Nechcem provokovať ale potrebujem seriózne poradiť. Predala som svoju výbavu Olympus E-3 a pár objektívov a chcem začať fotiť viac menej profi. Neviem sa však rozhodnúť či ísť do Canonu alebo do Nikonu. Otec mi doložil peniažteky a môžem do toho investovaž asi 5000 EUR.a čo teraz? Nechcem ľutovať a po roku meniť značku. Bola som už na prezentáciách Canonu 7D aj Nikonu D300s a D3s. Ale rozhodnúť sa aj tak neviem. Objektívy asi 24-70 a 70-200 od oboch plus ešte nejaké pevné. Ďakujem za rady a skúsenosti
pozeral som to na bhphoto. ale nejak v canone niečo nestíhajú, tam do 20. decembra písali že v decembri už bude, a teraz zase že len v januári :)
jaaaj nedávaš pozor veď už v novembri som tu písal že december to nebude a že predaj sa začne až Január-Február. V decembri sa robí len rezervácia u vybraných predajcov. Podľa následne zostavených poradovníkov sa budú postupne dodávať aparáty novým majiteľom ;-)
jaaaj nedávaš pozor veď už v novembri som tu písal že december to nebude a že predaj sa začne až Január-Február. V decembri sa robí len rezervácia u vybraných predajcov. Podľa následne zostavených poradovníkov sa budú postupne dodávať aparáty novým majiteľom ;-)
tak tak:)) tasim sa na porovnanie s D3s... a casom cena pojde dole... INAK je to lacnejsie ako D3s v USA je nikon drahsi nez canon :))
teraz tak trocha odbocim ale nie moc ved sme v teme canon vs nikon :)) prave som cital nieoc o novom canone 3D - 16.7mp FF DIGIC cena bude nad 5D2. Pravdepodobne v $ 4000 - 4500..... novy cip, na snimanie vysokeho ISO a fotoaparat bude urceny pre svadobnych fotografov :)
Neviem ci niekto spravi lacnejsi model APS-H, povedze ze bez gripu. Mne ten crop 1,3x pride taky dost divny. Neviem ci je to zrovna to, po com tuzi zakaznik. Nech je to pekne FF :)
Neviem ci niekto spravi lacnejsi model APS-H, povedze ze bez gripu. Mne ten crop 1,3x pride taky dost divny. Neviem ci je to zrovna to, po com tuzi zakaznik. Nech je to pekne FF :)
mne pride ze pre zopar ludi je iba FF riesenie..predsa existuje kopec inych druhov fotografovania,nielen krajinky,alebo svadby,kde prave treba crop1,6,alebo tu 1,3.. Jednoducho ten crop treba a finito,preto sa to vyraba,nie?..neviem co to furt niekto riesi
mne pride ze pre zopar ludi je iba FF riesenie..predsa existuje kopec inych druhov fotografovania,nielen krajinky,alebo svadby,kde prave treba crop1,6,alebo tu 1,3.. Jednoducho ten crop treba a finito,preto sa to vyraba,nie?..neviem co to furt niekto riesi
ked treba tak treba, ako povies.. ty to vies asi lepsie :) ..ale preco ma 1.3x potom len Canon? :)
Fakt???? NIKON má momentálne v ponuke D3000, D5000, D300, D700 a dve modifikácie D3. Mohol by si mi prosím Ťa uviesť tých 180 modelov Canonu? Alebo aby si sa neupísal k smrti, tak aspoň link na stránku, kde ich nájdem? Na oficiálnej stránke najväčšieho výrobcu kopíriek som ich našiel len 9 :-))))))
Fakt???? NIKON má momentálne v ponuke D3000, D5000, D300, D700 a dve modifikácie D3. Mohol by si mi prosím Ťa uviesť tých 180 modelov Canonu? Alebo aby si sa neupísal k smrti, tak aspoň link na stránku, kde ich nájdem? Na oficiálnej stránke najväčšieho výrobcu kopíriek som ich našiel len 9 :-))))))
CANON VS NIKON
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa