Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....
Canon EOS 7D mame teraz v redakcii na testovanie. Recenziu pripravuje Julo. S testovanim mu pomahal aj Erik (oboy). Ked dotestujeme, pokusime sa v co najkratsom case vsetko spracovat a uverejnit.
Canon EOS 7D mame teraz v redakcii na testovanie. Recenziu pripravuje Julo. S testovanim mu pomahal aj Erik (oboy). Ked dotestujeme, pokusime sa v co najkratsom case vsetko spracovat a uverejnit.
ok,diky,ale ak by sa nasiel nejaky ochotny majitel bol by som rad..
ok,diky,ale ak by sa nasiel nejaky ochotny majitel bol by som rad..
Tiez som zvedavy. Zatial moj mininazor. Ergonomia a AF zatial najlepsie z Canonov. Obrazova kvalita, vela sumu. Viditelny aj pri nizkom ISO. Mnoho drahych objektivov nie je schopnych vykreslit takto husty APS-C snimac, pre mna velke sklamanie.
hmmm, zhrnul by som to: +++++ :) svizny, presny, vsestranny, na ohmat velmi solidny kus, omnoho lepsie AWB a meranie expozicie ako trebars na 40D a vela dalsich pozitiv...
jedine minus je trochu nepresne a pomalsie contrast-based AF v LiveView rezime..
viac aj v tejto recenzii: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/
Tiez som zvedavy. Zatial moj mininazor. Ergonomia a AF zatial najlepsie z Canonov. Obrazova kvalita, vela sumu. Viditelny aj pri nizkom ISO. Mnoho drahych objektivov nie je schopnych vykreslit takto husty APS-C snimac, pre mna velke sklamanie.
napriklad na ISO 400 som nepostrehol sum... a ani pri ISO 1600 nic zavazne. dal som si vytlacit A4 z foto na ISO 6400 - bez patrneho alebo rusive sumu...
sum je o cosi vyssi ako u 5DMKII ale v uplne znesitelnej miere a o poznanie nizsi ako u 50D
Ten liveview v DSLR stale nieje na takej urovni, ze by bol komfortne pouzitelny. Snad len Sony ho ma celkom dobre prepracovany. Na Nikone D700 som liveview skusil raz a asi aj posledny krat :D
7D bol v mojom vybere pri zmene systemu ale ten sum ma odradil...
D700 je po sumovej stranke na tom urcite lepsie, kedze je to 12mpx na FF, ale ak sa porovna s obrazovou kvalitou s D300(s) pri 1:1, tak je na tom rovnako dobre.
Nami testovany kus je uz produkcna vzorka a sum tam vidim na ISO 250 a za dobreho svetla, aj ked nie je nijak vyrazny alebo rusivy. Urcite je vyssi ako na mojom Nikone D300.
ten sum je dost problem,je to naozaj teke zle?a co natacanie videa?poprosim o odpoved majitelov fotaka
nie, nieje to take zle, treba si len pozriet na nete ukazky. pripadne mozem poslat na mail svoje ukazky pri roznych iso hodnotach. natacanie videa je bezproblemove. na spracovanie doporucujem software Sony Vegas Pro, ktory dokaze pracovat priamo so subormi z fotaku, bez nutnosti konverzie na nejaky medziformat.
Nami testovany kus je uz produkcna vzorka a sum tam vidim na ISO 250 a za dobreho svetla, aj ked nie je nijak vyrazny alebo rusivy. Urcite je vyssi ako na mojom Nikone D300.
tu su porovnania: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/page15.asp
hore JPEG, dole RAW.
na iso 1600 som fotil s nim a vysledok slusny az nadpriemerny akurat ze AF uplne na prd aspon s 50mm f1,4 silny front focus uz nechapem s akym sklom to ma dobre robit ak nie s tymto asi s dakou kungfu sim-sala bom 80 f 1,2 ergonoicky je super aj video sa mi paci
nechce sa mi offtopicovať ale ako je to možné že niekto hovorí na ISO 250 mu vadí ten rušivý šum a druhý hovorí, na ISO 6400 sú fotky veľmi dobré. Niekto zas povie že AF supertrieda a druhý zas že AF je na prd...
až tak diametrálne odlišné nároky nemôžte mať... či hej?
Asi tu pojde o nazory uzivatelov s roznymi narokmi a nazormi.
Za mna.
Mam ju pomerne kratko...
Staru 40 mi ukradli, takze pre mna to moze byt velky skok...
Ergonomia a ovladacie prvky na zadnej stene, uplne super.
Aj packa ON/OFF
Aj zapnutie a vypnutie fotaka je bleskyrychle, da sa prakticjy okamzite fotit./ pre mna velke plus/
Video som pravdupovediac zatial velmi neskusal, mam na to dobru kameru.
Autofokus ako aj prepinanie ostriacich bodov je tiez super.
Fotil som maximalne do 1600 a pre mna je to fajn, neviem porovnat s inymi fotakmi, ale o to tu ani asi nejde.
Na to su profesionali s potrbnou vybavou, alebo ludia, ktorim preslo cez ruky vela fotakov, je to niesom :D
Co je pouzitelnost a co je konstatovanie, ze tam sum je? Dve diametralne veci. Ja s tym sumom problem nemam, pre mna je prijatelny, ale nebudem hovorit, ze ho tam nevidim. Najvacsi problem vidim v objektivoch. 35/1,4L zacina kreslit na F4, ale aj na F11 je kresba na urovni setaku. 17-40L absolutna neostrost v rohoch. Este ze to nie je moj fotak a moje objektivy, inak by som to smaril o zem.
Canon eos 7D
jedine minus je trochu nepresne a pomalsie contrast-based AF v LiveView rezime..
viac aj v tejto recenzii: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos7d/
7D bol v mojom vybere pri zmene systemu ale ten sum ma odradil...
hore JPEG, dole RAW.
až tak diametrálne odlišné nároky nemôžte mať... či hej?
Za mna.
Mam ju pomerne kratko...
Staru 40 mi ukradli, takze pre mna to moze byt velky skok...
Ergonomia a ovladacie prvky na zadnej stene, uplne super.
Aj packa ON/OFF
Aj zapnutie a vypnutie fotaka je bleskyrychle, da sa prakticjy okamzite fotit./ pre mna velke plus/
Video som pravdupovediac zatial velmi neskusal, mam na to dobru kameru.
Autofokus ako aj prepinanie ostriacich bodov je tiez super.
Fotil som maximalne do 1600 a pre mna je to fajn, neviem porovnat s inymi fotakmi, ale o to tu ani asi nejde.
Na to su profesionali s potrbnou vybavou, alebo ludia, ktorim preslo cez ruky vela fotakov, je to niesom :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa