? Ved mi nema ako dokazat ze som to kupil ked neobsahuje fakturu..(nieje faktura nieje kupa..) Ked budem tvrdit ze som ho nekupil a doklad nemam (lebo ho fakt nemam) moze mi ho neposlat alebo nejako zadrizavat na colnici ?

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-01-02 11:56:05+01
Este sa chcem opytat.. Ak mi pride balik (napr Cina) oznaceny ako GIFT pride na colnicu, oni ho otvoria a v vnutri je na prvy pohlad novy tovar ale nieje tam pribalena faktura, maju pravo vazadovat platenia dane a cla ?
Chapete balik je poslany ako dar, nieje vo vnutri faktura a napriek tomu by si colnik vyzdadoval doklad o kupe od ktoreho mi chce stanvit dan.. Ved ked je oznaceny ze to je dar a neobsahuje fakturu tym padom colnik si moze len pisakt, nie ? Ved mi nema ako dokazat ze som to kupil ked neobsahuje fakturu..(nieje faktura nieje kupa..) Ked budem tvrdit ze som ho nekupil a doklad nemam (lebo ho fakt nemam) moze mi ho neposlat alebo nejako zadrizavat na colnici ?
Myslis, ze colnikov presvedci nazor nasho fora?

calimero
2012-01-02 11:58:14+01
Clo a DPH sa platí aj z darov. Pokiaľ je tovar viditeľne nový, colník môže cenu určiť odhadom, resp. podľa dostupných tabuliek, cenníkov a pod.

i-co
2012-01-02 12:12:04+01
Este jeden detail. Pokial viem od cla su oslobodene baliky v hodnote do 150€. Ja som nakupoval na e-bay cca 10 x. Vsetko to boli len drobnosti nepresahujuce tuto hodnotu. Nijake clo som nikdy neplatil. Ak kupujem nieco drahsie vzdy si vyberam predajcu zo sidlom v EU (vacsinou v GB).

jafotic
2012-01-02 13:37:32+01
príspevok od: Karol Srnec
Myslis, ze colnikov presvedci nazor nasho fora?
Nazor tazko.. Parny argument zalozeny na realnom podklade od ucastnika tohto fora ktory vie co s tym - ano

Lebo ked balik navykazuje prvky kupy (nema fakturu a je delkarovany ako gift) nemoze byt zaradeny do colneho konania zo ziadostou o uhradu dane a cla.. No napriek tomu to colnici robia..

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-01-02 13:51:58+01
Nazor tazko.. Parny argument zalozeny na realnom podklade od ucastnika tohto fora ktory vie co s tym - ano

Lebo ked balik navykazuje prvky kupy (nema fakturu a je delkarovany ako gift) nemoze byt zaradeny do colneho konania zo ziadostou o uhradu dane a cla.. No napriek tomu to colnici robia..
To je ryziko s ktorym musis pocitat. Jednoducho kupujem za taku cenu, ze aj keby mi clo a DPH navalili, musi sa mi to stale oplatit. Colnika asi len tak lahko nezazalujes. Ma zmysel sa natahovat o niekolko euro?

Fatty
2012-01-02 16:07:04+01
už nech sú naši colníci akí chcú, ale myslíš si že ešte v živote nepočuli o triku s GIFTom???
(každopádne musím povedať, že doposiaľ všetko značené ako gift mi prešlo bez cla...)

calimero
2012-01-02 16:10:24+01

To je hlúposť. Colnému konaniu podlieha všetok tovar, ktorý vstúpi na colné územie. Spôsob nadobudnutia nie je rozhodujúci. Teda aj ozajstný dar, ktorý by ti poslal strýko z USA, či Švajčiarska.
Skôr opačne, v minulosti colníci nad darmi prižmúrili oko a pustili balík ďalej bez colného konania (napr. aj objektív z USA). Dnes už sa však na nápis GIFT nepozerá, lebo už aj colníci vedia, ako to s tými darmi v skutočnosti je.

Strana 7 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()