Fórum » O TECHNIKE

Zázrak či dobrý kus ?

Bindo
Bindo 2009-11-28 22:41:44+01
Zdravim vas, zaujimal by ma vas nazor. Mam doma objektiv, ktory som kupoval este ako svoje prve sklo. Je to Canon 18-55 bez IS. Je oznacovany ako najhorsi objektiv desaťročia. Ja vsak mam pocit, ze ten moj kus, ma lepsie farebne podanie a aj kresbu ako napr. 50/1,8 a ze sa skoro vyrovna aj 100/2,8 makro. Podotykam ze len skoro. 100ka je spica :) Ale v niektorych pripadoch kresli fakt uzasne. Neviete ci je mozne, ze sa moze objektiv zo serie tak odlisovat od ostatnych ? Stretli ste sa uz s niecom takymto? Viem ze sigma ma kusovky, ale som skor myslel ze kusovky su smerom k horsim a nie ze moze byt aj o tolko lepsi kus. Samozrejme ze protisvetlo nezvlada ani zdaleko ako objektivy strednej triedy, ale s tym zvyskom si trufa aj vyssie podla mna.

leto
2009-11-29 16:32:24+01
príspevok od: Strhak
ale áááááááánnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooooooooooooooooooooooo
Každé tretie vlákno založí niekto buď strašne lenivý(nechce trocha hľadať v histórii),alebo hlúpy,alebo oboje,a my sa vždy chytíme,lebo niekto im to musí povedať,,, :]]

TermiT
2009-11-29 17:18:10+01
príspevok od: Bindo
a teraz neviem ci je problem v tej 50ke, alebo je dobry kus ta 18-55 ka... to je viac menej pointa celeho vlakna
Tiez mam spominany setak a 50/1.8 a robil som si taktiez podobne testy zo stativu a podla fotiek ktore si prilozil, by som povedal, ze chybu mas v tej pevnej 50ke.. na 5.6 mi kresli daleko lepsie.. mozem prilozit vyrezy ak chces..

quintes
2009-11-29 17:43:27+01
ja si myslim ze na tych obrazkoch sa mi nepaci ramcek.

Bindo
2009-11-29 17:45:54+01
aký iný, ja fakt nechápem čo od tej 50ky čakáš??? Zázraky, alebo čo, veď je to štupeľ za 100€. Nerozumiem čo chceš aby s tou knihou urobil, hádam nie aby to preniesol do vektorov. Vezmi si oba sklá a skús s tím nafotiť portrét osoby a potom porovnávaj a nie fotiť knihu ;-)
nečakám veľa, ale určite viac ako od 18-55. o tom to je cele ak asi si nestohol vsimnut. knihu som fotil preto ze mi to tu poradili. dobre vysledky som si vsimol prave na portretoch kedze na makro mam 100ku. necakam zazraky, chcel som sa len opytat ako je to s dobrymi kusmi a ze ci je ta 18-55 dobry alebo proste 50ka blby kus. neboj sa fotim aj zo sklami L a pod. viem ako sa s nimi foti. chcel som len poukazat ze aj objektiv za 100€moze byt dobry kus. a priniest vela fajn fotiek. ale pre info mam ho asi rok a pol a z toho rok bol odlozeny a nenasadeny.

Bindo
2009-11-29 17:46:35+01
príspevok od: conan7
Pali si dnes nejak mimoriadne aktívny :) tento problém nevyriešiš :) dnes každý čaká od výbavy do 400 € profesionálne výsledky :)
nikto tu necaka profesionalne vysledky. sam som v uvode povedal ze protisvetlo a ostatne je naprd.

Bindo
2009-11-29 17:47:02+01
príspevok od: duroslav
V normálnom počasí predsa nikoho nenapdane doma fotiť noviny :-)
bolo to na požiadanie tu pritomnych !

conan7
2009-11-29 17:48:38+01
nikto tu necaka profesionalne vysledky. sam som v uvode povedal ze protisvetlo a ostatne je naprd.
nemyslel som na teba, nebr to zbytočne na seba

Bindo
2009-11-29 17:49:05+01
príspevok od: leto
Každé tretie vlákno založí niekto buď strašne lenivý(nechce trocha hľadať v histórii),alebo hlúpy,alebo oboje,a my sa vždy chytíme,lebo niekto im to musí povedať,,, :]]
ako ze prepac ale snazil som sa len ziskat nazor na kvalitu vystupu objektivu. lebo sa mi javi ako vadny kus. neviem co je na tom hlupe.

Bindo
2009-11-29 17:50:29+01
príspevok od: TermiT
Tiez mam spominany setak a 50/1.8 a robil som si taktiez podobne testy zo stativu a podla fotiek ktore si prilozil, by som povedal, ze chybu mas v tej pevnej 50ke.. na 5.6 mi kresli daleko lepsie.. mozem prilozit vyrezy ak chces..
Dakujem budem ti moc vdacny. Konecne daky prispevok k teme. Lebo vsetci su tu mudry ale asi nevedia ani pochopit otazku. Pls prihod tie fotky. Aby som vedel ako moc zle na tom som.

Bindo
2009-11-29 17:52:34+01
príspevok od: conan7
nemyslel som na teba, nebr to zbytočne na seba
ok prepac tu agresiu. ale chcel som odpoved na jednoduche porovnanie kvality objektivov a miesto toho aby mi dakto povedal ze ´asi mas fakt vadny kus´ tu kazdy riesi to ze je to blba tema... tak sry...

conan7
2009-11-29 18:27:41+01
nič sa nestalo, ten komu som pésal to pochopil, vzťahovalo to na iné vlákno...

