Fórum » O TECHNIKE

Hm, no ale toto :)

Kveto
Kveto 2009-12-05 10:09:27+01
http://www.fotografovani.cz/art/fo_svet/erin-fong-originalni-design-nova-dslr.html

ivalko
2009-12-05 23:17:45+01
príspevok od: beholder
...a možno tam má aplikovaný aj sensor cleaner s dôraznejšími otrasmi....ktorý sa dá využívať univerzálnejšie....keď sme už pri tom hrajkaní:)))....
clovece, tak uz mi zacinaju davat zmysel aj tie parozky, za ktore sa to ma akoze drzat pri fotografovani...

immortal20
2009-12-06 08:23:46+01
navrhnut moze hocikto hocico staci troska skusenosti v 3dsmaxe ja som videl vseliake futuristicke blbosti ...
zaklad je ergonomia ci sa to paci alebo nie to myslim ze je nepodstatne dolezite je to co ten fotak dokaze ... aj keby to malo vyzerat ako fen alebo panvica

dodo_bb
2009-12-06 09:48:19+01
Faktom je, že súčasný tvar zrkadlovky je daný používaním kaziet na kinofilm a tento moment u DSLR zmizol. Takže v skutočnosti súčasný tvar DSLR je už len historický a daný konzervativizmom užívateľov. Takže k zmene môže celkom dobre dôjsť - viď zmeny designu u videokamier, ktoré sa začali v poslednej dobe výrazne meniť na pištolové čudá, kedy neviete, či Vás natáčajú alebo máte dať ruky hore :-))) Stačilo nahradiť rozmernú videokazetu (ktorá determinovala tvar a rozmer) harddiskom alebo pamäťovou kartou.

quintes
2009-12-06 10:22:59+01
buducnost nikonu...

Ivo003
2009-12-06 12:11:47+01
príspevok od: quintes
buducnost nikonu...
Hmm, taky fajny Nikon. Skoro na zjedenie ...

Kveto
2009-12-06 21:13:37+01
príspevok od: Ivo003
Canon si drzi diviziu Nikonu len kvoli tomu, aby nemal problemy s monopolom a dominatnym postavenim na trhu. Preto obcas hodi nejaku kost aj Nikonu. Pocul som, ze uz aj Nikon prechadza na CMOS, aspon v tom ´kvalitnejsom´. Canon CMOS dava uz aj do mydlovych krabiciek. ;o))
to je jasné, že aj do mydlových krabičiek a aj do kopírok :)) ale kde sú nejaké foťáky ? :D

Kveto
2009-12-06 21:20:50+01
príspevok od: dodo_bb
Faktom je, že súčasný tvar zrkadlovky je daný používaním kaziet na kinofilm a tento moment u DSLR zmizol. Takže v skutočnosti súčasný tvar DSLR je už len historický a daný konzervativizmom užívateľov. Takže k zmene môže celkom dobre dôjsť - viď zmeny designu u videokamier, ktoré sa začali v poslednej dobe výrazne meniť na pištolové čudá, kedy neviete, či Vás natáčajú alebo máte dať ruky hore :-))) Stačilo nahradiť rozmernú videokazetu (ktorá determinovala tvar a rozmer) harddiskom alebo pamäťovou kartou.
Určite je to tak, telo vzniklo ako reakcia na potrebu naskladať do neho film, ovládanie, zrkadlo a podobné vecičky a teda aj zmena v tejto oblasti môže viesť k zmene dizajnu. Ale isto to nebude podľa návrhu tej talentovanej slečny :) Mne sa napríklad zdá ako cesta tie digitálne Hasellblady, ale veľmi nerád by som sa zbavil mezhanických prepínačov, zrkadla a Nikonu :))) Čo by mohlo byť zaujímavé je otáčanie senzoru ´ na výšku´ bez toho aby som točil celí foťák. Odbúralo by to množstvo zbytočných komplikácií :)

dodo_bb
2009-12-06 21:38:35+01
príspevok od: Ivo003
Canon si drzi diviziu Nikonu len kvoli tomu, aby nemal problemy s monopolom a dominatnym postavenim na trhu. Preto obcas hodi nejaku kost aj Nikonu. Pocul som, ze uz aj Nikon prechadza na CMOS, aspon v tom ´kvalitnejsom´. Canon CMOS dava uz aj do mydlovych krabiciek. ;o))
A ešte aby mal kde odkukať, ako sa robí poriadna kvalitná optika, keď ju sám nevie dodnes vyvinúť. Myslím tým fotografickú, v kopírkach je skvelá :-))))...

Ivo003
2009-12-07 07:10:47+01
príspevok od: dodo_bb
A ešte aby mal kde odkukať, ako sa robí poriadna kvalitná optika, keď ju sám nevie dodnes vyvinúť. Myslím tým fotografickú, v kopírkach je skvelá :-))))...
A fotoaparat nie je tak nahodou ´kopirka´? Iba ma trosku iny tvar. ;o)

Kveto
2009-12-07 07:20:14+01
No veď to tvrdím celí čas :) aj minule kolega použil 450D a musím povedať, že kopíruje slušne. Otázka je čo keď bude chcieť fotiť ? :)

beholder
2009-12-07 08:21:06+01
príspevok od: Kveto
No veď to tvrdím celí čas :) aj minule kolega použil 450D a musím povedať, že kopíruje slušne. Otázka je čo keď bude chcieť fotiť ? :)
...keď to bude myslieť vážne......kúpi si Nikon:)

dodo_bb
2009-12-07 08:28:44+01
príspevok od: Kveto
Súhlas, máš pravdu. Jediný rozdiel je vlastne odstup od objektu, do vzdialenosti tak 2 mm má tá kopírka výbornú kresbu :-))))

Kveto
2009-12-07 16:46:46+01
príspevok od: beholder
...keď to bude myslieť vážne......kúpi si Nikon:)
ty si tam musel byť ... to presne som mu povedal :)

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()