Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....
zdravim, ja ho mam a som spokojny,moj nazor: plusom je prijemne drzanie a celkova ergonomia, rychle ostrenie, obrazova kvalita, podla niektorych je minusom sum pri vyssich hodnotach ISO, ja si myslim, ze je to v norme, 5D ma lepsie hodnoty sumu pri vyssich hodnotach ISO (pozri test snimky), vytykaju mu ale pomale ostrenie, ak mas dost penazi a objektivy na FF, tak chod radsej na 5D
Zdravim vsetkych a prosim o radu.
Urobil som upgade tela zo 450D na 7D pred cca mesiacom a z velkej radosti prichadza sklamanie. Ostrenie co bol jeden z hlavnych dovodov pre 7D ma velmi sklamalo. Je nepresne a pomale, hlavne v slabsich svetelnych podmienkach. Mam velky odpad koli neostrim fotkam, aj v pripadoch ked fotim na stative, s predsklopenim zrkadla a s dialkovou spustou. Dalej ked ma objektiv preostrit z malej vzdialenosti na nekonecno musim niekolko krat namacknut spust aby sa AF rozbehlo. Ak ide o krajne vzdialenosti na nekonecno ani nezaostri (hlavne na dlhom ohnisku)a musim ho rucne predostrit a az potom AF zaostri. Pritom ak dam objektiv (Canon 70-200/4L IS) na stare telo C450D tak pri tych istych podmienkach ostri bez problemov a svizne. Kontinualne ostrenie je tiez subjektivne pomalsie ako na 450D. Mal s tym uz niekto podobny problem, je na to nejaka pomoc, alebo to rovno riesit reklamaciou? Firmware je tam 1.2.1
Dakujem.
Nieco s tym mas. Ja som mal na 7D 70-200 f/4 s IS aj bez 28-300L, 24-105L, 24-70L, nejake pevne skla, nejaku tokinu. Ani na jednom sa mi nestalo to, co popisujes. V tme ako vsetko ine chvilu hlada, ale ked najde je to bezproblemove. Na 7D sa da nastavit, ze ked aparat nezaostri, ci ma objektiv prejst rozsah znova alebo bude stat. Over si toto nastavenie, aj ked to zrejme nesposobuje vsetky tie problemy, ktore pises ...
Prejdi si manual, vacsina problemov co opisujes je nastaveniami fotoaparatu. &D ma ovela sirsie moznosi nastavenia, ako mala 450D.
Zopar tipov:
Focus search: on/off
spot AF
ja len dodam ze uz je 1.2.2 :)
mne to co pises tiez nerobi, nemas prepnuty MF na objektive?:D:D:D
alebo nemas zaspinene kontakty na objektive/fotaku ??
To je pravda. Manual mam niekolko krat precitani a skoro kazdu funkciu preskusanu. Je pravda, ze pri tom som mohol kde co prestavit. Skusim to dat do tovarneho nastavenia a tak skusat. Vdaka za radu.
Ja osobne pouzivam casto Tamron 17-50mm f2,8 VC a uplne super ale aj 50mm f1,8 je vyborna na video...
A na fotenie so 7D je ten tamron v pohode tiez? O videu a tom objektive som citala viac krat, ale o foteni s nim mi toho moc nenaslo. Lebo mam ten tamron a vaham nad kupou 7D
A na fotenie so 7D je ten tamron v pohode tiez? O videu a tom objektive som citala viac krat, ale o foteni s nim mi toho moc nenaslo. Lebo mam ten tamron a vaham nad kupou 7D
Ja ti poviem takto mne to vyhadzuje obcas chybu ako som sa docital tak viac ludom to robi -dajako tam kontakty nedoliehaju ci co. Na f2,8 je takmer nepouzitelny je to podla mna onicom objektiv (ale tak za tie peniaze ludom co zacinaju staci)a idem na miesto neho kupit canon 24-70L. Ale 7D moze odporucit som snim spokojny. Aj ked je pravda ze cakam na nove 5D.