TermiT
2009-11-29 18:44:07+01
Dakujem budem ti moc vdacny. Konecne daky prispevok k teme. Lebo vsetci su tu mudry ale asi nevedia ani pochopit otazku. Pls prihod tie fotky. Aby som vedel ako moc zle na tom som.
100% vyrez, stativ, RAW vyvolany v ACR bez doostrovania, bez NR, ostatne default

clona 5.6, telo 350D, hore pevna 50, dole setak.. po defaultnom ACR doostreni je vsak rozdiel znacne mensi nez vidno tu..

Bindo
2009-11-29 18:49:36+01
príspevok od: TermiT
100% vyrez, stativ, RAW vyvolany v ACR bez doostrovania, bez NR, ostatne default

clona 5.6, telo 350D, hore pevna 50, dole setak.. po defaultnom ACR doostreni je vsak rozdiel znacne mensi nez vidno tu..
hej vidno tam rozdiel. a dost znacny. dakujem za prispevok.

leto
2009-11-29 19:49:44+01
ako ze prepac ale snazil som sa len ziskat nazor na kvalitu vystupu objektivu. lebo sa mi javi ako vadny kus. neviem co je na tom hlupe.
Nebud stahovacny,tie slova boli pokial viem adresovane Strhákovi ohladom iného vlakna,ktoré bolo ešte banálnejšie ako tvoje,kde sa mimochodom nedá adekvátne poradiť pokiaľ nepošleš inú foto na porovnenie kvality skiel ako útržok z novín,,,

Bindo
2009-11-29 19:57:24+01
Nebud stahovacny,tie slova boli pokial viem adresovane Strhákovi ohladom iného vlakna,ktoré bolo ešte banálnejšie ako tvoje,kde sa mimochodom nedá adekvátne poradiť pokiaľ nepošleš inú foto na porovnenie kvality skiel ako útržok z novín,,,
tak sa ospravedlnujem ale nesledujem tu kazdu diskusiu a teda neviem o co sa jednalo. ten clanok s novim som poslal preto, lebo mi to tu poradili, ale ak chcete mozem cvaknut daco ine... co by bolo najvhodnejsie ? daco 3D ci plocho ? vela farieb ? neviem na com sa to najlepsie porovnava...

Strhak
2009-11-29 20:03:39+01
čo už keď sme taký dobrosrdečný a nad tímy ubožiatkami sa vždy zľutujeme ;-)))

milos
2009-11-29 20:08:11+01
príspevok od: dodo_bb
nekvalitné objektívy sú výsledkom veľkých tolerancií pri výrobe a montáži. A pretože tie vplyvy sú náhodné a do plusu aj do mínusu, občas sa stane, že sa zídu spolu náhodne kvalitné šošovky a náhodne dobrá montáž. Je to ako s tými opicami - ak vraj bude milión opíc milión rokov búchať do písacieho stroja, jedna z nich napíše drámu od Shakespeara :-)))
Gratulujem,absolútne výstižná definícia firmy FAX.A preto,a nielen preto,používam NIKON.

Neviem prečo,ale mám pocit,že ukrižujete mňa,miesto FAXU.Neeeeevaaaadííííííí.

leto
2009-11-29 20:11:23+01
tak sa ospravedlnujem ale nesledujem tu kazdu diskusiu a teda neviem o co sa jednalo. ten clanok s novim som poslal preto, lebo mi to tu poradili, ale ak chcete mozem cvaknut daco ine... co by bolo najvhodnejsie ? daco 3D ci plocho ? vela farieb ? neviem na com sa to najlepsie porovnava...
Hej,odfoť čokoľvek,vo farbe,možno ti niekto zataženy na kvalitu odborne poradí,i keď chyba môže byť aj v tých lepších sklách ako v tom že seták máš zázračný a to potom bude iba sklamanie,každopádne za pokus nič nedáš,,, :]]

leto
2009-11-29 20:19:55+01
čo už keď sme taký dobrosrdečný a nad tímy ubožiatkami sa vždy zľutujeme ;-)))
Vieš koľko krát si poviem že tomuto chumajovi(teraz nemienim autora vlákna) na tie jeho stupídne otázky noedpoviem,ale nechám sa vyprovokovať:]]]]

milos
2009-11-29 20:20:19+01
príspevok od: dodo_bb
nekvalitné objektívy sú výsledkom veľkých tolerancií pri výrobe a montáži. A pretože tie vplyvy sú náhodné a do plusu aj do mínusu, občas sa stane, že sa zídu spolu náhodne kvalitné šošovky a náhodne dobrá montáž. Je to ako s tými opicami - ak vraj bude milión opíc milión rokov búchať do písacieho stroja, jedna z nich napíše drámu od Shakespeara :-)))
Absolútne dokonalá definícia firmy FAX.

Aj pre toto,a nielen pre toto,používam NIKON.

A keď mňa chcete ukrižovať miesto toho,aby ste ukrižovali FAX,nech sa páči,hovorím len svoj názor.Ale nezabudnem Vás upozorniť nato,že ja som nezobral od Vás ani Euro za to,že si odomňa kúpite AKOŽE objektív.

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()