Ja ti poviem takto mne to vyhadzuje obcas chybu ako som sa docital tak viac ludom to robi -dajako tam kontakty nedoliehaju ci co. Na f2,8 je takmer nepouzitelny je to podla mna onicom objektiv (ale tak za tie peniaze ludom co zacinaju staci)a idem na miesto neho kupit canon 24-70L. Ale 7D moze odporucit som snim spokojny. Aj ked je pravda ze cakam na nove 5D.
Tak tu chybu mi vyhadzoval aj na 450D zozaciatku dost,, teraz len obcas a 2,8 na nom pouzivam najcastejsie
nebudem zakladat novu temu....hodim to sem....to len taka mala ukazka toho co canon 7D vydrzi.... pridem exif pocasia... 29.12.2010...21 0... teplota -18....vlhkost dost vysoka fotili sme tak asi 2 hodinky...vsetko funguje tak ako ma pridam este ze tam za rovnakych podmienok bol aj nikon d90 a d7000 a oba vydrzali rovnako
Tiez som zvedavy. Zatial moj mininazor. Ergonomia a AF zatial najlepsie z Canonov. Obrazova kvalita, vela sumu. Viditelny aj pri nizkom ISO. Mnoho drahych objektivov nie je schopnych vykreslit takto husty APS-C snimac, pre mna velke sklamanie.
Ohľadne šumu pri nízkych ISO som u 7D tiež sklamaná. Používam ISO max. 200 ale pri fotení v lese musím dať vyššie ISO a i v takom prípade idem na max. 800. . Súhlasím však aj s Albedom, že ak sa fotografia vytlačí, šum tam nemusí byť vobec vidieť...
To je dost divne, lebo spomedzi vsetkych Canon APS-C ma najnizsi sum na vyssich ISO. 40D a 50D sa nechyta. Osobna skusenost. Ja na koncerte kludne bez obav vypeciem aj ISO 4000. S novym 60D nemam osobnu skusenost, ale je natom mozno este o trochu lepsie ako 7D ...
Ja na 7D fotím kľudne do ISO 1600 a nesťažujem sa. Z rawu sa to dá pekne v DPP upraviť a výsledok je OK. A to pozerám fotky na 23\" monitore. Veď to zase neskúmajte pri 100% priblížení. Čo som pozeral na Dpreview tak má 7D absolútne porovnatelný šum s Nikon D7000, Canon 60D, atď...
Tak tu chybu mi vyhadzoval aj na 450D zozaciatku dost,, teraz len obcas a 2,8 na nom pouzivam najcastejsie
Neviem teda ako na 450D ale na 7D s f2,8 je to hrozne makke. neviem teda mozno sa ti to zda ok trebas ked nemas s cim porovnat ale ja ked si zobereim dajake L-ko a stym spravim foto na f2,8 tak je to riaden rozdiel.
Canon eos 7D
no to je pekne, ale v notebooku to mam uz otocene spravne :)
Urobil som upgade tela zo 450D na 7D pred cca mesiacom a z velkej radosti prichadza sklamanie. Ostrenie co bol jeden z hlavnych dovodov pre 7D ma velmi sklamalo. Je nepresne a pomale, hlavne v slabsich svetelnych podmienkach. Mam velky odpad koli neostrim fotkam, aj v pripadoch ked fotim na stative, s predsklopenim zrkadla a s dialkovou spustou. Dalej ked ma objektiv preostrit z malej vzdialenosti na nekonecno musim niekolko krat namacknut spust aby sa AF rozbehlo. Ak ide o krajne vzdialenosti na nekonecno ani nezaostri (hlavne na dlhom ohnisku)a musim ho rucne predostrit a az potom AF zaostri. Pritom ak dam objektiv (Canon 70-200/4L IS) na stare telo C450D tak pri tych istych podmienkach ostri bez problemov a svizne. Kontinualne ostrenie je tiez subjektivne pomalsie ako na 450D. Mal s tym uz niekto podobny problem, je na to nejaka pomoc, alebo to rovno riesit reklamaciou? Firmware je tam 1.2.1
Dakujem.
Zopar tipov:
Focus search: on/off
spot AF
mne to co pises tiez nerobi, nemas prepnuty MF na objektive?:D:D:D
alebo nemas zaspinene kontakty na objektive/fotaku ??
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa